Белият дом: 7 ноември - Ден на жертвите на комунизма

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че 7 ноември трябва да бъде обявен за национален ден на жертвите на комунизма.

Обратно в новината

Коментари - Белият дом: 7 ноември - Ден на жертвите на комунизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

WSI4KI KUKLOWODI OT 1917 - CIONISTI

А на коя дата ще свеждаме глава пред жертвите на капитализма????

А те що пишат на модерни 64 битови компютри, произведени в комунистически Китай ? Що не пишат на примитивните 8 -битови американски компютри, дето за нищо не ставаха ?

Денят на благодарността в САЩ когато индианците спасяват първите бели заселници в Америка от гладна смърт през зимата трябва да се прекръсти в Ден на геноцида над индианците в Америка.

От Вашингтон говорят глупости в опит да заемат по-изгодни позиции в конфликта си срещу КНР. Само да припомня, че от 2001г., откакто САЩ решиха да раздадат поредните порции демоНкрация на света до днес са убили над 2млн. човешки същества... Е, демоНкрацията си е направо смъртоносен товар!

Лично на Вас, какъв ви е проблема с Вашингтон, че така живо се интересувате от неговата външна политика?

Външната политика на САЩ, засяга всички по света, доколкото Вашингтон доскоро, а вероятно и все още е в ролята на световен хегемон..

Добра идея , подкрепям!!

А кой ден ще обявят по таз логика за ден в памет на падналите от капитализма жертви.Не е редно да се делят жертвите на стремежа на хората за по добър свят.Целта е била правилна но пътя за нейното постигане е грешен.Кой не иска свобода и равни права.Явно всички се стремят към това но не всички го постигат

Очевидно, че същия ден! То комунизма си е фашизъм, но с друго име. Едните гонят врага с партиен билет, кулаците, "враговете на народа". Другия обявяват евреите за врагове на народа. Вземи чети "фашизмът" на Желев и ще разбереш, че разлика няма!

А кога е ден на жертвите на редовните стрелби в училищата в хамериканското демократично общество! А!

Каква ирония - в памет на труда на проф. Жельо Желев, първият демократично избран президент на България, да пиша този коментар, като бивш поданик не на комунистическа, а на тоталитарна държава, зависима от друга тоталитарна държава, от която Белият дом очевидно много се страхува (ако знае със сигурност, от какво се страхува, всички ние се надяваме, да е така), която вече по конституция не съществува, от десетилетия... Искрено се надявам, в САЩ да има протести срещу това изказване на г-н Тръмп и неговата администрация, управлявана от дама в смокинг)), защото редица американски интелектуалци бяха преследвани навремето, официално, за комунизъм, и не само)). В България, официален (а чии "национален ден" споменава Белият дом, дори не смея да предполагам), ден, в който хората могат и трябва да си спомнят за жертвите на комунизма, е 1 февруари. Навярно има и международен такъв, за жалост, и нашият ден е обозначен, като "ден на жертвите на комунизма")).

Белият дом: 7 ноември - Ден на жертвите на комунизма: Хитлер, Химлер, Гьоринг, Мусолини, Хайдрих...

Тъй като ВОСР (както я наричаха) е организирана и реализирана от интернационалната еврейска диаспора, правилно е да се обяви: "7 Ноември-ден на жертвите на Комунизма и Ционизма!"

Белия дом (света вода ненапита) по-добре да поговори за своите жертви - жертви на макартизма, една от които е Чарли Чаплин избягал после в Великобритания, за избитите индейци, които, освен други нечовешки начини, тровили с заразени одеяла, за да има епидемии, за милиони избити във Виетнам, Корея, Афганистан,Либия, Ирак, Сирия и др.,др.,др. Кой ще ги съди? А да. Няма кой те имат голяма демократична тояга. И ако факти говорят срещу тях, значи това е лошо за самите факти. Имат наглост да коментират руската история и празниците им. Поне морална отговорност да носят за престъпленията си, но нямат морал. Какво да носят? САЩ е безнравствена държава

Госпожо от Русия, тази безнравствена държава Америка винаги ви е помагала да съществувате и да не оскотеете съвсем (можете ли да си го преведете?). За съжаление винаги си намирате по един Ленин, Сталин или Путин, който да ви зомбира.

