Колите от трагедията с 4 жертви смачкани до неузнаваемост

Взета е кръвна проба на шофьора за употреба на алкохол и наркотични вещества

Обратно в новината

Коментари - Колите от трагедията с 4 жертви смачкани до неузнаваемост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора , не купувайте трошки за по 200 евро ...Вложете повече пари за по-надеждни коли или се возете с градският транспорт ...Така ще се намалят катастрофите ...

- друсаният от Пловдив, убил трима души, дадоха 2-3 - годишна присъда. По аналогия на този ще дадат 3-4 години. След 1-2 ще излезе "за примерно поведение"....

всеки ден стават такива катастрофи с разни пичлимета - нагли, безпардонни, със самочувствие на супермени и недосегаеми...Това от една страна се обяснява с отсъствието на елементарна ценностна система в огромната част от съвремената младеж, а от друга страна - на осъдителния начин, по който в наши дни се получават свидетелства за правоуправление. По аналогичен начин стават и произшествията с "дами", които са получили свидетелства определено по съмнителен начин. Да се пътува сега по българските пътища си е чиста проба животозастрашаващо предизвикателство....

кво караме ,ама пушиме холандскоо

Дано му дадат десетина години поне. Ама отговорността е споделена с полицията, която си кюта - и катаджиите, и шефовете им. Що не изкарат статистика новите им камери дали и по 3 часа на ден снимат. Защото дори само с тези камери при една добра организация могат да направят така че всички джигити да се замислят сериозно. Щото на българина, който си мери оная работа на пътя, единствено санкции ще му помогнат да стане по-отговорен.

Убиецът ефективно в затвора за 20 години и отнемане на свидетелството за правоуправление пожизнено!

Банкянската тиква и гробарите щели да купят нови коли на всички българи от собствените си сметки офшорни

Тоя трябва да го съдят като терорист. На запад колко тръбят за някакви терористи, дето убили 1-2, а този цели 4 човека, невинни. И това ако не е тероризъм. Малко повече образование трябва, адекватно обучение при кормуване, и никакви купени книжки.

БМВ е диагноза в Булгаристан! Жалко че идиотът не се е претрепал сам, а е убил четири човека

Ако с нищо друго не могат да се справят нашите управници поне с високите скорости по пътищата биха могли ,ако им пукаше изобщо ! Не се изисква политически консенсус за това.,нали?

Не скоростта е основната причина за катастрофите, а некадърните водачи.

Гледам снимките , и ми се набива в очи колата-ковчег на загиналите : китосвана , пребоядисвана , почти сигурно ИЗГНИЛА ПО ПРАГОВЕТЕ , без нито един еърбег . С тази 25-годишна кола хората в нея са НЯМАЛИ НИКЪКЪВ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЯТ , независимо , че най-вероятно данъка и цената и са били “изгодни” ! Добре е ВСИЧКИ НИЕ правилно да оценим последиците от катастрофата с този стар и изгнил автомобил , нямащ абсолютно никъкви средства за активна защита. Защото ЕВТИНОТО понякога излиза БЕЗЦЕННО СКЪПО ( ЖИВОТА)!!!

Няма нищо страшно, когато колата е стара. Страшно, когато водача без мозък... Да бяха хората, бог да ги прости, и в нова кола - шансовете за оцеляване при челен удар са много малки, когато едната кола си върви 80-90 км/час, а срещната - 130-140.... Там не бях, но опита за кормуване така ми казва да мисля....

Ако жертвите бяха с по-голяма и по-нова кола и майничката щеше да е в гроба просто. А ако бяха с хамър например, на тях щяха да са оказали само медицинска помощ, а не на спътника на скапаното джигитче

Всеки не може да кара кола последен модел нали ти е ясно

Влизане в насрещно - не е престъпление. Престъпление е да влезеш и да направиш ПТП. Всъщност - това предумислено нарушение на Правилника за движение трябва да се осъжда, като предумислено убийство, какво то то и е

Лека им пръст на загиналите. Тези стари автомобили, които се карат в България имат толкова много скрита ръжда, че при катастрофа стават на хармоника. Гредите и цялата конструкция се държи на магия, но на пътя всеки е като американски шериф и се юрка на газта.

Пак ли ще се разминат с истинското наказание?

Ти нормален ли си? Не прочете ли че са загинали? Какво по-голямо наказание?

Загинали са невинните, да ти го на-Чук..

