Коментари - Борисов: Всички сме доволни, че България ще прави автомобили | dnes.dir.bg
назад

Борисов: Всички сме доволни, че България ще прави автомобили

Премиерът Бойко Борисов официално откри завода на "Литекс Моторс" за производство на автомобили с китайската марка Great Wall в ловешкото село Баховица.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Всички сме доволни, че България ще прави автомобили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам всички са се наточили на БГ колите. И аз останах доста доволен от това, което видях от тях. Ще се сетим, че е по-добре чисто нова кола с много екстри и 5 г. гаранция, отколкото стари таралясници.:)

Чудесно. Дано бизнеса на Great Wall потръгне и да останат доста време в България.

Браво ! Това трябваше отдавна да стане ! Пожелавам успех на екипа .

КОРЕЙСКИ Е..... КИТАЙ ИМА ДА СЕ УЧАТ ОТ КОРЕЯ ПОНЕ 25-30 ГОДИНИ.. АМА НЕ ОТ СЕВЕРНА ДЕ...

разрязана лента от ГЕРБ. Нищо общо нямат със завода, да не говорим за отношението им към "приятелите китайци" диктувано само от ЕС. "Вервайте" ми знам достатъчно за развитието на нещата, които се крепиха само на упоритостта и парите на ГГ и връзките на една друга идеология с "комунистически" Китай !! Смешници- 1 милиард инвестиции !! Когато китайците ги предлагаха преди 2-3 години същите вие се гънехте като глисти !!

Браво! Много добра новина! Точно това е ПЪТЯТ ! Не разбирам тези,които изразяват скептицизъм тук.Хем хленчат,че заплати,пенси и пр. са малки,не като в други страни,че нямаме никаква икономика..,а като се зароди някакво начинание пък бързат да го оплюят!!! Ами как искате да има благоденствие? Без нищо да правиш? Ха- че това къде го има? Трябва ПРОИЗВОДСТВО! А за тези,които пък поставят под съмнение качеството на автомобилите,ще кажа,че каквито и да са,в НАП и НОИ все еднакви постъпления ще има,а за една по-добра социална политика,каквато искаме,това е най-важното. А и в крайна сметка вече нещата са по-различни,всичко се променя,както и техологиите,особено постоянен и бърз и напредъкът на китайската икономика и технологии...!

Скептицизмът тук се дължи на липсата на прозрачност. Напр., никой не е сигурен, дали китайците ще осигурят работни места за българи или ще си правят сами колите.

Аве, кви коли, какви работни места, какви 5 лв....тея си нямат и понятие какво правят, допускат груби организационни грешки от самото начало! На всичкото отгоре Алекс Крамб се опитва да внедри ноу-хау, което е несъвместимо с демографската ситуация в региона, а PR кампанията (включително рекламите) не струват нищо!

Абе чета аз безброй глупости тука и се чудя никой ли от вас не се е интересувал от последното издание на Париж/ Дакар ? Я някой от любопитство да прегледа временното класиране.

.. никой не чете.6-то място - Great Wall.Е ,вярно че в състезанията отиват модифицирани коли, но все пак факта е показателен.

Хубава новина. Желая им успех на хората. Дано да правят качествени автомобили и да се наложат на пазара. Имаме нужда от още много производства в страната за да си стъпим на краката. Само това е начина, произвеждаш нещо и го продаваш, всичко друго е спекулации. Още веднъж, успех!

Правителството е отпуснало 2,4 млн.лв за изграждане на пътя до завода (който е частна собственост ??????????? За пътищата за който плащаме винетки се полагат само ДУПКИ, за тях пари няма, защото няма далавера.

А няколко хиляди работника как да стигнат до завода? Ганьо само за собствения си задник мисли.

KGB, само ЗАДРЪСТЕН СНОБАР може да дели хора на първа, втота и т.н. категория заради притежавания автомобил. Или заради дрехите които носи. Още не ти е узряла малоумната кратуна. Поздрави

Айде нека да е успешна продажбата на автомобили, производството само ще тръгне нагоре.

