Кога атаките срещу цивилна инфраструктура се считат за военни престъпления?

Енергийната инфраструктура отдавна се счита за обоснована цел, доколкото тя помага за дейността на противниковата армия

Обратно в новината

Коментари - Кога атаките срещу цивилна инфраструктура се считат за военни престъпления? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СМЪРТ НА ПУТИН! ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА РУСИЯ!

"Кога атаките срещу цивилна инфраструктура се считат за военни престъпления?" Това е лесен въпрос. Според съвременното международно право: Когато тези атаки а извършени от Русия е военно престъпление. Когато такива атаки се извършват от армията на САЩ и техните съюзници - това не може да са военни престъпления. Разрушаването на мостовете над Дунав, бомбардирането на автобуси с цивилни в Белград, бомбардирането на Китайското посолство в Белград, използването на графитни бомби срещу електропреносната система на Югославия, използването на бомби с обеднен уран е, разбира се, възможно най-хуманния начин за водене на война. За изстъпленията в Ирак няма да споменавам.

Хм, по време на бомбардировките над Югославия американците твърдяха, че осигуряването на храна, топлина, ток и вода за хората в Белград са проблем на Милошевич. Тогава по същата тази американска логика следва, че храна, осветление, топло, ток, вода в Киев са проблеми на Зеленски, а не на някакви си там служби и организации, готови да играят по свирката на световния просяк и кураторите му.

Еее какво е зимата,,без вода ,ток,храна,,деца,възрастни,болни как ще оцелеят.Да отидеш в съседна къща да им я разрушиш зимата.

Как оцеляваха също такива деца, възрастни, болни в Донбас цели 8 зими?

ПИТАМ, ти наистина си прав! Какво е да бомбандираш болници и университети в Донецк? Това го вършат от украинската армия, а не някой друг!

ОТ КОГО,ОТ КОГО СЕ СЧИТАТ...от тези ли които са си присвоили да бъдат съдник и джандарм на целия свят...и на това идва края,независимо от Русия,Китай или някай друг

Найджъл Повоас - прокурор, оглавяващ екип от международни експерти, които помагат на украинското разследване на военните престъпления, каза, че през последните два месеца руските атаки "са били съсредоточени върху унищожаването на инфраструктура с критично значение за оцеляването на цивилни". Става въпрос за обекти, свързани с "отоплението, водоснабдяването, енергията и здравеопазването". За Крим какво вика тоя , там укрите като спряха водата и тока извършиха ли престъпление ???? За едни 2 милиона руснаци там питам.

'спряха водата и тока ' И в кой закон пише че Украйна е длъжна да осигурява вода и ток за територии които Русия счита за свои?

Колко бомби е хвърлила България над Лондон и Вашингтон, и колко съответните държави над София и други градове на страната.

Лондон и САЩ ли първи са обявили война на България.. или обратното? Няма как България хем да е съюзник на нацистка Германия, хем 'жертва'.

Първо ни обявяват война Австралия, Канада и Нова Зеландия на 7-ми декември 1941-ва. На 12-ти декември ни обявява и самата Великобритания. Предполагам, че сме попаднали в общото меле и са ни обявили война заедно с всички членове на Оста - пакта Рим-Берлин-Токио. Ние обаче гордо сме им върнали жеста на 13 декември. Незнайно защо в кюпа сме сложили и САЩ. Та сме ги затруднили - шест месеца там чешат глави, търсят ни на картата и питат от време на време "Ама вие сериозно ли?". Е накрая ни обяват война и те.

_stankow

Ама как само го засука ... Електроразпределителните станции, по тях бият руснаците - хем били военни обекти, ама не били военни обекти ! Откъде се захранват електрическите локомотиви, които карат боеприпаси, войници и танкове за фронта. Точно така - от електроразпределителните станции. Ако дрон или крилата ракета удари скъпия и дефицитен трансформатор с 2 тона масло в него, той ще изгори ли - да, ще изгори с много черен пушек, ако да е забранено вече на украинците да го снимат за тик-тока. Ще спрат ли ешелоните. Разбира се. Ще има ли това военен ефект - и още как. Още да говорим ?

