За месец: 2400 шофьори без книжки и 160 гонки

Само за месец са хванати близо 2400 шофьори без книжки, каза по време на блицконтрола в парламента министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Обратно в новината

Коментари - За месец: 2400 шофьори без книжки и 160 гонки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алооо Кат защо не сте издали книжки на тия хорица бе ? а ? спите ли през работно време или хартията ви свърши............я бързо запретвайте ръкави, че даже и бонус трябва да дадете............например няколко точки отгоре :)))))

Какво толкова има да се чудят? Тези без книжки и тези които си правят гонки или шофират с над 30км над ограничението да им щраквнат белезниците, да изкарат 24 часа в ареста, на другия ден да ходят с щипки и да събират боклуци от страни на пътя. Да свалят номерата на колите им за 1 месец или там някакъв период и това е. Какво само ми изнасят данни и констатират. Аз не виждам реално как ще се реши проблема ако не заиграе гегата. Трябва още и системата на КАТ да се свърже с тази на застрахователните компании. Тогава големите ербапи да почната да плащат по-висока гражданска заради богатото си шофьорско досие и нещата ще се регулират. Във всички развити държави ги има тези наказания, а у нас седим и умуваме.

1400 пияни - и пиянството сме го взели от руснаците. Едно хубаво нещо от там не е дошло...

Ти нали не пиеш? Ти,просто си тъпак!! Тъпанарщината и тя е ясно откъде идва.....Как е в Холивуд?

Една жалка и безродна душица се обижда когато се каже истината за един чужд народ! Простотията е взела връх над нормалния разум!

Е ти си ебати тъпия чук, ми що не забраните пиенето в целия свят ? а ?

Нещата са изтървани генерално; боклуците карат без книжки или пияни. България е провалена държава.

а какви глоби са им наложени?

люпене на безсолни семки на публично място.............е нема толкова тежко наказание досега :))

Фактите са ужасяващи! И то за държава от Евросъюза. Каквото и да правят полицаите това ще бъде временно. На нас ни трябва трайно решаване на проблемите и за гонките; и за алкохола; и за дивашко каране и каране без книжка. Затова аз считам,че е крещяща нуждата от промяна на закона в посока ожесточаване. Нищо че,нашия Премиер твърди,че законът не бил "халваджийски тефтер",та да се променя за щяло и не щяло. От този закон зависи човешки живот! И сега ВНИМАНИЕ! Днес Премиерът е казал,че трябва да се промени законът за търговията с горива ,за да се прекратят кражбите. Значи излиза,че този закон може да се промени, а законът за движение по пътищата-НЕ! Той бил "халваджийски тефтер"! Странно! Кое е по-важно:човешкия живот или това,че някой е откраднал и си е напълнил гушката?

Sm3hurk0

Да ти кажа, закона за пълненето на гушата е по-важен за някой.

ВЪЗМОЖЕН ВАРИАНТ-ПИРОНИ ПО ПЪТЯ И ОПЪНАТА НАПРЕКИ ТЕЛ.

Къде да се оплача от един келеш с нерегистрирано АТВ дето гони като луд из селото? Ей пропищяхме ,но е малко луд и много прост и не вдява.Накрая ще затрия я дете я баба да пази Бог!

Това за глобите и конфискацията е първото нещо. Второто нещо е, тези тарикати дето не си ги плащат - да не могат да гласуват и да ползват услугите на държавната администрация. Например да не можеш да регистрираш нов автомобил или да си смениш документите за самоличност, ако имаш каквито и да е задължения към бюджета. Всъщност нещата с контрола ще се оправят, когато младежите дето спят сега по патрулките и се правят, че проблемите на гражданите не ги засягат, разберат че лелеяните двадесет заплати и ранното пенсиониране, дори няма как да се случат, в една държава в която беззаконието е взело връх.

КАТО ОТНЕМАНЕ НА АВТОМОБИЛА,ОТНЕМАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ,ЯКИ ГЛОБИ И Т.Н Е ПРЕКРАСНО КАТО ИДЕЯ.ПИТАМ САМО ,ДАЛИ ГЛОБИ ОТ РОДА НА 100О--20000 И ПОВЕЧЕ ЛЕВА ЩЕ МОГАТ ЗА БЪДАТ СЪБРАНИ? НЕ ЗНАЯ,НО МАЙ КАТ НЕ МОГАТ ДА СИ СЪБЕРАТ ГЛОБИТЕ С ГОДИНИ.АКО ПЪК ГОВОРИМ ЗА КОНФИСКАЦИЯ НА МПС,ТО СТАВА ЧРЕЗ СЪД И ЩЕ СЕ ПРОТОЧАТ ЕДНИ ДЕЛА С ГОДИНИ.В ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ -БАЧКАНЕ 15 ДНИ В ТУХЛАРНАТА.

Не могат да ги съберат, защото нямат мотивация. Я да почнат да завеждат изпълнителни дела, голи като пушка ще ги оставят ...

