Когато източногерманците бяха хвърлени в студената вода

Еуфорията след Обединението на Германия бе огромна. Но щом отмина, реалността задуши надеждите на мнозина източногерманци. Западът - онова райско кътче, за което те мечтаеха - се оказа общество на брутална конкуренция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди всичко от 30 години живеем в Европа в мир!!! И това трябва да се цени!

А войните на НАТО в бивша Югославия и в Косово забравил ли си ги?! Или конфликта в Източна Украйна, разпален от организираният от САЩ преврат в тази страна?! Или според теб тези страни не са в Европа?! Между другото, мирът и в западна Европа няма да трае дълго! Глупавите и продажни политици, управляващи там, за тези 3 десетилетия внесоха милиони примати от Африка и Близкият Изток, които не могат да бъдат интегрирани в европейски общества, така че гражданските войни в западноевропейските страни за съжаление са вече само въпрос на време!

мирът е с цената на обезлюдяването на Изтока , взимането на всички почти млади , закриване на местни предприятия , жизненоважни за стандарта и превръщането на Изтока в един придатък- колония , от която Запада просто необезпокоявано си цоца , плащайки на измислените ни елити.

Гедерйците сега работят както едно време, но им плащат като на западногерманци.

КАЖЕТЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА НЕ Е ИМАЛО ДЖЕНДЪРИ , МАЙ СА ЖИВИ П.............СИ АМА КАКТО И ДА Е , ПО ВАЖНО Е, ЧЕ ВИНАГИ ГИ Е ИМАЛО !

Не сте ли чували за еврогейски ценности! Като не им изнася на източногерманците В Обединена Германия, да идват в България. Те е Раят, начело със Свети Боко!

Същите хора сега са срещу Истамбулската конвенция!

къде си за да ги анатемосаш?

Мумията Брежнев се мляска с дядо Хонекер - пък после хомосексуализмът бил еврогейска ценност?!! Гейска е, ама не евро-, а соц-!!! А всички, които ронят сълзи и сополи за едно време - да се оплачат на дечицата си в САЩ и Западна Европа / или на арменския поп; в краен случай да поискат убежище в Северна Корея,Куба или любимата на всички червени чугуни Русия/.

И КОЙ СЕГА Е СРЕЩУ ГЕЙ ПАРАДИТЕ?

Много пъти съм си задавал въпроса:ЗА КАКВО ИМ Е ТРЯБВАЛО НА РОТШИЛДОВИ ДА СБЛЪСКАТ СВОИТЕ ДВЕ СОБСТВЕНОСТИ-съветската русия и австрийския идиот адолф.Резултата от този сблъсък е до болка познат-80 милиона жертви.С хитлер те владеят европа,с джугашвилев и къмпани-владеят русия.Само че във физиката има едно понятие-НЕУСТОЙЧИВО РАВНОВЕСИЕ.Опита с топчето което да закрепите на върха на кривата.И а не що мръдне и топчето полита на долу.Това е неустойчивото равновесие.Докато когато топчето е в падината на кривата колкото и да го бутате на горе то все си се връща в дупката.В тази война загубата на германия е била планирана.Но това не е била целта.Целта е била разширяването на територията контролирана от русия.И как да стане това?Ми като "ОСВОБОДИ" ИЗТОЧНА ЕВРОПА от идиота хитлер и след това съвсем законно да си ОКУПИРА изт. европа.Ротшилдови са знаели че не могат да държат зап. европа безкрайно дълго чрез хитлер.А може и да не са го искали.Искали са да държат изт. европа чрез русия.И точно това е станало.Това вече е устойчиво равновесие на системата.Само дето не са си давали сметка че моделът "маркс",който те са наложили в русия а след това и в изт. европа,моделът ОСНОВАН КА КРАЖБАТА НА СОБСТВЕНОСТА НА ЦЕЛИ НАРОДИ Е НЕЖИЗНЕСПОСОБЕН. От икономическа гледна точка КРАЖБАТА КАТО ФУНДАМЕНТ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО Е БЕЗУМИЕ.А същноста на комунистическата "идея" е точно тази КРАЖБА.И поради този факт,това не е идея а безумие.Окупацията на изт. европа донесе толкова злини на човечеството.Съсипа живота на ТРИ ПОКОЛЕНИЯ изт. европейци.И забави човешкия прогрес в неизмерима степен.Може лио някой да ми каже КАКВО ЩЕШЕ ДА Е ДНЕС БГ АКО НЕ БЕШЕ ОКУПИРАНА ОТ РУСИЯ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 45.Но проблема всъшност е много по голям,защото чрез своте подставени лица и ДНЕС РУСИЯ ПРЕЧИ ВСЯЧЕСКИ НА ДВИЖЕНИЕТО НА БГ НАПРЕД.И днес собствениците в БГ са свързаните с русия персони.И за това Бг продължава и ще продължава да бъде най-изостаналата страна в европа. Това го писах преди неколко дни.Искам да се спра на следните думи:".В тази война загубата на германия е била планирана."...Малко е гадничко НЯКОЙ ДА ТИ УНИЩОЖИ ЖИВОТА ПРЕДНАМЕРЕНО ЗА СВОЯ ПОЛЗА.Когато немците усетят с кожата си,а не само да слушат некви приказки,че някой нарочно им е съсипал живота,тогава те ше потърсят сметка на този някой.А и както се вижда този някой и днес прави същото квото са направили неговите дядо и баща.Продължава в абсолютно същия дух.А го прави с абсолютната сигурност в своята неуязвимост,недосегаемост,без каквото и да е притеснение.Увереност в човешката глупост.Защото само тя е причината немците до сега да не са потърсили сметка на тези които целенасочено са разбили живота им.Поне на ТРИ поколения.А покрай тяй и на ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ИЗТ, европейци