НЕ всички сме доволни. ДОВОЛЕН е ГРИШКО, БОКО и още шепа БОГОИЗБРАНИ, който само ще лапат.

бих се замислил да купя когато излезне H6 с дизелов двигател

На пръв поглед е похвално. Но ББ не ни казва, в договора с китайците има ли клауза и колко процента от персонала ще са българските работници и специалисти?

Явно само сте чували, но не карате такъв автомобил. Ние имаме Ховър Х5 от два месеца и разходът е 10,5 на сто километра(бензин).

Така е било в миналото в САЩ, това се повтаря и у нас.Пиратите и контрабандистите са натрупали капитали и след това са ги вложили в банковата и промишлената част на американското общество.Мутрите у нас сложиха бели екички и влязоха в управлението на държавата.Как са си лика и прилика Гришата и Бойко на снимката.Но докато единият се опитва да влага в производството натрупаните парички, другия си ги трупа за лихвички в банките.Всеки прави това за което му стига акъла.Много радостно е това , което прави Гришата, но много трудно ще пробие под голямата конкуренция на автомобилните гиганти.Още повече , че цената на нашите автомобили трябва да е на нивито на един велосипед за да се купуват.Защото ние си знаем за качеството.

Евала на Гришата!

Хайде всички депутати с български коли! Да ама не! Само на приказки ги бива.

Ако не си разбрал до сега се продаваха произведени в Китай коли и течеше пробно производсто - настойка на линиите. Сега почва реалното сгобяване в БГ

Това е завод на гола поляна ! Парите са инвестирани като частна инициатива ! Защо всички ги избива на политика и мнение за по-добрите коли ? Пазар има за всички коли ! Доказва го магазина за левче ! Всички вече влизаме в него ! Изумително, че същите стоки видях в Швеция !!!!!!!!! Дачии и Шкоди в Германия ! В Германия вече се страхуват / производителите / от Хюндай !!!! Ние защо искаме да покажем, че сме българи - да полеем всичко с л...а ???? Опомнете се...

Шкоди в Германия се карат от източноевропейци, които са сравнително отскоро в страната и не могат да си позволят нещо по-добро, но и не искат да дразнят околните, защото все пак Шкода е собственост на VW. А за Дачия - коментара е излишен ....

Глупавите да не пишат глупости !!!!

Човекът ти е казал: Румен Гечев! Ама не, той Гоце си знае да си каже глупостите, пък дали е разбрал за какво става въпроЗ - няма значение. Написали му един пост и му казали да го поства дето види "БСП".

Пожелавам на хората РАБОТЕЩИ ТАМ-добри и кадърни специалисти за ШЕФОВЕ И НАЧАЛНИЦИ.... ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ФИРМА- НО НЕКАДЪРНИ ШЕФОВЕ И НАЧАЛНИЦИ-НЯМАТ ШАНС НИКОГА , НИКОГА ДА СЕ ПОПРАВЯТ......

юли

Свалям шапка на българина, който е дръзнал да организира нещо, на което бъдещето е неясно, като сглобяване на автомобили. Аз бих сравнил сглобяването на Голфа с магазин на кюше, спрямо китайските коли, но хора успяват и когато не са на кюше.

Всички знаем какъв е приноса на БСП/к/ "империализма" да напусне България,заедно със завода си за автомобили "Роувър"!Румен Гечев имаше и други успешни подвизи-изгони и "Проктър енд Гембъл"-най-големият световен производител на хигиенни и козметични продукти,"Хенкел"-европейски първенец в производството на стоителни материали,"Амоко"-производител на нефтопродукти,па и някои други!И зад всичко това стои неговата и на партията му корупционна алчност!Затова сега комунистите не само да не лаят ,авиновниците да се подготвят за търсене на отговорност и затвор!Само че...това в БГ не става!

