Почина актьорът Илия Добрев, изиграл Левски

На 74-годишна възраст днес почина актьорът Илия Добрев, въплътил се в образа на Васил Левски, съобщиха от Съюза на артистите в България.

Обратно в новината

Коментари - Почина актьорът Илия Добрев, изиграл Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много харесвах Илия Добрев - в Петър Мунк от приказката "Студено сърце"; в Митьо от "Криворазбраната цивилизация" и във Васил Левски! Почивай в мир достойни човеко! Светла ти памет! Бог да прости

Почивай в мир!

да почива в мир. Съблезнования на близките .

Талантлив артист! Светла му памет! Съболезнования на семейството и приятелите.

предпочитам Илия Добрев като Васил Левски в "Демонът на империята" пред филма на М.Генчев "Дякон Левски", който излъчиха на 18 и 19 февруари.

И на мене много ми хареса в тази роля и К. Цонев като Миткалото. Така и не разбрах какво толкова критиката имаше против.

Съкровищнико в еловия лес, от векове роден си и до днес богат си ти в леса си безпределен и щедър към родените в неделя! Има хора богати на имот и на злато, те живеят в палати, имат нежни ръце. По-добре когато имаш малко, но свято, припечелено с труд, ала нямаш студено сърце! СБОГОМ, ВЪГЛИЩАРЮ ПЕТЕР МУНК! ПОЧИВАЙ В МИР, ИЛИЯ!

Много харесвах тази детска приказка и точно него, като Петер Мунк! След това като четях книжката все си представях образа на Илия Добрев, като Петър Мунк! Почивай в мир човеко!

Последно сбогом и поклон пред паметта му! Един символ на най-доброто от българското кино и театър,ни напусна. Ще те помним.Обичаме те.Почивай в мир!Аз и цялото ни семейство.

Си отиват поетапно като на конвейр и скоро всеки още жив ще остане социално сам, без никого от набора си, с когото една свястна дума да си каже. това е най-голямото наказание - самотата. Лична, обществена, духовна, творческа... Забелязвам една гадна тенденция - приживе ги забравяме и загърбваме, но отидат ли си, се превръщаме в първи жалейки и родолюбци. както казват в Хонолулу - кел файда, а турците казват пост фактум. Лека ти пръст, Илийка, и прости нам нисшите простотийте, с които те дарихме приживе.

Отиде си още един талантлив българин, с чийтообрази израснахме.Любимият ми актьор! Сбогом !

Не си падам по актьори, то ти беше голям! Дано някой, някога го разбере! (и днешните артисчтета...) Почитания и лек път нагоре!

ПОДИР ДРУГ СИ ОТИВАТ ОТ НАС ВЕТЕРАНИТЕ! АКТЬОРИТЕ РАЗДАВАТ КЪСЧЕТА ОТ СЕБЕ СИ-НА НАС-ЗРИТЕЛИТЕ-ДОКАТО УГАСНАТ....СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!ЩЕ ГО ЗАПОМНЯ НЕ САМО С РОЛИТЕ МУ,А С БЛАГАТА УСМИВКА И МИЛО ИЗЛЪЧВАНЕ!СВЕТЛА И ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!

Емблематична е ролята му на Петер Мунк в Каменното сърце. Вечна му памет!

Тъкмо си мислех, дали само аз си го спомням в тази роля.

lu4ka

Не само Вие. "Съкровищнико в Еловия лес ... и щедър към родените в неделя."

Бог да го прости!

Светъл образ за Апостола остави у хората Илия Добрев! С финалния си изход на сцената на вечността, доказа, че е артист по Божия повеля, че няма разлика между образ и личност на артиста! Поклон пред светлата му памет!

Бог да го прости. Страхотен актьор, който ме връща в моето детство с много любими роли.....нека почива в мир!

Отиде си още един талантлив българин, с чийтообрази израснахме.Любимият ми актьор! Сбогом !

Лека му пръст ,но това не е ли чудо,да почине в деня на обесването на Дякона в чиято роля се е превъплътил?

Ами не е...по стария календар датата е била 6-ти февруари.

Е и какво като е била друга датата по стария календар?

Много добър артист с голямо сърце и усмивка! Почивай в мир !

Като актьор всеки си го оценява според възможностите, като човек бе изключително фин и почтен. Затова и Господ е избрал тази дата. RIP

Един симпатичен човек си замина.Жалко.Дано да има повече като него.

Охооо, на мама комуненцата... Я елате сега да ви обясним как стоят нещата, драги, защото май все още не знаете, че Берлинската стен падна... Ми той Илийчо като му гледам червенат физиономийка си мисля, че май не е нещо повече от една партийна номенклатурка, а? Кажете ми, кой в днешно време изглежда така?

Дааа. Днес повечето изглеждат като Валери Божилов, Благой Георгиев, Азис.....Кончита Вурст

Иди да се епилираш... "мъжле" и не изказвай мнение за Големите, които си отиват! Вашето поколение никога няма да ги разбере! Което е най-страшното! Съболезнования на близките и Дано душата му е на по-добро място!