И как точно унищожаването на електропреносната мрежа ще спре транспортирането на боеприпаси с дизелови локомотиви ?

Ако беше гледала новини, щеше да знаеш, патке

Ами в Украйна 92% ако нес елъжа са електрически локомотиви. отделно спораработата на цялата жп инфраструктура - сигнализации стрелки и прочие. Представи си какво ще снате на прелезите ако не работят бариерите. Отделно някой трябва да изтегли останалите между гарите електрически локомотиви със съответните композиции за да освободи място за дизелите. .

Престанах да чета тази помия

Хор "а вие защо биете негрите" да започне изпълнението сега!

Гледам кадри от Бахмут, Северодонецк, Изюм, Мариупол. Военна цел до военна цел. В Мариупол видяхме как руските освободители унищожиха някаколко военни цели сред които училища, родилния дом на болницата и театъра в, който се криеха деца. Все легитимни цели. Иначе сериозна военна цел е топлоцентрала на 500км от фронта. Карайки деца и старци да се чудят как да се стоплят, автоматично разкъсва фронтовите линии на противника сигурно?

Моме тъпа, за очен лекар си :))). Забрави да ни разкажеш. какво виждаш покрай тези училища, болници. Виждаме военна техника на укрите. Такова нещо са правили само германските нацисти. Да се крият зад мирни жители и цивилни обекти. Имаш ли представа колко много доказателства за това има.

Пак старата песен - дир.ру се впусна да защитава фашиста Путин. Ама ще ви гледам сеира, когато кремълското джудже падне и се разпространи какви ги е вършил... Хитлер ряпа да яде пред путинските подвизи!

Този Запад вече съвсем видимо е морално и етично фалирал. Така наречените Западни ценности, пробутвани като висококаратови диаманти, се оказаха обикновени стъкълца. Цели 8 години се тероризира населението на Донбас и Луганск. По инструктори от НАТО прилагат тактиката на изгорената земя. Да унищожат и домове и инфраструктура. За да се махнат хората от там. До там бяха стигнали в садизма си, че разрушаваха инфраструктура, след което чакаха спасители и ремонтни бригади в засада, за да ги избият. И всичко това, според "цивилизования Запад" било нормално. Военни престъпления няма. Точно сега, се обстрелва за кой ли път Донецк. И основно се стреля изцяло по жилищни сгради в центъра на града. А там военни няма. Това също не се брои. Не е истина, колко ниско може да падне този Запад. Вярно ще излезе, че там вече царува Сатаната. Нямат никакви човешки норми.

Че лъжите дето ги пишете не правят впечатления на никого.

Излязъл лудия от лудницата и каза: Леле, що луди. Я да се върна обратно при нормалните. Сигурно живееш в някаква информационна пещерица. Дълбока и тъмна. То ясно, че си трол. При това от порядъчно тъпите. Ако се съди по творенията ти. Но има тролове, които знаят какво е, но пишат за пари. Но знаят. А ти ще се окажеш една тъпа овца, която не знае на кой свят се намира :))))). Не е истина за нивото на деградация

Айде пак руското тролче. Хайде да оставиш мисленето за някой, който го умее? Иначе 6 за усилието! Ти си специален :)

Хахахаха, какво умееш, та ти имаш интелекта на талпа. Ако знае какво е това :)))). За твое съжаление, никой не ми плаща за писане. За разлика от теб. Имам си нормални доходи от друго. Нямам такава деградация, че да седна за пари да пиша. Моме проста, ходи първо се ориентираш в кой свят живееш. И не мешай реални я виртуалния. И редиш лъжа до лъжа. А често копираш от сайтовете, дето са ви дали готови коментари, без да ги редактираш поне :))). Много си тъпа. Който ти е казал, че ставаш за тази работа, много те е излъгал. То те за такава работа обикновено набират хора, които определят като "полезни идиоти".

Колко деца уби руския фашист терориста Гиркин в малайзийския самолет?

Друга легитимна военна цел сигурно ?

