Комисия към Съвета на Европа осъди репресиите срещу българите в Северна Македония

В свой доклад Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността изброява множество случаи на език на омразата, атаките срещу български културни клубове, побоя над Християн Пендиков и мн. др.

Обратно в новината

Коментари - Комисия към Съвета на Европа осъди репресиите срещу българите в Северна Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На комисията,най-вероятно си представям каква е комисията ЛГБТИ БАРДАК НА КРЪГЛА МАСА.НЕЗНАМ КОЙ ПОДАРИ ДЪРЖАВАТА НИ НА ТЕЗИ НЕНОРМАЛНИЦИ,КАТО ЧИЛИ ТЕ СЪЗДАЛИ СВЕТА!

Според ЕКРН и кръщаването на Българския културен клуб в Охрид на името на цар Борис III е "също толкова спорно и провокативно, особено като се има предвид българската роля в окупацията на страната по време на Втората световна война". Ясно е, че някои в България не случайно са избирали тези имена, знаейки че ще пидразнят общественото мнение в Македония. На Люблянка са доволни.

И България са спасили десетки пъти повече евреи през Втората световна война от всички останали държави, хора и организации по света взети заедно! Освен около 50 хиляди евреи в България спасяват още поне 10 хиляди евреи от други европейски държави - включително Югославия. Цар Борис III лично е подписал визите на хиляди словашки евреи, подготвени за депортиране в лагери, и им е осигурил транспорт през територията на България до Палестина. Помагали са му кардинал Ронкали (бъдещ папа Йоан ХХIII) и Червеният кръст. Това е и причината Хитлер да убие Цар Борис. Не е успял да преглътне спасяването на над 60000 евреи. За съжаление комунистите заличават този подвиг и дори изправят на съд Димитър Пешев!

Вентилаторите от Monkeydonia са сръбски мекерета, еничари, изтърсаци на антибългарската сръбско руска пропаганда. Ние трябва веднъж завинаги да разберем, че русия не е наш освободител, а поробител и зложелател, крадец, разбойник, убиец, точно същото чудовище, което безчинствува сега в Украйна

Бъдещето на нашите отношения със Северна Македония е написано в техните учебници. Не можем да завещаем югославската отрова и омразата на потомците. Докато учат, че сме татари и фашисти бъдещето е минирано. Вписването на българите в северномакедонската конституция е нищо, защото всичко се корени в историята. Твърдо вето до признаване на историческата истина, промяна на учебниците и спиране на антибългаризма. Най-голямата грешка е да се озъртаме за одобрението на поредния евробюрократ и политкомисар. Щом сега, когато зависят от нас, упорито отказват да променят и на йота юго-коминтерновските идеологеми, какво би ги мотивирало да го сторят след падане на ветото? Кое поред поколение трябва да бъде отровено с лъжи и омраза? Категорично невярно е, че пребиваването им в демократична среда ще смекчи крайностите на македонизма, който е с дълбока антибългарска основа - за справка подпалвача Ламбе с американското гражданство и най-върлите македонисти - австралийските. Отделно можем да се замислим за пълната зависимост на РСМ от Сърбия и връзката Москва - Белград. Европейски „съветник“ твърди, че северомакедонците няма да ни откраднат Самуил, въпреки че го обявяват за „македонец“. Това напомня първия ми сблъсък с македонизма: Париж, 90-та, библиотека „Помпиду“. Вземам от българската секция история на България и на главата Самуил - надраскано с примитивен почерк „Татари защо крадите наша историja”. Това беше през 1990-та, но и 2090-та ще е същото, ако останат същите учебници. Докато не е поделено наследството ще има напрежение между наследниците. Нека вземат Пулевски, Мисирков и Конески, но да не подменят посмъртно самоопределението на покойници. Другото, което ми напомня „кражбата“ на Самуил, са думите на Симеон II. След като заграби гори и земи, ни успокояваше, че не са откраднати, защото не може да си ги занесе в Испания. Споменатият „доброжелател“ съветва да следваме германо – френския пример. Нека го видим: След Втората световна Германия е разгромена и окупирана. Германците категорично скъсват и заклеймяват нацизма и расизма. Вие виждате ли в РСМ да скъсват с фалшификациите на македонизма и расистките татарски бълнувания? Нацистите цитирали Шопенхауер: „Другите континенти имат маймуни. Ние в Европа имаме французи“. Мислите ли, че ако днес германските деца учеха, че французите са маймуни, отношенията между двата народа щяха да са добри? Бъдещето на нашите отношения с РСМ е написано в техните учебници.

