”Комерсант”: В ЕС се оформя коалиция ”Газпром”

В Европа се формира нова коалиция от съюзници на руския концерн “Газпром“, пише “Комерсант“, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Комерсант”: В ЕС се оформя коалиция ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам защо,/ много харесвах и обичах Русия/, но последните години им загубих абсолютно доверие. Хващам ги в големи манипулации. Загубено доверие трудно се връща.

Ще им гледаме сеира, как ще се мъчат да се прецакват един друг.

buRgbuRg1

:) Приели декларация за добри намерения да се строи , ... само дето прашките нямат пари , та търсят балъци ! :) :)

айде наклецаните унуки да мълчат.

Определено се забелязва разминаване в интересите на част от страните в Европа и интересите на евро чиновниците.Дали при такова разминаване ЕС ще просъществува?

Разбира се, че не. ЕС е бита карта.

Значи отбора на еврочиновниците ще играе срещу отбора на националните правителства, е те са ще стане ясно кой за какво се бори, и кой реално защитава интереса на еврогражданите, и кой си крие личния интерес зад нищо незначещи лозунги.

Шило

Добре де, а защо никой не говори за Северен поток? Че нали точно тези, в чиято полза е този поток, те са срещу другия, алтернативния. Аман от лицемери. Да спрат доставките си, да застанат на една плоскост с искащите газ по алтернативни трасета, и тогава да говорят за солидарност и други глупости. Като искат солидарност, ами да се откажат от по-благоприятното си положение.

От 5 те страни само 2 са в ЕС! МОГА САМО ДА ПРЕДПОЛАГА ЗАЩО ДИР.БГ ИЗЛИЗА С ТАКОВА ЗАГЛАВИЕ!

Боко тикво! Къде ти беше акъла та ни насади на пачи яйца!!Никой те не ще на изток а на запад те викат само за протоколни снимки! По голяма тъпотия от това да купуваме руска газ от Турция просто НЯММмаа! Ама тъй рече Брюксел и задоканските изедници! Никой те не бръсне за слива!

толкова сме зле, че вече няма и смисал да пишем.от бг няма да остане скоро нищо= галко за дезата= *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

buRgbuRg1

:) Русия продаваше газ на България по най-високата цена в света , 610 $ , свалиха на 510 $ , отново най-високата , при това с условие , че България поеме строителството на Южния паток , 4-5 млрд $ , които с лихвите щяха да станат 12 млрд $ , и да получава транзитни такси , ..... но след 30 години , което значи НИКОГА , щото след 30 год , я тръбата , я България ! "братушки" ! :( :(

Русия не продава газ на Българи. Русия продава газ на американския протекторат България. Следкато като амерканците цакат руснаците, тогава апсолщтно резонно руснаците да цакат американските подлоги, демек нас.

газпром чака европейски пари... това само от водка не може да се получи... трябва да са ги облъчили нещо. Добре, че се спасихме от южен поток, че с подобни примати от тайгата работа не може да се върши

Ти като оня, дето го плюели, а той викал, че дъжд вали. Колкото и да си пишем глупости, истината е, че вече никой не ни бръсне за нищо.

Какво стана? Пак ли ни прееб..ха? Защото сме големи европейци и атлантици. И защото на нашия върховен главнокомандващ устата му с 2 кофи л..на не може да се запуши, когато храчи по Русия. Сега се канят просто да ни заобиколят. Като Украйна. Нормално е - двете европейски държави с най-глупави и същевременно продажни лидери.

Тия от ЕК са по-тъпи и от посткомунистическите лидери! Да ама западните общества явно също не са толкова умни, или просто на запада така му "изнася"! "Но Европейската комисия също подготвя от своя страна механизми, с които да блокира нежелателни газови проекти"!? И каква излиза тя!? Ще блокира нежелателнигазови проекти!? И нали всичко е щото Путин е гад!? Питам - Северен поток ОТКЪДЕ взима газ? Що той не е нежелателен за ЕК , а Южен/мир на праха му/ и Турския поток са нежелателни!? ЕК да даде личен пример- спира да купува газ от Северен поток!!! Почва да купува газ на "хапчета" от САЩ и Путин "да го духа!".Да, ама НЕЕЕЕ! Не им стиска щото спирането на газта ще да напълни улици и площади с мирни западни граждани!!! Бахти лицимерните двулични западни политици!!!!