Уважаеми сънародници, скъпи братя и сестри! Къде отидохте всички вий, сега? Защо никой не бе чувал до днен-днешен името на селцето, забравено от Бога, което при последно преброяване, едва ли е прехвърляло население от стотина жители, и което днес ще кандидатства за средно голям град в България със своите близо 2000 работещи истински селяни! Къде е корупцията в цялата тая работа и защо всеки мълчи? Какви тия автомобили бе, и кога па тия 200 души, дето НИКОГАШ не са учвали за тая марка веднага ще си я купят на не много ниските цени от 15-20 бона? За същите пари взимаш една западна кола (или много източна) базово, че и по-високо ниво на оборудване Хич, ама хич ви няма

Това,че БОРИСОВ ОТКРИВА НОВ ЗАВОД Е ОТ ХУБАВО ПО ХУБАВО-но защо не прави нищо да се запазятстарите/визирам ВАПЦАРОВ гр-ПЛЕВЕН/.

Чудно ми е само, кой ще работи в този завод? Откъде ще вземат 2000 човека? Там няма толкова, всички са се довлякли в София.

Точно половината от парите които взимаме в София с жена ми, ако някой ми ги предложи в провинцията се изнасям моментално !

И кой ще ги купува?По-добре да произвеждаме коли втора употреба....

ИЛИ ТРЕТА....

До кога ще сме втора ръка хора? Всеки си казва - ще си взема втора ръка кола на 4,5,8 години ала бала... Китай не е това, което беше. iPhone (не съм им фен) се сглобява в Китай, както и 70% от цялата хубава техника ако изобщо хората пишещи в тази тема имат такава. Та, който е втора ръка човек, нека да си мечтае за 12 годишно БМВ. Аз си карам новия Хюндай и си свиркам, защото знам, че не съм втора ръка човек.

Всъщност, това че си си купил "Хюндай" означава че мисленето ти е на човек втора ръка. Дали всъщност си човек втора ръка, ти ще кажеш. Така, за икономия можеш да си "купиш и нова Дачия и да си свиркаш". Само че тази нова Дачия ще остарее. И никога няма да стане Мерцедес - това е сигурно.

ПИЧ- С КОЛИТЕ НОМЕРА НЕ Е КАТО КАК БЕШЕ ДОПРЕДИ 2003 ГОДИНА.. ПЪК АЗ ДА ТЕ СВЕТНА.... вСИЧКИ КОЛИ СЛЕД ТАЗИ ГОДИНА СЕ ПРАВЯТ ДА ИЗДЪРЖАТ БЕЗПРОБЛЕМО- САМО ГАРАНЦИОННИЯ СРОК- КОЙТО ВАРИРА ОТ 5 ДО 7 ГОДИНИ... - ЗА РАЗЛИЧНИТЕ МАРКИ.. СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД- ТЕЗИ КОЛИ ЗАПОЧВАТ ДА ДАВАТ ДЕФЕКТИ- БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ МАРКИТЕ- МАСОВО И ПОГОЛОВНО.. ЗАТОВА И СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД- УМНИТЕ ХОРА ГИ ПРОДАВАТ ИЛИ ДАВАТ НА РАЗНИ АГЕНЦИИ- А СИ ВЗЕМАТ НОВИ.... ИЗКЛЮЧЕНИЕ ЗА СЕГА ОТ ТАЗИ ТРАДИЦИЯ ПРАВЯТ , САМО КОЛИТЕ ПРАВЕНИ В ЕДНА ОПРЕДЕЛЕНА ДЪРЖАВА... АМА ПОНЕЖЕ СИ МНОГО УМЕН- НЯМА ДА ТЕ СВЕТНА - ТОВА Е ВЕЧЕ СВЕТОВНА ПОЛИТИКА- И МОГА ДА ТЕ УВЕРЯ , ЧЕ НЕ ПИША ГЛУПОСТИ- ЗАЩОТО ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА РАБОТЯ В БРАНША- И ЗНАМ ДОСТА НЕЩА - АКО НЕ ВСИЧКО, ПОНЕ МНОГО.... ТАКА , ЧЕ МЕРЦЕДЕС-А СИ Е МЕРЦЕДЕС- НО НЕДЕЙ СЕ ПРАВИ НА УМЕН- ЗАЩОТО НЕ СИ ИНФОРМИРАН В ТАЯ ДЪЛБОКА ПРОВИНЦИЯ ДЕТО СИ.... И ИМА МНОГО ДА СЕ УЧИШ В ЖИВОТА.??????? ТАКА ЛИ Е ?????