Бог да го прости! Има случаи, както сега хора, като този човек да ни служат за светлина и вяра. Те дават вяра и надежда на околните и сякаш ги закрилят с безпомощността си и в същото време вярата им не позволява да се случи нищо лошо на закриляните. Далече са дните, които забелязваме, но хора като този човек ще светят и ще са близко до нас. Аз вярвам, че много от нас ще го осветяват със светлината си , както и той нас с обичта си. Над нас е Бог, а ние сме голите деца на природата, които славим вечността със слепи песни и дълбоки мисли. Този човек ни носеше светлина и нека Бог да му посочи верния път нататък.

Нека Почива В Мир!

Бог да го прости!

ще каже класната на онзи, който прави каламбури от българския езек. Трябва и малко концентрация при съставяне на изреченията.

Добър артист. Мир на праха му.

Бог да го прости!

КАКВО СЪВПАДЕНИЕ ДА ПОЧИНЕ НА ДАТАТА ,КОГАТО Е ОБЕСЕН ЛЕВСКИ

Един много добър актьор и човек си отиде. Поклон пред светлата му памет.

Някакси се вписа в образа /дори и визуално/ на Апостола и с това най-вече ще го помнят поколенията. Жалко. Много нещо смърт се натрупа в първите месеци на годината. И все известни и талантливи хора, но не на първата линия под прожекторите - по-скромни и човечни, но не по-малко талантливи. Мъчно е да си отиват така тихо и без време. Да е лека пръстта му и горе да спретне един спектакъл по българската класика.

КОЛКО Е ЧЕСТНА ДАТАТА И ВЕРОЯТНОСТА? ИМА ЛИ УМИСЪЛ? или сам е избрал ден и час, кат на литящ садия от етаж? ако е изиграване. - кой кого е изиграл. вчера. преди гроба? нов филм по к3? тука има интрига!.. по пошла от години и на човек.

The boxer

Бог да го прости!

Поклон и светла памет на големия актьор и човек Илия Добрев !

дразни ме верайотноста! за съфпадения.

не дочака Зарезан.. вчера. и преди съдии да летят от пети етаж..

Мир на душата му!

Бог да го прости-голям актьор! Филмът "Демонът на империята"го дават сега по една ТВ.Навремето си спомням,дете бях,че го спряха.Не знам по какви причини!

Почивай в мир Джин гиби! Сигурно нищо случайно няма в този живот. Днес се покланяме на Апостола и Човека , изиграл образа му. Чувах, че филма не бил добър- не знам. Но знам , че всички бяхме влюбени в героя му и с нетърпение очаквахме следващата серия пред малкия екран.

става въпрос за друг филм . По _ стар , не за новия .

Аз го помня и с ролята му на въглищаря Петер Мунк от Студеното сърце на Вилхелм Хауф! Чудесен актьор и много фин човек!

Това е скъп спомен от детството ми. Почивай в мир!

и позволено е толкова прави за добро. ни сарди са за писания мои... и на реакция първобитна на цензор. лесно се докача. що тъй си приличаме кат одъртеем? е, некои по малко..

Бог да го прости и светла му памет! Съболезнования на роднините и близките!

ся как ша карат без пенсийката му... сигур е била като на дипутатите!!

Бог да го прости, светла му памет! Голям актьор и човек!

ПОЧИВАЙ В МИР.....

ПОЧИВАЙ В МИР.....

Няма нищо случайно. Лоша роля......Бог да ги прости.

диктатор кат тошо да плащал е за чиста и свята република. де е? лека му пръст. а вий, режете, режете - тва кое сте вие.

Поклон!

jingiby

Помня го с репликата в отговор на турските викове "Джингиби, предай се"! А той извика: "Ние сме калабалък"....

Много, много жалко! Харесван актьор със запомнящи се роли си отиде от нас. И жалко, че тази тъжна новина мина мимоходом. Не заслужава ли и той внимание както Трифон Иванов? Малко ли е направил за киното, за театъра, за българската култура? Отново вадим двойния аршин, което е срамно.

некои са са видели сат Трифон и стоичков и сие.. а не видели се кат Левски? така е , щото както Васил Кунчев - Дякона, Левски е бил ПРАВИЛА- така и днес сме с емоции и кеф..отомански. за малко да пишем азиатски. но щеше да е лажа.

Съдбата го свързва с образът на Дякона... Днес се прекланям и пред двамата...

ни алгебрата, ни одисеята ти. бегай един час глоба, за да се знаеш. нема безплатен плюс у дирника!

Поклон! Талантлив творец и скромен човек! Стоеше далеч от светлините на шоубизнеса, да сте го видели в разни тв шоута, "ВИП"-ове и т.нт.?? Не е честно Боже, никак даже! Защо прибираш все най-достойните, най-хубавите хора?? Може да ми е грях на душата, но...как пък не пукна един от народните изедници, които 25 години смучат кръвчицата на нашия народ?? Забелязвате ли, че с всяка изминала година търсим все по-голямо упование в Апостола? Някога той написа "народе" ????, а днес ние се питаме "Апостоле" ????, търсим го, дека го?....защото, хайде да не се лъжем - живеем в робство и тиранство, но ..нямаме апостоли. Единствената ми утеха - Илия Добрев вече е безсмъртен, мнозина други един ден ще се забравят и никой няма да ги помни, Големите остават в сърцата на хората! Почивай в мир!

Това е трагедията на съвременна България. Робство в което нямаме подкрепата на апостоли щото ги няма.

комшийта е такъв.. ма нема кой да го обади! сите сте бандити! а женка му бела, бела и с едни очи.. и само на 65 годинки..- чашка чай за сухарче.