17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А имало ли е възможност да не спира на велоалеята??Ако е имало, водача на линейката е виновен,а то е имало.

За глупостта почивен ден няма !

Очаквах да видя много пресилени коментари към велосипедистите, които щяха да ми се сторят безумни, в крайна сметка във всеки един нормален голям град има много велосипедисти и се подкрепя този транспорт. Но след като видях в какво са се превърнали тези "велосипедисти" и как има коментари обясянващи как ЛИНЕЙКАТА трябвало да внимава къде спира ... при положение, че в критични ситуации всяка секунда е от значение ... просто ... еми да го дт всички велосипедисти, то това не е дебилия, това е да си човешки боклук .... Утре при поредната статия за закъсняла линейка, когато на някой велосипедист умре роднина, а лекарите кажат "еми нямаше парко места и трябваше да пообикаляме, че да не пречим на велосипедистите", да видим дали ще го приемат толкова добре и ще кажат, че е по-важно някой ДЕБИЛ да не се затрудни и да си СЛЕЗНЕ от малоумното колело и да заобиколи, ако го е страх или просто е некадърен или живота на роднината му. То бива бива простотия, ама нещата вече излизат извън контрол ...

Пожелавам на въпросният колоездач да чака линейка за себе си или близките си,а тя да е с нарязани гуми!

Кретен!

Ебати злобата срещу велосипедистите! Отврат народ!

Да го глобят колкото струват ПОНЕ 4 нови гуми за линейка .....после пак да реже,ако му стиска.....

Дааа... Велосипедистите са виновни за всичко. Например, дрогираният тип, дето напада хората в градския транспорт сигурно е бил велосипедист под прикритие. Небезисвестният Вл. Пелов, и той сигурно...

Уроди. Аман от криво разбрани права. Сектата на велосипедистите да гние в Ада. Блъскат деца и бягат, възпрепядстват Бърза помощ и само искат - още и още и още.

Това вргани, педали, велосипедисти са егати агресивните и кресливи типове и не само в БГ е така

Да караш колело в град където живее 1/3 от България си е идиотизъм.

Линейката може да спре не на велоалея, ами ако иска и на паметника на незнайния войн може да спре. Все пак се спасява човешки живот, колоездачът ще спре, ще изчака. Законът го разрешава, казва се ситуация на "крайна необходимост. Чл. 13. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено от някого при крайна необходимост - за да спаси държавни или обществени интереси, както и свои или на другиго лични или имотни блага от непосредствена опасност, която деецът не е могъл да избегне по друг начин, ако причинените от деянието вреди са по-малко значителни от предотвратените.

Та то се знае в цяла Европа, че България е рай за престъпниците.

Нормалните са на марс

тоя велосипедист не е българин...българите ги мързи да въртят педалите на колелетата, и тия велоалеи са излишни...

Педалите не ги мързи да въртят педалите.

Поредното доказателство за оскотяването на народа. До сега само мутри и пияни или дрогирани шофьори мачкаха хора или паркираха по тротоари, вече и велосипедисти налитат гуми да режат. Има ли граница човешкото падение ? Или говедата ще продължават да се роят ?

В България границите са за балъци.

Напълно прав е велосипедистът! Това че екипът на линейката спасява нечий живот, не им дава никакво право да застрашават живота на велосипедистите! Шофьорът може да остави лекаря и да паркира някъде, където няма да пречи, нали? Така че няма никакво оправдание за идиотията да паркира върху велоаея. И за всички, които коментират тук, без идея да си имат колко опасно е да се обикалят подобни паркирали идиоти, препоръчвам поне веднъж да се минат по велоялеята на Раковски. Гарантирам поне 10 опасни за живота им ситации. А най-противно е отношението и на институциите и на хората, сякаш човекът с колело е терорист. Дай да го смачкаме. Ненормална идиотия!

По голяма глупост не бях чел ! И аз съм велосипедист . Как няма да дадеш път на линейка - това е престъпление ! Разсъжденията са толкова първични и безсмислени , че са чак жалки ! Те заради такива като Вас страдат всички НОРМАЛНИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ 1 Срамота !

