НС обсъжда ”завършване на декомунизацията”

Парламентът разглежда законопроект за обявяване на комунистическия режим за престъпен, с който ще се премахнат символите на комунизма.

Обратно в новината

Коментари - НС обсъжда ”завършване на декомунизацията” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като видя този,Караянчева,Атанасова,Дукова ми се повръща.Тези лапачи още от Татово време с кой очи обявяват комунистическия режим за престъпен.Дано не ги видя повече в парламента.Заради такива Герб загуби .

Докато не се забрани БСП и не се премахнат всички "паметници" на съветките окупатори, декомунизацията няма как да завърши! Всичко друго е преливане от пустото в празното и напразни илюзии!

Когато Борисов или Костов се наак...т се започва с декомунизации и разни простотии. Е като приехте този закон българите станаха ли по богати и пенсионерите ще взимат ли от 1 ви декември европейски пенсии. Целта е да се отвлича вниманието на хората и да се занимаваме с неща отдавна известни и отхвърлени с времето.

След като приключихме с декомунизацията да вземем да се закрием.

Лъчи,я ела в Лом и плещи тези упомачителни слова както в парламента.:))))Не се притеснявай ела като колега Вие така и так подарихте едни 5 000 000 Лева ли беше Евро ли на Монтанската болница и то благодарение на онази Дама дето е по лесно да я прескоиш отколкото да я заобиколиш

Ще го напиша четвърти път. Надявам се да го публикувате. На кого е нужно да си зачеркнем историята? Хубава или лоша, тя е наша.Можем да се поучим от опита и от грешките.И какво ще се учи за този период от историята на България, ще се изтрие, каква е била България по това време, къде е била? Само при нас има такава глупост- дойдоха комунистите на власт- смениха имената на улиците. дойде демокрацията- смениха имената на улици, градове, разрушиха паметници, включително мавзолея. Замислете се в колко държави по света е имало мавзолей? Ако се абстрахираме чие беше тялото, това чудо можеше да се използва като туристическа дистинация. имного други подобни паметници на културата. защо трябва да се пръскат толкова пари за разруха, кой печели, кои фирми? Какво ще се построи на мястото на тези сгради и паметници- поредния мол, статуя на целуващи се гейове или може би паметник на бежанеца? А може на Шипка да построят поредната джамия. Променяме учебниците по история всякя година- не сме били под турско робство, а сме имали съжителство, не сме имали социализъм, а какво? Какво са правелели родителите ни, с какво са се занимавали дедите ни, или и те не са съществували, тогава и нас няма да ни има. Кой иска да си загубим идентичността. Герб си подадоха оставката и сега се чудят как да настроят народа срещу останалите партии, Разделяй и владей. а може би изпълняват поредна поръчка на началниците от запад, за която са им платили.Помислете кой има интерес да ни заличи от историята на земята? Между другото от преди 3 месеца забелязах, че държавата Палестина я няма на Гугъл-мап.Четох една документалка и исках да видя къде са сегашните граници. Не мислите ли, че скоро и България ще я заличат от картата на света. Това, че сме в нато и ес, не ни спасявя, а ни заличава. Нужен ни е суверинитет и национална идентичност

Ислямистите ще ни напишат хубава история. Ще попълнят всички празноти, даже и празнотите в главите на т.н. депутати халгъзници.

Това не е ли Лъчо-личният лекат на батко.,не е ли този който прокара онзи закон поне за малко дето може да има наркотици законно ,докато няма закон?

Искам само нежно да попитам вносителите на проекта-Това,че ташаците са ми от онова време и още ми вършат работа,но съм убеден демократ-това занчи ли,че трябва да ги отрежа.или да скъсам с тях:)))или да ги скъсам:(((

Хеъ, дир-а, 3 пъти пиша коментар и не го публикувате. В него няма нито цинизми, нито обиди

Ами след като ще завършват "декомуницзията" ще трябва да обявят извън закона първо ГЕРБ, РБ, Кунева, Плевнелиев, Петър Стоянов, Костов и жена му, и куп друга избрана комунистческа номенклатура до 1989 г. и активни "анти"-комунисти след това. Мутрите също са бивши доверени номенклатурни лица или техни роднини. Действайте, другарю. Ще се самозабраните и самоизключите ли?