Г-н от БГ, отговаряш по принцип - сам глупак. Не опровергаваш гореприведените факти защото те са лоши за възвишената душичка като твоя. Второ - САЩ и да искат да освободят руснаците от оскотяване не биха могли, тъй като Русия съществува повече от 1000 години, а САЩ по-малко от колкото прочут от целия свят Болшой театър и който е на 300 години и американци (о ужас!) не успели да спасят Болшой от оскотяване. Не можаха да спасят великата руска култура - литература, музика, театър, изобразително изкуство, наука, космос. А Русия до сега спасявала САЩ конкретно НАСА с ракетни двигатели за космически кораби. За това те летели до сега. Русия не иска повече да продава двигатели и космическата програма на САЩ спира да работи напред до 10 години, тъй като вече 17 години се опитват, но не могат да направят подобни двигатели. Русия никога и никой не я спасявал, а тя спасявала Европа, България и др.държави, които са се обръщали към Русия за помощ. Тъй, че да мериш думите си необразован и озлобен селяндурин.

НИКОЛАЙ СТАРИКОВ: НЕ РЕВОЛЮЦИЯ,А СПЕЦОПЕРАЦИЯ!!! ДА ВИДИТЕ ОТ ДРУГ ЪГЪЛ ТЕЗИ СЪБИТИЯ! КОЙ ГИ ФИНАНСИРА,КОЙ ВНАСЯ ОТВЪН РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ ТРОЦКИ,ЛЕНИН И ПР.КОЙ ОТВЪТРЕ ПОМАГА НА СЪЩИТЕ ДА ОВЛАДЕЯТ ВЛАСТТА!

Тези маневри обаче винаги са били искани и сътворяване от върхушките. Редовите хора навсякъде са заети с физическото си оцеляване. Затова да излезеш на манифестация е равносилно да свършиш мръсната работа на друг!

Ако нападне Северна Корея със сигурност ще чества жертвите на комунизма!

А за жертвите на капитализма ще има ли ден или то си е в реда на нещата да има жертви?

Тръмп питал ли е евреите които контролират сега САЩ и направиха комунистическата революция преди 100 г. по въпроса? Едва ли ще са много съгласни, все пак комунизма е тяхната религия!

Не всички евреи са комунисти. Не всички евреи са юдеи. Но пък има мнозина неевреи- комунисти и неевреи-юдеи.

а бе ива дебилката христова ли ви каза че русия не е нападала наполеон??? щото в нормалната човешка история събитията са доста изяснени русия напада наполеон и бива наритана след това наполеон отива в москва прави балове и брулят рускини от аристокрацията докато руската войска страхливо се крие после си тръгват заради готвен преврат в париж русия няма нито една спечелена битка срещу наполеон това е историята

в масква, като тя е опожарена МА лудата?!? ти и името си сигурно не можеш да напишеш вярно и затова си минала на символика ,по прост аи от теб!

Москва е изоставена без продоволствия и със замърсена вода но не е опожарена! Има няколко изгорени сгради които впоследствие се оказва че са се самозапалили със заложени в тях капани на принципа със свещ фитил и буре с барут!

КОМУНИЗМА Е САМО ОТ 100 ГОДИНИ ... А ПРЕДИ НЕГО И СЕГА СЛЕД НЕГО УБИЙСТАВАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ПОНЕ 9-10 000 ГОДИНИ :))) ... КЪВ СТРОЙ Е ТОВА ???

за краткото си и жалко съществуване комунизмът се е превърнал в най-ефикасната и бърза машина за смърт.

КАЖИ МИ ЕДНА ВОЙНА ЗАПОЧНАТА ОТ КОМУНИСТИТЕ ????? ....

ТОЗИ ДЕН ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА АНГЛОСАКСОНСКОТО МРАКОБЕСИЕ И ПОДЛОСТ!!! С КОЕТО ПОТАПЯТ В КРЪВ НАЙ-ВЕЛИКАТА ДО ТОГАВА ДЪРЖАВА!!!

