Новооткритият античен комплекс ”Сердика” протече (Снимки)

Две седмици след откриването си античният комплекс "Сердика" при Ларгото в София вече е за ремонт.

Обратно в новината

Коментари - Новооткритият античен комплекс ”Сердика” протече (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

даже вече не ми е интересно да ви се смея господа депутати толкова сте жалки

Нищо ново и изненадващо за България !! Тя цялата държава тече , та един комплекс ....!!!

Два въпроса: 1. Ще бъде ли забранен достъпа на тази и свързаните с нея фирми до обществени поръчки? Лесно е. Поставя се условие през последните години към кандидатите да не е имало рекламационни искове. 2. Ще стане ли ясно кой и най-вече защо, е наел тези некадърници? Ако случайно да, ще облече ли раирана пижама?

Такъв беше замисълът. Той е текъл и в древността. Така всичко е автентично.

someone

аз пък се чудя - как нещо такова ще струва милиони левове? средната заплата на един строител е горе-долу 1, 000 лева, какви са тези строителни материали, които излизат милиони левове, все едно строят със злато и сребро?

someone

и тук работата е много подозрителна.

Това се знаеше още от откриването.Колкото до таксите и те няма да се забавят.Няма такава държава с такива крадливи "управляващи"Почивайте си спокойно,те проблемите тука няма да свършат,след като вие сами ги създавате.В а.а да идете на почивка.

Прочетох ти поста и реших да проверя. За ДИР-а "ада" също ли е мръсна дума? Или може би само понякога. Сега ще се разбере!

Защо е за без пари, бе? За едно такова нещо в Гърция ми взеха 5 евро, а се разглеждаше точно за 5 минути, тоест по евро за минута :))) Не вярвам да не е имало възможност това да стане. И веднага си мисля, че част от тези 15 милиона сигурно се е утаила в нечий джоб.

Целият проблем е в Кръглия покрив! Видите ли с сграда с кръгъл покрив - със сигурност тече! Аз знам за няколко такива, които на година две им правят основен ремонт и независимо от технологията тече! накрая слагат отгоре триъгълен и проблемите приключват! Така ще стане и тука, но ще е грозно :)

Такива пишман строители България никога не е виждала.А се подигравахме на китайските ментета!Повечето "метростанции" отдавна протекоха.ЯКО са крали гърбавите граждани за ЦРУ-ЕС-саудитско-османскоциганско-терористично развитие на България.

MADE IN GERB

Да си тече! Веждичката и другари нали откраднаха парите? Дреме им

Отново хубава работа, но гербаджийска! Тия срам нямат, но то е защото няма от кого да се срамуват - просто ние с нищо непоказваме, че ни има!

В развитите страни при изпълнение на строителни работи строителят внася парична гаранция със срок от една до няколко години. При некачествено изпълнение, парите за ремонти се теглят от тази гаранция, т.е. от парите на изпълнителя. Просто и ефективно.

В САЩ в договорите участваше и застраховател, доколкото си спомням. У нас има "лицензирано лице, упражняващо строителен надзор за обекта", избират го с конкурс, фирма обикновено, има държавни институции за технически надзор ... Има ГЕРБ, има химн - няма държава.

И ти много разбираш. Стой си в сша. И тук има застраховател. Всеки строител и проектант имат задължително професионална застраховка като вида и зависи от предмета на дейност.

Явно някъде си чул нещо, нищо не си разбрал от чутото ама типично по български се изказваш за да блеснеш. Тези пари се задържат от плащането и обикновенно са процент от сумата по СМР, за срока на гаранцията. Ако възникнат гаранционни ремонти и изпълнителя не си отстрани проблемите от тях се плаща на новия изпълнител. след срока на гаранцията парите се дават на изпълнителя.

Точно това казвам и аз. След като и в България има гаранции, то тогава не би трябвало да има проблем. Само че практиката показва друго. Виждал съм много обекти, в които са се проявили дефекти в гаранционния срок, но възложителите, особено ако е държавата или общини, не правят рекламация и съответно гаранцията не се използва за отстраняване на дефектите.

Ама цели две седмици след откриването му протече, нали? Цели две седмици - никакъв теч! А ако не беше валяло?

Дето е текло, пак ще тече.

Като цяло проблемите в строителството са свързани с това, че фирмите наемат подизпълнители, които не си свършват качествено работата и ръководството на обекта, от страна на главния изпълнител, по една или друга причина не успяват да хванат всички издънки на "майсторите" подизпълнители, както на собствените си работници. Като цяло големия проблем е липсата на квалифициран персонал като цяло във всички браншове. Лошото е, че по-зле ще става откъм кадри - всеки специалист бяга в чужбина заради по-уредените държави, сигурно високо заплащане и по-добър живот...