атаките срещу цивилна инфраструктура се считат за военни престъпления: 1)когато НЕ са атаки от НАТО, САЩ, ЕС - тогава те са 'борба за демокрация' 2)когато НЕ са атаки от терористични организации, създадени от НАТО, САЩ, ЕС - тогава те са 'освободително движение' 3)когато НЕ са атаки, продължаващи 8 години без спиране, срещу собственото население, в собствените индустриални центрове - тогава за тях се мълчи 4)за всички други варианти прегледайте първите 3 още 43 пъти, просто да сме сигурни, че не говорим неправилно

Когато го духаш на руски офицер и ти го тура рязан чеченски козовъд.

Ярък коментар, който нагледно показва безсилието пред Истината.

Защо бомбардираха: 1) Ирак - защото нападна и окупира Кувейт 2) Либия - защото спонсорира терористи, които извършваха атентати срещу западни страни 3) Югославия - защото извърши геноцид на 200 00 души с милиони бежанци

Колко плаща Сорос на лъжа? Явно не е достатъчно, защото и след 30 години пак си останал същия мизерник

Интересно държавата удряла години наред по градове , села и сватби да дават акъл кое е престъпление ... поредното доказателство за лицемерие и двуличие !

300 000 от 1 милион чеченци убиха московците в Чечня. Познайте, кой е нацисти фашист: 1) Зеленски 2) Путин

скапаната бандеровска паплач досега в Донецк е убила над 250 деца! Това не е ли военно претъпление? да ви @@@ статията скапана!

1 убити деца в Украйна. Донецк е Украйна. Фашистите са Московците.

А за кучетата и котките няма ли да кажеш?

А Ройтерс коментира ли бомбандировките над Ирак, Югославия, Либия ... двойни стандарти, лицемерие и евтина пропагада - Западни ценности.

И освен това, когато има санцкии, на такива подлежат и стоки с двойна употреба - такива, които освен за нещо друго може да се използват и за военни цели. Напълно логично е когато има война, инфраструктурата с двойна употреба, която се използва и от военните, да е военна цел.

Я кажи, защо ги бомбардираха и имаше ли причина?

Да припомним на този кравар дето опитва да ни поучава тук, че официалната политика на Краваристан към международното право , без значение какви документи са подписани от тях, се дефинира с т. нар. "стратегическа неопределеност". Това означава на практика, че всичко което им изнася се приема и мощно се разпърдява, а това което не им изнася, нагло се отхвърля. Кравар никога не бих приел да ме учи на международно право. Въпрос на гавра с правото е, че повечето международни правни институции са разположени в Краваристан. Това е и една от причините де факто да няма международно право в момента.

Принципа на "стратегическа неопределеност" означава, приемане на субективни критерии относно решението по даден въпрос. Тази субективност се изразява в това, че решението е взето на основа ползата и изгодата на субекта по този въпрос. Това е накратко.

Да, това всъщност е термин от теория на игрите.

А напалма към коя категория влиза, и има ли някакви последствия за тия дето го използваха. Досега само немците бяха съдени и то само част от висшия ешелон, но все пак съдени. Докато Щатите за толкова войни, толкова милиони избити в целия свят, даже и медиите не обелваха дума, а сега явно им плащат за да вдигат градуса и пак едностранчиво, а че в Донецк ежедневно падат снаряди в цивилни обекти защо не правят разследвания, защо 8 години си затваряха очите. А кой завладя цяла Америка и изтрепа невинното местно населения, а престъпленията в Африка и Индия векове наред, пак от европейците, вместо да си мълчат че са най големите убийци на съвременния свят имат нахалството те да съдят.

Ако е така първо пет пъти трябва да осъдят Говедария а после и Русия.

Много просто: Когато не са извършвани от САЩ и техните васали и не отговарят на американския интерес!

Да ви имах словесната еквилибристика. По какво стрелят ежедневно ВСУ в Донецк - или болниците, училищата, детските градини, пазарите, площадите, банките са военна инфраструктура? И нито "Амнести интернешънъл", нито службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека го виждат. Или просто им е препоръчано да говорят само и единствено за действията на руснаците и нито дума за това, което вършеха 8 години, вършат и сега украинците в Донбас. Или пак: "Абе знаем, че Зеленски е мръсник, ама е наш мръсник"? С това само се демонстрира в как една организация, създадена с най-добри намерения, се покваряват и израждат принципите на справедливостта и равното отношение към народите.

