Колко реално сме българите – 6.97, 7.05 или 8.39 милиона души?

Данните на ГРАО, НСИ и други източници се разминават с милиони

Обратно в новината

Коментари - Колко реално сме българите – 6.97, 7.05 или 8.39 милиона души? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към 4 750 000 някъде....на територията МУ

Най добре е право на глас да имат само работещите , регистрираните в бюрата по труда , пенсионери и навършелите 18 г. ако учат . Всичко друго е мъртви души.

"мъртвите души" които партиите си разпределят негласно на изборите са 1 343 211!!!!! Реално имащите право на глас са 5 021 463!!! Колко НЯМА да гласуват НИКОЙ не знае!Ще е интересно "купуването" на мъртвите души от партиите!

А чужденците у нас някой брои ли ги? На морето живеят около 20 хил руснаци и украинци. В София още поне 50 хил души, минимум. В 21 век сме, стига сте броили само българите.

Много бъркаш ! През Март 2015 ( 4 години назад ) по официална статистика на Руското външно министерство, повече от 240 000 руски граждани имат имущество в България. Сегаа сметни и последните 4 години ! В Бургас, в коперацията където живея са 28 апартамента, 11 са на руснаци.

Плюс, минус 1.000.000. Ще падна направо. В съвременния свят с толкова технологии да не могат да сметнат колко хора са с Бг паспорти- щото гласуват не само тези, които живеят в България... На всички тези дето се тупат по гърдите и викат булгар, булгар, да си направят ДНК анализ, ще останат изненадани от резултата.

Е то не може реално да се определи точната бройка защото които живеят в чужбина или временно работят в чужбина не могат да се обхванат,ако не са предоставили информация!По българските документи за самоличност се вижда колко български граждани има независимо къде,за евроизборите могат да гласуват само постоянно живеещите и ще стане една каша!Не всеки се регистрира по настоящ адрес ,а на постоянния примерно липсва или отдавна е напуснал!Има и които така се укриват!

НСИ е вярното. Щото и аз съм с български документи и си ги подновявам редовно, ама в България идвам само лятото за по 2 седмици.

По настоящ адрес е най-точно. Това е броят на реално замръкващи и събуждащи се хора в нашата държава. Към 15 януари 2019 година сме 7632229 човека. Всичко друго е невярно.

Българите са около 5 милиона, останалото са малцинства

Не зависимо как се броиме, как си правим стъкмистиките и изборните далавери - ИСТИНАТА е ЕДНА - БЪЛГАРИЯ изчезва ! Умира права..като държава!!

циганите що ги броите за хора

Хайде сега някой да се осмели да твърди, че гласуването има смисъл!!!!!

Прав си, само хейта има смисъл

Мдаааа....ще се наложи да изчакаме още 20 год. и няма да има МОНГОЛИ...

За тройка спатия- галоша,проф-ра по смятане и цик, е по важен броят на избирателите. На кой му дреме,че държавата обезлюдява.

При гласуване трябва да се попълват саморъчно формуляри и който не може да пише на български - аут.

Далаверата е за големите партии. Те се разбират за изборите, а малките (поради нереално големия брой имащи право на глас) не могат да минат бариерата. Това е "далаверата". Докато има "големи" играчи и "4% бариера", ще има и "мъртви души" проста математика

ОТ МЪРТВИТЕ ДУШИ ПЕЧЕЛИ САМО герб

най-справедливо ми се струва, право на глас да имат тези 2.1 млн. българи, които плащаме данъци. Списъците да ги изготви НАП.

5млн ( с кафявите българи).Толкоз.

Има около 600 000 "мъртви души" за които се знае но упорито не ги вадят от избирателните списъци ! Естествено на изборите "съвсем небрежно" ги поставят "там където трябва"!

2 милиона извън Българиа тук от около 6 000 000, 2 са мангусти и около 2 помаци/турци останалото може и Българи :-)

Абе не се косете бе хора. Колото сме толкова сме. Ако сме малко шкембе войводата ще напазарува (с обратен знак) бели-бели бг граждани, от Сомалия, Сирия, и т.н. И не пипайте циганите и турците - без тях няма патриоти, патриотари и други търговци на национална неприкосновеност.

Не знам как броят. Аз от 30г не живея в България, но всеки път поставям адреса на който живях като бях малък. Така се водя и по паспорт и лична карта. Мисля че много хора правят така по една или друга причина. Чувството не може да замести науката, но имам подозрението че постояно живящите в България са МНОГО малко!