Когато фактите говорят, соросоидите мълчат.

Запада не искаше потока да минава през България и успя в намерението си, защото се опасяваше от засилване на позициите на Русия на Балканите, чрез православната близост, общата азбука и език в миналото между българи и руснаци. Идеята за Турски поток, колкото и да се бие в гърдите Путин, че е изиграл блестящо картите си или партията си, беше западна идея, защото истински съюз между Русия и Турция няма как да има. Може временно докато конюктурата не промени нещата и това ще края на този несигурен полтически порект.

Ясно. А гърция, Сърбия и Македония?

Аз ако съм на руснаците, ще спра газта за Западна Европа, нека се греят на въглища като гаврошовци!

Голям "кеф", като спрат газа на Европа, Путин ще цъфне и върже.

до 3 месеца германия е рухнала.

Комерсант: В ЕС се оформя коалиция Газпром За да го бъде ЕС , би трябвало да се създаде по-централизирана система за управление, като например Европейско правителство , а не беззъба Европейска комисия, което да води преговори, да склщчва договори от името на ЕС, страни. Който иска по тази схема на управление да остане в ЕС да остава, който не иска да си хваща багажа и да създава коалиция Газпром.

Коалицията Газпром не е от приятели на Газпром, а от путиногАзолизци от няколко страни

И така да е гейче, ти се грей на въглища и дърва, а аз на газ!

значи според умниците в еу може да имаш газ,но ако никои не иска да построи тръба за тази газ за да стигне до нуждаестите се можеш да я запалиш да си гори или да си я завреш някъде???дори и да имаш пари за да постриш тръбата???тези там защо не се прегледат или говорим за политика,а не за осигуряване на нещо?тези болни хора там нямат ли надзорник?започвам да си мисля че желанието на великобритания да напусне съуза е много умно решение!явно е дошло време всяка дърява да мисли първо за себе си!естествено изклъучвама булгаря защото тук управниците мислят само за своите далавери а не за благото на дърявата! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е сигурно дали плановете, събрали петте страни, ще се осъществят. Всичко зависи от това дали участниците в преговорите ще се договорят. Необходимо условие за успех на преговорите е да не изтича информация за техния ход и за позициите на различните участници. Особено до страни, имащи интерес от провала на плановете на петорката. Каква покана тогава може да очаква днешна България?

Още по-необходимо условие е някой да плати сметката - нещо, което е изключително трудно да се договори в група, в която участват Русия и, особено, Гърция. Както леля ви Меркел каже, така ще стане - щото Германия, както и САЩ, имат пари да платят масрафа. Всичко друго е шменти-капели и на Путин тетрото, което е за вътрешна употреба. Видяли се, разбрали се, че никой нема кинти - и всеки по живо по здраво. Ей това е станало.

Между другото от историческа гледна точка България е увеличавала територията си винаги когато Русия е била срещу нас. Така беше с Източна Румелия, скоро да се надяваме с Божията помощ да стане същото и със Западна Румелия. Интересите ни с новите съюзници съвпадат. Така на времето за кратко съвпаднаха интересите на България с Англия та Обединението на княжество България и Източна Румелия стана факт. Западняците и ние имаме интерес този път да спрем Турския поток на всяка цена. Щом ни играят ку.венски и ние го можем по-добре, исторически е доказано. За какво да се борим да подкрепяме руската кауза когато мощно ни поливат с помия оттам. Нали така?

Интересното в случая е, че по форумите липсват истински пробългарски коментари. Дори да се появят моментално обират минусите на платените коментатори независимо дали с русофилска или русофобска насоченост. Ние сме българи и трябва да изхождаме от българските интереси. Турски поток не ни устройва другари слепи русофили.

