Коментари - Жертвите на комунизма бяха почетени за четвърта година | Днес.dir.bg

Жертвите на комунизма бяха почетени за четвърта година

Днес е денят за почит към жертвите на комунизма, който се отбелязва за четвърта поредна година. Президентът призова да се говори истината за тоталитарния строй.

Обратно в новината

Коментари - Жертвите на комунизма бяха почетени за четвърта година | Днес.dir.bg

Коментари

На 03.09.1944 г. Константин Муравиев обяви неутралитет на България.По време на Втората световна война нито един български войник не е пратен на Източния фронт на страната на Германия.А на 05.09.1944 г. "братска"Русия ни обявява война.За да изхранваме две години руските пияндурници,които наистина опоскаха два наши държавни бюджета и ни окрадоха архива от преди 09.09.1944 г.За това обявиха войната за да грабят като завоеватели,а не като освободители.

пред жертвите на комунизма! Позор за престъпното БКП! Навеки позор! Да се затрие от лицето на земята дано! Хайдуци, убийци, нагаждачи, манипулатори. Жалко, че народът ни е на ниво да повярва на истинските престъпници. Жалко, жалко, жалко.

Жертвите на комунизма: между 11 000 и 50 000 хиляди. Осъдени и безследно изчезнали. 1989г население на БГ почти 9 милиона. ЖЕРТВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Нито един осъден управляващ от периода на демокрация. Милион емигранти скитащи се немили-недраги. Жертви на "здравеопазването" и "пенсионната реформа". Незнайно колко самообесили се пенсионери от немотия, незнайно колко стари хора зверски заклани заради 5 лв. Тези жертви не могат да се преброят, но смятам, че за 24 г. са ПОВЕЧЕ ОТ 50 000. Вече сме 7,2 милиона. Това за мене е ГЕНОЦИД. КОГА ЩЕ ПРИЗНАЕМ И ПОЧЕТЕМ ЖЕРТВИТЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.

От 9 юни 1923 г. до 8 септември 1944 година , фашистите убиват , палят , режат глави и ги бучат на колове и какво .....сега им правят паметници?Безумен народ !Насилието винаги е пораждало съпротива !Тая съпротива сломи фашизма и Хитлер!!!А който пали свещ за фашага , той е безродник и безсрамник , поругаващ паметта на милионите жертви на фашизма!!!Да потънат в забрава!!!

от учебници, написани от така наречените "победители". Грешка. Тази история е фалшива.

Да се върнеш с три ордена от Втората световна война, да откажеш да влезеш в безумното ТКЗС, да се възпротивиш, като си вземат имуществото; да те изпратят четири пъти в концлагерите на комунизма, да те осъдят на смърт поради страха, че имаш влияние върху хората с мнението си, да те разстрелят на 32 години и да бъдеш наречен фашист?! Меко казано, непознаване на историята. Едно към едно - злобен комунизъм, приписващ всяко друго мнение на фашизма. За съжаление си.

Да се върнеш с три ордена от Втората световна война, да откажеш да влезеш в безумното ТКЗС, да се възпротивиш, като си вземат имуществото; да те изпратят четири пъти в концлагерите на комунизма, да те осъдят на смърт поради страха, че имаш влияние върху хората с мнението си, да те разстрелят на 32 години и да бъдеш наречен фашист?! Меко казано, непознаване на историята. Едно към едно - злобен комунизъм, приписващ всяко друго мнение на фашизма. За съжаление си.

А жертвите след комунизма - 24 г. затриване на Българската нация и разпродаване на Държавата !!!!

За да има национално помирение децата на крадците на кашкавал трябва да бъдат избесени около Народното събрание...

НА ЧЕРНАТА СТЕНА СА ГЛАВНО ИМЕНА НА ПАЛАЧИ И УБИЙЦИ НАПЪЛНО ЗАСЛУЖИЛИ НАКАЗАНИЕТО СИ САМО У НАС СЕ РЕАБИЛИТИРАТ ФАШИСТИ

е да наричаш хората, носили тези имена убийци. Те самите са убити от вашата престъпна, вредна, порочна старица-партия! Никоя друга партия не е убивала в името на своите порочни идеали. Никоя!!!Вие сте убийците, вие сте равни на фашистите и ги надминахте по безумие и жестокост. Проклети да сте до девето коляно!!!

"Каузата подкрепиха президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова" да се замени с "Каузата подкрипеха щатен комсомолски секретар Росен Плевнелиев и членът на ръководството на дружеството на русофилите в България Йорданка Фандъкова". Какъв катарзис!

поклон пред паметта и саможертвата на жертвите на наи-страшната диктатура -комунизма!

Я да те питам, какви са наказателните мерки в този закон? Или май Командира не посмя да ги приеме, защото е женен за партойната секретарка от БКП Елена Костова? Да не говорим, че и самия Костов е правил опит да постъпи в "престъпната БКП" и само демокрацията му е осуетила плановете...

Само дето тези, почитащи жертвите на комунизма, не могат да обяснят защо толкова пенсионери отидоха на погребението на Тодор Живков. А така като гледам днешните политици и гледам бройката на разстреляните едно време - ами малко са разстреляли.....

защото на простия акъл не можеш да му дадеш, няма как да го вземе. Защо асоциираш комунизма само с простия селянин от Правец, а забравяш идиота Вълко Червенков и цялата пасмина непосредствено след 9-ти? Не си чел достатъчно.

Хайде като си сложен по акъл ми обясни, защо са се събрали "стотиците" почитащи жертвите на комунизма, сравнено с няколкото хиляди отишли на погребението на правешкия селянин? Единственото обяснение е, че колкото и да ви се иска 30-те хиляди застреляни от комунягите не могат да се сравнят с 1,5-те милиона умрели/емигрирали от България за тези 25 години демокрация. А "простите", дето мислят със стомаха си, могат не само да изкарат един простак на власт, но и да го свалят. Предпоследнито правителство не го разбра и си изпати.

"..Осъдени на смърт за 67 депутати.."Като чета това, се замислям ....че излиза че съм фен на комунизъма, понеже от 15-20 години си мечтая да прочета подобна новина с днешна дата.

Към синия турбопръд ИНЖИНЕР - ей бастун ти май забравяш че Чърчил дебелака слага началото на жеуезната завеса!?!? Кво ми плюете комунизма бе бастуни!? Само дето забравихте, че и вие преди 24 години сте имали партийни книжки!?

+++++++++++++++++++++++++++++

Виждам, че си чел много съветска пропаганда. Обаче вземи да попрочетеш на запад какво са писали за желязната завеса. Знаеш ли, че бащицата на народите произнася една враждебна реч срещу запада няколко месеца преди речта на Чърчил за желязната завеса и др. подобни неща. Съветският блок издигна желязна завеса и построи стени и мрежи по границите си, не западните сили.

Аре у десно! ;] Американска подлога.