Абе ти не четеш ли? Не става въобще въпрос за даване на път на линейка ( за това си прав, естествено) Шофьорът на линейката я е ПАРКИРАЛ върху велоалеята и я зарязал. Просто са били на адрес да помогнат на диабетик. Не става въпрос даже и за спасяване на живот. Чисто и просто са злоупотребили със служебно положение. Линейката е "свещена" докато е линейка - с включени сирени и светлини. Когато е паркирана си е обикновен автомобил.

Гледам, че си умничък, та дай акъл ако трябва пожарна да спре и да развие маркучите през велоалеята какво да направи за да не ти пречи.

Stan Stan

Пожарникарите са типичен пример за действия при ситуация на "крайна необходимост". Не само ще преградят пътя, ами могат да разрушат ограда, врати, етаж ще сринат, ако трябва да се спаси човешки живот. Законът им го разрешава ! Какво значат тука "правата" на някакъв си колоездач. Още повече, че движението по велоалеята не е никакво право, а е задължение. Ето така е формулирано в закона за движението: Чл. 15. (4) Когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени пътни превозни средства, водачите на тези превозни средства са длъжни да се движат по тях.

Хайде сега ти умничко ми отговори, ако пожарната паркира пред гаража ти, ама паркирала, а не с развити маркучи, пак ли същото ще пееш?

Такива като теб галфони ги мачкам с колата. Много лесно и безотговорно като ги товаря на багажника, а коллото на осморка. Жалко, че няма как да ти покажа.

Ето точно за такива като тебе пиша в поста си

Аз пък за такива мачкачи като тебе специално слизам от колелото и се качвам на Тераното. Много сте ми смешни като карам на 2мм от шофйорската ви врата, понеже съм с десен волан ви наблюдавам всезнаещите физиономии. Много сте кротки обикновено, има и няколко от вас, които са опитали вратата с главите си :))

Що не хукна това същество да носи носилката през две пресечки?

Майко мила, тука, ако някой направи такова нещо - ще лежи в затвора със сигурност ! Линейки, пожарни, свякакви служби за спешна помощ са свещени ! Имат право да ти изблъскат колата от пътя, ако не правиш път или пречиш. И после ти ще плащаш всички щети. И още може да отнесеш ! И колоезда

Но шофоьора на линейката не е просто човек, който върти геврека и чопли семки, докато чака лекаря да си свърши работата. Шофьорът също участва в дейностите по оказване на медицинска помощ, доколкото му позволява компетентността - да носи носилка и/или други съпровождащи. Предложеното от теб не е оферта.

Боже , наистина много НЕГРАМОТЕН НАРОД СЕ Е НАВЪДИЛ ! Има Закон за движението по пътищата и Правилнил за неговото приложение - вземи та ги прочети / ако можеш да четеш / уважаеми Ал / Бънди ли ти е фамилията ? /

Направи си светлоотразителна жилетка, че като те видя на велоалея да ти кажа мнението си лично ....... с обувката ми между зъбите ти. Чак линейки да се съобразяват с тях. От утре никаква толерантност към боклуците на колела!

Ако беше жена с количка - какво щеше да направи с този нож накроманчето ? Как пък един нормален велосипедист не познавам - всички са комплексирани мижитурки без пари ! Дали не е време някой на колела да го отнесе подобаващо за урок на останалите наркозависими ? Но като гледам - един две годишно детенце прегази, този на линейка без шофьор в нея реже гумите - все мъжки постъпки а ?

Аре почна се с генерализирането. Един нормален велосипедист не познавал. Аз пък не познавам един нормален да пише коментари в тоя сайт.

Пиленце модаратерстващо... Заради такива недоразумения като теб сме на 111-то място по свобода на словото. Блокира ми 1-то IP, но главицата ти недоразвита чувала ли е за проксита? Да не говорим, че още след 40 минути мога да съм цъфнал пред вас, ако ще го приемаме на лична основа. Душица златна, дори не знае в какъв свят живее. Приятелски съвет моето дете - на този свят има хора всякакви - такива като мен, които биха предпочели да разрешат проблема с разговор, но има и такива, които няма да се поколебаят да си поиграете физически. Желая ти успех и късмет, с това поведение определено ще ти трябват.