дори джуджето пуляшко мрази комунизма вече официзно го е казвал

както е казал един велик политик- договор с руснаците не струва, колкото хартията , на която е написан. Така че не лежи на тази кълка, че путеф мрази комунизма. Идеологията не е, кой знае, колко важна. ВЛастта е важна, а методите са, ако не еднакви, то доста близки.

земи дочети кво съм казал и ако имаш нещо в картунката може и да разбереш мисълта ми! Така да правиш извадки от контекста си е жива манипулация за малоумни!

Всеки, който изпитва носталгия по комунизма не трябва да забравя, че тогава беше нормално да те убият ако решиш да напуснеш страната. Не да те съдят, а де те убият на място. И не за да влезеш, а за да напуснеш. И да помним, че за да напуснем страната не беше трудно да се снабдим с входни визи за други страни, трудното беше да получим ПАСПОРТ И ИЗХОДНА ВИЗА. Та толкова хубаво беше, че милиционерите не вярваха, че ако ти позволят да отидеш някъде в чужбина ще се върнеш за да им бачкаш и да ги храниш. И да помним, че дори да ти позволят да отидеш в западна страна - обикновено това значеше поне един от семейството да остане като заложник в НРБ. Най-добре да е от децата. Това са все факти, които са ИСТИНА и всеки, който се опита да ги опровергае следва да бъде СЪДЕН.

То и сега, ако решиш да ходиш в САЩ не е много ясно дали ще те пуснат!

Дали САЩ ще те пуснат ДА ВЛЕЗЕШ не е същото като твоите сънародници да не те пускат да ИЗЛЕЗЕШ от страната, а ако решиш да го направиш без документи ДА ТЕ ЗАСТРЕЛЯТ и граничарят да получи награда. ЗА младите повтарям пак - в НРБ беше нормално да се смята, че е редно да се застрелят ако след като не са ти дали разрешение да отидеш в чужбина решиш да НАПУСНЕШ държавата през гората. Не да те застреля грък, който си пази неговата държава, а де те застреля българин когото НЕ ЗАСТРАШАВАШ с нищо, защото БЯГАШ.

могат да те убият и на центъра на столицата за едното нищо и да не бъдат съдени . Най пресен пример е с Матев! И всеки ден има по няколко подобни примера в БГ.

АМА НЕ Е РЕЗРЕШЕНО ДА СЕ УБИВА. Това прави комунизма престъпен - БЕШЕ НАРЕДЕНО НА ГРАНИЧАРИТЕ ДА УБИВАТ ВСЕКИ, КОЙТО БЯГА. Че и награди получаваха - ОТПУСКА. Толкова хубаво беше, че едни са бягали , въпреки, че рискуват да ги убият, а други убиват човек, защото ще ми дадат 3 дни домашен отпуск. А бе ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ????

КОЙ ФИНАНСИРА ТАЗИ РЕВОЖЛЮЦИЯ! КОЙ ФИНАНСИРА И ПРЕДИШНИТЕ ДВЕ РЕВОЛЮЦИИ УДАВИЛ ДРУГИ ДВЕ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ В КРЪВ! И ТОВА СА УОЛСТРИЙТСКИТЕ ЕВРЕИ!!! РУСКИЯТ НАРОД ПРОСТО Е БИЛ ХВАНАТ"ЗА КОСИТЕ" В ХВАТКАТА НА ВНЕСЕНИ ОТВЪН/САЩ,ШВЕЙЦАРИЯ/ПРОФЕСИОНАЛНИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ!!!КОИТО РАЗБИРАСЕ СЛЕД КАТО ИЗБИВАТ ПОЛОВИНАТА НАРОД,СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ!И ОСТАВЯТ СЪЩИЯТ НАРОД,ЗА КОГОТО "СЕ БОРЯТ" ДА МРЕ ОТ ГЛАД! КЕРЕНСКИ-В САЩ! ТРОЦКИ-В МЕКСИКО! И Т.Н!!!

