17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора? Кви хара, бе? Говеда са това...

В България НИКОЙ не зачита колоездачите - смятат ги за досадни, пречещи, свиркат им и ето - често ги блъскат. Булгар, булгар си мисли, че като се качи на кола и е цар. Яки наказания за такива тъпаци - затвор и отнемане книжка доживот !

Така е. Аз не зачитам колоездачите, защото: 1. Когато пресичам на ПЕШЕХОДНА пътека, винаги се намира някой идиот да пресече с колелото си по диагонал. Броят се на пръсти тези, които слизат и бутат колелото си. 2. Разхождам децата си в парка и винаги се намира някой, който да прехвърчи покрай тях, без да се съобрази, че те нямат и три години и едвали могат да се пазят. 3. Когато карам кола, винаги ще се намери някой, който да реши, че е повече от другите /не само от мен/ и да направи маневра без да сигнализира с ръка. 4. ...., 5. ..... и т.н. и т.н. Що се отнася до случая, бързо възстановяване на г-н Дюлгеров, а джигитчето да го вкарат в килия с цигани рецидивисти.

Да разбирам, че като видиш колоездач (малки деца също карат колела) го засичаш, минаваш му на 1 см от колелото и го газиш на пешеходна пътека, защото не ти се е поклонил, че си го пуснал ?

НЕ! Спрете, моля ви! Спрете да се избивате!!!!!!

касапницата по пътищата се осъществява със съдействието на НОИ и НЗОК- няма човек, няма проблем

Само който не е шофьор е имунизиран срещу инциденти на пътя. Това безспорно е трагедия, но тя винаги има две страни. Нека не бързаме с поставянето на етикети "джигит", особено когато информацията е оскъдна. Пожелавам скорошно и пълно възстановяване на Георги Дюлгеров.

Типичното нашенско мислене, че жертвата сама си е виновна. Като решението на съда за убитите на пешеходната пътека - не били преценили скоростта на приближаващия се тъпак, каращ със 120 в града. И какво за колоездача - сам се е хвърлил под гумите ? Всеки шофьор е длъжен да намалява при заобикаляне или изпреварване на пешеходци, колоездачи и особено деца ! Нищо няма да ти стане, ако пристигнеш 30 секунди по-късно. А за това време може да се окаже, че си спасил живот и себе си от затвор !

Да, длъжен е! Ама и колоездачите са длъжни да слизат от велосипедите си и да пресичат на пешеходна пътека пеша, бутайки колелата. А не да ти изхвърчат с "мръсна газ" (ако мога да се изкажа така) защото бързат да хванат зеленото и да кацнат точно пред теб, в момента

Съдът е прав, че не са преценили скоростта. За 120 в града предполагам, че лъжеш, колкото да се направиш на умен. Сигурно му е била 60, ако не и 50. Нали затова пишеш безпредметно, да не ти хванем лъжите. Сега за измислицата, че при заобикаляне е длъжен да намалява - това никъде не го пише - изобщо няма такова правило. Теб какво те притеснява в действителност?

София е подходяща за велосипеди точно толкова, колкото едно магаре става за пилот на изтребител! 1. Така наречените велоалеи обикновено започват от нищото и завършват с кофа за боклук. Сиреч трябва ти хеликоптер под ръка, за да се прикачиш, а в края да се откачиш от велоалеята. 2. Много често велоалеята е ивица от платното, широка не повече от метър, маркирана с рехава боя, без лесно видими пътни знаци и наравно с жестоките, ревящи дръндолети, управлявани от велик и озверял добитък, който никога не се досеща, че утре може да бъде на мястото на съгражданина си, нито пък че човекът може да има проблем. И запомнете, че клаксонът не е вид изпарител, който след включване безусловно елиминира препятствието пред вас! Не е трудно!

Веднага се раздели на шофьорчета и колоездачи , известни и неизвестни. Затова , не карам колело , въпреки , че обичам, никакво уважение, чувство за общество и зачитане , само его и омраза.

в нормалните държави, с велосипедите се отнасят с респект, у нас се отнасят с презрение, ама ние не сме нормална държава. България е нещо средно между лудница с отворен режим и сафари-зоопарк, където животните се разхождат свободно. Разликата- в България животните също така карат кола. Това са ми наблюденията от ежедневието по софийските улици- като шофьор и като пешеходец. Брутално е. Народеца тотално изпростя. Дано скоро се оправи човека. Във военно-полевата болница Пирогов правят чудеса.