И да веземете и да съберете пари потомците на " избитата ентелегенция" и да им построите Един Скопостен Обелиск или Паменик. Такъв няма. Какви ми ги плещите Реститути Скапани. Та вие не си почитате родата. Как гледате Отчето в църквата. Сигурно свеща си я носите от в къщи. Вие сте Голяма Срам.

пак се връща фашизма....щом я докарахме до там......на фашисти паметник да дигат

Знам само, че по времето на "комунизма" беше построено талкова, че и до сега да могат да го откраднат всичкото.

Този цвят на нацията е обявил война на САЩ и АНГЛИЯ, а бомбите падат в София. После пак сме от губещите и губим територии, и плащаме репарации. Кой, ако не парламентаристите са виновни за това? Какво наказние, освен смърт им се полага ( по тогавашния кодекс )? Жалко за убитите интелектуалци/индустриалци/селяни от прости "активни борци" и конфискациите, тормоза, дискриминацията..., но онази върхушка е трябвало да бъде наказана, дори само заради войната със САЩ и Англия и бомбите над София.

РУСКИТЕ БОМБИ НАД ДОБРИЧ?КАК СТАНА инженер С ПРЕДИМСТВО НА АКТИВЕН БОРЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!

А бе човек! Кога са падали руски бомби в Добрич през Втората световна война? Ако си на 19 и вярваш на глупостите на склеротиралия си дядо, тогава ти е простено, но ако си на 70 или 80 не ти прави чест, да разпространяваш лъжи. Освен това бомби са хвърляли англичаните и американците след бомбардировката на плоещ, а братушките са имали по време на войната една много калпава авиация, която не може да се сравни с американците и англичаните.

От кого бяха почетени от Станишеви;Микови;Орешарски;Манолова;Доган-Местан;Сидеров;Плевналиев и т.н.

Жертвите от набедената демокрация са много повече ! За 25 години България се стопи с 2 милиона българи !

НАРОДНАТА ДУША ДАВА

Кавал, Българите се спасиха от червената чума в чужбина- там работя, създават деца и пращат пари на оцелелите роднини...преди имаше мрежи и работехме на червените без пари

Жертвите на т.н. " Демокрация " след 1989г. - приблизително 1500 000 човека по - малко население в Родината. Това е масово изтребление на хора, като загубите са по - големи от всички войни взети заедно. ЧЕСТИТ ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА !

Tъпунгери, слушайте като ви кажа нещо!!!!

какав празник може да е това когато тези които са варшели престапленя спрямо балгарскя народ са вечно вав власта!

За периода 1941-44 година жертвите на фашизма са 30 000 души. Ако добавим и онези от 1918 нататък, броят им надхвърля 100 000 души. Главорези като Кочо Стоянов, Харлаков, Гешев и прочее изроди, днес ги пишат жертви. Запалените къщи на ятяци, отрязаните глави на партизани и английски пилоти, садизма към ястребинчетата и Митко Палаузов, гибелта на 5-та от РМС удобно се забравят. Реват за празстреляните фашистки палачи, предатели и политически проститутки - наследниците на които 25 години вече тресат държавата. Верни на фалшиви идеали с кафяв цвят, противни с лъжите си, те рушат България, и я съсипват от немотия, богатеят, и дори празнуват някакви техни празници. Далече от народа си, чужди нему, противни с нацистките си лъжи, тези подлеци са ненужни, опасни и антидемократи. Нашите деца обаче ще помнят. Паметта на левите е дълбока.

Ле лее, това, което си го писал наистина ли го мислиш, ти и петте плюса които са ти сложили.Ужас!!! Българио!!! Без коментар, няма да ме разбереш.

Не забравяй,че митко палаузов и разните там от РМС са терористи,а терористите трябва да бъдат унищожавани с всякакви средства!

Деца не се убиват, нито къщи се палят, нито хора се заравят в масови гробове на тайни места в цивилизованите страни. Никъде не е оправдано това, не знам как вие го приемате за героизъм и борба с комунистите. В Западен парк София има масов гроб на 13 войници от Войнишкото възстание 1918 например. Явно сме си били диваци и варвари до 1944 и след това.

Комунизма е духовно заболяване с мания- когато грешат са прави и изопачават всичко и навсякъде. Виж фактите:- Убитите преди 09.09.1944г. и посочените са били ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ виж и филма - Чудовище атентат за Европа е черква св Неделя- загиват над 150 невинни богомолци, а бадитите от БКП ги обявява за герои и назовава улици, квартали и песни - Убити са без съд и присъда и безследно изчезнали с мъс-злоба невинни родолюбци над 35 000 - Незаконен съд осъжда на смърт над 2000 без мотив, а само с указание на наречения от хората кръволок Г.Димитров чуж гражд. - Избити са над 90 народни представители от НС безпричинно - Избити са интелектуалния елит учители, свещеници, кметове, земеделци, дейци на култура и ... - През лагерите на смрътта, затвори и мазета са минали и измъчвани над 600 000 Съсипани са съдби на милиони родолюбци --Сега напуснаха ограбената си страна от ДС.БКП.ДПС два милиона Изхода е Лустрация политическа по Чехски, а сега и икономическа

и Антикомунизмът на СДС и прочие е духовно заболяване!!!!!

Приказвайте си. Ще ви управляват следващите петилетки Комунисти. Приказвайте си, ама гледайте да не преигайте много. Че .... ще гледате на кокъла, като свинска пържола.

е тръгнало съвсем скоро ще почнем да тачим фашизма и Хитлер

Жертвите на т.н. " Демокрация " след 1989г. - приблизително 1500 000 човека по - малко население в Родината. Това е масово изтребление на хора, като загубите са по - големи от всички войни взети заедно. ЧЕСТИТ ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА !

Идете да живеете там. Да, има избити от комунизма. Цветът на нацията, затова останаха такива боклуци като вас още да цапат земята и да сквернят паметта на невинните си жертви. Днес съжалявам, че не ви се случи онова, което вие причинихте след 9-ти септември на мислещите хора. Доста треперехте на 10-ти ноември, но сме си виновни ние, хуманните наивници. Защото бивш комунист и бивш негър няма. Вдън земя да се провалите, ведно с всичките си БСП, АБВ и прочие разклонения. Как ви търпи земята??????

от "комунист". Заслужаваш я ведно с проклятията на всички пострадали от престъпния ви ум. Бог да ви накаже! не сте преживели нищо от фашизма, а лаете днес против онези, които се опълчиха и на другия престъпен строй-комунизма.

Трябва ди ги "почетем" барам с наръчника им: Побои - с дърво, гума и желязо, по половите органи, овесване с по един съндък 50 кг. патрони и биене с дърво, система прилеп и т.н Мъчения и жестокости - обесване с главата надолу, бъркане с пръчка в полов орган, клечки под ноктите, разчекване, лицето служи за пепелник, дървен шлем за разширяване на черепа, пиене на солена вода, ток в матката и гърдите, наливане на терпентин в ануса, чупене на ребра със синджир, скопяване,рязане на уши и след това да се изядат,рязане на полови органи и поставяни в устата на жертват,горене с нажежено желязо,изнасилване на майката пред децата, удушване,рязани с брадва и т.н

мутант от комунистическата вредна за света идея! Фашизмът бледнее пред мечтите ти! Проклет да си навеки!

