РБ иска анкетна комисия и прокурорска проверка за ”Белене”

Депутати от РБ започват да събират подписка за създаването на нова анкетна парламентарна комисия за разследването на действията по проекта за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - РБ иска анкетна комисия и прокурорска проверка за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

евтиния ток май ще излезне доста скъп, другари любители на радиоактивните отпадъци! Сега няма как, ще се наложи да платим, ама поне да стане ясно кой ни докара до тук

Хайде деее, най-накрая нещо РАЗУМНО.... Направо събувайте гащите на тия мизерници от кацата с меда и ПУСКАЙТЕ ОСИТЕ, ДАНО ГИ НАДУПЧАТ ТЕ, за да не си цапа народа с тия лайнарииии, ПРОДАЖНИЦИ, КРАДЦИИиии, ГЪЗОЛИЗЦИ на СССР!!!

Трайков припомни, че Румен Овчаров представлява държавата в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим", а Петър Димитров е в управата на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци". Петкова била обяснила на Трайков, че двамата са на тези постове като приемственост в държавната политика.

Най- накрая да направят нещо умно. Как без документ НС ще гласува да се платят пари за нещо, което никой не го вижда! И то да не става дума за 100 200 хиляди, а за милиард лева! Това намирисва на чиста схема за източване на народа ни.

Като гледам какво шумкарско грабене на държавата има се радвам че част от енергото е на чужденци. Там нашите шумкари не могат да крадат-удрят ги по ръцете... То не беше Кремиковци,то не беше крадене покрай Белене и къде ли от държавното.......Да се радваме че покрай ЮП народа ни се спаси от шумкарското ограбване.... А осъдени няма...В съседна Румъния се тресе( а ги имаме за мамлиги) , а при нас като мине някой през съда все едно е минал чистилещето-невинен като пеленаче.

Ама каква комисия, какво разследване я ?! --> Незабавно Сформиране на Екип от Хора Знаещи-и-Можещи да Стопират този ЯвенГрабеж !

тия дебили как си обясняват да се прави нещо за толкова пари без договор и то между две държави???? То да не е да пасеш овце на поляната????

Бай Юрдане, според мен не могат да си го обяснят!

да плащат...да немаме после недоразумения.

да се инвестира в хранилище за комунистически отпадъци. Техният полуразпад трае стотици години.

Относно Мариците, по повод коментари по-долу: Има сключен договор, съгласно който след построяването на Мариците в продължение на 15 години държавата се задължава да изкупува тока при определена цена, която е над пазарната. Защо! Защото в нея е калкулирана инвестицията, чийто срок на възвръщаемост е 15 години. Тези договори са сключени при Костов. Според мен няма измама, няма нарушение. Ако някой твърди обратното, нека се опита да го докаже. Държавната гаранция, която се прехвърля върху всеки потребител при фалит на НЕК, става с допълнителен договор по времето на Овчаров.

И плащаме скъпи сметки за ток. Много тарикатска работа СЕДЕСАРЕ

Няма безплатен обяд, инвестицията трябва да се изплати. Това е пазарната логика. Тарикатско ще е, ако искаш да прекараш някой на теб да ти излезе безплатно.

Българинът е едно особено животно - все да изтарикатее, все келепир да има, шамар да е - аванта да е! Единственото, което българинът не е свикнал да прави е да си плаща за това, което получава. Ако не бяха приватизирани мариците никога, ама никога нямаще да излезем от фалита, в който ни беше вкарал Виденов! Защото ни трябваша свежи пари на момента и трябваше на момента за се спре спиралата на безкрайно задлъжняване, което се формираше от чудовишните им загуби. ама кой помни тези неща - сега е модерно просто да си хейтим ей така, принципно.

По тази логика, трабва да плащаме на всеки инвеститор с държавни гаранции. Това не е ли вид държавно дотиране?

Не, само на този инвеститор, който строи за държавата, неговата инвестиция е гарантирана от нея. Това е пазарната логика, не разбирам какво ви смущава. Например, ако сега инвестиор започне да строи за своя сметка АЕЦ Белене, нали трябва да си я възвърне след определено време! Ако не се фиксира цена на бъдещия произведен ток, с която цена да му се възвърне инвестицията, ....! Нали обратното просто не е логично!