А къде е бил шофьора на линейката по това време, отсреща в кафето ли ?

Ела да караш линейка и ще видиш къде е бил шофьора!

При майка ти беше, играеха на скрий салама, по една време седтра ти и жена ти дойдоха да участват, че от карането на колело и натиска на седалката върху задника ти си почнал мъже да харесваш!

А когато велосипедиста излезе на платното,защото велоалеята е блокирана и го отнесе джигит. спасяват един ,а убиват друг. 1 на 1

Само ми обясни един простичък факт - Защо велосипедистите карат по тротоарите(при това на скорост) при положение, че последните не са велоалеи.? Защо на същите тези тротоари велосипедистите газят хората и се мислят, че са над закона? А да не ти казвам, че след същите тези кретени велосипедисти, по същите тези тротоари минават други(още по-големи кретени) - мотоциклетисти, които също се смятат, че са над закона!!!

Кажи, пиле, ако си велосипедист, ти къде ще караш колелото си? Всички сте тръгнали на кръстоносен поход срещу велосипедистите, без да си давате сметка, че вървите срещу себе си, срещу вашите деца и вашето бъдеще.

Както е на тротоара - един шут в колелото, на платното автомобилите ще се погрижат за него.

Когато велопедалската алея е блокирана ще чакаш да се освободи!

Жоренце, чедо недорасло, ами то като имаш ситуация на пътя се гледа и оглеждаш, намаляваш и внимателно преминаваш. Когато има препятствие на пътя шофьорите намаляват и се оглеждат, пешеходците също се оглеждат само велосипедистите преминавате на скорост кръстовищата без да намалявате и оглеждате като не знам по кое правило смятате, че сте с предимство пред всички останали.

Така, така, велосипедите не могат да спират контролирано, свистят си те, няма деца, няма коли, няма линейки, тяхната писта трябва да е свободна, щото полетът на свободния велосипедист не може да спре!

Нормален човек неможе да направи това.

Тоя екземпляр трябва да го намерят. Гумите едно на ръка, но той вади нож. А който вади нож.............Не му е честа работата на наркомана.

Колоездачът сто процента е от моите осемдесет процента.

Да го обрулят със солена глоба и точка по въпроса.

Велосипедите и велоалеите освен от нормални хора масово се използват от криминалния контингент. Велосипеда позволява относително бързо и на голямо, за градски условия, разстояние придвижване незабелязано (няма регистрация - съответно няма разпознаваемост) както и пренасяне на дрога. Метнеш дреха с качулка и вече си невидим.

А и колко често полицията проверява колоездачи? Нали уж трябваше по правилник да са с каски, светоотразители, стоповое, фарове, звънци ... И денем и нощем като призраци се носят по тротуарите! Колко хора вкарват в болници ...

Пишеш без да разбираш. Изискването за каски е извън населени места. Изискването за фарове и светлоотразители е в тъмнина, тоест през ноща.

Колко ли трябва да си прост и неграмотен,за да го направиш? Линейка,пожарна,полицейска кола-все специален режим на движение.Но това,че в този момент някой има нужда от спешна помощ,на идиотина какво му дреме!?Линейката му пречи,на негово величество,вади нож и реже.....пак добре,че с това оръжие не е тръгнал да убива! Как и кога се изроди до това ниво това"общество"!

Нямаме закон за носене на хладно оръжие.... Дори няма ясна дефиниция за такъв тип оръжие. По спомен Бургас имаха някаква кметска забрана за остриета над 11 см - иначе глоба 5к лева ;) Ако метнеш една коса на рамо за да оправиш градинката пред блока.... или си нося 5 килограмовия чук ..... за инструменти нямало проблем.....

Stan Stan

Имаме закон, има дефиниция. Какво може да се носи, какво може да се продава.

Та този си е за съд за тероризъм или за убийство. Предизвикал е забавяне в работата на системата за спешна помощ и от там всеки фатален случай е негова отговорност. Трябва си сериозно разследване.

Колоездач с 30 см нож??? Този да не е от някоя транжорна? Нормално ли е да носиш такова хладно оръжие по време на разходка в парка...

