Стотици се поклониха пред ”великана” Коста Цонев

Роднини, приятели и почитатели се събраха пред Народния театър, за да кажат последно сбогом на Коста Цонев, който остави ярка диря в българското кино, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Стотици се поклониха пред ”великана” Коста Цонев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гледай да не припаднеш!

Ами защото трябваше да уреди некадърното си синче и цялата фамилия ва държавната хранилка.

Поклон пред светлата му памет!

разлика голяма у БГ-то! Стотици се поклониха пред великана Коста Цонев. А Парцалев го пребиха пред Кристал

Бог да го прости! Добре си поживя и поигра и като артист и като политик, ама в края на краищата не заби кол на земята! Хубаво е всички да го знаем и по-скромно - нищо не можем да отнесем в гробищата!

+1

Животът е лъжовен, а краят е еднакъв за всички. За велик, невелик, обикновен, малък ...

Той ни остави един пътеводен за нас рефрен: "Бързо, бързо, боядисвай (се)! " Но как да е! Бог да го прости и съболезнования на семейството!

ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ, ТЕЗИ КОИТО ПЛЮЕТЕ ПО ВЕЛИКИЯ КОСТА ЦОНЕВ. НО ВИЕ КАТО СЕ ГЪТНЕТЕ НИКОЙ НЯМА ДА РАЗБЕРЕ, И НА НИКОЙ НЯМА ДА МУ ПУКА!!!! А ЗА КОСТА....ТОЙ Е ВЕЛИК, ГОЛЯМ И НЕВЕРОЯТЕН. А ВИЕ СТЕ НИКОМУ НЕПОЗНАТИ, ДОЛНИ И НЕЩАСТНИ.

Ние сме били "НИКОМУ НЕПОЗНАТИ, ДОЛНИ И НЕЩАСТНИ" Като не ни познаваш, що се пенявиш толкова?! Като сме се гътнели...не си ли чувала да не плачеш на чужди гробища...Айде със здраве другарко Димитрова- до болка позната ни издигнала се от гълбините щастливке!!

Ама не са много актьорите сред оплаквачите и избирателите му не са се юрнали...

Добър артист, но до тук... Иначе,попитайте някой от Сливенския избирателен район да ви запознае с похватите на политика Цонев! Дано душата му намери покой!

не съм известна ,но и да бях. ни най малко не ми пука, за такива почести. даже ги презирам.

Бог да го прости! Но напълно те подкрепям, че беше един посредствен актьор. Имаше някакви напъни у него, но винаги неуспешни. Просто, защото не го носеше в себе си. Не беше талант.

Еййй, то бива сълзи и сополи ,ама това "... Купих му цигари и той ми даде една голяма бучка небетшикер, това е една прозрачна сладка бучка, бях изумен, тогава такива неща почти нямаше и до днес съм му благодарен че ми оказа честа да го видя и да се ръкувам с него...." прелива границата. КОСТА ЦОНЕВ Е ВЕЛИК и без разни сантиментални глупости и лигавщини по форума! Нещо повече, сигурен съм ,че ако можеше да се изправи щеше да каже- Айде стига , моля Ви се! Известно е а и той винаги го е потвърждавал, че никога в живота си не е пушил, цигарата в ролите я държи но никога не дърпа от нея!

Бог да прости ВЕЛИКИЯТ АКТЬОР КОСТА ЦОНЕВ! А на вас, които не се свените да пишете грозни думи за него мога да кажа,че сте долни , жалки и прости хора. Нима не сте забелязали таланта в този голям артист?

Мир на душата му!

ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ТАЗИ ЗЕМЯ СМЕ ГОСТИ НО ВАЖНОТО Е ТОВА КАКВО ЧОВЕК Е ОСТАВИЛ ЗАД СЕБЕ СИ А ТОЙ ОСТАВИ МНОГО СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДУХ ВЪВ ТЕАТЪРА И КИНОТО.

Помня книгите на брат му. Много ми харесваха.

За Васко Цонев нямаше дитирамби, защото беше чепат и непредвидим! Но това няма нищо общо с другия брат, когото изпращаме днес! Бог да го прости!

... на 100%!

Единственото добро нещо, което е направил е дейността му в театъра и киното! След това е си чист плазмодий! Като баща е възпитал "шуробаджанащината" в своя син - предавания прави и неговата внучка под опеката на баща си, а горката не е за телевизия! Подлъга народа покрай историята на ЦАРЯ! Синът му случайно си намираше представителна работа! И защо да му отдаваме поклон! Тези неща не са от склерозата или възрастта! Той си е негативен за обществото човек извън изкуството!!!! Защо се прекланяме на псевдо герой? Осъзнайте се !