Проблемите в строителството, но уви, далеч не само в него, са свързани преди всичко с чудовищната корупция на всички нива на властта/администрацията - държавна, общинска... Обществените поръчки, чрез които се харчат пари на данъкоплатеца се печелят изключително от приближени или приближавани до администрацията фирми, които плащат подкупи, комисионни, "връщанки" и т.н. на чиновниците, които би трябвало да ги контролират... Нататък е ясно...

Проблемът в строителството е само един. И това е повсеместно действащият принцип, че работата се брои за свършена, със спечелване на обществената поръчка.

да ходи да реже лентата за старт на ремонта. Жалък и смешен. Самозабравил се. Колко пари трябва да откраднеш, за да ти стигнат?

Дето се вика :"българска работа"! Новата Северна тангента е същото нещо! Подскачане, подскачане и който кара със 120 да сменя части по колата.

На Тиквата некой ден ша му протече тиквата. Толкова е крадлив

МНОГО СЕ КРАДЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА,НЕ ХИДРОИНЖЕНЕРА ,А ДОКТОРА НА НЕУКИТЕ ГЕНЕРАЛА НАШ,ДА ХВАНЕ НЯКОЙ ИСТИНСКИ КРАДЕЦ,А НЕ НА БОСИЯ ЦЪРВУЛИТЕ

Такива са ни майсторите. И на мен ми протече мивката на чисто новата кухня та трябваше да ги викам пак да идват. Ръцете на всички майстори са им заврени да не казвам къде.

друго си е сарайският хидроинженер да ти спретне един цанков камък за два милиарда... цял курник може да се захранва с ток и никой не се оплаква от ремонтите

Калинките на ББ отдавна вече са бръмбари - вредители с големи търбуси! И насите няма! Ако могат и Света ще глътнат, но няма да оставят нищо не опоскано!

Ами пак доста време издържа - щом на сухо не капеше - екстра ! То не беше ли за сянка цялото това покритие! Ако беше и водоплътно - то поне 55 млн си трябват! няма да си играем на шикалки ....

Добре е , вместо Отговорните лица в качествата на Министри и такива който командват Министрите , да не си "измиват" ръцете с така наречените Изпълнители, а да се снимат на фона на публикуваните снимки без усмивки и ножици в ръце. Кой избра тези фирми, кой проведе техническия надзор, кой е отговорен за непрекъснатите строителни издънки и преразходи? Тук няма никой да се яви за снимки с ленти и ножички.А пък добре е и да се въведе списък на обектите с повторно, потретно и последващи плащания.Кой плаща тези и без това безумно скъпи репетиции..?

' Кой открадна парите за хидроизолация ?

у нас банките течат и изтичат милиарди, а тези за некакви антики се загрижили! талибаните взривяват в Африка и в Азия, правителството разрушава у нас старините всичко е точно, по талибански, още от времето на костов и сие!!

АМи че това е хубав повод Боко, Лайняна Попова и цялата им компания да открият след време ремонтирания комплекс.

Така е с всички проекти в България!!! Дават се най много пари за такива проекти,защото знаят,че може да се краде от тези пари! Разпаднаха се новите магистрали,падаха покриви на летището,шадраваните пред НДК работят на половина и тече от всякъде,ремонтът на площада е под всякаква критика,тротоари пропадат в цяла България,улиците също,но нали е важното,че Бойко реже ленти и се бие в гърдите,как всичко било супер! Супер са те,защото от кражбите на милиардите станаха свръхбогати,а и не си плащат данъците тук,защото парите трупат в офшорни зони,да го ду*ат бедните,които носят цялата държава на гърба си! В България простия и беден народ носи на плещите си,както циганите,така и олигарси и политици!!!И цигани,и депутати и олигарси крадат та се цепят!!!!

То пък там такова реставриране е паднало, че нищо антично не е останало! Пълна безсмислица...

Инвеститорски контрол на строителството? - Да бе, че се абим ... Авторски надзор? - Да бе, от какъв зор? Но! На 2-3 дни ГЕРБ сбъдва мечти! И ако не беше валяло, нямаше да протече! Нали??

Не ви ли е срам само да критикувате прекрасните неща, съградени от ГЕРБ? Все едно в античността не е валяло дъжд?!

да си толкова заблуден?

Не е заблуден - ироничен е!

Гарантирано от ГРОБ. Бокова му работа.