Тази гнида от къде изпълзя? Лъчо Мазният е получил пак задача от да размътва акъла на българина с разни закони за декомунизация! Всеки път, когато стане напечено за герберастите, измислят някакви трикове и разводняват събитията, пробват да се спасят! По-големи комунисти, пардон партийни членове от тях - няма! Вижте произхода на всички герберасти - потомци на третия ешелон на БКП; артелчици, доносници, долнопробни ченгета, обслужващият персонал на ЦК на БКП!

Свят се пали, баба си я реши!

Докато 240 ни декомунизират, хиляди ще ни ислямизират. Ненормалници, в този момент това ли е най-важното?

ТЕ МИГРАНТИТЕ ШЕ ЗАВЪРШАТ ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА И ЩЕ НИ ЗАВЪРЩАТ КАТО ДЪРЖАВА!

Този младеж с Митоди и още няколко зрънца ще декомунизират останалите хора .Голям подръжник са им гражданите за малоумно развитие с техния водач и един файтон риформатори . Съвсем скоро от Турция ще им дойдат върху главите сериозни символи.Лошото е ,че българите ще страдат, но всички маймунджилъци имат край и идва време за сметката.

"винаги верни на Партията", агенти на ДС, топачи и клепари сега обсъждат декомунизацията! 30 годити след свалянето на Т.Ж. Къде бяха тогава ли? В първите редици, готови да ръкопляскат, ръка да целуват и да се кълнат във всичко свято и мило. Е, имаше и такива, които бяха чавдарчета, пинери, простени им е "да не помнят" някои неща, особено ако не им отърва. На това му се вика "гьонсурат".

Е не е честно,ти с три изречения разкри цялата същност на ГЕРБ

Цялото управление на ГЕРБ, начело с Борисов и Цветанов са лицемерни комунисти с комунистическо потекло! Навремето, хората от тяхната категория, преди да пишат в автобиографиите си къде и кога са се родили, обявяваха тържествено, яе са завършили в

ЛИ скрий се и се търси сам! ТОГАВА 99% живеехме ЕДНАКВО. А сега аз живея много бедно, а ти богато, въпреки това, че не си кой знае какво....

По време на престъпния комунизъм имах работа,ходих на лекар и не ме гледаха само в ръцете,имах доход позволяващ ми да отида на заслужена почивка на морето,имаше истински храни ,не химиййй,сега вече порасналите ми деца се чудят какво да продадат и да избягат от престъпния комунизъм в чужбина ,че тук от този престъпен комунизъм,ни работа,ни достойно заплащане,ни нищо,,,,,,АЗ ги подкрепям изцяло и с каквото мога ще им помогна да избягат от престъпния и гаден комунизам, сега ровя в кофите за смет със спомените от злия комунизъм как на масата имаше от пиле-млеко

ПОРЕДНИЯ ОНАНИЗЪМ С КОЙТО СЕ ЗАНИМАВАТ В ПАРЛАМЕНТА! СВЕТА ГОРИ ХОРАТА УМИРАТ ОТ СТРАХ И ГЛАД И ДА ВИ КАЖА ПРЕЗ ОНАЯ МИ РАБОТА Е ТАЯ ПРОСТОТИЯ ДЕТО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕН И ВИ ТЪПЧИМ ГУШАТА СЪС ЗАПЛАТИ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ ! НА НИКОЙ ОСВЕН НА 240 ГЛУПАКА В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМ СЕ ЗАНИМАВА С МИНАЛИ ГЛУПОСТИ.НАЙ ХУБАВОТО Е ЧЕ ВИ СЕ ВИЖДА КРАЯ НА МАНДАТА И ЩЕ ТРЪГНЕТЕ КАТО БОКО И МИНИСТРИТЕ ПО СЪОТВЕТНИТЕ МАСТА КЪДЕТО ЩЕ ОБЯСНЯВАТЕ НА ДЪЛГО И ШОРОКО НО ТАМ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ КОМУНИЗМА.........