...бях на 6 годинки когато с баба ми и майка ми отидох да видя вуйчо си на остров Белене..вуйчо беше на 18години и бе осъден защото не искаше да е роб в комунистическа България...!Детските ми очи тогава запечатаха всичко...гледах вуйчо си през мрежата която ни отделяше от лагерниците на около 15 метра... Стисках зъби но сълзите както и сега се стичаха по лицето ми..годините след това в тоталитарна БГ не можеха да ме пречупят...Чест се връщам назад преди 60 години...уви...мрежата между нас и останалият свободен свя остана и до днес..няма как да простя на ,,другарите,,че ми осигуриха този лукс,да живея в комунистическа БГ... Съжелявам вуйчо че пропиля живота си в борба срещу този демон-комунизма !..а може би по-голямата част от останалите в БГ искат да бъдат роби...жалко !

Респектирам ти страданията, но не съм съгласен с инфантилните ти обяснения. Такава точка в наказтелния кодекс на НРБ нямаше: "не иска да бъде роб в НРБ." Или се е опитал да бяга или не е искал да работи в държавно предприятие. Бъди склонен да простиш на комунистите от 1944 - та. Това бяха неуки хора, които смятаха, че с възмездие ще компенсират всичките си страдания отпреди 1944-та. Редното е сега да се сплотим, младите, и да не се делим на хиляда партии, защото малко българи останахме.

Ренегатите и наследниците на осъдените от Народния съд,използваѝки средствата за масова информация се стремят да лансират следните тези : 1.Народния съд е създаден от комунистите 2.Народния съд е служил като инструмент в ръцете на комунистите за разправа с политическите им противници 3.Осъдените лица от Народния съд са невинни и като такива са жертва на комунистите. И трите тези са лесно оборими , ако се обърнем към историческите факти . които вече изложих.До сега никоѝ не е представил никакви факти в публичното пространство , които да докажат например , че четиримата министър-председатели от 1941г. до 8.09.1944 са невинни. Във всички страни- съюзници на фашистка Германия е имало подобни процеси.Във Франция например е бил осъден на смърт дори маршал Петен - героѝ от Първата световна воѝна заради колаборация с фашистка Германия.За съжаление в момента българската история се манипулира заради политически и икономически интереси.

Но докато не започнем да почитаме всички пострадали от репресивните режими, преди и след септември 1944г. ще е така - разделени ще се мразим просташки...

Комунизма е духовно заболяване с мания- когато грешат са прави и изопачават всичко и навсякъде. Виж фактите:- Убитите преди 09.09.1944г. и посочените са били ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ виж и филма - Чудовище атентат за Европа е черква св Неделя- загиват над 150 невинни богомолци, а бадитите от БКП ги обявява за герои и назовава улици, квартали и песни - Убити са без съд и присъда и безследно изчезнали с мъс-злоба невинни родолюбци над 35 000 - Незаконен съд осъжда на смърт над 2000 без мотив, а само с указание на наречения от хората кръволок Г.Димитров чуж гражд. - Избити са над 90 народни представители от НС безпричинно - Избити са интелектуалния елит учители, свещеници, кметове, земеделци, дейци на култура и ... - През лагерите на смрътта, затвори и мазета са минали и измъчвани над 600 000 Съсипани са съдби на милиони родолюбци --Сега напуснаха ограбената си страна от ДС.БКП.ДПС два милиона Изхода е Лустрация политическа по Чехски, а сега и икономическа

Плевнелиев се прави на антикомунист, това е смешно.

Имаше репресии при преименуването на хората, отделно - аз бях свидетел на тях като войник от ВВ и като студент. Лошото е, че го отнесоха хора, които нямат нищо общо с идеологията и политиката - хората, които бяха от червената страна на барикадата изкараха малко време в затвора, но след това се писаха репресирани. Истински репресираните отидоха в Турция като зарязаха в България цялото си имущество и започнаха там почти под нулата.

Смешно е да се говори за жертви на комунизма. Да, имало е жертви, но това са били отявлени фашисти или врагове на новата власт. Сигурно загиналите по пътищата за 1 година са повече от тези жертви. Да си припомним с каква масовост са се включвали хората в инициативите на новата власт. Бригадирското движение, Хаинбоаз, Димитровград. Сега нищо подобно не може да се случи. Тогава хората масово са вярвали, че социализмът е за всеобщо добро.

ЖЕРТВИТЕ, да ЖЕРТВИТЕ! Ако е имало фашисти - колко комунисти са убити от тях? Защото въпреки тоталния контрол на ДС/БКП(бсп) над ВСИЧКИ медии в България, ВЪПРЕКИ НЕотворените досиета, целия свят ЗНАЕ колко са убитите от комунистите!!! Десетки хиляди убити, изнасилени, осакатени! Стотици хиляди минали през концентрационни лагери и затвори! Хиляди избягали в чужбина! Това е наследството на "социалистите" - оставено от бащите на - СТАНИШЕВ, ДОБРЕВ, ПЪРВАНОВ,Пирински, Луканов и т.н. Геноцида който е извършен от БСП/БКП няма еквивалент! Дори и турчин не е клал колкото комунистите! Все още има живи свидетели на всичко което са правили комунистите - къде са? Защо никой не ги допуска до медиите? Нали президента е "загрижен" - да бяха показали някои от тези свидетели по телевизията и да разкажат живата история! Къде са "независимите" журналисти? Ама по времето на "комунизъма" само децата на "партииците" учеха журналистика! И ефекта се вижда и сега. Вижте каква е разликата между България от една страна и от друга примерно Чехия, Полша, Словения?! Така че жертвите на комунизма не само трябва да бъдат почетени днес, а постоянно да се напомня какво се е случило за да НЕ СЕ ПОВТАРЯ!

Слаби комунисти,слаба държава.Ако бяха изчистили всички утайки,сега щеше да е по-добре

Няма по-гнусна паплач от комунистите! Дори фашистите не могат да оглавят класацията за най-изродена и деградирала идеология.

Още един празник наближава - мисля че беше 20 февруари, когато мутрата падна от власт миналата година !! Трябва да се обяви за национален празник !!