летална инжекция

Италианците имаха славата на каращи бързо, не много спазващи правилата и т.н. Елате и ги вижте колко са дисциплинирани! Наслагали са им камери под път ин над път буквално и не смеят да пръцнат, за да не превишат скоростта! Няма катаджия да ги спре, а им идва акта и обедняват с няколкостотин евро автоматично! виждал съм и български коли тук по пътищата, включително БМВ-та. Вярвайте ми и те карат много възпитано, въпреки че вероятно някой от тях в България карат като бесни!

В Италия, ти бъзикаш ли се, по магистралата от Милано До Триест докато карах със 120 ме изпреварваха всички и когато една баба ме подмина като спрял с едно Cinquecento и ми увисна ченето и започнах да карам с тяхното темпо 160 и нагоре. Така, че тия балалайки как Италианците се били кротнали не ми ги обяснявай.

Аз съм шофьор от 32 години и за толкова време имам само едно ПТП. Аз знам едно: ако караш с разумна скорост и пазиш дистанция, броят на ПТП-та ще спадне 5-6-7 пъти! Много пъти заради разумно каране са ми свиркали и светкали тиквите му с тикви. Даже веднъж едни мутри щяха да ме бият защото съм карал недостатъчно бързо според тях. Един пък друг кретен караше зад мен през нощтаи ме заслепяваше в огледалото.... Ама нямат ум тия! Не винаги си ползват мозъците! И ето резултатите! Трябва да се промени начина на мислене в масовия българин. Чипа в главата - трабва да се смени! Ама една птичка пролет не прави!!!

"Един пък друг кретен караше зад мен през нощтаи ме заслепяваше в огледалото." Митко, имаш книжка от 32 г., но съдейки по това, което си написал, не си минал повече десетина хиляди километра за това време. Заслепяването в задното огледало се случва много често. И няма нужда от смяна на какъвто и да било чип. Необходими са само две неща: качествени пътища и сурови санкции за нарушителите.

Важно е BMW да има - най-краткият път до Свети Петър. В случая, за съжаление на неправилните хора.

Тоя с БМВ то е изтървал завоя и е убил 4 човека. А той жив.

Отишли си 4 невинни, а този с BMW-то ще се отърве със сигуност. В тази държава престъпниците се отървават . И пак ще чакаме на правосъдие от небесата!

преди години трябваше да осъдят стависки. сега адвокатите се позовават на тогавашното съдебно решение и щом за стависки такова да е и за гол асан

Просто цалко, че не се е ударил в мен, Тогава изходът щеше да е обратен! Ами пожелавам му го от сърце като го пуснат под гаранция и като му дадат пак книжка, да ме нацели! Е, може и Хамър в краен случай де!

за по-сигурно в Белаз

Мисля, че е е крайно време да се гасува закон: " ЛИЦА ОТ МЪЖКИ ПОЛ, НЕНАВЪРШИЛИ ПОНЕ 30 ГОДИНИ, ДА НЯМАТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВАТ АВТОМОБИЛИ С МАРКА " БМВ".

А някакви подобни закони за кифли???

Добра идея, особено за малките "кифлички" с големите джипове. Но ако визираш мен, "кифла" ,така и не можах да стана. Мнението ми е обективно от почти ежедневни събития по пътищата, на които съм свидетел.

а ти да знаеш за кифла, убила четирима едновременно, щото аман от такива като тебе!

а на такива като теб да се забрани да управляват мпс

истината е че полицията не си върши работата. полицията е заета да глобява някой дета е спрял на тротоара и в зелена площ, която е зелена само в болните глави на полицаи и кметове иначе е кал. абе гледат лесното. да гониш джигити по републиканската пътна мрежа е по-трудно. същите тези джигити извън България са най-примерните шофьори. значи могат да спазват...

значи като те блъсне лице от женски пол ще те боли по-малко?

щот оная конфекция, опс. конвекция те защитава.

"В болница е настанен 20-годишният шофьор, управлявал БМВ-то......" БМВ + Келеш = ПТП

Да не забравяме и мамата и таткото. Келешлъкът е наследствен.

Не обичам да коментирам преди окончателна версия за случилото се. Просто загледах снимките-ужасяващи са! Опитвам се да си представя,как 20 годишното,е навлезло в лентата на Сеата.И е убило 4 човека.Също си представям,как 20 годишното е карало "бавно"или "съобразено"с пътните условия.Тъмно на цвят,БМВ.Също си представям,какъв богат"опит"на водач е имало зад гърба си. Това,което не искам да си представя,че аз или всеки друг,може да попадне под такъв челен удар,хей така просто,защото някой издува едни тенекии до краен предел.