Голямата трагедия в тая държава е, че тези, които сега "громят" социализма бяха в челните редици и/или са деца и внуци на онези, които се биеха тогава в гърдите, че "градят социализма и комунизма"! За това сме в това незавидно положение!!!

ли ще се бори с призраци и символи - много долно същество. Колко им платиха чуждите нпо - та на мизерниците, съсипващи ежеминутно държавата си.

Прието е становище на НС 'периода на декомунизацията свърши' , преминаваме към рекомунизация - т.е. който е на власт, той има право на всичко! Честито другари! Дали ще бутнат паметника на Т.Ж.?

Тоя тип Лъчо е роден 1962 г. Трябва да е учил по комунистическо време. Като гледам умствения му капацитет, много се чудя как е влезнал в унивеситет и как е завършил? Извод - или с много комунистически връзки или с комунистически привилегии.

Методи Андреев е клиничен случай, а Лъчо Мозъка едва ли преди 10.11. е ровил в кофите. Фалш и простотия...

не забравяй или незнаеш, по онова време приемаха и умствено изостанали,но стига да са донасяли на точният човек.

Просто не мога да повярвам! При положение, че в страната има такъв проблем с бежанците, да се занимават в НС с комунистически символи, а на всичкото отгоре този позор лъчо (съзнателно е малката буква) да се явява авангард на декомунизацията!

ГЕРБ и РБ се подготвят за избори, мятайки кал и мизерия навсякъде около себе си.

А бе много ви плаши този комунизъм бе дрисльовци. Но ние сме живяли по време на комунизма, и помним... и тогава имаше мърши, но като сегашните боклуци е нямало никога.

в костюм!

К'во я показвате тая гладна въшка, само идиот би вкарал в парламента такъв като тоя...

Не знам кой идиот реши да внася в НС "декомунизацията" точно в този момент.Бежанския проблем е вече в дома ни, а вместо да сте загрижени за него,та дори и уплашени,пилеет ценно парламентарно време за несъществуващ проблем.

Да ви кажа какво ми се случи точно преди 25 - 30 минути. Вървя покрай стадион В.Левски и едно 50-т годишно ниско трътлесто същество щеше да ме блъсне с 20-т годишната си колица боядисана в убит вишнев цвят. Като минаваше покрай мен нещо подвикна - май псувня беше. Щях да отмина безмълвен, но това същество спря, отвори вратата и излезе от старата си, раздрънкана, купена "на старо" кола и започва да ме заплашва че щял съм да бъда "в канавката" и ми нарежда колко бил важен той и как бил супер човек защото е роден на улица "Жулио Кюри" в София, дишал софийски въздух и бил син на генерал Пенчев. Каза също че Жельо Желев се въртял в гроба защото пуснал такива като мен в СТОЛИЦАТА София. Хора, ако бяхме направили лустрацията такива като това лице вече нямаше да ги има и да пречат на развитието на България. На практика все още ни управляват комунистите, комсомолските секретари и агентите от Държавна сигурност! Погледнете ги - огромното множество са такива!

Novae

И сега няма пречки да се забрани бсп-то.Действайте, по-добре късно, отколкото никога!

То символите са ни най-важния проблем в момента! е няма да се оправим никога

един закон, който да сложи комунизма на точното място в историята до робовладелския , феодалния строй и фашизма. Всяка идеология, която убива стотици без обяснения трябва да бъде отречена.