одерете дартите де пият и карат омразна ми да гледам пенсии пият в гаража и след това по колите по 10 такива знам

Не трябва да се борим срещу тези потенциални убиици с коли. В полицията не работят пехливани. Тия нарушители трябва да бъдат буквално смачквани със силата на закона. В Щатите ме хванаха с превишена скорост от 25 мили. Глобата беше по 10 долара на миля, което значи 250 долара, платими до края на седмицата. Позволих си да я платя в понеделник и с ужас констатирах, че ми взеха 500 долара. Глобата беше удвоена заради закъснението. Там наистина се спира на знак Стоп, дори да е поставен в голо поле.

И естествено по голям контрол !!!!!!!!

Не може да се отнема автомобила! Автомобила не е виновен, а и може да е собственост на друг. Трябва да се въведе минимална глоба от 2000 лева за каране без книжка и 200 лева ако си си я забравил в къщи, но я имаш. Докато не се плати глобата - седиш в ареста!!! Ако нямаш толкова пари - водят те в банката да теглиш кредит.

Dimi

Как да не може... може и още как. Собственика да има едно наум като дава автомобил на човек без книжка. Ако пък автомобила е взет без негово разрешение - това реално си е кражба... Дори да не се отнема автомобила достатъчно е да се спре от движение (да му свалят номерата) за 3-6 месеца...

И защо ако намам книжка в джоба да ме глобяват . нали имат връзка с кат . айде и акта за раждане с мен , и документа за граждански брак , и актовете на децата ...аман от простотии . в европа не е наказуемо ако не е в теб . ако нямаш издадена е друга тема .

Извинявай забравих за банките . как ще накараш банка да даде кредит на да речем безработен . като какъв кредит ще го впишат ? Другото е че по този начин глобата е завишена с лихвите от банката . което е повод за неплащане на самата глоба .

за да ги спрем тези нарушения, отнемане на автомобила и голяма глоба! само така ще се научат, че правилата се спазват.

2400 нарушители могат да бъдат хванати в центъра на София само за един уикенд бе! Я се огледайте колко нарушения се извършват пред нощни заведения и колко подпийнали младежи се качват на колите в малките часове на деня. Ама на полицаите не им стиска да хванат мутри и мутреси. Те го вадят голем на разни селски чичковци, които ходят с москвича да си съберат компирите от нивата.

Да, както и 260 нарушения на пешеходци за ден в Студентски град, пак в София... Проблема е, че няма нито контрол, а още по-малко има стряскащи глоби. Я да ги опънат пешеходците при първо нарушение да метат улиците три работни дни, и то в собствения си квартал, и 100 лева глоба /със сериозни лихви за просрочие след 30 дни, както и орязване на някои права докато не се плати глобата/. Ще излезе ли друг път на платното като зомби без да се огледа дори? Ще излезе, ама друг път. Ще се разходи 10 метра до пешеходната пътека и ще си пресече по правилата.

Възможно ли е 2400 бр ?

може

Няма страшно! Като направим "картата" на гонките и нещата ще си дойдат на място! А пък в Ловеч, ще им правят специално място за онки, за да си "изпускат момчетата парата и адреналина". вместо да ги хванат и натикат в дранголника, затова че са потенцални, пък и явни убийци, те ще отделят пари за да им правят съоръжения. И аз имам нужда от средство да изпускам парата, особено като ме прецака поредно общината, като платя 120 лева на месец за зъболекар, 60-70 лева за лекарства, като ми надпише топлофикация 200-300 лева от изравняване,и... Само като си спомня, как се зъбеше и заканваше един питекантроп от компанията на онзи убиец на децата, на съселяните си, че "да не вземели да направят една истинска гонка, та да видят те тогава"... Боже, Боже, аз ли те криво молих, ти ли мекриво разбра. То тоя заслужаваше веднага да бъде задържан и осъден за явна заплаха, цяла България го чу и видя, т.е. не е "неизвестен извършител", както е известно, особено за синчагите на известни татковци. Кво стана с прокурорския син дето омете и усмърти на тротоара на ул. Иван Гешов двама млади хора точно при гонка?

Така, така! Яко контрол и това е! Пък за гонките - има си писти и състезания за тая работа. Който го хванат ивзън тях, без книжка за 5 години и съд за нарушаване на обществения ред, да му дойде акъла в главата! После досие, пробации, и като го хванат да кара без книжка - 50 000лв глоба.

От прочетеното разбрах статистика,,А вземете мерки деистващи, а не фишове и актове за хазната Или така е наредено

НАРУШИТЕЛИТЕ ДА БЪДАТ КАРТОТЕКИРАНИ И НИКОГА ДА НЕ ВИДЯТ КНИЖКИ ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ

Ами те и до сега не са били видяли книжки

Половин милион карат или без книжки или с фалшиви книжки.Дето се вика книжка кола не кара,трябва да се отнемат автомобилите на неправоспособните водачи не книжките.Когато те хванат,че си стрелял с пистолет по хора ти отнемат оръжието не само разрешителното.