Хонда е истината, но и Хюндай са много добри автомобили. Двама мои роднини имат Пони от 1992 година - страхотна машина без дефекти за 20 години. Аз имам Хонда 2004 също без дефекти. Азия превзема света. Япония и Корея са доста напред в материала, но вероятно и Китай ще ги настигне. Не робувайте на марки, четете и се информирайте. Разбира се немските автомобили са висока класа, но и цените са им по-солени. Френските трошки за жалост сам овисят по сервизите, та така и Дачия.

ето от къде ще се купуват новите колички на парламентаристите :)))

А дали после някой няма да ревне, че по този начин се оказва държавна помощ на една частна фирма със собственик Гриша Ганчев?

Колита са китайски. Купувайте

Да, и аз предпочитам да карам немска кола сглобена в Германия. За предпочитане. Е, като компромис - в Чехия или Словакия. Но е 2 пъти по-скъпа, и това се отнася за евтините модели. Основният проблем е че Опел и Фолксваген не искат да дойдат да направят завод в България. и японските фирми не искат. То и корейските не искат. Всъщност никой не иска - само китайците. Е, нека тогава да им дадем шанс. А колите ще бъдат толкова качествени, колкото ние си ги произведем. А как иначе? Искаме да ползваме нещо като германци, ада работим като в Занзибар. Не става. Надявам се целият екип да се старае и да докара високо качество и надежднот. Това е най-важното, другото са подриобности.

Само балъци карат немско! Да си чул за Ферари, Ламборджини, Бугати?!?

Абе преди време във Варна се сглобяваха английски коли,ама после Жан ги отряза заради Ладите...

КГБ-то, ти не беше ли една реститутка с дюкян на Витошка ? За каква работа говориш точно пък ти ?

е не го издаваи,KGB-то,още не са му разсекретили досието.

Ти чувал ли си за Шкода? За Занзибар явно не си - от 1961г. няма такава държава. Не искам да те засягам, но след като имаш компютър и драскаш по форумите, отваряй Гугъл понякога. Когато си изпълниш нормата от ГЕРБ. И стига с обясненията за ниската ни производителност - чиста демагогия е това - 3 пъти по-ниска производителност - 10 пъти по-ниски доходи. Ерго - някой прибира здраво.

Като знам какъв съм инженер страх ме е да ида на доктор!

Ти защо стана инженер? Щото мама и тати ли те пратиха, или имаше идея за собственото си бъдеще?

не знам откога боклуци като "хюндай", "сузуки суифт" и "форд- фиеста" започнагха да минават за хубави коли. Особено ако са правени в Турция или незнайно къде. А смисълът на китайската инвазия е прост - на тях им трябва европейски лиценз за внос на коли. Ние сме нещщо като предмостие към Европа. Пък и всичко това дето го правят е крадено японско. Не е японско със сигурност, но е подобно. Ето, румънците произвеждат над 500 хил "Дачии", които с нищо не са по-добри от тези коли. Нашият шанс е че тук не се произвежда нищо, а китайците са избрали точно нас. Щото тук германци няма да дойдат. За съжаление.