Ку.венските номерца на България ѝ носят само и единствено негативи! В случая България е основния губещ. Изявлението на Путин за стартиране на "Турски поток"е посрещаното с одобрение и дори известна еуфория в Атина. Договореностите от Анкара променят чувствително динамиката на турско-гръцките отношения. Посещението на турския премиер Ахмед Давутоглу в Гърция отбелязва качествено нов етап в отношенията между двете страни. По време на официалната си визита той обявява: "Турция е врата на Гърция към Азия, а Гърция на Турция към Европа". Сред основните теми на срещата са търговията, нелегалната емиграция и енергийните проекти. Подписани са повече споразумения (50), отколкото всички предишни, взети заедно.Преформулирането на "Южен поток" в "Турски поток' поставя Турция в нова ситуация на нараснали възможности. Тя се превръща в енергиен център, от който ще зависят доставките на газ за Югоизточна Европа. Политическото измерение е затопляне на отношенията между Гърция и Турция и създаването на енергийна ос по брега на Егейско море. Къде сме ние? А да, въртим ку.венски номера....

Ку.венските номерца в случая ги изграха в Москва. Явно това е решението на самият главнокомандващ. Не ни харесва ОК. Между другото и аз не харесвам това бг правителство което ни доведе до този край. Но важното е да се гледа оттук нататък какво става. Изолацията на България е неприемлива и много силно враждебен акт. Между другото да не се чудите руснаците, защо в две световни войни българите макар и 90% русофили са били против вас, заради същите антибългарски номерца. Между другото разходите по новото трасе на Турски поток са много по-големи ако трасето минаваше през България.

Провалът на пети пореден голям енергиен проект за България: "Набуко", АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис", "Набуко Запад", "Южен поток", трябва да е сигнална лампа за сериозен проблем. Независимо от причините, фактите са налице. Страната харчи огромни средства (съвместни дружества, представителства, строителство, консултации, проучвания, текущи разходи) за серия от спрени мащабни проекти. Въпреки външните фактори, българската страна трябва да се обърне към себе си и да потърси причините за случващото се. Една от тях вероятно се нарича късогледство и политическа глупост.

Ами тия 4 страни, как ще строят тая тръба?? С какви пари?? Гърция не е ясно още колко дълго ще е в ЕС, тя европейски пари за ТП няма да получи. Унгария също така, за Сърбия и Македония е пък съвсем сигурно.

Сред всички източноевропейски страни по време на студената война, Унгария и Чехословакия демонстрират най-независимо и опозиционно поведение спрямо геополитическия център Москва. Те постигат най-голяма степен на свобода и най-добро качество на живот сред страните от Източния блок. Това са и част от основните причини за най-бързото им приемане в ЕС и отделянето им от останалите в т.нар. Вишеградска група. В същото време, България не създава никакви проблеми за съветските власти. Както пишат британски дипломати от онова време "Форийн офис разглеждаше България като най-верен сателит на СССР". Спирането на проекта "Южен поток" сякаш отново повтаря историята. Унгария, Словакия, Чехия демонстрират най-независимо и гордо поведение спрямо Брюксел, докато България отново се оказа най-лоялният, опортюнистичен и беден член на Съюза. Аналогиите за най-верния сателит са натрапчиво живи.

Тия 5 страни са вече в черния списък на ЕС. Никой не би искал да е там! За тях европейските проекти са спряни!!

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. По официални борсови данни, печалбите на ОСНОВНАТА компания ГАЗПРОМ за 2014 г. са намалени със 70%. Искат да продават газ, ама на кого? Спряха ЮП, Турски поток, ако въобще стане, ще бъде след 3 г., строителството на СИЛА СИБИРИ на руска територия е спрян по финансови причини, ко праим? Събират се тези страни и искат по-ниски цени на газа, Турция директно го каза. Русия хлопна вратата към Европа чрез ЮП, сега турците рекетират Русия. Щели да дадат на Гърция по-евтин газ, ама след колко години? Путин се озъби на Европа, сега Русия и руския народ плащат.

