17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва паркирането да стане платено - във Виена се плаща около 200 евро на месец за право на паркиране. На когото не му изнася, да не плаща! Огромна част от трошките в София ще си заминат завинаги!

ау каква трагедия! моята е така одрана от не знам колко време, даже не съм го забелязал, колата е да ми служи, не аз да и служа

Не е само "Гоце Делчев" - и в Люлин ми надраха цялата кола и не само моята. Виках и полиция и застрахователи. А до моята на Тойота кабрио освет дрането и пробили гюрюка. Да не би да са някаква смъркаща секта "антиавтомобили"?.

Мъж не би пипнал кола да я дере, то все едно да се изпикае* на жена в хола. Преди години ми драха колата в Бели брези. Там ситуацията с местата е ужас. Говорихме на общи събрания за бариери на общия ни паркинг но стана ясно, че той не стига. Като е строен блока е трябвало да се предвиди. Е да ама не. Милиони за подземен паркинг няма. Ако имаше място, то паркинг на 5 нива ще трябва само за нашия скромен блок.

Проблема ви е друг ! В нормалните държава в зависимост от размера на апартамента получаваш бр. паркоместа ! Накупили сте кутийки по 60кв.м. и имате по три коли и се оплаквате , че няма паркоместа ! В Европа когато апартамента ти е 80 кв.м. получаваш едно паркомясто всяко следващо се плаща ! При 150кв.м. площ получаваш две безплатни паркоместа и за допълнителни си плащаш ! Отговори си ти колко паркоместа ти се полагат и колко реално ползваш !

Да не повтарям.

И по самия булевард Гоце Делчев ги прави тези бели.

Почна се, днеска одрани, утре откраднати .....

Вече двама драскащи ядоха бой от мен. Здрав. Гледайте да не ми паднете в ръцета такива, здрави шамари раздавам.

Внимавай как си паркираш колата. Ако ми разстриш вътрешният мир...ох котьооооо.... А после единственото дето ще биеш ще са чикии, защото си точно такъв тъп чикибоец мухаха

То ти гледай да не ми въртиш с*вирки за компенсация, хех.

Кой ще биеш ти бе помиар нещастен! Ще ти навра главата в гъза и ще те скърша кат сламка! Дееба и диванните биячи, дееба.

прост прост народ слаба държава!

Да ви е честита София. Всеки вадеше и буташе кинти, преправяха се планове, усвояваха се паркинги, строеше се поредната кооперацийка. А българина се блъска като сардина в консерва, и се чуди защо осъмне я с одран автомобил от съсед(просто се паркира на педя място от предния), я от някой отмъстителен, на който "си взел мястото", за което не плаща, я на някой наркоман-психопат. Селска идилия в центъра на столицата ни. Решението вече е много трудно - София е, с извинение, осрана и пренаселена. Кметът, който ще се заеме с решаване на въпроса ще се прости с втори мандат. А решението е ясно - издаване на паспорти по местожителство в автомобила(да струват, да речем, 200 лева на автомобил), общинска полиция глобява с касови бележки и снимки на автомобила(касова бележка на чистачката в наелонче, за да няма оправдания, че дъжда я отми), останалите малко земи - платени многоетажни паркинги. Наблягане на велоалеите и пешеходните пътеки. Синя и зелена зона да поскъпнат, нормален градски транспорт и да се научим да ходим с автобусчето, а не да имаме автомобил за нас, жената, бабата, кучето и детето!

а не можели първо Софиянски в панделата, и ревизия на всички незаконно реституирани градинки, и спиране на всички строежи отвътре на Околомръсното? Пардон - нека си останат строежките, ама на цена 10но увеличена за разрешения за строеж, изисквания за 2,5 паркоместа на апартамент и 0,5 на офис сграда, ограничения на КИНТ и Застрояване параметрите :) Та се сетих - какво стана с оня от имотната мафия, дето реституира градинката в Бистрица и я продаде за застрояване, и заплашваше с мутри един от най-уважаваните столични адвокати :)

2000 лева поправка на автомобил. Пълно боядисване е около 1500 лева в най-лошия случай. Но според мен, ако е на случаен принцип е някой ментално нестабилен или дрогиран. Друго логично обяснение няма.