но и трагични напъни да се правиш на тинейджър. Въпреки няколкото велоалеи в София при това изключително натоварено движение да се шмугаш между колите е истинско безумие. Всеки ден хора пресичат улиците, вторачени в мобилните си телефончета, не се оглеждат, имат слушалки в ушите, внушава им се , че имат предимство, но това е само на обозначените пътеки и при зелен сигнал

Аз съм сериозно озадачен, че много шофьори говорят по телефона. Особено жени. А не могат да управляват добре - личи им отдалеч.

Chak puk velik?

И аз го познавам и него и жена му което ми е колежка много добър и са много малко в България. Велики са много малко хора по света.

Каква е разликата като одарят обикновен човек и някой трябва да е вест.

Драги мои,не знаете кой крив,кой прав и вече раздавате правосъдие,джигит бил,простак,хайде малко снизхождение към водача на автомобила,Г Дюлгеров моите уважения е около 75 г,достатъчно възрастен да се въздържа да кара велосипед сред коли,убеден съм,че вината е споделена,дано се оправи човека,счупена тазобедрена става...трудно се възстановява млад човек,камо ли възрастен,но пък щом върти педалите на тези години,значи си е спортист,ще се оправи.

Колела не се карат по уличките, мястото им не е там. Жалко за Дюлгеров, но колоездачите не спазват никакви правила - по тротоари, по булеварди, по мостове, където трябва и основно - където не трябва карат. Правят за на "западняци".

Неграмотно изказване. Всъщност колела се карат точно по платното за движение, по твоему "уличките". Така е по закон. Твоето е дивашко убеждение, нищо общо със закона няма. Поради варварщината в страната е наистина опасно да карат по правилата. Ти си типичен пример за тази варващрина. Другите диваци са депутатите, които вместо репресии срещу шофьорите биха могли, в случай че бъдат заменени, да изменят ЗДП така, че да може да се кара безопасно колело.

Така, обаче като карат по уличките се движат по правилата за МПС, а не когато им кефне по платното, когато им кефне по тротоара, или пък кара, кара по платното, стига пешеходна пътека и прави рязък завой на 90 градуса и кара по зебрата за да пресече. Да не говорим за каране в насрещност и прочее.

"Боли ме, много ме боли. Предстои ми тежка операция. Счупена е шийката на дясното бедро", едва успял да каже режисьорът пред "24 часа". След минути той е отведен в операционната зала. Дано докторите да успеят да го възстановят напълно и оздравее скоро!

Бойко е виновен! И Цветан Цветанов - тоже!

Не си "Радио Позитано" ,ами ...ТРОЛЧЕ ПОСРАНО ....

Това олицетворява нашето време - арогантни вандали вилнеят и помитат културата, цивилизацията, твореца... Въпросният джигитстващ тип задържан ли е, вети ли са проби за наркотик и алкохол, проверен ли е дали не е психично болен, има ли шофьорска книжка... Виждате ли какви абсурди зиредих самов дено изречение?!? Това, обаче, е нашият сегашен живот - бруталното, дехуманизираното удря, блъска, убива, пребива, унижава, измъчва... Дюлгеров е жилав - това се вижда от филмите му - дано по-скоро се възстанови!

Миналата седмица ме бутна един с колело и избяга. Факт е, че велосипедистите стават кошмар по улиците. Сега се чудя дали да не си купя един кашон с кабърчета

Нашата реалност е такава , мутри избиват стойностите хора!Мутра - премиер от години издевателства над пенсионери, защото гласували за партията опонент!И тази мутра , която все още дерибейства в нашата страна не си дава сметка , че стойностните и образовани люде са сред пенсионерите Що годе свестните млади избягаха на Запад да търсят образование и свястно управление!

Ти щом не си избягал, значи не си от свестните. Вземи стани поне някакъв, че тогава оправяй България.

БМВ-та и Голфове с колко карате по малките улички?

80 градско 120 междуградско 180 по тракия

Събуди се бе.

Не отговори колко карате в малките улички.

От мене "+" ,защото си ...шегаджия :)))

Нищо не е това - аз съм 120 градско, 180 извънградско и 250 по Тракия !

за изцеляването му !

Олигархията и мафията са виновни. Парите са подхвърлени от строителните фирми. Оставка на всички правоимащи. Президента е истински натовски генерал с перфектен английски. Предсрочно да се проведат предсрочни избори!

То и съсела е европейски песокомандващ с перфектен английски език, ама си остави ръцете като управляваше. Иначе в началото за мафията и олигархията си прав, ама тя си е от 30 години. Просто виж кои от тогава са все с някаква власт и си вади изводите къде е корена на злото.

Къде този селянин е с перфектен английски? Не се излагай.

Да, защото на пътя са озверели индивиди, за които няма закони. Какво ще се случи с шофьора блъснал човека!? Ами нищо! Ето за това утре поредният наглец щв битне някой друг, ей така за кефа...

Спри с тия големи ракии бе, човек. Ще си развалиш здравето.