Ей нещастен червенушко не отклонявай теамата. Тук говорим за жертвите на комунизма и за наследството което са ни оставили. За техните идеолози и за синчетата и щерките им които сега пак са на власт. ДОЛУ КОМУНИЗМА най-извратената система заедно с фашизма. Четрима мои вуйчовци са били партизани, но нищо не са могли да направят когато комунистите са арестували дядо ми - защото бил земеделец и не е искал да му вземат земята и хляба. Тези хора нямат място под слънцето на България да и ходят в Корея или Венецуела. Предатели на национални интереси

Ясно, ти си кресливо десебарче. Е, след като приеха този тъп закона, народа ги изхвърли от парламента, а сега го гледат вече през крив макарон. :))

Искам само да припомня, че народния съд е създаден по предложение на Кимон Георгиев,кото по това време е министър - председател.Правителството е съставено от четирима министри от "Звено", четирима начело с Никола Петков от БЗНС , четирима от БРП , двама от БСДП и двама независими.Всички гласуват единодушно.Работата на народния съд е била наблюдавана от международна комисия, съставена от представителите на СССР , САЩ и Великобритания.Съюзниците са настоявали за съдебно преследване на всички, които са сътрудничили на фашистка Германия и които са извършвали военни престъпления.Към 01.02.1945 г. не е било ясно към коя сфера на влияние България ще принадлежи.Този въпрос е решен на Ялтенската конференция,която се провежда малко по - късно.За да се прецени дали осъдените са виновни или не на - малкото би следвало да се прочетат мотивите на съдиите за присъдите.Трябва също така да се отбележи , че в съставите на съда влизат членове на всички партии от оф правителството.Не съм никак убеден , че всички осъдени от Народния съд са невинни.Би трябвало да се публикуват поне мотивите за присъдите ,за да може всеки да прецени дали тези хора имат вина или нямат.Жалки изглеждат ония ренегати,които така страстно развяват знамето на антикомунизма , разчитаки че нико нищо не знае за събитията преди и след 09.09.1944г.Ако не бяха настъпили политическите промени, същите тези хора биха развявали знамето на комунизма със същата страст.

Браво Цанко, написал си го така както е било, а това е голям шамар за антикомунистите! Всеки един от осъдените си има присъда и мотиви за нея, имало е международни наблюдатели, този съд е бил провокиран тчоно от великите сили победителки! Подписът на Никола Петков стои и под документа за лагерите. Сега пак има нужда от Народен съд за поредния "цвят на нацията" и бъдете сигурни, голямата част от българите ще го подкрепят! Антикомунистите в България са един файтон кукувци, но за сметка на това са ужасно кресливи.

Плачете, синове на работническата класа! Властта на простака и неграмотния падна преди 24 години. За съжаление и тази революция вдигна утайката на повърхността и отново ще чакаме еволюцията да си свърши работата. Поне на този ден имайте малко срам!

Ай да си ядете сините бонбонки, а?? Жертви на комунизма.. Айде бе? Това че Сталин е бил отврат е така, ама не ми сравнявайте тоталитарен сталинизъм с Комунизъм...! Но лайфъри такива.. Сини бастуни ;] :D

в нета за Лев Главинчев какви ги е вършил и тогава се обаждай, .род с .родите

Ами не сравняваме, едно и също е. Не е изобщо сравнение. Просто е едно и съшо явление. Дядо ми е отишъл на разстрел, защото е искал сам да си обработва земята, която е купувал баща му и бащата на баба ми. Малко земя, но добре работена. Сами са работили, само лятото цигани са идвали да им помагат. Земеделското умение на дядо ми е будело възхищение и е станал за 7-8 години богат, обработвайки малко своя и много чужда земя под аренда. Тогава не еимало държвни дотации. А всички са искали да работят с него - и отдаващи земята си за обработка, и сезонни работници. Ето такива ценни хора комуниизмът е искал да убие и го е правил. Това е най-масовата негативна селекция по интелектуален признак, правена някога в света. Резултатите са прост и беден народ, защото селекцията е била такава. Стадо животни, подложени на такава селекция би деградирало до риск от самоунищожение, което видяхм епри комунизма и виждаме и днес. Истината е, че комунизмът е най-долното нещо на света днес, а е изтребило най-много хора през миналив век, в сравнение с кое да е дуго от цялата знайна история на човечеството. Това е уродство, нямащо аналог. Вечен срам за човешкия ген. И е време за свестните хора да го чистим заедно. Като тумор с разсейки от заразеното тяло на България.

Много лъжеш за дядо си, но както и да е, това си е характерна черта за антикомунистите, кой знае на колко народ е изгорил душите и ги е принуждавал да са му ратаи!

Много мразя лъжливи комсомолци като Плевнелиев.

опитай се да станеш богат без да мамиш , няма такова животно , да не си паднал от небето с вчерашния сняг или не знаеш тайната за първия милион бе посерко

егати и държавата на контрастите - едновременно се почита ден на жертвите на комунистическия режим, а в същото време в парламента присъства партията, която е била причината за този режим, баси и абсурда....

Кога ще почетем: - двата милиона емигрирали? - двата милиона преждевременно умрели? - двата милиона неродени? - милионите разрушен и човешки съдби? - десетките хиляди разрушени семейства? - стотиците обезлюдени села и малки градове? За последните около 25 години? А?

също са жертва на комунизма. Пипалата му са дълги, затова се случи всичко това с държавата. Проклети престъпници.

всички тези са жертва на алчоста - мотора на капитализма :) :) :)

Андрей Станишев,бащата на СерГей Станишев е един от червените престъпници ,виновни за трагедията на милиони българи!

Съсела по презиме е Димитров.

за Фъндъкова разбирам, за това че ББ не е дошъл говори добре за него. Щеше да бъде неумесно синът на баща от репресиращият орган на комунистите да хленчи за жертвите им. Ама комсомолският Плевнелиев е направо неуместен пейзаж за това поклонение.

А кой ще почете ЖЕРТВИТЕ от така наречената ДЕМОНКРАЦИЯ?

платените журналистки от дирника започнаха да трият съобщенията ... манипурирането хората не е по различно от убиването на хора ... капиш!

Днес е Трифон зарезан, а измислени поводи като този е по-добре да няма!

и днес е почти 2-ри февруари. нека да говорим за любов. нека да говорим за любов не за това как едни убиичи са убивали предишни убиици ... любов, любов

Едните клали и безчинствали преди 9 ти септември........, другите си го връщали след това. Отбелязваме на различни дати различните жертви....и се настройваме едини срещу други , делим се и се разцепваме както ви хрумне , а сме вече под 7 милиона . Не е ли време вече , да има само една дата , на която да отбелязваме всички жертви , дадени от многострадалния ни народ ....Във всеки един храм без разлика на вероизповедание. Политиците да предложат дата , а не да разделят народа ни... ....Необходимо е само да си простим и заедно да продължим напред !

първо трябва да изчезнат червените изчадия

докато има де-би-ли с такова мислене само в тинята ще газите :)

Като твоите родители или баби и дядовци! П.п. Ако си от малкото, чиито роднини по права линия не са били в БКП, щеше да уважаваш правото на избор на всеки човек, а не да коментираш, като дърт комунист/фашист.

С този вирус комунизма имунната система на народа трябва веднага и дефинитивно да се справи- за винаги и до 10-то коляно. Иначе комунизма ще му изпие и последните силици и народа ще рухне.Какво чакаме - веднага комунистите да се изхварлят,а не да им се позволйава да се гаврят с народа- силиците не им стигали - брей - вече не спим и дните са ви преброени

Коментари - Жертвите на комунизма бяха почетени за четвърта година | Днес.dir.bg

Жертвите на комунизма бяха почетени за четвърта година

Днес е денят за почит към жертвите на комунизма, който се отбелязва за четвърта поредна година. Президентът призова да се говори истината за тоталитарния строй.