ПедеРаша срина цяла Украйна, ти за три прозореца и два балкона в Донецк се кахъриш. Меко казано - говедо.

Де да бяха три прозореца и два балкона...

Може ли на тея форумни "бранители на правдата" да им припомним, какво направиха орките през есента на 1944г., след като окупираха България? Както и Русия колко години подпира престъпния комунистически режим в България...

Ооо... Те се радват на убийствата, безчинствата и грабежите, които са били извършени тогава.

Пич, през 1944 ни окупирана украинските орки, а през 1986г. ни поразиха и с радиация. С е га същите решиха да се декомунизират и ребрандират.

Я не изкривявайте истината. Трети украински фронт влиза, забира три български армии и излиза. След украинците се настаняват азиатски орки. Альоша е по прототип на някой си орк от Алтай планина.

всъщност, вярно - трети украински фронт, уж руснаци а с черни мустаци, казваше баба ми

а какво направиха английските и американските самолети при бомбардировките над София, в Кюстендил самолетите са се се снишавали и са преследвали и убивали бягащите хора по улиците с бордовите картечници

Я кажи защо ка бамбардирали София?

какво беше унищожаването на комуникации, мостове и ел. захранване при инвазията на НАТО в Югославия, бомбите в центъра на БелгрАд , унищожаването на тв. центрове убийствата на мирни хора на моста в центъра.Какво беше същото това нещо в Ирак Афганистан , цели 8години в Донбас. Сега всичко се връща тъпкано с лихвите и за сметка и върху руините на самият запад който е заврян в ъгъла. с размазаното си куче Посрайна и нацистката хунта.

Аааа това е друго :)))

Да спрат сърболяцити геноцида, който извършваха 100 години върху балканските народи, от който българите сме най-потърпевши.

сега пък руснаците спират с утилизация геноцида на киевската нацискта хунта и тези на запад които за да ги бият си плащат на Русия. Това е .

а какво се случва ако инфраструктурата е изградена от Русия?

Декомунизация се случва.

Каква инфраструктура е изградила Русия? Там имат по-малко магистрала, отколкото България.

вярваш ли си дядка.Или главата ти е още завряна в в курника на село.

Правилно. Е те тука каубойците са шампиони по престъпления.

Забранено е да се отваря дума за Па*лестина, а ако случайно се появи, го трият на момента.

Военно престъпление е това, което се приеме от Съвета за сигурност на ООН като такова. Съвета за сигурност на ООН е върховният орган по въпросите на международното право и особено по въпросите на войната. Какво мисли некакъв платен лумпен като тоя и поврякващите около него хомосексове не е от значение.

Дирчовци, вместо да се упражнявате в претоплена антибългарска пропаганда - осведомявайте ни за всекидневните военни престъпления на режима в Куев. Разстрели на цивилни, безразборно бомбени на жилищни комплекси и обекти в Донецк, стрелба срещу АЕЦ Запорожие и т.н Българинът може и да под натиска на дошнопробната медийна пропаганда, но българинът знае и усеща кой крив и кой прав. Злото е брандирамо в синьо-жълт цвят и трябва да бъде унищожено, поне в средно-срочен члан и в близост до нас.

Ти бавно ли пишеш, за да не се усетят кой си?

Аз съм призракът от Куев. Ти кой си, тъпчо?

И аз така. Срала Окраина!

...мисли,че действа в Украйна по благородни подбуди. Дори и да е така обаче тя използва варварски средства и методи,с което ,,благородната,, за Русия война се превръща в истинска свинщина.

Така е. Москаляците много се забавиха с тези методи. Цели 7 месеца минаха преди да ударят по енергийната структура на бившите украински комуняги. Още малко им остана до пълна декомунизация! Срала Украiна!

Украинците били комуняги, а руснаците какви са? Нацисти и фашисти?