Матриал.....

Разгневен колоездач сряза една от гумите на линейка, защото спряла на алеята за велосипедисти, съобщи БНТ. Линейката е била на адрес на софийския булевард "Дондуков", за да помогне на 19-годишно момче с диабет в тежко състояние и спряла на велоалеята пред входа на жилището му. Велосипедистът не успял да овладее нервите си, извадил 30-сантиметров нож и срязал предната дясна гума на колата, разказа д-р Христалина Иванова от екипа на пострадалата линейка. 30 санта нож .....егати

Ми, кво идеалния образ на "велосипедист". Пълно е с такива. Един такъв ме пита веднъж, защо с детето сме слезли от колелата и минаваме пеш по пешеходната алея. Та, тъй!

Те това е ПЕДАЛИСТ. Време е да се въведат индивидуални (лични) регистрационни номера за велосипедистите както и поне двудневен курс за запознаване с закона, права и задължения.

Велоалеите на Раковска пречат и на автомобилистите и на велосипедистите. Нещо повече, ОПАСНИ са за велосипедистите. Особено като паркира някой идиот върху тях. А такива идиоти дал Господ. Тогава велосипедистът трябва още от предното кръстовище да се включи в платното на автомобилите. И като кара през повечето време с автомобилите, заради паркиралите идиоти, за чии ... са тази велоалеи? Да паркират идиотите върху тях ли? И да не говорим колко конфликтни ситуации създават на кръстовища тези "велоалеи"-паркинги!

"...за чии ... са тази велоалеи? Да паркират идиотите върху тях ли?" Значи линейката с докторите, оказващи помощ на болно дете, са идиоти?! Интересна мисъл изказваш!

Това, че шофьорът е шофьор на линейка не му пречи да е идиот, щото е идиотско да паркираш на велоалея, застрашавайки живота на велосипедистите. Идиотско е да претендираш, че спасяваш един, докато застрашаваш други животи, нали?

или обикновен пе.ал, но като квичиш из форума кажи ми, с какво линейката е застрашила живота на оня изрод с велосипеда? И се спри, вече всички разбраха, че си необразован, селски бег, от класата на тоя с ножа!

А най-много пречат пешеходците, нали ?

Новината и някои от коментарите под нея звучат, като есе на тема "Защо незабавно трябва да напуснем България". А според власт и политици в държавата ни става все по-добре (само и единствено за тях и ''богопомазаните" им наследници)

Да и аз това забелязвам, че върви кампания, че сме много добре, а всъщност нещата вървят на по-зле. Върви някаква пропаганда, че видите ли в чужбина хората мизерстват затова да не ходим..... а сега и децата им взимали....

Я, не плаши гаргите! Никъде в вече не е така, както беше, а и повечето като напуснат, стават слугини, болногледачи и разносвачи на пици. Страшен възход! А и понеже европейците ги е страх да се опъват на мигрантите, си го изкарват на източноевропейците!

Голяма грешка направиха общинарите, че направиха тези велоалеи върху част от платното. По този начин ограничават пропускливостта на улиците, увеличава се времето за преминаване и замърсяването на въздуха е факт. Обикалял съм доста из Европа и никъде не видях велоалеи като част от платното - навсякъде са като част от тротоара ама там изглежда има кой да мисли, не като тук. Заради 10-ина велосипеда дневно създадоха проблем на хиляди автомобили.

Те алеите са направени по ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА и идеята е, че са откраднали едни пари.....пет пари не дават за велосипедистите или шофьорите..... дреме им на....

Точно така! Всичките измишльотини и глупости по София са за да се гепат едни пари от европейските фондове!

Целта е хилядите автомобили да бъдат заместени от хиляди велосипеди. Автомобилите нямат място в центъра на града.

Като сме вече с електроавтомобили велосипедите нямат място по улиците!!!

Иди в Холандия и виж какви широки велоалеи има на пътното платно,а не върху трутоарите

Този велопедалист да повика спешна помощ за припаднал свой роднина, а междувременно негов "колега" да среже гумите на идващата линейка.... Наистина има много идиоти напоследък, ежедневно се движат сред нас и ни дебнат да се "докажат"! Слизат и бият по пътищата за един крив поглед или ако преценят, че си им нарушил някакви права. Толкова ли няма кой да ги озапти? Нека сега го хванат и влезе на топло да види как е сред себеподобните.

