Осиновителите на деца до 5 г. с право на отпуск

От 1 януари 2014 г. осиновителите ще могат да ползват едногодишен отпуск по майчинство за отглеждане на дете от 2 до 5 години.

Обратно в новината

Коментари - Осиновителите на деца до 5 г. с право на отпуск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите за осиновителя трябва да се изкарват от каторга на псевдородителите!

И както винаги резултата от подобно държавно социално инженерство ще е плачевен. Тарикатите ще "осиновяват" деца за отпуски и ще ги изхвърлят после. А на хората, които наистина искат да осиновят деца, едва ли им пука дали ще им дадат отписка или не.

Състава на нацията се подменя.

Точно така, око осиновиш дете от 1 до 2 години имаш право само на 340лева. Те са се сметнали. Масово се осиновяват деца от 1 до 2 годни и да не са луди да дадат толкова пари. Важното е, че си правят реклама на гърба на осиновителите и осиновените. За мен е това.

напълно съгласна съм с теб. не мисля че детет на 12м и 1 ден има по различни нужди от това на 2 години, всички те имат нужда от рехабилитация и учене на основните неща в семейна среда, включително борба със стреса на детето, изграждане на доверие и т.н. елементарни човешки неща. не че омаловажавам това което се парви и за децата от 2-5 години но не мисля че е достатъчно.

а ако осиновя дете на 14 месеца какво , няма да взимам майчинство от 365 дни или остатъка от тях , за 90% от трудовия си доход, а ще взимам 340 мин. работна заплата, и какво става, че децата от 1-2 годиники няма да има кой да ги осинови

тази възмутената пак не е разбрала, айде първо четете текста , после поствайте...

да точно защото чета текста и там пише осиновяване на дете от 2 до 5 годишна възраст, като осиновителката ще може да ползва отпуск по майчинство от 365 дни до навършване на 5 години на детето. тоест по презумция остава реда за децата от 0м-24 м. 1-12м майчинство 90% от осигурителния доход и от 12-24 месеца 340 лв. ни видях да пише без значение на какво възраст е осиновено дете. така че съм разбрала много правилно идеята на законотвореца.

така трябва