И нека не забравяме че ако посегнеш на някого си наказан по добава.А сега убиеш човек( под гаранция или домашен арест ) направо си е смешно. ЧОВЕШКОТО СЪЩЕСТВО трябва да има респект към закона (той се постига чрез строги мерки).Единственно комунизмът го е постигнал до сега. КОМУНИСТ ЛИ СЪМ ? НЕ СЪМ. аз съм РЕАЛИСТ .

Не е проблем социализма, не е проблем комунизма! Големия проблем е капитализма! Въпроси има ли?

Има. Къде намери интернет в 4ти км. през седмицата, когато не сте в отпуск?

м. август месец на загиналите от американските атомни бомби!

ИСПАНСИЯ ФРАНЦИСКО ФРАНКО КАТО КАКЪВ ЩЕ ГО ПРАЗНУВАМЕ ???? ... НЕ Е ИЗБИЛ ЕВРЕИТЕ А САМО КОМУНИСТИТЕ И ФЕНОВЕТЕ НА БАРСА ????

сталин не е бил расист, нали? Не е правил разлика, когато е пращал хора в гулаг, нали?

ПЪРВИТЕ РАСИСТИ СА В СТАРИЯ ЗАВЕТ :))

питам кой ден да се определи за жертите на американците по света ?!това трябва да бъде световет ден на американските жертви!!наглеции!!

Не казвам, че комунизма е бил нещо добро, но е вулгарно САЩ да казат кога потърпевшите да го отбелязваме! Ай сиктир, вече! Да им педложим ние, кой ден да почитаме избиването на индианците.

То да са само индианците с мед да ги намажеш!

истината е, че най-много индианци са убити от други индианци. А най-печалното е, че американците всъщност са европейци. Т.е. и ти и аз и руснаците носят вина за това избиване на индианци.

Само Путин носи вина както винаги.

Сега, ако кажеш че са ги и демократизирали и спрели междуплеменните войни, цена няма да имаш!

а бе русодебилките вие сте по-навътре путин що не беше на парада????

Следи Тръмп, който е при комунистите, нещо да не се договорят.

капитализма е избил доста повече хора. Само индианците в Америка са били 80 млн. Сега нямат и 1 млн. Да не говорим за робите от Африка и зи китайците, жертви на двете опиумни войни с англия. Белгийско КОНГО - още 10 милиона... Войните в Корея, Виетнам, Либия, Афганистан, Ирак и т.н.....Така че не сте по-добри от комунизма, другарю Тръмп.

То ако ще мерим с такъв аршин я ми кажи Русия как се е разраснала през годините от от малка страна(по-малка от Българското царство) да мине от другата страна на Урал да завладее целия Сибир и да стигне до Тихия Океан.Колко милиона Българи,Татари,Монголи са избити ? Да не говорим за насилственото присъединяване на Кавказките и Средноазиатските републики след октомврийската революция.Между другото Корейската и Виетнамската война са започнати от С.Корея и комунистическото правителство на Северен Виетнам с подкрепата на СССР а американците се включват в подкрепа на Сеул и на Сайгон!

в ковчега на комунизма.Комунизма си заминава завинаги в небитието.Браво - 07.11. - международен ден на жертвите на комунизма.

А ще почиваме ли?

а на Дж.Кенеди , на избитотото местно индианско население на америка кога кажи бе дебел ?

Страна в която до 1964 година нямаше демокрация, а робство не искам да ми казва как да живея и къде е по хубаво. През1964 в САЩ разрешиха на негрите да гласуват.

на руснаците чак 90-те, ама не е сигурно, до колко и днес имат право на свободен избор.

При КОМУНИЗМА дребния човек беше ЧОВЕК, а при капитализма богатия човек е човек.

комунизмът се бореше да няма богати, а капитализмът-да няма бедни. Само малка, но съществена част от разликите.

И В РИМ Е БИЛО ТАКА ... СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ НА САЩ КАТО МЕН И РОБИ ПО КОЛОНИИТЕ КАТО ГЯУРИТЕ В МУТРИСТАНА .... ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ИМ ПУКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ??? 99% НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е НА КАРТАТА :))

90% са бедните?!? при капитализма?!?