В Германия осъдиха преди дни за първи път такива келеши и по този повод убили един старец на доживот.А това все пак е бяла и много толерантна държава .Явно търсачите на силни усещания са навсякъде,но кой им дава право да отнемат живота хей така на четири невинни ???

ограничение за мошност на колите за младите шофьори. Иначе само на писта. Да се заложи в обучението въпроса за сцеплемието на път и автомобил с практика. В теорията на автомобила има понятие безопасна скорост за изпреварване при ограничена видимост. В общи линии не се знае, че за да се измъкнеш от такава ситуация изпреварващият автомобил трябва да е с два пъти по-голяма скорост, без да споменавам за сцепление с пътя и динамиката на автомобила.

.

При ограничена видимост не се изпреварва! Точка. Ще изпревариш чак когато имаш възможност да го направиш безопасно!

на магистралите има видимост и пак се блъскат. а като идат на запад спазват всичко. всичко е до полицаите. спрете да пълните бюджета като глобявате майки и татковци спрели на тротоара да си оставят или вземат детето на/от градинката или да влязат в аптеката и целия ресурс да отиде да ловите рисковите водачи

,Причините са ясни - високата скорост...

Ей съсипахте я ( репутационно) тази марка БМВ !

Ми, те я съсипват, тези, които я карат. Щото аз като видя на пътя БМВ и подсъзнателно се страхувам...

Летящият ковчег.

ми, те я съсипват, тези, които я карат. Щото аз като видя на пътя БМВ и подсъзнателно се страхувам...

щом не се и напикаваш, значи има още.

не мога да разбера - как така навлизат в насрещното? като стависки

БМВ втора ръка и до там така трябваше да почне статията жалко за загиналите и че това леке е оцеляло....

Гробарското НАДГРАЖДАНЕ продължава и при катастрофите! Хиляда структури по пътна безопасност направиха, уредиха разми малинки и видни милиционери като стратиев, милков и т.н. милццонери и пак катастрофи! Докато ни владее простотията и девиза аз съм прост и ..., така ще бъде! Отврат !

стана с Йоско бе ... излежа ли убитите ?!?!

съдиха го по закона стависки

20-годишен с БМВ... повече от ясно какво ще се случи. Повече ме интересува какви са тия бащи, дето им дават на тия пикльовци да карат такива мощни коли???!!!

Това келеме трябва да лежи в затвора с баща си !

5 живота на кино, заради едната гъзария...

Катаджите вместо да дебнат джигитите събират пари от старците които вместо с 40 карат с 45кмчас за да пълнят бюджета. Резултат е на лице. Кулите са отпадък.

са ясни пробите им - цитата от милиционера... проверява се чии са тези убавци, дали трябва да се прикриват или колко парички ще борят гордите родители...

СПОРЕД МЕН, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИ ШОФЬОРИ ДО 25Г. ДА КАРАТ ТАКИВА МОЩНИ АВТОМОБИЛИ. ЕДНА МАЛКА КОЛИЧКА ДОКАТО СЕ НАУЧАТ И СИ ПРОМЕНЯТ МИСЛЕНЕТО. ТАКА И ТЕ ЩЕ СА ЖИВИ И ЩЕ ОПЗАЯТ И ДРУГИТЕ.

Много съм любопитен, дали двата келеша няма да излязат друсани. Щото е много "мачовско" да се напафкаш и да се юрнеш като говедо по пътя - утре мацките като им разкажеш "между другото" за "подвига" и познай...

Запознай се със свойствата и ефекта на "пафкането" на марихуаната ограничен. Със сигурност не те карат да влизаш в насрещното със 150км агресивно. И се конкретизирай, може да са "пафкали" по твоите думи, кокайн, крек, индийско орехче и т.н. Не използвай терминология дето си чул по новините и не говори без да си запознат, щото ти личи от километри. Марихуаната баба ти си я е гледала в двора едно време, точно както тютюна и доматите.

да си печен в пафкането... Иначе е така...Когато кажат за някого, че е карал пиян, то той може да се е напил само с вода, нали?

Прегледай катастрофите от последните 10-20 години и виж колко ще има с напафкани и колко с напити. После сравни и побоищата. После сравни и убийствата... На вас алкохолиците все някой друг ви е виновен.