Тук изненада няма. Проблем в изпълнителя също няма. Просто мат'риала е лош. Правителството залага на екологични мат'риали произведени от тиквени КУРи. В нашия край за по-кратко казваме тиквеник.

Не е само това. Цялото изпълнение е калпаво. Минавам покрай уж реставрираните антични зидови и пипвам един камък. Камъкът се откъсна заедно с част от хоросана с който са зидали. Разтърках хоросана с пръсти и той се разпадна и стана на прах. Такава зидария колко ли ще издържи. Добре че има остъкление, че едно -две превалявания и ще се е самосрутила. За резил ще станем.

ПО - скоро излесте с обрьщение кьм хората какво сте направили с евро фондове качествено коя магистрала,улица,зграда,подлез,КАКВО НАПРАВИХТЕ КАЧЕСТВЕНО ???????БЕЗ ДА ГО РЕМОНТИРАТЕ ОЩЕ НА ВТОРИЯ ДЕН СЛЕД КАТО РЕЖЕТЕ ЛЕНТАТА

Банкови сметки направихме за чудо и приказ. Не капят.

Нищо ново,всеки знае че това ще се случи:)

През мналата година подменяха тръбите за топлото почти по целият горен Лозенец.И, не лоша идея ще каже някой, подменяха и пътната настилка, тротоарите, бордюрите, колекторите за кабели, тръби за вода и т.н.Но понеже съм израсъл през 60-те там, знам когато се правеше бул. Яворов/Вапцаров и ремонти на други места.Та стоя, пия си вода и чакайки да ми сменят свирката на алармата,гледам новопоставените бордюри и капак на шахта, които вече бяха почнали да се разрушават.Отделно изсипах малко вода върку бордюра и всичко попи в "бетона"И се сетихза бордюрите правени през социализма и бул. Яворов/Вапцаров които нямаха нужда от ремонт в продължение на повече от 30г.А сега всичко е:Едни наши хора да усвоят едни пари!

Абе кво сте се разлаяли по нощите? Протекъл, в гаранция е, ще го отремонтират и ще го открият пак.

И така седем пъти :)

3евзек

Такива са ни строителите. Виждал ли си сграда, която няма дефекти за дооправяне в първите дни и месеци след пускането? И вкъщи ремонт да ти правят, пак често има какво. Протекла дограмата. Ми голям праз, идват, сменят или уплътняват и готово. Ако ще 20 пъти да е, в гаранционния срок излиза по-скъпо за този, който не си е свършил работата.

деер

Това е мираж!

За 15 милиона - толкова!

Всяко нещо правено от Бойко е за ремонт (даже и правителството). Метрото също протече тези дни. Примерно станция Ломско шосе. Едно да краднеш, друго е да строиш качествено.

Нещо подобно на Северната тангента, само че парите там са над 200 милиона ! Нито едно отклонение не работи, сигурно няма и акт 16, но тъпаните бият и зурлите извиват !

Ти не знаеш как се взима Акт 16, то трябва да си платиш яко на лелките от Сердика 5, да ги вземеш с кола, да го закараш, да ги откараш. Не е лесна тази като няма корупция, а и не знаеш къде е тя.

3евзек

За Бойко тези процедури с разправиите и подкупите за лелките от Сердика 5 не важат. Иначе ще трябва да му плащат обратно за изгубеното его и никаква далавера няма. Все пак срокът за издаване има само крайна дата, която не пречи Акт 16 да е готов още в деня на завършването и веднага след подаването на документи за него. Смее ли някой да не си върши работата за по-краткия срок?

Зурната не е зурла!

Крадлива паплач българска

СО - ТРЯБВА да си даде оставката ,ДО КОГА с ТЕХНИТЕ ГАФОВЕ И ВИНАГИ ИМ СЕ РАЗМИНАВА СТИГА ВЕЧЕ ОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА ОБЩИНА.. ТОЛКОВА НЕКАДьрни и корумпирани хора ????СТИГА>>>>>>

Това е бизнес на скулптора-министър на културата !

ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!! Крадлива сган!

Хубава работа ама Борисова...

.....гарантирано от ГЕРБ!

Без корупция

Не става само с крадене! Материали сложете! Качествени! Имайте предвид, че още не са започнали сериозните дъждове и вече се издънихте. Но какво ли се учудваме. Миналата седмица нанасяха маркировка по ул. Козлодуй. Тази седмица вече я няма!!! Всичката ви работа е такава.

Няма страшно, гаранцията изтича точно преди есенния сезон!

Ха ха, поредната издънка на КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ!!! Още първият дъжд бе братче!