Комисията на ФАЩ И ЕСЕС,ЧЕ ДА СЪДЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ЗАВРЯНА КАТО НАЩА НЯМАТ ПРАВО ДА СЪДЯТ ТАСА ЛИ??? СУВЕРЕНИ СМЕ НА ПУТ..ИНА КОЛЕДА!НЯМА КОЙ ДА СЕ ОПРЕ НА ТЕЗИ ЗАПАДНИ КОПЕЛЕТА ТЕ КОЛЯТ И БЕСЯТ: ТИ ЩЕ ЯДЕШ ОТ ТОВА И ЩЕ УМРЕШ ОТ ТОВА ,А ТИ ЩЕ ЯДЕШ ХУБАВОТО И ЩЕ ЖИВЕЕШ ПОВЕЧЕ!!! ТОЧНА ТАКА СТАВА В ТАЙНИТЕ ИМ ЗБИРКИ ПО СВЕТОВНИТЕ ФОРУМИ!!!

120000 хиляди македонци са декларирали пред Българските власти с молби,че искат Българско гражданство, защото имат български произход.Сега мълчат като риби,когато ги бият,палят,заплашват ,преследват,осъждат затова,че са Българи. Време е да се анулират тези онемели задници,и да се лишат от българско гражданство.Да се даде гражданство,само на тези 10000които в преброяването се записаха,че са Българи.

А,бе как така " окупаторите фашисти " чрез съдействието на Цар Борис са освободили всички военнопленници от български произход от югославската армия и тогава никой не се обявил за " македонец " ,дори и сърби и албанци са се писали българи.Наши офицери са ги издирвали и в Германия,давали са им пари да са върнат.Имали с специални карти на Райха на които пише " македонски българин " ,а сега в днешно време "фашист и окупатор "..А колко български офицери и войници след обявяване на война на Германия са попаднали в германски плен и отведени в Германия.Някои дори не се връщат ,загинали там.А колко " фашисти " в състава на 3 - ти украински фронт са участвали в Освобождението на Македония,Сърбия и чак до Австрия ,и как стотици са загинали,без да се завърнат.Защо Съвета не е уведомен за това?Докога ще ми дъвчат като " окупатори".

РСМакедония беше отвена да ирае роля, подобна на Украйна, но вътре в ЕС. И особено срещу България и Сърбия. РСМакедония е държава без нация, също като Украйна, политичците й могат да си позволят да бъдат опортюнисти, понеже пресиленото националистическо настроение заглушава и заслепява заченките на истински патриотизъм и отоворност към невъзникнала нация. Ето ние си имаме днес предатели на националните интереси и в Бълария има борба за запазване на националността, срещу силите, кото искат да я продадат за жълти стотинки и да ни въвлекат във война. В тези държави нещата не стоят така - там има провокация, народът си мълчи безнацонално, съласен е, докато не стане патаклама. И тогава оле, че е лошо. Нацизмът възниква в тези държави като компенсация на липсата на нация. Така е било и с Германия, когато е била млада държава без нация. И днес още има поклащания... Що се отнася до РСМакедония, военен лидер от САЩ дойде да ни каже, че трябва да я допуснем до ЕС. Това е много показателно за завъждане на интрига, типична за САЩ - какво общо имат САЩ с приемането на Македония в ЕС?!!!! Явно им се иска да имат един опортюнисточен и продажен субект, който да ползват като рповодник на интрии в ЕС... Фактът, че Комися на ЕС е докладвала за репресиите, означава, че вероятно се очкаква с голяма достоверност Тръмп да спечели изборите. Сегашното правителство на САЩ е ненормално и ЕС е в капан от непредвидима по степен наглост в упражняването на диктат от САЩ. Мисля, че такива неща като ето такова отсъждане - са проявление на връщане назад към нормалното, след като ненормалното тиде твърде далеч отвъд границите на поносимото. ЕС е суверенен съюз на технически напреднали нации, които могат да се грижат сами за себе си. Плашилото Русия не би трябвало да е арумент чужди военни сили да упражняват власт в ЕС под прикритието на партньорство. Ако не беше трагино и опасно, щеше да е комично. Русия едва удържа две области в Украйна, а САЩ и подлогите им в ЕС (като Урсула, Шолц, Кирчо, Денков...) се опитват да ни излъжат, че някой трябва да ни пази от Русия. И че ако не сме за подръжка на нацистите в Украйна, сме са Русия, което не е вярно. Аз съм протв нацистите и съм за България и ЕС. Но това не ми затъмнява съзнанието да виждам, че Русия спира избиването на Руснаци в Украйна и предодвратява въоръжаването на украински нацисти с ракети в близост до Москва! Без да съм русофил. Просто съм българофил и еврофил, и сиакм да спре орабването на Европа от политически мошеници - лъжци и продажници