Обратно в новината

Коментари - Жертвите на комунизма бяха почетени за четвърта година | Днес.dir.bg

Коментари

На 03.09.1944 г. Константин Муравиев обяви неутралитет на България.По време на Втората световна война нито един български войник не е пратен на Източния фронт на страната на Германия.А на 05.09.1944 г. "братска"Русия ни обявява война.За да изхранваме две години руските пияндурници,които наистина опоскаха два наши държавни бюджета и ни окрадоха архива от преди 09.09.1944 г.За това обявиха войната за да грабят като завоеватели,а не като освободители.

пред жертвите на комунизма! Позор за престъпното БКП! Навеки позор! Да се затрие от лицето на земята дано! Хайдуци, убийци, нагаждачи, манипулатори. Жалко, че народът ни е на ниво да повярва на истинските престъпници. Жалко, жалко, жалко.

Жертвите на комунизма: между 11 000 и 50 000 хиляди. Осъдени и безследно изчезнали. 1989г население на БГ почти 9 милиона. ЖЕРТВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Нито един осъден управляващ от периода на демокрация. Милион емигранти скитащи се немили-недраги. Жертви на "здравеопазването" и "пенсионната реформа". Незнайно колко самообесили се пенсионери от немотия, незнайно колко стари хора зверски заклани заради 5 лв. Тези жертви не могат да се преброят, но смятам, че за 24 г. са ПОВЕЧЕ ОТ 50 000. Вече сме 7,2 милиона. Това за мене е ГЕНОЦИД. КОГА ЩЕ ПРИЗНАЕМ И ПОЧЕТЕМ ЖЕРТВИТЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.

От 9 юни 1923 г. до 8 септември 1944 година , фашистите убиват , палят , режат глави и ги бучат на колове и какво .....сега им правят паметници?Безумен народ !Насилието винаги е пораждало съпротива !Тая съпротива сломи фашизма и Хитлер!!!А който пали свещ за фашага , той е безродник и безсрамник , поругаващ паметта на милионите жертви на фашизма!!!Да потънат в забрава!!!

от учебници, написани от така наречените "победители". Грешка. Тази история е фалшива.

Да се върнеш с три ордена от Втората световна война, да откажеш да влезеш в безумното ТКЗС, да се възпротивиш, като си вземат имуществото; да те изпратят четири пъти в концлагерите на комунизма, да те осъдят на смърт поради страха, че имаш влияние върху хората с мнението си, да те разстрелят на 32 години и да бъдеш наречен фашист?! Меко казано, непознаване на историята. Едно към едно - злобен комунизъм, приписващ всяко друго мнение на фашизма. За съжаление си.

Да се върнеш с три ордена от Втората световна война, да откажеш да влезеш в безумното ТКЗС, да се възпротивиш, като си вземат имуществото; да те изпратят четири пъти в концлагерите на комунизма, да те осъдят на смърт поради страха, че имаш влияние върху хората с мнението си, да те разстрелят на 32 години и да бъдеш наречен фашист?! Меко казано, непознаване на историята. Едно към едно - злобен комунизъм, приписващ всяко друго мнение на фашизма. За съжаление си.

А жертвите след комунизма - 24 г. затриване на Българската нация и разпродаване на Държавата !!!!

За да има национално помирение децата на крадците на кашкавал трябва да бъдат избесени около Народното събрание...

НА ЧЕРНАТА СТЕНА СА ГЛАВНО ИМЕНА НА ПАЛАЧИ И УБИЙЦИ НАПЪЛНО ЗАСЛУЖИЛИ НАКАЗАНИЕТО СИ САМО У НАС СЕ РЕАБИЛИТИРАТ ФАШИСТИ

е да наричаш хората, носили тези имена убийци. Те самите са убити от вашата престъпна, вредна, порочна старица-партия! Никоя друга партия не е убивала в името на своите порочни идеали. Никоя!!!Вие сте убийците, вие сте равни на фашистите и ги надминахте по безумие и жестокост. Проклети да сте до девето коляно!!!

"Каузата подкрепиха президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова" да се замени с "Каузата подкрипеха щатен комсомолски секретар Росен Плевнелиев и членът на ръководството на дружеството на русофилите в България Йорданка Фандъкова". Какъв катарзис!

поклон пред паметта и саможертвата на жертвите на наи-страшната диктатура -комунизма!

Я да те питам, какви са наказателните мерки в този закон? Или май Командира не посмя да ги приеме, защото е женен за партойната секретарка от БКП Елена Костова? Да не говорим, че и самия Костов е правил опит да постъпи в "престъпната БКП" и само демокрацията му е осуетила плановете...

Само дето тези, почитащи жертвите на комунизма, не могат да обяснят защо толкова пенсионери отидоха на погребението на Тодор Живков. А така като гледам днешните политици и гледам бройката на разстреляните едно време - ами малко са разстреляли.....

защото на простия акъл не можеш да му дадеш, няма как да го вземе. Защо асоциираш комунизма само с простия селянин от Правец, а забравяш идиота Вълко Червенков и цялата пасмина непосредствено след 9-ти? Не си чел достатъчно.

Хайде като си сложен по акъл ми обясни, защо са се събрали "стотиците" почитащи жертвите на комунизма, сравнено с няколкото хиляди отишли на погребението на правешкия селянин? Единственото обяснение е, че колкото и да ви се иска 30-те хиляди застреляни от комунягите не могат да се сравнят с 1,5-те милиона умрели/емигрирали от България за тези 25 години демокрация. А "простите", дето мислят със стомаха си, могат не само да изкарат един простак на власт, но и да го свалят. Предпоследнито правителство не го разбра и си изпати.

"..Осъдени на смърт за 67 депутати.."Като чета това, се замислям ....че излиза че съм фен на комунизъма, понеже от 15-20 години си мечтая да прочета подобна новина с днешна дата.

Към синия турбопръд ИНЖИНЕР - ей бастун ти май забравяш че Чърчил дебелака слага началото на жеуезната завеса!?!? Кво ми плюете комунизма бе бастуни!? Само дето забравихте, че и вие преди 24 години сте имали партийни книжки!?

+++++++++++++++++++++++++++++

Виждам, че си чел много съветска пропаганда. Обаче вземи да попрочетеш на запад какво са писали за желязната завеса. Знаеш ли, че бащицата на народите произнася една враждебна реч срещу запада няколко месеца преди речта на Чърчил за желязната завеса и др. подобни неща. Съветският блок издигна желязна завеса и построи стени и мрежи по границите си, не западните сили.

Аре у десно! ;] Американска подлога.

