Работодателят ще пенсионира по усмотрение с предизвестие

Работодателят може с предизвестие да прекрати трудовия договор на служител или работник при придобиване на право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Обратно в новината

Коментари - Работодателят ще пенсионира по усмотрение с предизвестие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за над 20 години работа в ЧАСТНА ФИРМА изплащ при пенсиониране ШЕСТ ЗАПЛАТИ АМА ДРУГ ПЪТ..... НИТО ЕДНА НЕ ДАВАТ ДРУГАРИ, НИТО ЕДНА...... в булгаристан на доган никой не спазва законите, никой... и пак червендалестите уроди да ми заплямпат, че европейският съюз, европа, меркел и т.н. са виновни...

Има начин да Ви платят. Даже и да е минималната заплата, на която вероятно са Ви осигурявали. Подайте сигнал в Инспекция по труда!

Има такива дето плащат, но са малко.

Преди 4 г.при пенсиониране си получих 6 заплати.....бяха малко над 7 000....осигуровки на реална заплата....пенсия 730....кое му е лошото.

Крайно време беше. В добре платени фирми има много хора, придобили право за пенсия, но не искат да се пенсионират, и никой не може да ги мръдне. Едно е да вземаш пенсия, макар и максимална и друго е да вземеш 3000 лв. заплата.

абе ти нормален ли си... в частният сектор става каквото каже собственика, ако иска веднага те уволнява, какви тъпизми пишеш.... никой не можел да те мръдне...

Прав си.Бях на добра позиция във фирмата но не исках да ми кажат да си отивам след 31 г.работа за нея.Никой не ме е гонил,сам си заминах:)

Хубаво, работадателят ще пенсионира по свое усмотрение и така ще преборим тази прословута младежка безработица от 20%. Само не разбрах пенсионирането насила на хора, на които им се работи как ще накара онези до 29 години, които попадат в графа младежи да работят. Няма младежка безработица в България. Младежите ги мързи да дишат, какво остава да работят. Те искат мама и тате да им дават пари, да не се напрягат, да спят до късно и да висят по кафетата. И преди да ме обвините в пристрастия - аз съм на 30 години и работата ми е да търся хора за работа. Най-големият проблем е, че никой не иска да работи, а държавата отваря врата и тия дето работят, да ги гони. Защото това основание само дава възможност за отмъщение на придобилите право на пенсия. Така всички злобни мениджъри, които искат млади патета в екипа си /без да знает какво да правят/ ще имат възможност да уволнят работещите и да ги заменят с некадърни и най-вече мързеливи. Супер.

Много глупости си написал. Изтървал си следния момент. Разбирам някой да остане още година- две след пенсия на работа..., но да ми разправяш, че бил незаменим, еми това му е работата, да си подготви заместник и то преди пенсия, нали не мислиш, че ще го балсамирате в офиса на фирмата или на пенсионирането ще го наградите с памперс за многократна... После. Един млад човек, като запише 5-10 години безработен, вече изпада в сенчестия бизнес, можеш и сам да се сетиш, че вече не го интересува, ни държавата, ни нищо. Един вид никога няма да се пенсионира, ще намери и данъци да не плаща и т.н. И последно, струва ми се, че ти си от тия дето си изкарват хляба с "вечно" решаване на въпросите с безработните.

ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАШ БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ.ЗАКОНА ТИ ДАВА ПРАВО НА ТОВА.ДА РЕШИШ ТИ!!!!!

В момента в който навърших 57 си подадох документите за пенсиониране и казах сбогом:)) Една година напред ми дадоха младо момче да го вкарам в крачка....всичко е ОК:))

Дай, Боже Всеки му! Бъди щастлив/а/ Възрастта за пенсия е 65 г., ако си мъж /и като жена не си у групата/, ще стане 67 и ще расте. Всеки средно статистически мъж умира на 67-68 год. Жените понеже са "проклетии" :) се мъчат до по-дълго го докарват. Та колко години очакваш да вземаш пенсия? Шефа, какво общо има с това, освен където ти плаща осигуровки, за които не си чул/а ? В 66 % от случаите, работодатели оцелели във всичките си битки до днес, при условие, че не са общинска или държавна администрация- са готини. Боклуци и супербоклуци.има. В 34 % Няма да те обесят.