Този закон е поредната тъпотия сътворена от комплексари и некадърници. Такива идиоти и активни комсомолци като Лъчо "мозъка" ще поискат и да си бутнем и панелните жилища, защото са построени при комунизма. Да изринем браня българи тая пасмина, окопала се в парламента.

abasador

мисля, си, че трябва да има повече ненормалници като Слави (ама хич не го харесвам, много време се опитваше да копира Стефан Раб и не само) за да може най-накрая, тези дУпетатите от Народното събрание да останат 120 и да се избират директно от народа. В противен случай, ще слушаме още 25 години идиотски предложения и обсъждания като тези! (все пак да поясня, че от 28 години не живея в Родината). Лек ден.

Аз мисля, че народното собирание требе най-сериозно да се заеме с осъждане на манихейската ерес, робовладелството, фашизма, капитализма. Дорде някоя тумба мигранти не го разгонят с няколко пиратки и не обявят Ислямска република и върховенство на Шариата :)

Novae

Гочо, А кажи, защо или поради какви причини все още се прилагат норми на закони от 1924,1925, 1933 и 1937 г. у нас. Защото тези диваци не смеят да си признаят, че са копирали фашизма в своята практика.ДС- тя е създадена през 1925 г. и вместо да я забранят след 09.09. я усъвършенстват прибавайки мъченията по лагерите като основен метод на работа.Изроди Гочо, изроди...

На турската граница мигранти нападнаха, наште депутате петолъчките махнаха.... Ох, мъко българска....

Може ли някой от по-младото поколение да отговори откъде идва израза "Това да не е мандра?"

Да си комунист е като да си умрял-всички около тебе страдат, но ти не го разбираш!

И то само вижте кой ни занимава с декомунизация! - довчерашната партийна секретарка и бивш кандидат президент, партия ГЕРБ, която се състои основно от бивши ченгета, комсомолски активисти и бивши партийни секретари! С лидер на същата тази партия, който възхваляваше постигнатото, построеното и направено от Тодор Живков! Слушаме за декомунизация от внуци и внучки на бивши партизани, признати след девети септември за активни борци против фашизма и капитализма! Трябва ли още да продължавам??????????? Всички вие от бившото СДС, ДСБ и другите там отлюспени къде бяхте през всичките тези 26 години, аз да ви попитам! Защо в Полша, Чехия, Словакия и Унгария от десетилетия вече забравиха за соца и вървят напред? За соца забравиха и държави като Литва, Латвия и Естония, които 40 години са били в състава на СССР! Ако говорим за декомунизация не само БСП, трябва и СДС и ДСБ и ГЕРБ също отдавна да са на бунището на историята както някога Рейгън казваше за тогавашния СССР!

Събрали се партийците да осъждат комунистите...Нашествениците са на прага ни те се занимават с лъкардии.

защо допускате ЛЪЧО крадеца на часовници на трибуната да говори глупости .срам и позор!

Каква декомунизация какви пет лева те ограбиха България сега с глупости ни занимават. Сега има проблеми в Харманли те с комунисти от преди 30 години ще ни занимават. Тия луди ли са в коя година живеят 1989. Или и през 4567 пак с комунисти ще ни занимават

Харманли проблеми има. депутатите се занимават с глупости. Утре да подхванат фашизма, войната във Виетнам, бойкота на олимписките игри, турнира по шах между боби фишер и спаски. Вместо да вървим напред дупутатите ни връщат назад.

по важното Ердоган иска да разглежда граници. А парламент с глупости се занимава да не сме 1989

парламента се занимава само с глупости. Кога ще гледате реалните проблеми в страната. Само с комунизма се занимават.

Методи Андреев до вчера киомунист сега............ да прочете малко история.

нямало партизани ли ало депутатите ами ФРАНК ТОМАС агента на Британското MI 6 през 1944 кой е офицер за свръзка при Българските ПАРТИЗАНИ

от 27 години само комунистите са виновни за всичко. Нали комунизма си отиде нали САЩ победиха сега нали управляват те хората на цру и Вашингтон. Но нали знаем че най-лесно е да се обвиняват само комунистите.