И да веземете и да съберете пари потомците на " избитата ентелегенция" и да им построите Един Скопостен Обелиск или Паменик. Такъв няма. Какви ми ги плещите Реститути Скапани. Та вие не си почитате родата. Как гледате Отчето в църквата. Сигурно свеща си я носите от в къщи. Вие сте Голяма Срам.

пак се връща фашизма....щом я докарахме до там......на фашисти паметник да дигат

Знам само, че по времето на "комунизма" беше построено талкова, че и до сега да могат да го откраднат всичкото.

Този цвят на нацията е обявил война на САЩ и АНГЛИЯ, а бомбите падат в София. После пак сме от губещите и губим територии, и плащаме репарации. Кой, ако не парламентаристите са виновни за това? Какво наказние, освен смърт им се полага ( по тогавашния кодекс )? Жалко за убитите интелектуалци/индустриалци/селяни от прости "активни борци" и конфискациите, тормоза, дискриминацията..., но онази върхушка е трябвало да бъде наказана, дори само заради войната със САЩ и Англия и бомбите над София.

РУСКИТЕ БОМБИ НАД ДОБРИЧ?КАК СТАНА инженер С ПРЕДИМСТВО НА АКТИВЕН БОРЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!

А бе човек! Кога са падали руски бомби в Добрич през Втората световна война? Ако си на 19 и вярваш на глупостите на склеротиралия си дядо, тогава ти е простено, но ако си на 70 или 80 не ти прави чест, да разпространяваш лъжи. Освен това бомби са хвърляли англичаните и американците след бомбардировката на плоещ, а братушките са имали по време на войната една много калпава авиация, която не може да се сравни с американците и англичаните.

От кого бяха почетени от Станишеви;Микови;Орешарски;Манолова;Доган-Местан;Сидеров;Плевналиев и т.н.

Жертвите от набедената демокрация са много повече ! За 25 години България се стопи с 2 милиона българи !

НАРОДНАТА ДУША ДАВА

Кавал, Българите се спасиха от червената чума в чужбина- там работя, създават деца и пращат пари на оцелелите роднини...преди имаше мрежи и работехме на червените без пари

Жертвите на т.н. " Демокрация " след 1989г. - приблизително 1500 000 човека по - малко население в Родината. Това е масово изтребление на хора, като загубите са по - големи от всички войни взети заедно. ЧЕСТИТ ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА !

Tъпунгери, слушайте като ви кажа нещо!!!!

какав празник може да е това когато тези които са варшели престапленя спрямо балгарскя народ са вечно вав власта!

За периода 1941-44 година жертвите на фашизма са 30 000 души. Ако добавим и онези от 1918 нататък, броят им надхвърля 100 000 души. Главорези като Кочо Стоянов, Харлаков, Гешев и прочее изроди, днес ги пишат жертви. Запалените къщи на ятяци, отрязаните глави на партизани и английски пилоти, садизма към ястребинчетата и Митко Палаузов, гибелта на 5-та от РМС удобно се забравят. Реват за празстреляните фашистки палачи, предатели и политически проститутки - наследниците на които 25 години вече тресат държавата. Верни на фалшиви идеали с кафяв цвят, противни с лъжите си, те рушат България, и я съсипват от немотия, богатеят, и дори празнуват някакви техни празници. Далече от народа си, чужди нему, противни с нацистките си лъжи, тези подлеци са ненужни, опасни и антидемократи. Нашите деца обаче ще помнят. Паметта на левите е дълбока.

Ле лее, това, което си го писал наистина ли го мислиш, ти и петте плюса които са ти сложили.Ужас!!! Българио!!! Без коментар, няма да ме разбереш.

Не забравяй,че митко палаузов и разните там от РМС са терористи,а терористите трябва да бъдат унищожавани с всякакви средства!

Деца не се убиват, нито къщи се палят, нито хора се заравят в масови гробове на тайни места в цивилизованите страни. Никъде не е оправдано това, не знам как вие го приемате за героизъм и борба с комунистите. В Западен парк София има масов гроб на 13 войници от Войнишкото възстание 1918 например. Явно сме си били диваци и варвари до 1944 и след това.

Комунизма е духовно заболяване с мания- когато грешат са прави и изопачават всичко и навсякъде. Виж фактите:- Убитите преди 09.09.1944г. и посочените са били ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ виж и филма - Чудовище атентат за Европа е черква св Неделя- загиват над 150 невинни богомолци, а бадитите от БКП ги обявява за герои и назовава улици, квартали и песни - Убити са без съд и присъда и безследно изчезнали с мъс-злоба невинни родолюбци над 35 000 - Незаконен съд осъжда на смърт над 2000 без мотив, а само с указание на наречения от хората кръволок Г.Димитров чуж гражд. - Избити са над 90 народни представители от НС безпричинно - Избити са интелектуалния елит учители, свещеници, кметове, земеделци, дейци на култура и ... - През лагерите на смрътта, затвори и мазета са минали и измъчвани над 600 000 Съсипани са съдби на милиони родолюбци --Сега напуснаха ограбената си страна от ДС.БКП.ДПС два милиона Изхода е Лустрация политическа по Чехски, а сега и икономическа

и Антикомунизмът на СДС и прочие е духовно заболяване!!!!!

Приказвайте си. Ще ви управляват следващите петилетки Комунисти. Приказвайте си, ама гледайте да не преигайте много. Че .... ще гледате на кокъла, като свинска пържола.

е тръгнало съвсем скоро ще почнем да тачим фашизма и Хитлер

Жертвите на т.н. " Демокрация " след 1989г. - приблизително 1500 000 човека по - малко население в Родината. Това е масово изтребление на хора, като загубите са по - големи от всички войни взети заедно. ЧЕСТИТ ДЕН НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА !

Идете да живеете там. Да, има избити от комунизма. Цветът на нацията, затова останаха такива боклуци като вас още да цапат земята и да сквернят паметта на невинните си жертви. Днес съжалявам, че не ви се случи онова, което вие причинихте след 9-ти септември на мислещите хора. Доста треперехте на 10-ти ноември, но сме си виновни ние, хуманните наивници. Защото бивш комунист и бивш негър няма. Вдън земя да се провалите, ведно с всичките си БСП, АБВ и прочие разклонения. Как ви търпи земята??????

от "комунист". Заслужаваш я ведно с проклятията на всички пострадали от престъпния ви ум. Бог да ви накаже! не сте преживели нищо от фашизма, а лаете днес против онези, които се опълчиха и на другия престъпен строй-комунизма.

Трябва ди ги "почетем" барам с наръчника им: Побои - с дърво, гума и желязо, по половите органи, овесване с по един съндък 50 кг. патрони и биене с дърво, система прилеп и т.н Мъчения и жестокости - обесване с главата надолу, бъркане с пръчка в полов орган, клечки под ноктите, разчекване, лицето служи за пепелник, дървен шлем за разширяване на черепа, пиене на солена вода, ток в матката и гърдите, наливане на терпентин в ануса, чупене на ребра със синджир, скопяване,рязане на уши и след това да се изядат,рязане на полови органи и поставяни в устата на жертват,горене с нажежено желязо,изнасилване на майката пред децата, удушване,рязани с брадва и т.н

мутант от комунистическата вредна за света идея! Фашизмът бледнее пред мечтите ти! Проклет да си навеки!