Спирането на "Южен поток" ще е възможност за Гърция да стане доставчик на газ за своите северни съседи, особено за Македония, с която имат нерешени проблеми. В средносрочна и дългосрочна перспектива това ще доведе до рязко намаляване на възможностите на българската държава за въздействие върху Скопие и загуба на позиции и в Албания, Черна гора, Косово. Може да се направи изводът, че при запазване на тези параметри България губи стратегическа инициатива към Македония за сметка на Гърция.

Оттук нататък трябва да си понесем последствията от враждебната руска политика и да обърнем провала в победа. ОК руснаците не ни искат, сигурно имат основателни причини, но като български патриоти трябва да играем за България. Руснаците ни притиснаха до стената и нямаме оттук нататък никакъв друг шанс като българи освен да обърнем палачинката и ние. Един бърз майдан с братска американска помощ на самозабравилото се сръбско шпионче управляващо в Скопие там, бързо ше промени нещата в българска полза и така мечтаното обединение с Македония да стане бърз факт. Е Турския поток ще продуха тръбата и супата но в обратна посока.

Обединение може да има само на българите в Бесарабия с кръвните им братя гагаузите. Македонците няма шанс да дойдат към България, ако ще и морето да ги залее. Просто защото от титово време емигрират към ЕС, САЩ и Австралия. Разликата е в стандарта.

Доставчикът е Турция - страна , която може да се озъби на Русия. Всички останал;и по тръбата са дребни риби, както и любимата ти Гърция.

европеиското законодателство не позволява монопол т.е. не може да държиш тръбата еднолично и си задължен да я предоставиш да я ползват конкурентите ти, ако се появят такива. това е проблема на газпром, които иска да бъде монопол и не подбира средства за да постигне целите си като се почне от пропаганда че уж америка, азербаижан и марсиянците искат да ни доставят газ и се стигне до месени на правителствено ниво на по бедните държави в еу как да заобикалят общото законодателство на съюза затова и в по бедните дъряви има силни монополи в енергиината промишленост и после баи ганя пита как може в западните дъряви да си избираш и сменяш доставчиците на ток и газ според които ти дава по добра оферта а в бг не можело и пак благодарение на баи ганио това никога няма да се случи в бг - защотото е много податлив на руската пропаганда

Аман от малоумни, полуобразовани лумпени драскащи на тема енергетика...

Какъв ви е проблема на русофилите? Нали тръбата иде до турската граница? Какъв е проблема България самостоятелно да си направи тръба и дапочнем да купуваме газ от Турция. Между другото - и 5-те страни ще го купуват от Турция, не от Русия.....

Проблемът е елементарен, но не и за платените мекерета и глупаци соросифилистици. Нещо вместо да е твое, и на твоя територия ще го купуваш скъпо и прескъпо от комшиите. И вместо да взимаш мнага пари за транзит, ще плащаш за транзит.

Тръбата на ЮП си беше руска, а комисионните отидоха при когото трябва... Така че БГ щеше да види кинти на кукуво лято :)

Проблемите са много неграмотнико - Първо, защо вместо да купуваме газ от Турция, която се превръща в стратегически разпределител за ЕС, се отказахме газопровод, построена изцяло за сметка на Русия, без да си мръднем пръста, който да излезе във Варна, което правеше не Турция А ИМЕННО БЪЛГАРИЯ стретегическият разпределител на руски газ за Европа... Да минава през цяла България със съответните транзитни такси за нас, които сега губим завинаги и ще ПЛАЩАМЕ на Турция или Гърция... Второ - какво ни пречело да си построим газопроводна връзка до Турция...Абе ти строежите на газопроводи за нищо ги нямаш, май...Ами до хъба в Турцич или Гърция са едни 150 киометра които ще трябва да построим и финансираме САМИ, щото нито Гърция, нито Турция имат зор или мерак да ни ги строят наготово. Това са стотици милиони лева инвестиции за България, която както знаем няма нито пари, нито техническият капацитет да направи това...Ами разрешение от Турция/Гърция - нали си представяш колко е лесно да ни разрешат да строим на тяхна територия наша инфраструктура - ще трябва и те да участват, тоест да поставят каквито си искат политически, икономически и финансови условия. В най-добрия случай, ще имаме десетилетия преговори и шантаж за нещо което руснаците щяха на практика да ни подарят и то в много по-изгоден вариант, само срещу нашето съглесие да участваме.