Само я София мога да ходя по тротоара до локалното и някъв да ми свирка да се дръпна, че оня ползва и тротоара ....

Ами щото за да не дават 80лв за паркинг, другарите паркиращи са навсякъде по тротоарите и градинките, и никой не ги санкционира. @м за пешеходците няма, от входовете не може да се излезе понякога. Докато в някои европейски столици има държавни сайтове, на които качваш снимки/видео на нарушителя, заедно с таг от gps на телефона. Директно си му пишат акт, а на подалия сигнала дават билети за концерти :) Същото е и с нарушенията по улиците, застанете до зебрата на някое натоварено кръстовище, над 50% от шофьорите отнемат предимство на пешеходците, включително такситата...при глоба 100лв и 8/12 контролни точки наказание!

Като бивш жител да те питам нещо конкретно: Като места, къде точно са тия платени паркинги, че по мои спомени бившият Емил Марков беше един от първите квартали, в които още през 90-те се отпочна с целево усвояване на междублоковото пространство. Няколкото подземни паркинга, които знам в района, са още от Соц-а и там може и да си купиш паркомясто, но не и абонамент. А ако се намираш на приказка по принцип, няма да ти преча...

Тука не става въпрос за паркинг Това го прави и през деня не гледа кой къде спира а дере Може да си оставил колата за 30 минути и пак да е надрана. Аз скоро вкарах дола за боя 2 врати така надрани че не може да се оправи без боя-

Не далеч от там МВР намери задигнатата кола на дъщеря ми със свалени гуми и акумулатор ! Извършителят се знае ! БЛАГОДАРЯ ИМ

Искайте да се построят многоетажни паркинги, както е навсякъде в нормалния свят. Тази наша порнография с паркиране по тротоари и градинки е невиждана дивотия... Но, като направят такива паркинги, ще има и такси за тях, а Ганьо пари не дава за нищо... Тука е така, и лошото е, че няма светлина в тунела...

Многоетажните паркинги са решение за центъра, където има много прииждащи през деня и малко място. А в квартала как да стане? Кой ще ходи половин километър до паркинга да се качи в колата? Щото е ясно, че няма как до всеки блок да има многоетажен паркинг.

Е да, ако човек иска да си паркира точно пред входа няма да иска да ходи половин километър да се качи в колата, колкото и правилно и цивилизовано да изглежда това. Точно заради това масово се паркира в градинки, по тротоари и по детски площадки.

Да си чел скоро коментари за частната собственост и правото на собственика да си прави почти каквото иска в нея?!! Аз нещо не се сещам за собственик на терен или предпримач, дето наместо поредната мултифункционала, многоетажна бизнес сграда с офиси, апартаменти и ателиета, ще реши да строи паркинг, пък бил отй и многоетажен. Обикновено паркингът е в началото, докато се усвои терена...

тая, ако я бяха застреляли на място, веднага НПО-тата щяха да гракнат за правата на жените (да драскат по колите) и за ИК...

мутри и амбриажи - все така ще да е...

Е ,какво да правят хората? Къде да си оставят колите? София се застрои до последно.Половината селяни се изсипаха тук! А и сме ПроЗд народ! След като съседите са видяли извършителката,защо не са сигнализирали веднага на 112? Ами защото нямат коли на това място,не са от тук и са за малко!

И аз това си помислих, ноп вероятно са я видяли на камерите сутринта. То ако я видиш как почва първата кола не знам колко трябва да си умствено ограничен да не се развикаш поне.

Нека построят паркинги, на по 5-6 етажа, с по 300-400 честа. Това ще реши проблема.

" Против съм" при такова своеволие, но как се нарича действието по завземане на тротоарите, а движение на майки с деца и колички по пътното платно? Ако такова дете пострада първата констатация на полицаят ще бъде " Не правилно движение на пешеходецът по пътя!"