За мен възрастта на работниците ми няма значение.Въпрос на виждане...Бай Симо инженера е на 68год и още работи при мен на 4 часа.Пенсионира се преди 8 години.Такъв кадърен човек не съм срещал.Давам му 1200лв на месец.

След като е кадърен, даваш му малко!

Нищо не пада от небето. 6000 евро е добра заплата, но ако ги изкарвам/е/, заедно. Да ви плащам, защо не? А няма ли да е малка, че да продължавате с "прънкянето"?

Работодатела ми, тичва в нужника, Първи-втори напън са рЯдко- успешни, Тогава, вилата му се запалва, резето на вратата заяжда, водата спира, няма Няма кенцз- попир, той става, оплескан, И се моли, като провинен служител, агзму, опърлен! В този миг, един едър Пич- пожарникар, му предлга да стане Гербер, И, те си живели и крали, още стотина годиини? баба Тодорка

научат ,ако старите клечат до смърт на работните си места.

Гола вода си, брато! Какви дърти пръчове бе, и откъде млади хора, като първо бягат и второ, са некадърни и неграмотни?! Това, приятел, само развързва ръцете на службашите и чиновниците за саморазправа с хората, не разбра ли? Като изритат родителите ти, друга песен ще запееш!!!!!!

Да изгонят дъртите пръчове в пенсия и на тяхно място да вземат млади хора

"Работодателят може с предизвестие да прекрати трудовия договор на служител или работник... " "Прекратяване на трудовия договор без предизвестие може да направи работникът или служителят, когато е придобил право на пенсия" Аз нищо не разбирам от тези 2 изречения...

БРЦК

1. Като достигнеш възраст и стаж за пенсиониране шефа ти може ако иска да те пенсионира с 1 м. предизвестие. 2.. Като достигнеш възраст и стаж за пенсиониране може да се пенсионираш сам без предизвестие.

Това не е за тъпоглави! Накратко, ако си придобил право за пенсия, твоят шеф ще ти тегли шута с предизвестие (т.е. те уволнява), за да можеш да се подмиеш предварително! Другия вариант е, правиш си кефа и теглиш шута на шефа (т.е. го уволняваш) преди да се е подмил, така боли повече!

Демек, ако си придобил право на пенсия можеш да си вдигнеш задника и да се запишеш за някакви пари от държавата, без да кажеш дори "Чао"! Дори без да си предадеш служебния компютър или мистрията? Дори и да са те хранили 50 години? А, ако "скапаният работодател" ти организира тържество за пенсионирането, то ти трябва да си уведомен поне 1 месец преди това, че да седнеш на софрата и да се запиташ внучка ти к,во плаща? Ще ти отговоря-знам отговора- НИЩО! Много /Прекалено / ми е демократично! Аз все пак съм от Изток.

Трябва да бъдат пенсионирани всички на пенсионна възраст в държавните предприятия а те са много

Работното място ще стане по хигиенично, а въздухът по чист. Няма да има кой да обгазява офисите.

Работодателят ще пенсионира по усмотрение с предизвестие Ако и уволнява по усмотрение , тогава няма да ни трябва и КТ, и синдикати.

БРЦК

А дано разкарат пенсионерите от държавната администрация. При безработица над 20% да държиш пенсионери на работа е престъпление!

sps_hrsf@abv.bg

ко? там ше назначат още....кат уволнат неопитните и младите.

Прав сте г-н Петров -в България не ни е нужен Кодекс на труда. В обичаните от мнозина българи /от мен също в определени неща/ САЩ, такова чудо няма. Има списък на стената. Списъкът съдържа имената на тези, които утре са на работа. Не, не, не на тези, които са уволнени по причини известни само на работодателя /Например..Шефа не ти харесва вратовръзката или просто зидането/. Всички извън списъка са уволнени, пардон те просто не са на работа от утре. Не е задължение на никого да те допусне, ако си пропуснал да си прочетеш името. Пълнолетен ли си? Без психически проблеми? Можеш ли да четеш? Има ли списък - има. ОК! Никой не е длъжен да ти се обяснява, като на бременна ученичка. Няма молби. Отиваш в счетоводството, вземаш си парите до днес и оттам, кой къде ще! Защо ни е е Кодекс на труда?