Пожелавам на професора бързо възстановяване! Дано няма сериозни наранявания и последствия от сблъсъка.

Защо ако пострада при ПТП счетоводител, програмист, чистач, работник на поточна линия, чиновник в община, ватман, шлосер, юрисконсулт , шофьор на ТИР, асансьорен техник, медицинска сестра, фермер, работник в хлебопроизвоството, камериерка, одитор, касиер в банка, инженер в производствено предприятие не се съобщава по медиите.

Не е въпрос на кой е по-ценен. Просто единият е известен - хората го познават в някаква степен, от филмите му, интервюта, биография... Другите са анонимни. На тази основа съществува и парадоксът, че "Смъртта на един е трагедия, а на милиони - статистика". Пропуска се, че е трагадия единствено смъртта на някого, когото си познавал. Стотиците хиляди, които загинаха в Сирия, те засягт по-малко от смъртта на комшията "Много хубав човек".

Съобщава се. Ето днес една от новините тук е, че някакъв неуспешно се опитал да прегази дърво край пътя. И тогава пак някой като теб ще пита кой е тоя, че ни го съобщавате.

Защото доста хора го познават. И това е лоша новина за тях.

В Библията се казва - не съдете, за да не бъдете съдени. Какво знаете за ситуацията, че да се осъжда шофьорът? Всичко може да бъде. Има нагли шофьори, има и нагли колоездачи, които сякаш изобщо не мислят и се смятат за безсмъртни. Аз съм шофьор и всеки път, като видя колоездач, се кръстя мислено и гледам да се махам надалеч колкото може по-бързо. Дори само колоездачът да залитне и да падне върху мен и ето ме виновен...

Подкрепям напълно. Два път колоездач се блъска в мен - в задната част на автомобила, защото е решил да не спре на червено, но и не гледа къде кара. И двата пъти бяха нагли, даже викаха полиция, че съм ги блъснал - иди обяснявай, че като спираш на червен светофар няма как да ги блъснеш на заден ход... и колоездачите, и шофьорите не са стока - малко са тези, които гледат къде карат или въртят педали. Дано се оправи човекът - малките улички са опасни, защото са малки, пълни с паркирали автомобили и място за една кола да мине, ако е джип - става леко трудно, и колоездач - ейти пострадал.

Вземи си един видеорегистратор+ флашка за 40-50 лева общо и ще можеш да го твърдиш винаги когато си невинен. И аз съм имал още по-нелеп инцидент с пешеходец насред пътя в града и с празни тротоари, ама добре, че лелката нямаше наранявания. А карах максимум с 25-30 км/ч.

Аз съм с две ръце за видеорегистраторите, но у нас май нямат доказателствена стойност.

Мисля, че е доказателство когато е придружено със свидетелски показания, т.е. шофьора.

как може така да измъчваш колата бре ?

,,човек бидува човек ,амам бидува и магаре'' .....още едно магаре в джип

R.I.P. велик човек!

Къде РИП бе ? Жив е !!! Я чети първо

Страхотен човек, много фин и интелигентен.Дано се въсзстанови по-скоро.

Ако при ПТП пострада шлосер или фабричен работник защо няма такива статии. Животът на шлосер по-малоценен ли е?

Един шлосер не може да се побере в една флашка.

Колкото и да не ти се иска, да, живота на различните хора е с различна ценност. Ако загине например лекар, който би спасил много животи ако е жив е различно от градинар например. Едни индивиди са по ценни за обществото от други. Ако си комунде няма го разбереш това щото там нали всички са равни ама други са по равни :)

Глупости! Човек не се отъждествява с професията си. Ако работиш като цветар ,не значи ,че си цветар. Животът на всеки е с еднаква ценност, и правата на всички са еднакви. Ако загине при ПТП министър драмата е толкова голяма, колкото и ако загине автотенекеджия. Режисьор не е нещо повече напримерър от химик във фармацевтична фирма, създаващ животоспасяващи медикаменти. само,че като пострада химик, това не се съобщава. В обществото има нужда от всяка професия-вклч и на чистача, монтьора,, строителя, ватмана, водопроводчика. То днес-в държавата има повече юристи, но няма асаньсьорни техници. Асансьорен техник е точно толкова нужен, колкото например някой депутат. Но ако пострада депутат-това е новина, а ако пострада асансьорен техник, счетоводител, програмист, чиновник в община, бояджия, работник на поточна линия-това не се съобщава никъде.

Научи се първо да говориш, да пишеш и да си любезен. И, ако 5 минути не кажеш обида, да се похвалиш. Скорошно излизане от пещерата желая!

"Анархия" е безвластие. Обаче, в България имаме власт на гадове, идиоти и бандити.