Не мисля, че някой тук коментира трябвало ли е да бъде правен този завод или не. Разбира се, че щом на някой му се харчат пари в България е добре дошъл. И без това от 3 години България върви само надолу. И както се вижда скоро няма да тръгне нагоре. Поне още 1-2 години. До следващите избори ;-)

За бъдещи тъпи коментари. Само се замислете за ползите от такъв завод, а не гледайте как да пишете Боко тиква итн....злобата ви прави слепи и тъпи....освен ако не сте платени малоумници, аз не виждам за какво да плюете....

а бе- че Боко си е Тиква- така си е- А , ЧЕ ЗАВОДА СИ Е ДОЛНОПРОБНО КИТАЙСКО МЕНТЕ-ЗА ТОВА ВРЕМЕТО ЩЕ МИ Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО... МНОГО ШУМ ЗА НИЩО- НО ВСЕ ПАК ПОЖЕЛАВАМ ОТНОВО УСПЕХ НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ(ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ - А НЕ НА ЛЕЖАЧИТЕ,КОИТО СИ ТОЧАТ ЗЪБКИ ЗА ЛЕКА И ДОХОДОНОСНА РАБОТА)..

Браво !Чест и сила за България ! И много работни места в Ловеч !

Хора, искам да ви съобщя, че тази китайска фирма продава 2 млн. автомобила годишно. Скоро време ще е издухала по продажби Пежо, Рено, Опел и др., които продават около2-3 млн коли. Ще диша във врата на Фолксваген, Тойота и БМВ.

Окроти се малко. Смяташ, че западняците ще си зарежат техните коли и ще почнат да ти купуват китайските тенекета. Сложи една европейска кола до тези китайските им се полюбувай малко. И ако взимаш 2-3 хил евро на месец ми кажи коя ще купиш. Според теб Европа трябва да е залята с Дачии. Залята ли е?

Не зная за цяла Европа как е, но в Германия има доста голям внос на Дачии. А относно дизайна - най-ниския клас на китайските коли са 99% копие на Тойота Ярис. Виждал съм ги една до друга в автосалон.

Абе не е залята ама Дачиите си вървят. Аз обаче не искам китайски автомобил. Искам Ленд Ровър...Дифендър, нов. Ама ще си го купя друг път...

човекът - партия , въпреки които бе построен завода , го откри . това ако не е ирония ...

малко са се поизхвърлили с цената братята-китайци. Личното ми усещане е, че и те като Ровър ще се издънят и нищо няма да стане. Не го пожелавам, ама натам ми се струва че отива. за 15 бона взимам Пежо 308 на 3-4 години, което според мен е мн по-добре (фен съм на Пежо, признавам :) а разхода му е далеч под средните 7.3 л/100 км бензин на малолитражката на GW.

иди на цар борис в софия да ги погледнеж от долу- нови и изгнили в рума за после да не говорим...скъпи, голям разход на горивоТОВА СА ИМ ЧАСТ ОТ НЕДОСТАТЪЦИТЕ

Абе Пежо на старо си е беля работа. Ако все пак искаш нещо на старо, вземи си един "Голф". По-читаво е. Може да харчи повече от Пежо-то, не изглежда толкова авангардно, но няма да те остави насред път. И немецът е помислил за всичко. А за разхода - купи си я с фабрична газова урдеба, те дават такава възможност. Даже на джиповете май я предлагат безплатно.

Само да кажа, че не е малолитражка - 1,5 е двигателя й, нищо, че е малка на размер...

От откриването на чуждестранно предприятие в БГ печели държавата(данъци) и цялото българско население(работни места за заетите в това предприятие и по този начин по-малко безработни, борещи се за други позиции). Вдига се нивото на заплащане! За китайците е важно да стъпят в ЕС, защото тогава могат да продават безпроблемно за зяла Европа! Другото предимство, е че ако не се "ОСЕРЕМ" китайците ще инвестират завбъдеще, откривайки предприятия, в които ще работят все повече и повече хора. Малко е смехотворно да се подценяват китайските инвеститори, след като точно ТЕ имат един от най-сериозните финансови ресурси в цял свят! Нека да затаят дъх малко дежурните плювачи и хейтъри, подскачайки като недоеб.. кози при наличието на хора от ГЕРБ по новините. УСПЕХ, а който смята, че това е негативна новина, може да сподели ЗАЩО, а не само да драскоти простотии!