Има ли още някой тук да не е разбрал колко е прост българина? Доброволно да се откаже от енергийното си робство, за да ходи да гони дивото! Глупак.

G&R

Ако си българин говори от свое име. Ако не си, не бързай да хулиш българина.

Обобщавам 95% от написаното по-долу. Ако искаш сам си го прочети :) Видно е, поне 95% от пишещите тук не са българи. Кво правят в този форум не знам. Почвам да се чудя, дали самия форум не е руски, а българите да сме навлеци тук.

Хане, честно, от коя страна на чертата си? ;)

ВСИЧКИ КОИТО СА ПРОТИВ ИЛИ БЯХА ПРОТИВ ЮП ЩЕ СИ НОСЯТ КЮМЮРА ПО ЕТАЖИТЕ (АКО ГО И ИМАТЕ ) НО И КОЛКОНИ ГУБИ ИКОНМИКАТА ЕДИН БОГ ЗНАЕ ДА СЪСЕДИТЕ НИ ИМАТ ЗА ВРАГОВЕ НЕ НИ КАКНЯТ ДАЖЕ -ПАДНАХМЕ НА НИВОТО НА РОМИТЕ

кат са произнасяте за НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ НА ГЪЗПРОМ, помнете, че ДКЕВР и БУЛГАРГЪЗ ви опровергават.. Просто си актуализирайте постчетата с ЦЕНАТА В ЛЕВОВЕ с която БУЛГАРГЪЗ иска да ви се АКТУАЛИЗИРА ПАРНОТО... КЪДЕ 522 ЛЕВА без ДДС и АКЦИЗ, щото са си НАШЕНСКИ. А и едни къде 30 ДОЛАРА требе да си приспаднете, дето БУЛГАРТРАНСГЪЗ си ги турга на руската цена на ВХОДА НА ТРЪБАТА В БЪЛГАРИЯ!! И кат теглите калемчето - вижте си цената дето ви я обяви МИЛЕР на 15,11,2012 пред ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ... Га и ЛЕФФФСКИ почна да са нада, че ша му стане ГЪЗПРОМ спонсор...

засега две, ама скоро може да е само унгария...

Или и Австрия ще се присъедини.

....и всички пак ще са по-добре от нас лизачите!

А .... моето хъбче?!? Какво стана с хъбчето ми??? Сега и пари не мога да искам от Европа .... тръбата подмина.

Ако успее да провали руски проект Америка печели. Ако проекта стане но това доведе до поне частично разцепление в ЕС, Америка пак печели.

Ако газопроводът се построи, останалите гейропейци щат не щат ще се включат.

Тия глупаци само харчат държавни пари за командировки. Трябва да си идиот да вярваш, че в обозримо бъдеще ще се реализира проект, струващ милиарди, оскъпен още милиарди за да се заобиколи България само и само да не се пренася газ през съществуващия газопровод през Украйна.

ПАК ТЪПОТИИ ПО ХАМЕСКИ ОТ БЕГЕЕЦА

Демокрацията...означава свобода, а не обвързване в различни остаряли организации, като Варшавски договори, НАТО, Европеиски съюзи и тем подобни простотии и още, движение на свободни хора и пари!