Ясно ,украински " нацисти" които се отбраняват и руски терористи "демократи "окупатори и разрушители на чужда територия.

И как точно са " осъдени "?Основния проблем е идеологията на македонизма ,ако не сте наясно е време българските представители да ви светнат Да им покажат карти за българското население преди македонизма да влезе в РСМ през парадния вход и каква е причината да се появи.Какви са били предците на днешните " македонци ",а точно " Цар Борис III е направил изключително много за Македония през ВСВ ,много повече отколкото за БГ,а българския народ е дал ,близо 30 млрд за възстановяването на Македония в този 4 г.период.Докога ще се мълчи за тези събития .А колко много войници и офицери от МК са участвали наравно във войните ,дори и в Добруджа в Тутраканската епопея ,имената им там са записани.

Но тук не ни информират и Съвета, каво каза за България. Не е розово.

Яко. Сега остава и да изразят загриженост.

Както съм писал и казвал много пъти на зло куче зъл прът важи и за наперените албанци и да припомня мерките срещу тези страни трябва да се изолират да се спрат търговските културни и икономически взаимоотношения

Докато има само комисии и протестни ноти, ще е така. Трябват твърди и непоколебими решения относно Македония.

Жив да не бях !

Само да знаете каква злобна помия по адрес на България се лее всеки ден от т.нар. македонски медии.

Явно са си българи, ако не бяха нямаше да им пука за нас и щяха да ни подминават с безразличие. И у нас е така - затова им обръщаме внимание. Какво ни пречи да ги зарежем и да си гледаме нашия път, нашите интереси, да им затворим вратата и да се гърчат. Но все пак , кръвта вода не става, имаме нещо общо с населението в тая област.

Не е вярно разбира се. Тези които не са евтини са плейметки или пайнерки. Колкото си искаш.

Яд ги е , че жените ни са хубави. Колко пъти съм ходил в Северна Македония, всички жени дето съм видял там са от крокодил нагоре. Един път видях една хубава, но после чух, че говори на руски. Общто взето изглеждат някак странно неприятни на вънщен вид.

и майката ти ли?

Не на македонците в Европа! И не защото съм расист а защото ако влязат вътре от злоба ще на спъват на всяка крачка. Представете си както сега не искат да на пускат в Шенген как макитата ще гласуват просто за да ни е гадно. И така за всяко нещо в полза на България Въпроса е принципен от всички страни в Европа що годе се разбираме нямаме директна вражда и даже с Гърция и Румъния се подкрепяме няма място член в съюза който има явна вражда с вече член на ЕС.

Първо се научи, какво е раса. Много си прост.

Ако има вето за Шенген за България, реципрочно вето за Македония за ЕС! Европа проглежда, крайно време е за българските политици да покажат достойнство а не слугинаж!

Къде е да си плаща гаранциите?

Гаранция - Франция.

НАЙ-ПОСЛЕ

обаче това за евтините ... е вярно

Да, за теб със сигурност е вярно

и за майка му