не си кореняк софиянец... Такива няма И ти си пришълец от Врачанско или Пазарджишко... София преди 140 години, когато става неправилно столица, за сметка на В.Търново, е с едва 13 хил.жители, в калта на околните села Орландовци,Княжево Горна баня, Симеоново, Подуяне... Дори името Подуяне идва от "кал до под уя", така шопите са казвали за дълбоката кал там... Така че, по-кротко с кореняците..

По-кротко ще ми кажеш като опъвам сестра ти след 5тия тек. Шибан глупак. Всяка продавачка в Билла решила да има таралясник, а заплатите им сигурно едва стигат за бензина и застраховката. Това е проблема - няма как куцо и сакато да имат кола, а в много случаи и по две. Брички, но да кажат, че имат кола. Мизерници. Като забранят коли по-стари от 15 години и гледай как ще има и чист въздух и места за паркиране, защото ще могат да си ги позволят само тези, дето наистина изкарват пари.

Не съм " кореняк"! От " Мерджан махала" съм! Но в София! И двете кооперации, за чието построяване съм отстъпил правото на строеж, са построени върху бащиния ми двор. Т.е. автомобилите ми домуват в МОЯ двор, а сутрин търся кой пак е паркирал пред табелата " Гараж! Моля, не паркирайте!". Разбираш ли защо твоята кола е надрана, а моите не са?

Преди около 3 години видях следната случка. По улица Русалка, близо до консерваторията, тротоарите са широки около 2,5 метра, няма коли на тях, минава през кръстовището една с бебешка количка, заобикаля кофата за боклук и продължава по пътното платно, а в това време човек с кола я изчакваше, но когато тя не се качи на тротоара, той и бипна, а нейната реплика беше - е къде да ходя? Те на тая тъпа нейна приказка и се развиках и аз да се маха от платното и да се качва на тротоара, където ни забраняват коли.

хубав град беше София в детството ми, но сега... някои поне имаме спомените.

2010-11 беше добре. Можеше да се разходи човек без да се оглежда като индианец да не го премачка някой "тарикат". Презаселването е следствие на липса на производствена икономика и ниско заплащане в провинцията. Голяма част от хората в София са там заради това. Въпрос на гледна точка е. В един момент е по-адекватно да живее човек с по-малки доходи, но при по-малък стрес далече от градски шум, замърсяване и блъсканица. За съжаление, това не може да се направи, когато си продал нивите на дядо си за да се закопаеш с 30 годишна ипотека за "ново строителство". Социална механика. И ще става по-зле, ще скача престъпността, хората ще станат още по-злобни, корупцията ще се засили. Който има акъл и възможности просто да се изнася. София не предлага нито забавления нито кой знае каква среда за комуникация. На практика от няколко години да живееш в столицата е ежедневен ужас.

"Безмислостно одрани"?!?! Възможно ли е да има миСЛостно одрани? Като изключим правописната грешка в заглавето, в статията се говори за надраскани, не за одрани. Но писачката Чалева явно не прави разлика между одраскано и надрано.

Заглавието е за брони, а на снимката - врата...

една сутрин да се събудиш на 50 и да осъзнаеш, че си пълна неудачница... Родителите ти са те гледали до 40-45, ти си била тяхната "принцеса", обаче са поумрели или са заминали някъде да си гледат старините... А ти, с твоето отвратително характерче и егоизъм - нито приятели, нито семейство, нито свястна работа... Никой не би изпиледна бира с тебе, камо ли за нещо повече... Естествено - целият свят ти е виновен! Но понеже не можеш да го насереш целия, хващаш пирона, нахлупваш шала, шапката и слънчевите очила и тръгваш да сереш из квартала...

Гана се е припознала и е насвяткала минус!

А бе и другото не е приятно. Да си търсиш цяла година най-тарикатската кола, да се репчиш по кръстовищата, да заплашваш другите да ти пазят колата и да не ти спират на "мястото" и една сутрин като се събудиш колата ти от най-тарикатската пред блока се превърнала в обект на присмех.