...бях на 6 годинки когато с баба ми и майка ми отидох да видя вуйчо си на остров Белене..вуйчо беше на 18години и бе осъден защото не искаше да е роб в комунистическа България...!Детските ми очи тогава запечатаха всичко...гледах вуйчо си през мрежата която ни отделяше от лагерниците на около 15 метра... Стисках зъби но сълзите както и сега се стичаха по лицето ми..годините след това в тоталитарна БГ не можеха да ме пречупят...Чест се връщам назад преди 60 години...уви...мрежата между нас и останалият свободен свя остана и до днес..няма как да простя на ,,другарите,,че ми осигуриха този лукс,да живея в комунистическа БГ... Съжелявам вуйчо че пропиля живота си в борба срещу този демон-комунизма !..а може би по-голямата част от останалите в БГ искат да бъдат роби...жалко !

Респектирам ти страданията, но не съм съгласен с инфантилните ти обяснения. Такава точка в наказтелния кодекс на НРБ нямаше: "не иска да бъде роб в НРБ." Или се е опитал да бяга или не е искал да работи в държавно предприятие. Бъди склонен да простиш на комунистите от 1944 - та. Това бяха неуки хора, които смятаха, че с възмездие ще компенсират всичките си страдания отпреди 1944-та. Редното е сега да се сплотим, младите, и да не се делим на хиляда партии, защото малко българи останахме.

Ренегатите и наследниците на осъдените от Народния съд,използваѝки средствата за масова информация се стремят да лансират следните тези : 1.Народния съд е създаден от комунистите 2.Народния съд е служил като инструмент в ръцете на комунистите за разправа с политическите им противници 3.Осъдените лица от Народния съд са невинни и като такива са жертва на комунистите. И трите тези са лесно оборими , ако се обърнем към историческите факти . които вече изложих.До сега никоѝ не е представил никакви факти в публичното пространство , които да докажат например , че четиримата министър-председатели от 1941г. до 8.09.1944 са невинни. Във всички страни- съюзници на фашистка Германия е имало подобни процеси.Във Франция например е бил осъден на смърт дори маршал Петен - героѝ от Първата световна воѝна заради колаборация с фашистка Германия.За съжаление в момента българската история се манипулира заради политически и икономически интереси.

Но докато не започнем да почитаме всички пострадали от репресивните режими, преди и след септември 1944г. ще е така - разделени ще се мразим просташки...

Комунизма е духовно заболяване с мания- когато грешат са прави и изопачават всичко и навсякъде. Виж фактите:- Убитите преди 09.09.1944г. и посочените са били ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ виж и филма - Чудовище атентат за Европа е черква св Неделя- загиват над 150 невинни богомолци, а бадитите от БКП ги обявява за герои и назовава улици, квартали и песни - Убити са без съд и присъда и безследно изчезнали с мъс-злоба невинни родолюбци над 35 000 - Незаконен съд осъжда на смърт над 2000 без мотив, а само с указание на наречения от хората кръволок Г.Димитров чуж гражд. - Избити са над 90 народни представители от НС безпричинно - Избити са интелектуалния елит учители, свещеници, кметове, земеделци, дейци на култура и ... - През лагерите на смрътта, затвори и мазета са минали и измъчвани над 600 000 Съсипани са съдби на милиони родолюбци --Сега напуснаха ограбената си страна от ДС.БКП.ДПС два милиона Изхода е Лустрация политическа по Чехски, а сега и икономическа

Плевнелиев се прави на антикомунист, това е смешно.

Имаше репресии при преименуването на хората, отделно - аз бях свидетел на тях като войник от ВВ и като студент. Лошото е, че го отнесоха хора, които нямат нищо общо с идеологията и политиката - хората, които бяха от червената страна на барикадата изкараха малко време в затвора, но след това се писаха репресирани. Истински репресираните отидоха в Турция като зарязаха в България цялото си имущество и започнаха там почти под нулата.

Смешно е да се говори за жертви на комунизма. Да, имало е жертви, но това са били отявлени фашисти или врагове на новата власт. Сигурно загиналите по пътищата за 1 година са повече от тези жертви. Да си припомним с каква масовост са се включвали хората в инициативите на новата власт. Бригадирското движение, Хаинбоаз, Димитровград. Сега нищо подобно не може да се случи. Тогава хората масово са вярвали, че социализмът е за всеобщо добро.

ЖЕРТВИТЕ, да ЖЕРТВИТЕ! Ако е имало фашисти - колко комунисти са убити от тях? Защото въпреки тоталния контрол на ДС/БКП(бсп) над ВСИЧКИ медии в България, ВЪПРЕКИ НЕотворените досиета, целия свят ЗНАЕ колко са убитите от комунистите!!! Десетки хиляди убити, изнасилени, осакатени! Стотици хиляди минали през концентрационни лагери и затвори! Хиляди избягали в чужбина! Това е наследството на "социалистите" - оставено от бащите на - СТАНИШЕВ, ДОБРЕВ, ПЪРВАНОВ,Пирински, Луканов и т.н. Геноцида който е извършен от БСП/БКП няма еквивалент! Дори и турчин не е клал колкото комунистите! Все още има живи свидетели на всичко което са правили комунистите - къде са? Защо никой не ги допуска до медиите? Нали президента е "загрижен" - да бяха показали някои от тези свидетели по телевизията и да разкажат живата история! Къде са "независимите" журналисти? Ама по времето на "комунизъма" само децата на "партииците" учеха журналистика! И ефекта се вижда и сега. Вижте каква е разликата между България от една страна и от друга примерно Чехия, Полша, Словения?! Така че жертвите на комунизма не само трябва да бъдат почетени днес, а постоянно да се напомня какво се е случило за да НЕ СЕ ПОВТАРЯ!

Слаби комунисти,слаба държава.Ако бяха изчистили всички утайки,сега щеше да е по-добре

Няма по-гнусна паплач от комунистите! Дори фашистите не могат да оглавят класацията за най-изродена и деградирала идеология.

Още един празник наближава - мисля че беше 20 февруари, когато мутрата падна от власт миналата година !! Трябва да се обяви за национален празник !!

