Пентагонът готви компютърна революция

Агенцията за авангардни отбранителни научно- изследователски проекти (DARPA) към Пентагона готви поредния революционен поврат в компютърните технологии.

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът готви компютърна революция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има какво да се направи.например: все още всички хард дискове работят на механичен принцип. могат да се направят на лазарен

Това са абсолютни глупости. Поне от десет години на много места се опитват да изобретят радикално нови компютри и до сега никой не е постигнал голям успех. Дори и някой да успее нали после ще трябва да преведе квазибайти с програми за нова архитектура. Ако беше толкова лесно отдавна вече никой нямаше да ползва пентиум например. Все едно да пуснете новина: пентагона инвестира 5 милиона в лек за безсмъртие - от утре няма да се мре.

А да си чувал за квантов компютър.Той вече съществува просто е все още много голям(каквито са били първите компютри), и изисква криогенна апаратура.А и не е задължително да се превеждат програми, просто ще има нови програми за такъв компютър, защото е по лесно да напишеш нова програмата отколкото да мислиш за съвместимост.Иначе по твоята логика Linux-а никога нямаше да се появи.

Въпросът е да се усвоят тези пари от разни фирмички, а дали ще успеят да направят нещо (което силно се съмнявам) е друг въпрос.

че когато IBM се чудеха за какво ли ще му е компютър в къщи на обикновения човек , Apple беше малка фирмичка

Да бе да.....Те там тепърва сега ще откриват 'топлата вода'..... :Д........Технологиите са открити отдавна...чак сега им се дава гласност обаче.....

Аз затова и не ги учих, а направо станах мениджер. Да ги учат и да работят другите. Ние ги ръководим.

Хехехехе. Това е най-смешната новина оято съм чел скоро. В САЩ явно много обичат да си мечтаят. Нещо като междузвездни войни явно. С тези смешни 76млн нищо няма да могат да постигнат, защото за развитието на сегашните компютри и софтуер са хвърлени сигурно трилиони през годините.

тези 76 милиона са дадени само за нов тип килимчета за мишките. Нали не си мислиш, че Пентагона ще звънне на дежурния в DIR да му каже какво ще прават в областта на криеогенните изчислителни средства?

И аз за какво учих толкова време тия науки. Те след 5 години няма да ги пише даже в учебниците по история.

то да беше само ти? ами в Индия за какво ще иде реч :)))))))

и когато след време в някой реликвариум намериш парче от 5 инчов флопи диск и устройство за търтъл-графика да ги разпознаеш убедително и погребещ достойно ;-)