ден на жертвите на разстели в САЩ.

ТРИТЕ НАЙ-КРЪВОПОЛИТНИ ВОЙНИ В ИСТОРИЯТА СА : - НАПОЛЕОНОВИТЕ ВОЙНИ - ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ... И В ТРИТЕ ВОЙНИ РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА НА СТАНАТА НА НАПАДНАТИТЕ .... ЕВРЕИТЕ МИСЛЕХА ЧЕ ЩЕ ОТИДАТ В САЩ И ОТ ТАМ МОГАТ ДА ПАЛЯТ ЦЕЛИЯ СВЯТ - ТЕ СА ЗАД ОКЕАНА .. ДО ДНЕС ДОРИ ДРУГАРЯ КИМ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ МОЖЕ ДА ИМ РАЗКЪСА ТРЪТКИТЕ С ЯДРЕНИ РАКЕТИ :))

русия първо наапада наполеон и наполеон ги побеждава пътвата световна война русия обявява война на австроунгария айде ходи лъжи дебилите на ива христов

ако и в кухнята си толкова слаба, като по история, разбирам защо няма мъж около теб.. а това пък обяснява постоянната ти нервност и изцепки тук. Наполеон пръвo даже търси Русия за съюзник.а после прави поход срещу руснаците. ПСВ първо Австро-Унгария напада Сърбия и после е всичко останало. А ти само лъжеш кат дърта циганка в твоите постове!

а 2СВ германия и русия си разпределят европа и русия напада финландия и полша русия и германия разделят полша и започват да се дебнат не ми разправяй приказки момче! русия е империя винаги е била кръвожадна

А ти какъв беше преди 89-та, пак ли слуга?

втората световна е повече дело на сталин, отколкото на хитлер. При всички положения руснаците са агресори и започват втората световна по всички критерии, заедно с хитлер.

Как според вас Англия, Франция и САЩ стават съюзници на Сталин, ако той е започнал войната и е агресор?!? Значи и те са същите агресор щом са му сложили рамо в това начинание!

Чувал ли си за Мюнхенската конференция 1938-ма? В резултат на Хитлер са подарени от Чембърлейн и Даладие/Англия и Франция/ Австрия и Чехословакия. Целта е да се умилостиви стремежа на Хитлер за реванш първо и второ ако това е невъзможно стремежа му към разширение да бъде "насочен" на изток. Хитлер обаче си прави извода, че Западните демокрации са прогнили и започва първо с тях, след като се подсигурява откъм Изток с пакта Молотов-Рибентроп.

поне 10 пъти съм те питал дебил селски ОТИ СЕДИШ ОЩЕ В ТОЗИ Х'АМЕРИКАНСКИ ЛАГЕР АМИ НЕ ОТИДЕШ В РУСКИЯ РАЙ ????Дебили като теб и в БГ не искаме а за русия не зная но ако се решиш ще ти съдействаме селски неграмотник!!

Факт е, че има жертви на комунизма, не знам защо някой отрича. Никоя комунистическа партия не е крила факта, че избива хора без съд и присъда за нарушения, които не би следвало да се наказват със смъртно наказание. Като примерно да се опиташ да НАПУСНЕШ страната. А това, че в САЩ избивали индианци и негри си е отделна тема - това не съживява жертвите на комунизма. В САЩ официалната власт не застъпва тезата, че избиването на индианците е нещо нормално и не защитава робството. Та това е разликата - у нас има големи партии, които си опитват да ОПРАВДАВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БКП.

дааа ,ционистите никога не са виновни за нищо ,виновни са блеещите овце ,които им се връзват .

Избивали за напускане на страната? Къде това освен по границите на ГДР с ФРГ? По принцип на всяка граница преди се стреляше при нелегално преминаване. Това няма нищо общо с комунизъм или друг строй. Аз по комунизма над 10 пъти съм ходил в чужбина. Прехвърляте неща решени от правителства на комунизма, а те нямат общо. Дори се твърди, че реално в България никога не е имало комунизъм, какъвто е дефиниран.