Не бива за мъртвите да се говорят простотии! Вероятно си отрасъл с неговите роли, но сега се правиш на "велик". Той просто е част от нашето време, от което все още не е дошло "по-хубаво"!

Трябва да се говори истината!

Разбирам те, ти си нищожество. Вечна му памет на бай Коста.

Ти си невероятно сбъркан човек! (казвам "човек", за да не обидя някое друго същество)

Бог да го прости! Добре, че довечера ще дават "Човекът от Ламанча", защото онзи ден по телевизията пуснаха "Няма нищо по-хубаво от лошото време?, където той беше в епизодична роля. Голям гаф на БНТ!!!

Да почива в мир! Велик артист!

Бог да го прости! Светла му памет!

Велик актьор и човек!!! Мир на праха му!

разбра ли, че на 71 години, на 11 януари почина Сава Хашъмов. А, забравих, той не стана политик и не се продаде на никоя партия.

Да, вечна му памет на Хашъмов.Чудесен актьор беше.Жалко,че не се спомена за него/освен в пенсионерските вестници/.

O, толкова съжалявам за Сава Хашъмов, за пръв път от Вас разбирам! Наистина, в колко жалка страна живеем - ако не си бил политик, и то калпав, няма да те признаят за актьор! Не заслужаваш и уважение при смъртта си, както и приживе! Ех, вечна им памет и на двамата, на едно и също място отиват, пък и всички сме на път за там!

Никой не е вечен.Всички рано или късно ще си отидем от този свят,но когато ни напускат велики хора е жалко.Той беше голям актьор.Нека почива в мир!

Ама комуне си беше и той айде сега :). Червенеят му всичките роли, тъй че време му беше :).

Е ,и какво от това , комунист или -не Човек достоен за почит. А ти като си антикомунист -къде ти е достойнството.?

Той смята за достойно да пише и мърси форумите за да изкара някоя стотинка. Вероятно е пубер дето никога не е виждал стойностен български филм в който актрисите не се разсъбличат за да събират публика а и вероятно изобщо не знае къде е Народният театър. Тъжното е че все повече стават негоподобните

В момента тече активна тотална кампания за очерняне на всичко случило се преди 1989г. ,включително на всички които са живели, даже дишали по онова време. Миналото, без хора като Гец,Гецов,Кабакчиев ,Калоянчев ,Лолова ,Мутафова ,Парцалев Вачков,Коста Цонев би изглеждало същата мътилка като настоящето с героите си-Азис,Николета ,Алисии,Е.Минчев,Андрея,Глории,Камелии,Рачковци . Горд съм че живях във време ,когато първите ми бяха съвременници.

Да, тези имена, които изброяваш, наистина са гении на българския театър и кино до 1990 г. Да не забравяме и Николай Бинев, К. Кисимов, Н. Коканова, Лео Конфорти, Спас Джонев, Йордан Матев и много, много други. Но Коста Цонев просто не е един от тях. . .

Голям Човек! Мир на праха му!

Бог да го прости и лека му пръст.

Руиз

Една загуба за българската култура. Каквото и да се каже за Коста Цовен, ще е малко. Един голям артист, оставил трайна следа в българсата култура:театър, кино, телевизия. Поклон пред паметта му!

Сбогом! Наистина си отиде един великан. Мир на душата му. Искрени съболезнования на семейството.

Бог да го прости, но не го наричайте "Великан", това е израз на един министър, когото не уважавам! Цонев си е Цонев и без оценките на Вучков и Вежди!

Бог да го прости!Един от малцината актьори, който играеше все едно е истина!!!Бях на 9 години, кагато той дойде на преставление в Севлиево, това е било 1960 година, беше седнал зад театъра на един стол.Аз играех на футбол с другите хлапета, той ме извика и ме помоли да отида да му купя цигари.Купих му цигари и той ми даде една голяма бучка небетшикер, това е една прозрачна сладка бучка, бях изумен, тогава такива неща почти нямаше и до днес съм му благодарен че ми оказа честа да го видя и да се ръкувам с него.Винаги си спомням за този момент когато го видя по телевизията ли на кино...беше невероятен човек и голям артист!!Поклон пред паметта му!

В Севлиево нямаше небет шекер, но той имаше! И си го носеше в джоба - диабетик ли е бил милия ?! И те погали по главата , а можеше да те ритне, нали?