Баба ми и дядо ми ги няма от бързата ни помощ, ако ще разчитам на нея по-добре сам да се гръмна.... За биенето по пътищата е наистина абсурдно, а пък за полицията и правосъдието се насочи към терминал 2....в България такова нещо НЯМА. Лично съм се сблъсквал и просто няма такава пародия.

След почти 5-6 години зомбиране за изключителните предимства и следващите от това привилегии на велосипеда и велосипедистите, провеждано системно от смрадливите медии е нормално един промит мозък да застраши живота на нуждаещ се от медицинска помощ. Още едно доказателство колко лесно манипулируеми са идиотчетата с гладки мозъци. И никой от тези идиотчета никога няма сам да се досети, че кампаниите за велоалеите и велосипедистите са за прокарване на корупционните схеми за лесно печелене на пари чрез едно елементарно боядисване. Не се нуждае от сложни технологии, конструкции, изчисления.... Достатъчно е някоя кметица да подпише договор с приятелите на властимащите една кофа с боя, четка и велоалеята е готова, но няма нищо общо с истински необходимите съоръжения. Нещо подобно на менте магистралите... Изобщо зомбирането е вредно за вашето-нашето здраве!!!

някой тъп кестен от софия го е направил

То щото тъпаци другаде никъде няма...

Който е хулиган пеша или с автомобил, ще е хулиган и с велосипед. Трябва да се наблюдават и контролират от КАТ и велосипедистите. В късна доба доста от тях са видимо напушени или поне доста пияни.

На пешеходна пътека имат предимство само... Ах, каква изненада! Пешеходците! Колоездачи, които си колоездят колелото на пешеходна пътека са равни на всяко друго МПС, което прекосява пътя. Ерго нямате предимство! Трябва да слезнете от колеленцето и да го бутате по пешеходната пътека, за да имате предимство като пешеходци. Иначе нямате предимство като пешеходци на пешеходна пътека. Защо ли? Ами защото ако влетите на пешеходна пътека на булевард с 50-60 км. в час с колело няма шофьор, който да може да реагира на простотията ви. И после иди доказвай дали сте бутали колелото или сте били на него. Загряхте ли логиката? Едва ли...

Не става ли въпрос за ВЕЛОАЛЕЯ ???

В статията става дума за някакъв надрусан колоездач, който е нарязал гумите на линейка.

Оооо, изхвърчат и без пешеходна пътека от тротоарите по пресечките.

Огромен процент са изключително нагли. Имала съм 2 ПТП-та, и двете с колелоездачи! Единия път ме блъснаха на пешаходна пътека, докато задминаваше спрелите коли, а другия път чаках в колата на червен светофар и един реши да се блъсне в мен! Нали съм човеколюбива, всеки път като видя някой без светлоотразител или фар и от пред, и от зад, и имам възможност им казвам, че не се виждат. Отговорите варират от “абе аз си виждам” (чудно, значи няма да се блъснеш в мен), през “не карам на тъмно” (да, в 1 през нощта си е светло), до “‘а@:;” (%]¥{+{$@&*)!

Както казва Булгаков(или Илф и Петров беше...): Нека шофьорите не забравят, че и те са произлезли от пешеходците. Същото важи и за колоездачите, нежели велосипедистите...

Илф и Петров бяха (защото са двама) ...

Лъжа е. Няма начин да ги нареже всичките гуми. И една е трудно. Дебела е гумата, трябва специален инструмент. Не вярвам да е карал въоръжен с нож.

Айде, експерта по рязане на гуми се обади... Самосезирайте се, бе! Тоя ги разбира нещата. Една гума е средно 150-200 лв. Индентифицирайте го. Очевидно го разбира рязането на гуми. Ето ви едно разкрито престъпление. Само трябва да го намерите по IP-то.

И експертите по фалшиви новини трябва да се обадят защото тая новина си е фалш отвсякъде.

Всеки има право да изкаже мнение в мрежата, а съдът не би се занимавал с глупости.