Сега остава да ни осветлиш и какъв е приноса на ГЕРБ в случая!

Приноса на ГЕРБ не знам, сигурно нещо са направили. Но знам какъв е приноса на БСП досега в България да НЕ се произвеждат автомобили ?

Към Бойко, хайде предложи сега, държавата да върне 2500 евро при покупка на новата българска кола. Както направиха германците 2010 за кола произведена в ЕС.

Вие ли ще купувате българсите коли, о, велики?! Нагал, ей!!!

Тиквата защо не каже, че първата копка за завода е направена от Станишев!Освен това е частна инициатива!

Щото ако каже за това, ще трябва да каже и за всички други копки. Ама не му оттърва.

Той, Станишката колко първи копки е правил..... Ама нищо не е направил - все ББ трябва да му довършва работите. То не бяха магиострали, то не бяха заводи - ако бахме ги оставили комундетата - още 30 години да ЧАКАМЕ ДА ПОСТРОЯТ НЕЩО. САМО АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЯХА ДА ПОСТРОЯТ - НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ НАДУПЯТ НА РУСНАЦИТЕ.

Забрави нещо. Да дадеш списък на довършените от ББ неща. Чакаме го!

Владо

а какво викаш е направил ББ ? сметни направените дотук магистрални отсечки и ги сравни с третата година от управлението на БСП. Не че съм гласувал и за едните и другите, ама ако може и на мен да ми изкараш списък с готовите неща на ББ. Щот даже кат открива ремонтирана сграда, след 1-2 месеца същата тази сграда плаче за основен ремонт. Готовата ужким Люлин пък се достроява, след ужким откриването и.

Той "Серго вазелинът" много първи копки направи, на Тракия за 700 милиона евро, на Люлин за 150 милиона на Арена Армеец, на семеиният си хотел който брат му строи в момента....абе човекът въобще не мисли само за джоба си...

По логиката на Бойко, едно Пежо сглобено в Турция е турска кола?!

Бойко - Логика ???

борисов е просто един успешен, необразован дебил. не му търси логика в думите, защото редовно дрънка врели-некипели :)

Значи не ща да ставам цар. Кое им е евтиното? И с такова име "Голям дувар"......ТЦЪ.

Велик дувар ;-)

Без да подценявам сглобяването на един автомобил, бих казал, че това е далеч от производството на един автомобил. Това го доказват японските производители, които произвеждаха коли в САЩ, но САЩ така и не успяха да им откраднат технологията. Защото една кола е толкова добра, колкото са добри нейните части. Тези части не се произвеждат в България и следователно нашите асемблери няма да допринесат много в производството на български автомобили. Това е подбно на сглобяването на компютър - слагаш частите, но няма как от това да започнеш да произвеждаш процесрори или полупроводникови технологии на високо ниво.

ВСИЧКО Е ПРЕКРАСНО.НАЙ МНОГО СЕ РАДВАМ,ЧЕ МИРО НАЙДЕНОВ И ТОТЬО МЛАДЕНОВ СА ПРИСЪСТВАЛИ -НАЙ ПОДХОДЯЩИТЕ КАПАЦИТЕТИ.

Браво на боко! Противник съм на герб, но за това дело ги поздравявам! Боко, повече заводи да откриваш, тогава ще спечелеиш почти всички! Работа искаме, и пари!

В кое точно е приноса на Боко тук?

Ейй злобилчета, Боко, тиква, мутра итн....А вашият любимец "Серго вазелинът" като предложи да премахне плоският данък, какво ще му кажете?...

Dobromir Dimitrow

Такава голяма инвестиция не става без одобрението на властимащите. То и за по-малките вече трябва да имаш одобрението( платеното разрешение) на герб.