Ей нещастен червенушко не отклонявай теамата. Тук говорим за жертвите на комунизма и за наследството което са ни оставили. За техните идеолози и за синчетата и щерките им които сега пак са на власт. ДОЛУ КОМУНИЗМА най-извратената система заедно с фашизма. Четрима мои вуйчовци са били партизани, но нищо не са могли да направят когато комунистите са арестували дядо ми - защото бил земеделец и не е искал да му вземат земята и хляба. Тези хора нямат място под слънцето на България да и ходят в Корея или Венецуела. Предатели на национални интереси

Ясно, ти си кресливо десебарче. Е, след като приеха този тъп закона, народа ги изхвърли от парламента, а сега го гледат вече през крив макарон. :))

Искам само да припомня, че народния съд е създаден по предложение на Кимон Георгиев,кото по това време е министър - председател.Правителството е съставено от четирима министри от "Звено", четирима начело с Никола Петков от БЗНС , четирима от БРП , двама от БСДП и двама независими.Всички гласуват единодушно.Работата на народния съд е била наблюдавана от международна комисия, съставена от представителите на СССР , САЩ и Великобритания.Съюзниците са настоявали за съдебно преследване на всички, които са сътрудничили на фашистка Германия и които са извършвали военни престъпления.Към 01.02.1945 г. не е било ясно към коя сфера на влияние България ще принадлежи.Този въпрос е решен на Ялтенската конференция,която се провежда малко по - късно.За да се прецени дали осъдените са виновни или не на - малкото би следвало да се прочетат мотивите на съдиите за присъдите.Трябва също така да се отбележи , че в съставите на съда влизат членове на всички партии от оф правителството.Не съм никак убеден , че всички осъдени от Народния съд са невинни.Би трябвало да се публикуват поне мотивите за присъдите ,за да може всеки да прецени дали тези хора имат вина или нямат.Жалки изглеждат ония ренегати,които така страстно развяват знамето на антикомунизма , разчитаки че нико нищо не знае за събитията преди и след 09.09.1944г.Ако не бяха настъпили политическите промени, същите тези хора биха развявали знамето на комунизма със същата страст.

Браво Цанко, написал си го така както е било, а това е голям шамар за антикомунистите! Всеки един от осъдените си има присъда и мотиви за нея, имало е международни наблюдатели, този съд е бил провокиран тчоно от великите сили победителки! Подписът на Никола Петков стои и под документа за лагерите. Сега пак има нужда от Народен съд за поредния "цвят на нацията" и бъдете сигурни, голямата част от българите ще го подкрепят! Антикомунистите в България са един файтон кукувци, но за сметка на това са ужасно кресливи.

Плачете, синове на работническата класа! Властта на простака и неграмотния падна преди 24 години. За съжаление и тази революция вдигна утайката на повърхността и отново ще чакаме еволюцията да си свърши работата. Поне на този ден имайте малко срам!

Ай да си ядете сините бонбонки, а?? Жертви на комунизма.. Айде бе? Това че Сталин е бил отврат е така, ама не ми сравнявайте тоталитарен сталинизъм с Комунизъм...! Но лайфъри такива.. Сини бастуни ;] :D

в нета за Лев Главинчев какви ги е вършил и тогава се обаждай, .род с .родите

Ами не сравняваме, едно и също е. Не е изобщо сравнение. Просто е едно и съшо явление. Дядо ми е отишъл на разстрел, защото е искал сам да си обработва земята, която е купувал баща му и бащата на баба ми. Малко земя, но добре работена. Сами са работили, само лятото цигани са идвали да им помагат. Земеделското умение на дядо ми е будело възхищение и е станал за 7-8 години богат, обработвайки малко своя и много чужда земя под аренда. Тогава не еимало държвни дотации. А всички са искали да работят с него - и отдаващи земята си за обработка, и сезонни работници. Ето такива ценни хора комуниизмът е искал да убие и го е правил. Това е най-масовата негативна селекция по интелектуален признак, правена някога в света. Резултатите са прост и беден народ, защото селекцията е била такава. Стадо животни, подложени на такава селекция би деградирало до риск от самоунищожение, което видяхм епри комунизма и виждаме и днес. Истината е, че комунизмът е най-долното нещо на света днес, а е изтребило най-много хора през миналив век, в сравнение с кое да е дуго от цялата знайна история на човечеството. Това е уродство, нямащо аналог. Вечен срам за човешкия ген. И е време за свестните хора да го чистим заедно. Като тумор с разсейки от заразеното тяло на България.

Много лъжеш за дядо си, но както и да е, това си е характерна черта за антикомунистите, кой знае на колко народ е изгорил душите и ги е принуждавал да са му ратаи!

Много мразя лъжливи комсомолци като Плевнелиев.

опитай се да станеш богат без да мамиш , няма такова животно , да не си паднал от небето с вчерашния сняг или не знаеш тайната за първия милион бе посерко

егати и държавата на контрастите - едновременно се почита ден на жертвите на комунистическия режим, а в същото време в парламента присъства партията, която е била причината за този режим, баси и абсурда....

Кога ще почетем: - двата милиона емигрирали? - двата милиона преждевременно умрели? - двата милиона неродени? - милионите разрушен и човешки съдби? - десетките хиляди разрушени семейства? - стотиците обезлюдени села и малки градове? За последните около 25 години? А?

също са жертва на комунизма. Пипалата му са дълги, затова се случи всичко това с държавата. Проклети престъпници.

всички тези са жертва на алчоста - мотора на капитализма :) :) :)

Андрей Станишев,бащата на СерГей Станишев е един от червените престъпници ,виновни за трагедията на милиони българи!

Съсела по презиме е Димитров.

за Фъндъкова разбирам, за това че ББ не е дошъл говори добре за него. Щеше да бъде неумесно синът на баща от репресиращият орган на комунистите да хленчи за жертвите им. Ама комсомолският Плевнелиев е направо неуместен пейзаж за това поклонение.

А кой ще почете ЖЕРТВИТЕ от така наречената ДЕМОНКРАЦИЯ?

платените журналистки от дирника започнаха да трият съобщенията ... манипурирането хората не е по различно от убиването на хора ... капиш!

Днес е Трифон зарезан, а измислени поводи като този е по-добре да няма!

и днес е почти 2-ри февруари. нека да говорим за любов. нека да говорим за любов не за това как едни убиичи са убивали предишни убиици ... любов, любов

Едните клали и безчинствали преди 9 ти септември........, другите си го връщали след това. Отбелязваме на различни дати различните жертви....и се настройваме едини срещу други , делим се и се разцепваме както ви хрумне , а сме вече под 7 милиона . Не е ли време вече , да има само една дата , на която да отбелязваме всички жертви , дадени от многострадалния ни народ ....Във всеки един храм без разлика на вероизповедание. Политиците да предложат дата , а не да разделят народа ни... ....Необходимо е само да си простим и заедно да продължим напред !

първо трябва да изчезнат червените изчадия

докато има де-би-ли с такова мислене само в тинята ще газите :)

Като твоите родители или баби и дядовци! П.п. Ако си от малкото, чиито роднини по права линия не са били в БКП, щеше да уважаваш правото на избор на всеки човек, а не да коментираш, като дърт комунист/фашист.

С този вирус комунизма имунната система на народа трябва веднага и дефинитивно да се справи- за винаги и до 10-то коляно. Иначе комунизма ще му изпие и последните силици и народа ще рухне.Какво чакаме - веднага комунистите да се изхварлят,а не да им се позволйава да се гаврят с народа- силиците не им стигали - брей - вече не спим и дните са ви преброени