Кола помете 15-годишен с колело в Пловдив

На място след подаден сигнал са пристигнали полиция и линейка

Обратно в новината

Коментари - Кола помете 15-годишен с колело в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЛА значи. А някой тествал ли е.... колата, за шофиране след употреба на алкохол.

Някой знае ли, че по пешеходна пътека се минава пеш а не карайки велосипед,, тротинетка, скеитборд и др., че на пътното платно е разрешено да се паркира само от дясно по посоката на движение, че на тротоар е разрешено да се паркира само ако между паркираните коли и сградите остава минимум 2 м свободно място, че е забранено да се спира на втори ред на пътното платно до паркираните автомобили? От столична община и КАТ явно не ги знаят тези неща.

Не знаят.Те не знаят и правилото за дясностоящия.

На вело зебра велосипедистът не е длъжен да бута, ама четите ги тея наредби!

Детето е блъснато на пешеходна пътека!

Ако е имало вело зебра, но не е уточнено, а пише просто "зебра". Така, че формулировката е, че по принцип дори и с или без вело зебра, изключително рядко спазват наредбите и карат както им дойди, което е типично орангутанско мислене.

Изключителна рядко ще се види младеж при пресичане на маркирана или обозначена пътека да бута колело по принцип, защото не са възпитани и научени като обща култура как трябва да боравят с мобилно мпс при пресичане на пешеходна пътека например. Масово и в другите по-големи възрасти, хората префучават с велосипеди или тротинетки на подобни места за пресичане на пешеходци въпреки изрично обяснения раздел в закона за движение по пътищата за такава категория мпс - трябвада слязат, да се ОГЛЕДАТ и ако е безопасно преминаването, да бутат по влеме на преминаването.

Дано детето да е добре.