Аз се интересувам от следните данни : Колко са българите,циганите,турците и други малцинства сега в момента в страната?.Колко са емигриралите българи,цигани и турци ?Защото имам подозрението ,че са емигрирали само цвета на българското и турско общество а тук са останали само цигани,стари хора и хора примирили се с немотията и циганията.

Както писах по горе от 30г не живея в България (на 36г съм). Срещал съм доста българи, макар повечето ми от живота да е минал в други държави и с приятелство от други нации. Но това което съм виждал, "цвета" е много малко!!! Хем съм работел в що годе в престижни банки и фондове и там българите които съм срещал се броят на двете ми ръце. Всички други сервират в ресторанти, хотели, строежи и чистота (чувам ги по някога да си говорят кат мият улиците в Лондон). Срамна работа няма. Но е срамно когато от 100 българина, 98 бачкат черната работа. От мойте наблюдения, ние имаме най много хора в този сектор, в сравниение със сърби и гръци. Може би румънците са като нас. Но 98% от българите по чужбина са шума и листя...цвят почти няма :-(

Работя в ресторант и всеки петък идват много българи - миячи, щофьори, строители - по нищо не се отличават от останалите клиенти. Ма то нали вие банкерите сте кората на ла*ното...

Stan Stan

Няма никаква разлика. ГРАО дава регистрираните по местожителство в даден град жители, а НСИ дава живеещите в даден град жители. Например има много изселници, които живеят в Турция, имат турски, но и български паспорти и са регистрирани специално за изборите в Кърджали и Шумен. Оттам излиза, че в Кърджали има по 100,000 души. А живеещите са 60,000, примерно. Толкова ли е сложно. Ама дай сега да тревожим хората, още отсега !

БЪЛГАРИТЕ сме 4-5 милиона, другото е измет с български паспорти.

Абе, я ЩИК да преброи индийците

Не знам дали органите на държавата имат или нямат информация, но ако желаят достоверна такава, трябва да я поискат от службите на турското разузнаване, там водят много точна статистика за всяка българска община.

Ами да ни кажат колко са циганите, а останалите сме българи, има и арменци, евреи и т.н., но все нормални хора, за разлика от първите ......

1. Статистиската е СТЪКМИСТИКА! Поради куп причини. 2. ГРАО дава инденти бългериън нъмбър на всеки жител на планетата земя имащ или придобил българско гражданство! 3. Заключенията са ви от сорта - ако нямаш аквариум-не обичаш животните- значи си пее рас! Що за малоумие е това: "Ако приемем, че ГРАО дава хората с издадени български документи за самоличност, а статистиката - реално живеещите в България, излиза, че трайно емигрирали навън към началото на 2018 година са 1 343 519." Трайно емигрирали са над 2,4млн българи и това го има записано 2015г в официалните бюлетини на Евростат! Направо не ми се ще да ви чета безобразията!

Съдбата на България съвсем не ми е безразлична, но като човек установил се постоянно на друго място, получаващ там доходи и плащащ там данъци нямам моралното право с моят глас да определям бъдещето на хората които са останали в страната. Твърдо подкрпям принципа за оседналост при гласуване.

Имаш право и още как. И се пише уседналост.

При някои е заседналост.

а не емигрант. То не че някой брои бюлетините, ама по-добре емигрантите да ни определят как ще живеем, отколкото циганите

оня, ухиленият служебен премиер Близанашки направи проверка на избирателните списъци само за една седмица и обяви, че са от "точното по-точни" ...Още тогава разумни гласове се обадиха, че няма как България да е 7 130 000 душ според преброяването 2011 год, а гласоподавателите да са 6 800 000 човека... Но никой не обърна внимание на простата аритметика ! Впрочем бюлетините , които се поръчват за печат пък гонят 7 800 000 броя, с един милион повече... Казаха го още при аферата Костинброд...!

Във всяка секция или пoне във всяко училище трябва да има резервни бюлетини. Какво става, когато член на комисията си разлее кафето? 100 души остават без право на глас ли? Или гласуват с белязани в кафяво бюлетини? Ами ако сам усетиш как си сбъркал с попълването и поискаш нова? Имаш право на това. Ами рискът от брак? Какво става, когато машината е отпечатала накриво или е изрязала неправилно? Глобата за изпълнителя не решава проблема.