И мутрите спират където си искат - законът им резрешава това.

Виждал си ти мутри... На картинка, евентуално:)))) Мутрите се занимаваме с предприемачи, не с бачкатори-колоездачи като теб:))))))

Мутрите сте насякъде - грозни, дебели и облечени в черно. И колите ви са черни. Народът ви вижда, но политиците се правят на ударени.

Явно си се нагледал много на италиански филми. Слез на земята!

Наглостта на колоездачите нараства непрекъснато, както и на всяка друга толерирана и привилегирована група. Особено от страна на Столична община. Непрекъснато се чертаят и кръщават за велоалеи най-невъзможни трасета, които пречат на нормалното движение на пешеходци и автомобили. Явно и в това има някаква далавера, както и опит да се отклони вниманието от неспособността на се решат транспортните проблеми в София. Преди време дадох показен урок на един такъв самозбравил се тип, който се опита да ме блъсне в гръб, защото съм се движил по платното на иначе празна улица, без самия той да се интересува, че улицата е еднопосочна и че той самия е нарушител. Жалко, че не съм бил и на "Дондуков" в този момент. Иначе съм колоездач от доста години, но си зная мястото и мярката.

Този елемент трябва да бъде осъден за тероризъм и саботаж!

Айде бе, верно ли!

Изтрещялници всякакви в милата територия.Казват, че в територията зорът бил докато изтрещиш.Ех, дано да изтрещя и аз скоро.

Е, щом пишеш в този форум с новия "дизайн", значи Господ е чул молитвите ти, чадо.

м.... да ....ползващите велоалеята на Дондуков са доста агресивни!

Баща ми, лека му пръст, беше запален велосипедист. Колоездач, така да се каже. Бяха цяла група на Колодрума в Борисовата градина. Караха от София до Пловдив, винаги с пилотна кола, която беше зад тях обаче. Жоро, и на него лека му пръст, беше механик на националния отбор по колоездене. Никога не са имали нито желание, нито са опитвали да се мешат в трафика в центъра на София. Защо? 1. Защото е много опасно - автобусите и тролеите от градския транспорт и да искат не могат да видят велосипедист. Шофьорите на коли нямат навик - не сме Холандия, колоездачите и мотористите са малко. Струва ли си да идеш в моргата, за да научиш някой, че има и по-малки участници в движението по пътищата? 2. И да не ги помете някой автомобилист се нагълтват с огромно количество вредни газове. 3. Няма система от охраняеми паркинги за велосипеди. А един хубав велосипед може да струва повече от един Голф. И обикновено е точно така. За да стимулираш хората са карат велосипед трябва да изградиш нужната инфраструктура. У нас такава само се имитира. Особено в центъра на големите градове.

Така е. Аз като тръгна от къщи по Симеоновско шосе, където сложиха мантинела посредата между двете платна, където няма широк тротоар и нито с колите да караш, нито с пешеходците по тротоара, защото е много тясно за човек, камоли за велосипед. Как да е, влизам в Ловния парк, където ако решиш да минеш от страната на Токуди или от страната на Дианабад - връзка между двата парка няма. Дори да избуташ колелото до пешеходната пътека на Гара Пионер - там пък няма вход към парка. Хайде, с бутане и чакане, стигам до Борисовата, тръгвам към Орлов мост и там ако искам да мина през подлеза - много трудно. От другата страна да се чудиш къде е велоалеята и защо свършва в нищото. Как да е минавам покрай парламента като се бутам между колите, стигам до Лъвов мост и там нека накой познае как се минава по вело алеята през моста, като не се пречи на пешеходците и не се кара по трамвайната линия... И да стигнеш до Надежда, алеята минава през няколко спирки на градския транспорт. Виж в Надежда велоалеята си е вело алея, широка, има си светофари за велосипедите и доста хора карат колела... И на обратно пак по мъките. Реално в София има много вело алеи, но няма връзка между тях, няма нормално минаване през кръстовища или през подлези, като не се преч на пешеходците и не се бутаме с колите. Просто не е домислено всичко, а се гонят километри да се декларират като свършена работа.

… слаба държава!