Тука стана модно евроатлантиците да цитират З. Стоянов. И аз ще го цитирам по памет: големите предателства на апостолите на свободата започват когато те навлизат в Софийското поле. Погледнато по-широко, България е била във възход дори и под турско робство, и тогава центровете на развитието са навсякъде другаде, но не и в шоплука. Тази инерция продължава още половин век след освобождението - тогава, когато политическият и интелектуалният елит се е рекрутирал все още от "провинцията". Следват още 40 г., през които БГ е все още сравнима със съседите си, а дори на моменти си съперничи и с европейците, поне за доматите, борците, енергетиката и тежката химия, пък и други отрасли. Причината е, че не шопите, а руснаците ни управляваха, поне ни държаха много изкъсо. След демокрадизацията шопско-македонското тесногръдие окончателно и безвъзвратно победи и виждаме покъртителни сериали от продажничество, тесногръдие и предателство. Заслугата за това, разбира се не е само на шопите, а на нашите задокеански братя по ценности и оръжие. Но, екзекуторите са винаги от западната страна на линията Пловдив-Търново. На тези от изток им казват "сламари" и "турци" и по никакъв начин не ги допускат до реалната власт и политика. А тъкмо тук живеят хората с манталитет и ценности най-близки до автентично, а не еврогейско европейските.

продажни боклуци и американски мекерета всички ги разбраха що за стока са, и никой не иска нито да се среща с тях, нито да има нещо общо с тях!

Когато атовете си раздават къчове, магаретата да си траят и да се покриват ...... сигурно е че в един момент големите играчи ще се разберат и ще отварят шампанското за салюти / такава е логиката на иковомиката, а тя е по-силна и по-могъща от лагиката на политиката / , а българите традиционно лузъри и аутсайдери поради некадърността и недалвидността на родните ни политици отново ще изпият една чаша студена вода.

И като изпият шампанското големите играчи знам къде ще заврат бутилката на малките играчи с големите усти.

Аха, блядовете изплюха камъчето най-накрая. Всъщност нямат пари да строят тръбата и затова се направиха на разсърдени моми. Беше по-лесно да се обвини България, отколкото "великият" Путлер да се покаже слаб.

НОВА ХАМЕРСКА ЦИГАНИЯ ОТ БЕГЕЕЦА

ОК, Путин е виновен. Защо тогава американците не построят друг газопровод - по-евтин и с неруски газ? ЗАЩО?

НА ТОЯ ВЪПРОС НИКОИ НЯМА ДА ТИ ОТГОВОРИ ! ЦЕЛТА БЕШЕ РУСКИ ГАЗ ДА НЯМА ПО ЮП ИСКАХА ШИСТОВ ОТ ДОНБАС НОСЕ ОКАЗА МИТ !! И ХАМЕРИТЕ УМРЯХА ПРАВИ

Малоумен ли си или неграмотен? Хора ти казаха, че според еврогейските правила, не можело да е един и същи собственика на тръбата и газа, затова правят консорциум. Аман от недоносени пишлемета!

Реално ли е човек да стигне до такива висини на глуростта? как го постигаш - с ежедневни тренировки или самороден талант?

ЗАЩО НИЕ НЯМАМЕ ПРАВО НА ЮП !ЗАЩОТО ПОД НАТИСКА НА АМИЕРИКА ЕС НАПЕЧАТА ТРЕТИ ПАКЕТ ЗА НОВИ ПРАВИЛА (А ТАРИТЕ ДОГОВОРИ ИЛИ ПРОСТО ТЕЗИ КИТО СА БИЛЕ ПОДПИСАНИ ПО РАНО ВЕЧЕ ЧЕ ЗАЧЕРКВАТ !!! ТОВА Е ХАМЕРСКО БЕЗУМИЕ И ЕВРОПЕСКА ГЛУПОСТ (ПО ГЛУАПАВА ОТ ТАЗИ НА ПСАКИ)И ЗАПОЧВАТ ДА РАБОТЪТ НОВИ УСЛОВИЯ КАК РУСИЯ ТРЯБВА (УЧАТ РУСИЯ )ДА ВОДИ НОВИ ПРЕГОРИ И НОВИ ДОГОВОРИ ! ДА ИБЯХМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ХОЛАНДИЯ КОЯТО НЕ ДАДЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР ДА СЕ ЗАПОЧВАЛИ ТРУБОПРОВОДА В МОРЕТО ИЛИ НЕ (ЗАЩО ХОЛАНДИЯ???? - НО ТТОВА СИЕ ТЪПОТИЯ НО НАСЛЕДНИЦИТЕ НИ ЩЕ НОСЯТ КЮМЪР (И ТОЙ Е ВЕЧЕ НЕ ТОВА КАЧЕСТВО !!- 19 ВЕК - ПЛЕВНЕЛИЕВ !!1