А дядо Дончо поже ли да сметне колко милиона хора са избили до сега САЩ по целия свят във войните, които е предизвикала във всяко кътче на тази планета????????

путин не беше на парада щото го е срам от комунизма факт

на 7 ноември е имало революция....покажи пример когато някоя революция е минала безкръвно., пък била тя и не комунистическа. И комунизма и демокрацията са празни приказки и само олигофрените още не са го осъзнали. И двете са УТОПИЯ!

А всички останали дни от календара да се обявят дни на жертвите на сащ и демокрацията...

САЩ останаха единствената истинска комунистическа страна и още си правят празници, свързани с комунизма!

А за вашата "хамериканска демокрация" и убийствата с които я налагате кой ден ще избере човека със странна прическа?

ДНЕС СУТРИНТА В РЕЧ ПРЕД КОРЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДАВАНА ПО СИЕНЕН АМЕРИКА БАЙ ТРЪМП КАЗА И ЧЕ ... "АМЕРИКА СЕ Е БОРИЛА С РАСИЗМА , НАЦИЗМА ,ИМПЕРИАЛИЗМА, КОМУНИЗМА " .. ТВА ЗА РАСИЗМА И ИМПЕРИАЛИЗМА НАПРАВО ИЗКЪРТИ МИВКАТА :)) НЕ СИ БЕШЕ ПИЛ ХАПЧЕТАТА

а бе тъпак точно сащ разби империализма айде почети малко история и започни да мислиш с тази бетонна тиква само се излагаш

тъпак от теб в този форум няма.

ДЕТРОИТА отдавна е мерна единица за тъпота-1 детрит,с такава мярка мери курни дебилните електорални единици та всичките тези селски дебили както ги определи техния "професор" ще си останат дебили и тъпи зомбита защото те друго освен да целуват задника на партийния вожд нищо друго не са правили през жалкия животец......ще разберем селски когато гушнеш букетчето

Идеологията на КПСС и БКП беше следната - обвиняваха САЩ не в империализъм, а в неоколониализъм - дума, която Тодор Живков не можеше лесно да произнесе. Та няма нищо странно в това, че САЩ са се борили срещу империализма. Още повече, че САЩ реално възниква като се ОСВОБОЖДАВА ОТ ВЛАСТТА НА ИМПЕРИЯ. Той Тръмп много глупости говори, но този път това не е глупост.

Много добра идея.

а защо човеците обичат да имитират овцете и говедата ?

а бе комунисти дори путин го е срам от вас :))))

Комунисти, пък си фен на другаря Костов ;)

за цял живот ще ме запомните ;) мъката едва сега започва ;)

Президентът на САЩ е оплюван от много противници, но това е защото казва много нелицеприятни истини. И този път е прав - 7-ми ноември е най-подходящата дата за почитане жертвите на жестокия болшевишки "комунизъм, след която не само руският народ, а още много народи преживяват ужасите му.

Наел се умник Джо Краваря с умници юнаци. Повел ги Джо по гора зелена, по върхища и долища, повел ги, заклел ги : Мечка да хванат, Дракон да дерат , Живи или мъртви в Ню Йорк да ги доведат.

Най ми харесва, че точно днес, един ден след 7 ноември, Доналд Тръмп е на официално посещение в най-комунистическата страна - Китай. Не знам как да навържа нещата - в декларацията се очерня комунистическия строй, а в същото време президентът на "най-демократичната, най-толерантната страна и най-свободната в света е на посещение в най-комунистическата страна. Мдааа, мъка, мъка.........

Китайците още през 50те години на миналия век поеха по съвсем различен път от съветския съюз и подчинените му сателити от Източна Европа и си построиха комунизъм точно какъвто трябва да бъде. Др.Мао не разреши да се създаде червена буржоазия и даде приоритет на частниците,което го скара със Сталин.Същото направи и Тито в съседна Югославия.Днес Китай е най-голямата икономика въпреки че е управлявана от ком.партия бизнеса е в ръцете на частници.