Екзотично, но само на пръв поглед предложение. Заслужава да се помисли за прилагане на някакъв негов вариант. Всеки, който причини смърт поради нехайство, непредпазливост...НЕУМИШЛЕНО , получава едно единствено наказание: Зачислява се личен, безплатен прислужник на близките на жертвата за достатъчно голям срок. Големите проблеми за близките дори не са парите, а отсъствието на убития близък, неговото участие в ежедневния труд. Това отсъствие не може да бъде компенсирано дори и при голяма материална компенсация. Особено, когато убитият е мъж, огромна е работата, която остава за близките. Причинителят е сторил голямо зло на тези хора - редно е да го изкупва самостоятелно, не с пари. Съответно, още по-тежко наказание, ако не го прави старателно. Има и наивен момент в това, но мнозина биха се стреснали при перспективата. Влиянието върху превенцията ще е голямо.

Що се пребиват тия хора бе ?

искат да привършат възможно по-бързо с тая пропаднала държава без държава, полиция и правосъдие.

Сега е време някой да ходи да го заколи тоя калтак с бмвто дето е оживял...

Време е да се въведе пълнолетие по смисъла на ЗДП - 21 години. Дотогава - шофиране само с по-възрастен придружител, и с ограничение 80км/ч извънградско и 120 по магистрала.

ама и да се спазва!

Колко пъти повтарям-ИМА УМОРА НА МАТЕРИАЛА (метали). Прочетете! Всички коли над 15 години са адски опасни при подобни удари! Илюзия е голямото количество изгнила ламарина. Съжалявам за покойниците...

Ако на теб ти се стовари в предницата някой с 120 км/ч нагоре за да отцелееш ще трябва да си карал танк. Да не мислиш че новите коли ги правят от неразрушима стомана и като се удариш челно просто ще си излезеш ще се поитупаш и ще продължиш пеша.

Всъщност, на по-новите коли се въвеждат все повече елементи по пасивна и активна безопасност. Умората на материала се проявява повече при претоварването на ППС и нарушена корозионна защита и започване именно там на зона на бъдещо разрушаване, защото детайлите се проектират да издържат на поне 5 млн.цикъла, което се приема за достатъчна гаранция в периода на експлоатацията. Дори и стари , при добра поддръжка колите са добри за нормална експлоатация, но когато има висока скорост, както и различна маса на колите, разликата в повредите става по-очевидна и затова някой си мисят, че проблема е само заради възрастта на колата.

Нищо общо, просто новите коли и тези по-висок клас са направени детайлно да се мачкат по схема, така че да поемат енергията на удари и да запазят хората в купето. Всеки един нов автомобил, по-висок клас и по-тежък има предимство при катастроф с по-стар и тук умората на материала няма нищо, ама нищо общо...

замислям се колко хора в България имат пари,но си карат старите гробници/подвижни кофчези/ без въздушни възглавници!На пътя е война и не си умен ,ако се оставяш в ръцете на малцинствени,наркомански и други утрепки!!!

викаш ако всички коли са нови и с еърбеци ще можем да се удряме като деца на лунапарк

Не се напъвай да мислиш,защото ясно се вижда,4е ти е трудно мисленето.

В повечето случаи, шофьорите с по-новите коли коли са по-склонни да проявят небрежност при шофиране, защото повечето тотални щети са с такива коли. Някой се подвеждат и от рекламите за многото екстри на колата, което също допринася да се мислят за безсмъртни. Но най-важни са качествата на шофьора.

Единствения начин да се спрат тези пътни камикадзе та, е като се въведе закон в който първите 5 години от взимане на шофьорска книжка на автомобилите им да се сложи шайба и се ограничи скоростта до 90 км/ч.

Ама я си представи изпреварваш някой димящ камион с 90 и насреща ти - дупе с БМВ, кара с 160. Как ще избягаш, ако колата ти не дига повече от 90 ?

Спираш изпреварванео с двата крака на спирачките.

Не че не си в известен смисъл прав, ама като си тръгнал да изпреварваш и видиш, че не може да го направиш, ще намалиш и ще се върнеш на мястото си. Все пак изпревалването се прави когато прецениш, че имаш реалната възможност да го направиш. Изпреварването не е задължително нито необходимост. Ако дори имаш ограничител на 90 км/ч и се движиш с 80, какво толкова ти налага да правиш изпреварване? За къде толкова ще дойдеш по-рано? Затова най-важното е шофьора да има качествата на такъв, а не просто да знае да натиска едни педали и да мести лоста.