А някой питал ли ме е, дали искам тая сделка?

Абе Волгин, тебе вече кой те пита за нещо? И апропо - като питаха на референдума за "ЯЕЦ" сега какво - всеки реве как да се рестартира проекта. Ми като е казал народа че не ще, значи неще. Пито платено. Vox Populi

Тия вместо да реват пред микрофоните да вземат да си заведат една жалбичка в прокуратурата, все ще се намери адвокат дето да намери правен интерес за да изглежда юридически мотивирано това че депутати сезират прокурорите... иначе прилича на преливане от пусто в празно.

Лошо е да си неграмотен ! Няма как да се сравнява серийно п-во като това на автомобилите и това на атомните реактори които са съобразени с проекта.И защо някои не разберат че това са изкл. много работни места.Освен това тази централа ще е полезна на всички.Само , че ГЕРБ не се занимават с неща на които не могат да резнат лентата.Ако тази централа може да се построи за 1-2г вече да са я построили ;) Дългосрочните проекти не са приоритет на ГЕРБ и Боко.

Един АЕЦ си е дългосрочен проект. Тук сте прави. Белене се строи вече над 30 години. До състояние гьол. До завършен проект ще доживее само Партията-Хилядолетница. Никой друг.

ГЕРБ се занимават само с онова, което е изгодно за шефовете им на Запад!

и защо не я направиха грамотните и компетентни пецо боклушарски под мъдрото ръководство на сергей и ахмет доган бе другарю компетентен !? колко години крадохте компетентно и абсолютно нищо не оставихте на държавата освен заробващи договори без покритие ....боко поне построи магистрала да ходите да пикаете и се осирате на морето

Да направят комисия, но преди това всичките "реформатори" воглаве с драгалевския сиганин да бъдат съдени за неизгодните договори с американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3, от които до момента държавата е загубила над 2 млрд. лв., като единия е платен в брой.

А защо не се гледа държавното управление на 2-ката и колко се е набалбукала държавата от поддържането му?

Вън руските агенти и бългорските им слуги от България !!!!!Да прочистим Родината от тази ЧУМА !!

Бочко и той бая плаща по Белене

ДАНО НА БОЙКО ДА МУ СТИСКА ,ЗАЩОТО ЗА КТБ ДАДЕ ....ЗАДЕН ,май той и хората му са в "киреча" ,това е тест за изборите ,ако вкарат в затвора тези ,които заслужават !!!!!!!!!!!!!!!!

Браво ! --------- БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА за - Българския Народ - Българската Армия - Българския Президент - Българското Правителство - Европейския Съюз и НАТО Хубав ден, Приятели миряни, ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ! аз съм тук и ви пазя ------ Θεά Ῥέα

Каква анкетна комисия бе хора ??!!!!!??? Първанов , Станишев, Овчаров и още дузина крадци - комунисти да бъдат изпровини пред ВОЕНЕН СЪД !!! Тези загробени милиарди ни обричат на африканска държава !!!! ПРОКУРАТУРАТА КАКВО ЧАКА !

и всички предатели работещи в полза на Русия срещу България!

И в полза на САЩ, Франция и Германия

Трайчо ще го проверява ли прокурорът, че загроби милиарди за Белене в полза на аверите си от ВЕИ -тата ???

Петър Славов обясни също, че никога не е имало договор за изграждане на АЕЦ "Белене": То няма и да има такъв.Само че без договор там сме закопали над 3 милиарда лева. А иначе данъчните за 1000 лева те питат къде е договора. Няма такава държава, където държавните институции,като че ли са създадени да тормозят хората и бизнеса , а не да са настроени да им помагат, защото те им плащат заплатите.

Като проведоха престъпната Приватизация - не искаха проверки. Като продадоха Мариците - не искаха проверки. Като затваряха Козлодуй - не искаха проверки. Като 27 години гледаха проекта Белене - не искаха проверки. Сега се сетили.

Как горките да искат проверка, като всичко това се е извършило от техни "проверени" хора.

БСП след 1989-на си създаде и назначи "опозиция" - СДС и ДПС.

А може ли е дно разследване на договорите с Мариците, подписаните държавни гаранции за изкупуване на скъпа ел. енергия?