Почина сатирикът Йордан Попов

Писателят Йордан Попов, заместник-главен редактор на сатиричния в. "Стършел", е починал днес на 74 години, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Почина сатирикът Йордан Попов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да го прости! С удоволствие четях неговите разкази в Стършел. И наистина жалко, както някой спомена преди мен, че не го поканиха в някоя телевизия, вместо едни и същи ........., със сигурност е можел да каже много!

Мога да се похваля че съм стиснал голямата, топла ръка на този лъчезарен човек. Мога дза се похваля че от него съм научил повече за България отколкото от всички учебни помагала и подобия тяхни (говорим за най-последната история на България, тази България която се гордееше с герб на който беше написана датата на раждането и на смъртта й). Мога да се похваля че имам негов автограф. Но толкова ми се искаше пак да се срещнем! Сбогом, уважаеми приятелю, няма да те забравим...

Бог да го прости! Страхотен сатирик беше...

Данчо, приятелю, никога няма да свикна че те няма !

Втова общество в което ВИПове са силиконови простакеси недоклатени Педали НИКОЙ абсолютно никой не се сети ПОНЕ веднъж да покани този МЪДЪР ЧОВЕК по така наречените български телевизии ЖАЛКО ЛЕК ПЪТ КЪМ ПО ДОБРОТО ЧОВЕКО Благодаря че те имаше

Мир на праха му,но и той се "извърте"!

И той като актьора Димитър Манчев от Сатиричния театър имаше желание да разстрелва членове на БКП. Бог ще му прости...

Че те са си за разстрел!!!!

Бог да го прости! Вечна памет!

Не цепеше басма на ЦК на БКП,нито на изродите им!!!

Вечна му памет! Жалко, много жалко...

Великите хора живеят тихо, но делата им говорят дълги години след тях. Който някога е чел Стършел днес скърби за този човек.

Няма ги вече Мирон Иванов, Радой Р алин, Борис Димовски /хуморът не се дели на писан и рисуван!/, а сега и Йордан.....Да се усмихнем през сълзи и да му изръкопляскаме, изпращайки го.............................!

Не знаех че е роден на 5 април ? Открих още една малка прилика ! Толкова ми е мъчно за него, че искам да си отида и аз на някой 16.12. хх хх Господ ще те приеме при най- добрите Човеци. Прощавай адаш.

Тъжно, тъжно... "Стършел" осиротя. Ние също.

Няма да говоря за качествата му на сатирик и писател!?Всеки, които е имал общение с модерната българска литература и сатира, може да изкаже много силни неща за него!Само ще дам пример за него, като обществен прорицател!Като човек дълбоко свързан с пулса на обществото!По време на интервю с него, в края на отминалия век, около 95-96 година, което слушах, на последния въпрос на интервюиращия, какво очаква като бъдещо развитие в следващите десетилетия, за българското общество и неговата държава, отговора на Йордан Попов беше пределно кратък и категоричен-"Никоя горчива чаша, няма да ни отмине!"-Той прекрасно познаваше българския род и съзнаваше способноста му да се докара сам до обществен разпад!Мир на праха ти Йордане, но живота е труден и неприятен, без хора като тебе!

Почивай в мир! Благодаря за чудесния хумор и зареждащото просвещение от страниците на любимия ми Стършел. Поклон

вечная памят!добар велик човек!остави прекрасни спомени-пални с добрина и обич кам човеците.

Нека почива в мир. :(

бог да го прости! рано си е отишъл. стършел-класика!

Не го знам,но Лека му пръст!!!А със работника какво стана където падна във ваната със сода каустик???Жив ли е още???

Защо бе "другари"... имайте малко смирение и страх от бога. Вечна памет на големия Йордан Попов

Ужасна новина Любимият ми "Стършел" Мир на праха му.