Преди 8 голдини обстрела на ЛНР и ДНР и лишаване на Хората от елементарно нещо Вода , топло и електричество сигурно се счита почерпка с торта , що ли ! Сега всичко се връща на Укрите Тъпкано ! Какви са тези измишльотини от ООН и други организаций защо плашат ? Убийство на Деца и Стари Цивилни Хора за 8 година в ЛНР и ДНР как се счита за нищо що ли ? Спрете се и се огледайте , а тогава Съдете !

Вагнер и Гиркин започнаха с обстрелите на Украйна през 2014-та. Фашист Путин нападна Украйна, както преди това нападна и Грузия и Чечня.

долен лъжец. Капут за посрайна и нейните кървави клоуни на запад.Прошка няма да има нито за едните нито за другите.

Ванга е предсказала, че през 21ви век Русия ще пропадне

докато Русия всеки ден "пропада" по телевизора , от запада остана само малко африкано- арабска кочина и пълен фалит и капут.

Не ми е работа да те ограмотявам, ама хайде, от мен да мине, ще ти поразкаже хронологияга на събитията. През 2014 година украинската армия започва така наречената спецоперация в Донбас против жителите в региона, несъгласни с политиката на властите, дошли в резултат на майдана в Киев. Стартът на спецоперацията е даден с решение от Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) на Украйна „За неотложни мерки по преодоляване на терористичната заплаха и запазване на териториалната цялост на Украйна", прието на 13 април 2014 г. Още на следващия ден указът за влизането му в сила е подписан. Киев започва да изпраща войски към Донецка и Луганска области. Секретар на същия СНСО, взел решението от 13 април, е одиозният депутат във Върховната Рада Андрей Парубий - бивш комендант на Майдана и активист на партия „Свобода". Още от началото на 1990-те години роденият в Лвовска област Парубий е активен участник и създател на националистически и бандеровски движения. За жителите на Донбас, а и за украинските военни, Парубий е олицетворение на „бандеровците", дошли на власт в Киев и сега искащи от армията да усмири Изтока. А указът е подписан от изпълняващия длъжността "Президент" Александър Турчинов. Именно Турчинов и тогаво, и днес много западни журналисти без всякаква ирония наричат "Кървавият пастор" и го обвиняват в разпалването на гражданска война в Украйна. В края на май победилия в изборите Петро Порошенко дава две седмици на ДНР и на ЛНР да „сложат оръжие". След като ултиматумът не е изпълнен, ВСУ започват активни бойни действия. Тук не трябва да пропускаме, че много от действията на Киев се диктуват от американските и английските тайни служби. Та какъв Вагнер, какъв Гиркин те патил? Хронологията ясно показва кой и как започна всичко.

Абе как ", бяха определени от службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека и от "Амнести интернешънъл" атаките на телевизията в Белград, навремето?

Въпрос на позиция..... От позицията на САЩ е по един начин.... От страна на Русия по друг.... Мнението(позицията) на доминиращия (силния) е винаги различно от това на сла- бия...!?!?

Дрън,дрън!Американци и право!?Дрън дрън!Американското право не важи вече за цял свят!Валидно е за робските държави!А Русия НЕ Е!Русия е голяма хапка за америка!И да я лапнат немога я "изходи" русите ще им разпорят алчните гъ3ове!

Може ли тея "бранители на правдата" да ни припомнят какво направи НАТО В Сърбия. А може по-добре да ни припомнят атомните бомби върху какво са пуснати.

Живеем в 21 век. Май си забравил. В Югославия войната свърши за има няма 70 дни и хората си имаха ток вода и парно. ВСВ приключи преди много години, тогава не бяха ясни вредите от ядреното оръжия и то тогава не бяха забранени.

щом за соросоидите това е ВОЙНА - значи, всичко е военна цел...

Русия не е обявила война. Това означава, че упражнява тероризъм в момента.