България е изостанала защото няма работна ръка и развита икономика и така ще е още дълго време.

Longines

Да,затова в бивша Западна Германия все още има данък "Развитие на бивша ГДР"!И аз го плащам! :(

Споко. Тази година ще ни го спрат.

Тази медия е не просто пропаганден инструмент, тя е просто, много ниско качество пропаганда. Не случайно в Руския парламент настояха журналистите им да не се допускат.

Стандарта на живот, който имахме по времето на соца, германците все още не са го стигнали, няма и да го стигнат.

ама нямат и намерение да вървят назад към него. Предпочитат да не са на руското дередже.

Назад, хахаха.

точно така. Назад.

Нормално, на Запад 50 години градяха благоденствие, на Изток - комунизъм. Е, на едните не им се получи.

И се видя, че всъщност благоденствието е било при нас в соц лагера, а на запад мръсния капитализъм.

За някои то вас е било, за 99% от другите не беше...

Пенсията КГБ се вайка по доброто старо време на СоциализЪма. На теб може и да ти е харесвало, но младите не са тъпи като теб, гледат и вървят напред. Прогрес, братчед.

Източногерманците както и милионите хора от бившия соц лагер късно разбраха , че бяха измамени от капиталистическите експлоататори с обещанията им за по-хубав живот.

Плоско, по-плоско, КГБ.

А всъщност източноевропейците разбраха, че те са живели по-хубав живот. А запада е само една лъскава опаковка, която предлага отвратителен продукт.

В Източна Германия издигнаха лозугите: "Моля, върнете берлинската стена и я направете 2 метра по-висока" и "Путин в Берлин, Меркел в Сибир"

от 2001ва живея в Германия. НЕ съм ги видял тези лозунги освен по форумите и то от проПутински подлоги с мераци.

Е, от бачкане и плащане на сметки не ти остава време да отскочиш към Ози-тата и да прочетеш нещо по-различно от пропагандата на ДВ.

стига бе? от 9 до 17 и съм се скъсал от работа. А милия аз не мога с 3 заплати да си купя нова кола? Нали така? Само сметки плащам. Е те такива тъпанари като тебе правят лозунгите и ги преписват на други хора.

Човекът ти говори за ЛОЗУГИ, може пък да е прав.

до 5678 : не знам с колко заплати си купуваш кола , ама май Гугъл не можеш да ползваш. напиши го въпросният лозунг и виж какво ти излиза !! аман от дървари кат тебе !!

виж какво намерих в Гоогле. да му вярвам ли? i.chzbgr. com/full/3567212288/h07C267DE/

"Вова Путин, он же "Окурок" и "Моль" - рэкетир, наркодилер и педофил" а на това да вярвам ли? Пиши го в гоогле и погледни снимките. После ме пращай в противния ФАЩски гоогле.

написах го - не намерих снимка. Що така? Гадните западногерманци са ги изтрили. нали така?

Като са ги издигали - можеш ли да покажеш ЕДИН да го видим и ние. Аз казвам от сега - НЕ! Такива селски номера сме се наслушали и гледали.

трябва да напишеш "Путин в Берлин, Меркел в Сибир" а не "young teen masturbate" !! излиза протест на ПЕГИДА в Дрезден . и пише "лозунг" а не "плакат" дървар : ))

нали това написах бе мишок. Няма такива болни фантазии. Както и ти не можеш да ми дадеш линк както дадох линкове за целувките на каПутин. А и за педофилските му изпълнения.

каква гнусна снимка

явно какъв продажник си бил преди,и сега какъв продажник си

що натискаш удивителната бе? Май ти харесват тези знимки. много избирателно А там дето Путин целува коремчета на 5 годишни момченца? Те как са? Сигурно се изфъргаш на тях.

stankow

Аха, точно конкуренцията им беше проблемът. А не това, че им закриха заводите, бездуховността, пропагандата, безсмислието на консумеризма. И това, че ги третират като втора категория хора. Пак добре, че ги третират като хора, щото българите и за хора ни нямат.

войче веле и собственика ви хич нямате вина за това на ли