За мен е по-интересно какъв процент са циганите и турците, които номинално се водят български граждани, но нямат нищо общо с определението "българин"!

Колко пък ти е интересно? Такава информация има на сайта на НСИ и е взета от последното преброяване. Следващото би трябвало да е след 2 години.

при преброяването няма графа роми или цигани

3евзек

В преброяването специална графа роми и цигани няма, но има майчин език и етническа принадлежност. Аз съм си мушморок и си го знам. А ти си функционално неграмотен в ползването на интернет, но още не го знаеш.

Не е коректно да се сравнява информация на ЦИК с преброяване или статистика за живеещи на територията на България, защото двете по дефиниция се различават. Едното включва българи в чужбина, а другото - чужденци без право на глас в България.

Процентът на партиите и коалициите се смята на база валидни гласове, не на база имащи право на глас.

Логично погледнато, за меродавни трябва да са данните на Грао, т.е. издадените лични карти / паспорти, т.е. ако се съди по това, то 8,3 млн не е чак такова намаление, с което постоянно плашат. Просто над 1 млн. са навън, но си остават българи и това им го пише в паспортите.

Най-масовото прогонване на българите е осъществено през последните 10 години. Няма да коментирам кой управлява през цялото това време. И друго - по данни от аналитичен доклад, изготвен от Европейски свободен алианс в Европейския парламент, загубите от корупцията в България за 2018 г. възлизат на 11 милиарда евро (близо два пъти повече от социалните разходи на държавата през 2018 г.). С тези пари, потънали в джобовете на управляващите и близки до тях фирми, може да бъдат увеличени драстично и работни заплати, и пенсии, и други социални разходи. Да, ама не, както казваше един известен журналист. Ето затова хората напускат България.

Това е идеално решение за да не може да се прявят референдуми.

За база на референдум е приет броят на гласувалите на последните парламентарни избори, а не общият брой на имащите право на глас.

От цялата работа по бройката и броенето на българите разбрах две неща: - нито една от "отговорните институции" не си е свършила коректно работата - след като данните им се разминават драстично; - броенето се извършва по целесъобразност, а данните се интерпретират пак така! Само дето законосъобразност и целесъобразност не са едно и също, а най-често са в конфликт;) - особено пък по избори!

Какво се пънете? Колкото аз кажа, толкова и ще бъдат. Имам мандат от ГЕРБ, ВМРО и ДПС.

свинята,така ли?!

От Свинетката

Етническите българи вече сме под 4 милиона ! На улицата всеки четвърти е ЦИГАНИН !

Да направим една сметка.2 милиона и 300000 пенсионери и още толкова работещи прави 4 милиона и 600000 души.7 % безработни или още 200000 души.И още 1 милион деца и студенти.Това прави 5 милиона и 800000.Слагаме 200000 които не попадат никъде и ето ви 6 милиона.

В тази бройка нали НЕ влизат циганите???? Говорим само за Българи???/

Това е един от най тъпите форуми от една година поне, а и дир не спира да манипулира лайковете, не зная кого заблуждава и какво цели.

Накратко - нито една от тези службици не си върши работата.

Статистиката е стъкмистика, грао нямат въпреки всичко нямат добър обхват, а пък тия чужди броячи ако могат ще пишат че сме сто човека само. Нали някакъв човек от плевен обявен за мъртъв а пък си е жив. Кой знае колко полу мъртви хора има в бг.

Та има ли едно нещо освен в хвалбите в което държавните институции да не се разминават????? Ще се намери ли някой който да обясни а какво вземат заплати всички в тях и то не малки ама работа никаква и за това се казва на статистиката СТЪКМИСТИКА, а онова грао само граовска ръченица не е заиграло сред батаците си.. В държава да няма институция която да знае с точност колко е населението и направо я пиши като липсваща по законите за държавност..

ха ха ха! ...Ако ГРАО брои 8 393 553 българи към 15 януари 2018 година, статистиката сочи 7 050 342 души към 31 декември 2017 година.... и това било държавна статистика! ха ха ха! за кво плащаме данъци, а?

реално сме 0,5 милиона българи и останалото са западни и задни агенти и зомбита!

Спокойно бе Дире, надали сме повече от 5млн. и всичко върви по план. Още тридесетина годинки и ... дим да ни няма!

Отдавна сме под 6 милиона ама някакси никой не иска реално да ни преброи