Нас ората и инфра структори не ни интересуват Нас територията, земята ни интересува и това ни е целта. Впериод таварищи

Война и закони??!! Това е като дървен камък и сухо мокро! Само наивен педераст скаран с реалностите на Вселената може да измисли такива неща. Няма закаони по време на война,конфликт, операции и прочие когато става на въпрос за животи и съдби на милиони! Правиш ВСИЧКО което можеш за да победиш и си правиш сметката до колко риска и цената си струва победата. Иначе ВСИЧКО е позволено и закони нито е имало нито и ще има в един конфликт!

Това не е вайна а дезинфекция так сказал путинка и пацков и не попадаме под тия правила

Подигравка със семантиката по начина по който ти го правиш е като да се хванеш за цвета на чинията на едно блюдо което не намираш за вкусно.

Никога! Инак САЩ трябваше да е разформиран като държава.

Макрон за украинците не рева, ама вчера за футболния отвор рева... да му го...

Отборът да му гио начука, че са по керестелии!

Нали бяха свършили ракетите и мунициите на Путин (поне така казваха от достоверното английско разузнаване) !

това изречение извадка от текста е интересно: Енергийната инфраструктура отдавна се счита за обоснована военна цел, доколкото тя помага за дейността на вражеската армия, пише експертът по военно право Майкъл Шмит в блога "Военни статии", който е поддържан от института "Либер" към Военната академия на САЩ в Уест Пойнт. Тогава кой направи тая енергийна зависимост????

Когато нападнеш чужда държава всичко се счита за военно престъпление.

са най голямата престъпна шайка!

Атомните бомби в Хирошима и Нагасаки,не са ли военни престъпления!? Или,победителите не ги съдят!?

А Холодомора в Украйна, какво престъпление е тъпанар болшевишки? Нагъзаки не е престъленше, защото тогава не е имало ООН. Айде бегай да учиш история

Тъпанар била акушерката дето ти е рязала пъпната връв!Трябвало е да ти отреже главата!

мачкайте наред западния фашизъм рашани и да не ви пука, дори по качественно ще да е с ядрени бойни глави

Много е смешно, когато крадец, циганин и руски фашист - наричат другите - дръжте крадеца, циганина, фашиста

Явно нещата са зле в Украйна......

Хайде сега да си наврете статията в еничарските задници, на вас със сигурност ще ви хареса! АХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХА, МАЧКАЙ, РУСИЯ, ТАЯ СГАН УКРАИНСКА, МАЧКАЙ!!!!

И пак НИТО дума за вчерашния обстрел на БОЛНИЦА в ДОНЕЦК при което има доста убиту болни включително деца! Обаче за Луганск едно изречение и то не било потвърдено :-). Правете си сметката какви ЛИЦЕМЕРИ са ни СЪЮЗНИЦИ, когато те вършат военни престъпления е супер, от десет кладенеца вода ще се извади да се умият, обаче когато са Руснаците тогава ЗЛОТО надвисва над света и ние го спасяваме. ИЗРОДИ!

Вие предателите продали собствената си държава за шепа стотинки от руското посолство сте изроди.

И пак се почва :-) Който не е съгласен с посолството на САЩ, веднага става Путинист, предател, рублофил, русофил и подобни. Вие какво ще кажете за ГРАНТОЯДИТЕ на издръжка на Америка за България? Един от тях ли сте? Нека да позная, мразите всичко Руско и вие не знаете защо? Истината няма страна господине! Болницата в Донецк е обстрелвана с ГРАД и има убити! Вие нормален човек ли те?? А това е военно престъпление! А на Харвардските вечеринки ви го изкарват борба на доброто срещу злото!

Супер - малките руски фашистчета, трябва да се денацифицират, докато още не са проходили, айде у лево, русофашистки нацист с рязан дагестански вицратор.

Шило

Значи, оправдано е избиването на украинци! Това доказваш-че укрите са изверги, от които земята трябва да се избави

Бягай оттука палячо, 90% от тия обстрели на Донецк се доказват и то руски източници, че снарядите идват от руска територия. Пияни руснаци и стари ракети, сър! Фашисти сте вие, които искате война и насилие и живеете на Запад и си наслаждавате на материалните придобивки на Западното общество. Лицемери, без идейни. Като вярваш на Рассия, защо още не си там?