ЗАЩОТО СМЕ ДОПУСНАЛИ 25 ГОДИНИ ДА НИ УПРАВЛЯВА УТАЙКАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!

и къде останаха МАНТРИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА ЗА СВОБОДЕН ПАЗАР ? Всеки "неудобен" проект се блокира от САЩ и Брюксел!

Всеки корупционен,искаше да кажеш....Газпромски номера не вървят в Европа...Ще пробутваме едни тръби на тройни цени...Ама друг път.

Паисий

ами "пробутайте" американски или други на тройно по-ниски цени тогава. Къде са? Къде е по-евтиният газ - НЕРУСКИ! ДАЙ ГО да видим!

поне да бяха построили алтернатива, че да внасяме от другаде друг газ на по-ниска цена, щом не искат да влиза руски газ в ЕС. Да, ама не!!!

И аз това питам! И как се пишат законите на (уж) независима страна в чужда фирма?

Южен поток не бил хубав, Белене тоже. Ама как поне един проект не направихте бе господа, един поне да имаше! Набуко защо не направихте?!! Може ли от сумати проекти нищо да няма и все да обяснявате какви сте гяволи?!!

не е важно ние (в България) да имаме, важно е руснаците да нямат! ТОВА Е ХАМЕРСКИЯ ПРИНЦИП!

беше хамерски! Сега Турция строи подобен на него, но той пак ни заобикаля! Проблемът явно не е в Русия или в Америка, а в нас и продажната ни паплач!!

Този клубЪ,няма да е съставен от Овчовци,Сержовци и Стойневци...Та да не бързат да се радват..

ХАХАХ "По данни от източници, цитирани в статията, руският концерн обсъжда възможностите за създаване на европейски консорциум, който да поеме строежа на тръбата и да осигури евентуално европейски пари" Консорциумът е руски, но иска европейски пари АМи то с Македония, Сърбия и фалирала Гърция кой ще плаща газопровода - пак ще изнудваме лошия ЕС да дава парите.

Който и без това ги няма.

link petatakolona .com/rechnik/ Много добро :)

Пак празни приказки, заобикаляйки принципите.Уйдисахме на ЕС и не пуснахме газопровод през Б-я.Ако европейски страни направят газопровод през териториите си за руски газ, не виждам какво търсим ние в ЕС.Пак казвам, че въпроса е принципен а не трябва ли ни газ и колко.

Принципно икономиката ни за тези 7-8 години се пре-базира и вече изцяло е зависима от евро-фондовете. Финансово ни управлява МВФ и Световната банка, а заемите които сме взели са все от ЕС и САЩ. Най-големите предприятия, формиращи основния БВП са все чужди и то основно от ЕС - Стомана Индъстри, София Мед, Челопеч майниннг, Аурубис Пирдоп -златото, Лукойл, Чипита-кроасаните, Монтюпе-Русе и още десетки такива. Чисто български почти няма. Сега почва ли да ти се изяснява картинката с онзи филм - "в какво се забъркахме"

Да попитаме тези които казват, че не сме в скрита колонизация!?!

ку.. на нова коалиция.

Турция, Гърция, Сърбия, Македония и Унгария се ориентирах да участват в т.н. клуб Газпром,, а България потвърди своето участие в клуба "Гъзолизпром"