не е само една кола одраната... Не ти върви теорията нещо..

Че само Бойко Борисов ли е патрон в София? Всеки вход в жилищен блок си има мин. по двама като прибавим и куфлите им бройката нараства, пък и като сложиш едно кабрио за лятото и един лендкруизър за зимата и колите стават доста.

ако са задръстили входната пътека или дру подход-заслужават си!Няма жалене,по друг начин не разбират,за съжаление.

викни паяка и ги вдигат, когато са паркирали пред вход. Защо трябва да се саморазправяш?

А когато парцела е частен, както са всичките сгради ново строителство кой да викна?

По неграмотното заглавие познах, че Чалева го е писала.

български език в час, други са бягали в кенефа да павкат цигарки и да ги цомбят 11-токласниците...

Престанал съм да се занимавам и да го мисля... Иначе трябва да хвана пищова и да застрелям някой (или мангал, или келеш..)

Нормално за клозета София.

заради селтаци като тебе, дето пренапълнихте София със свинщината си...

Чак пък психопат. Напротив доста обикновен човек, на който му е писнало от незаконно паркиране. И веднага психопатът трябва да е жена. Толкова стереотипи и комплекси в една статия, че да се смееш ли, да плачеш ли?

Това е силна национална черта на наш ганю, също и с пукането на гуми и хич не му идва мисълта в простата тиква че тези гуми ще бъдан хвърлени и този прах който ще се отдели и при пастирането той и децата му ще ги гълтат отровите. Ганю ще живее вечно и не го интересува какво ще остави на поколенията.

Казваш Ганю само драска коли, Ганю не паркира неправилно, Ганю не може да пречи на останалите с кошника който боготвори?

Ако колите ви имаха застраховки нищо не би ви струвало!

Ходенето по сервизи не го смяташ, нали лельо?

Но няма да обясняваш колко ти струва.

Естествено, ето още един заподозрян - застрахователна компания, която го е закъсала в псевдо ковид кризата ... мутричките са свършили парите и отдалеко напомнят за себе си ...

А пък застрахователите с такава охота "светкавично" изплащат щетата.......Мани, мани.....

Ти мани сервизите, при умишлено злодеяние се ходи в полицията първо. Чак после на застраховател. А тя като почне едно "издирване" и "разследване"....

"Петя Димитрова също е сред потърпевшите. "Не мога да си обясня защо е направено това." На Петя Димитрова като й се наложи да носи тежкоболен, неподвижен човек 50-100 м. повече до линейката ще разбере защо някой е направил това. А иначе е направено защото държавата я няма в България.

И какво точно трябва да направи държавата? Дай идея, не само да плюеш. Това го може всеки.

полицай кола полицай кола полицай кола полицай кола ...................................................................................

1. Да разкара изоставените коли от улиците ама наред а не както сега битника да остави бележка на стъклото колата се ползва и да не му я закачат. 2. Всякакви дребни тарикати с бусове, камиони, автобусчета, автобуси и тирове да бъдат задължени да си намерят паркинги за автопарка а не да ги държат в междублоковите пространства. 3. Кварталните майстори, автомонтьори също трупат по 10-20 таралясника на улицата без никой копче да им каже.

Държавата трябва да планира и финансира изграждането на пакинги. Същата тази държава, която регистрира МПС и взима данъци за тях.

И ние пострадахме преди 2 седмици. 2 врати.

Ходете пеша. Всички провинциалисти са с по 2-3 автомобила, задръстихте София.

Вие кое поколение кореняк софианка сте, госпожица Диди?

Достатъчно е "провинциалистите" да си плащат данъците за колата там, където паркират. А не там, където е регистриран таралясникът. Защото за една и съща кола човек със софийска регистрация плаща до 4 пъти по-висок данък от този, който си паркира колата до неговата, но е с регистрация Ямбол, Видин, Долно Уйно, Горно Путкино или където и да е

Във Варна данък МПС е по-висок от София, колкото и абсурдно да ти звучи.