Човек като чете новините, си мисли, че основните жертви на ПТП се дължат на превишена скорост и алкохол. Статистиката на МВР сочи друго: от общо 6736 ПТП и 660 загинали за миналата година: - 8 (осем) ПТП с 3 жертви са причинени от превишена скорост; - 168 ПТП с 13 жертви са причинени поради употреба на алкохол; Останалите 6560 ПТП с 599 жертви са станали поради други причини, за които КАТ не правят нищо или почти нищо.

Къде по точно са ги хванали още ли ги държат че се притеснявам.

Това са просто едни числа, които мен лично не ме интересуват. Интересува ме, да видя резултат - спиране на пешеходни пътеки, спиране на червен светофар, спазване на ограниченията и правилата при престрояване и изпреварване. За съжаление, при нивото на култура на българина и нивото на отговорност на институциите, всичко това е в сферата на фантазиите.

Голяма част от нарушенията са станали в малки населени места, само за две седмици в такива райони са установени близо 200 нарушения. В малките населени места държавата просто я няма.Там важи закона на "джунглата".

колкото и да си напъвам гънките, не мога да преценя следното:има ли държавна институция в България която работи?

Откакто жена командва МВР ли е така или и преди е било същото?

Простете отговора на риторичния ви въпрос: Личните ми впечатления са,че последните що-годе читави хора се изнесоха от системата през 2006-2007-а.

КАТ в ролята на статистици като нямат закон в ръката , е га ти и смотаната държава !!!

Хората са го измислили от години, но у нас явно някой не иска да се случи. Прави се един общ регистър на всички шофьори в който се вписва всяко нарушение на въпросното лице. По броя нарушения и степента на тяхната тежест се определя застраховката. колкото повече нарушения, толкова по-висока застраховка. Ето ви един стимул да не плащате много застраховка, като не нарушавате правилата. Толкова е просто. Прави се и регистър на колите по марки и модели, като се води строга статистика с произшествията. На моделите с повече ПТП застраховката скача. Също така застраховката да се определя и от изминатите км. на година. Колкото повече караш, толкова по-голям риск има от ПТП. Така е в Германия. Така може спокойно да стане и у нас. Да, но май не искат да става...

На пиян или без книжка трябва да се конфискува автомобила и продава на търг, дори и да не е на негово име. Ако собственикът декларира, че не му го е дал доброволно водачът се съди за кражба. Това е единствения начин. Иначе той кара без книжка и пиян, пък ти му вдигай застраховката - просто кара без застраховка...

защото ще почнат да карат без застраховки, както е тръгнало

КАТ могат да работят. Но само под обществен натиск.

А резултатите с печален край......утроени....."къде е объркването?????? в мозъка на Българина...Отговарям аз..

Хубаво, хванали се хиляди отрепки и пияници. Обаче кажете колко от тях са наказани.

Абсолютно съм съгласен с тиквата. Правилата за движение), а също и всички закони) трябва да се спазват от първия до последния гражданин на тази държава! Докато онези по върховете ни демонстрират, че правилата са за простолюдието - ред няма да има.

След като правителството и партиите нехаят и не вземат строги мерки значи са за тези деяния и с бездействието си ги одобряват !!!!

В Централните Родопи и около смолян и Велинград в селата и махалите сигурно 80-90% от ,шофьорите са без книжки, колите им никога не са минавали преглед, нямат застраховки, а винетки са виждали само по новините. интересното обаче е, че са едни от най-примерните шофьори. Ако сте забелязали от този регион катастрофи, загинали и инциденти почти липсват. Гонките са нещо непознато. Не оправдавам факта, че нямат книжки и че карат нередовни МПС, но фактите са си факти, че там нарушенията са много малко. Явно опираме и до културата на хората. Не че там са много културни, но не се състезават , не а злобни, а добродушни и не си ги мерят на пътя.

гонкаджийте и графитаджийте които осират градовете с драсканиците си да полагат общественополезен труд на видни обществени места. какво има да се чудите , във всяка нормална държава има такива мерки толкова ли е трудно и у нас да се приложат ? работа има колкото искате, щом им се работи да работят.

Браво! И с това се изчерпват суперлативите, защото: 1. От хванатите в нарушение, колко са наказани? 2. От наказаните, колко ще обжалват глобите и ще спечелят в съда? 3. От сигналите за гонки има ли осъдени, или да очакваме още покойници? 4. Наказанията имат ли превантивен ефект, достатъчни ли са? 5. Мерки за намаляване на шофьорските нарушения? Изказаното от министърката е в сферата на статистиката. Държавата какви действия ще предприеме срещу войната по пътищата??? Или да се оправяме сами, по метода "око за две, зъб за чене"?!

осъдените днеска ли ги искаш или може и утре да ги осъдим? Ма ако искаш довечера.... няма проблеми. знаем, че сте свикнали петилетката за 2 години да я правите....

Dobromir Dimitrow

ба си и тъпия ти коментар?!

Ivo

Нонстоп проверки!!! Нонстоп!!! С кампании и акции работата не става!!! Явно има много идиоти за ловене!!! :))))

+1

Как се става инструктор в Бг?Може да имаш висше по "Организация на транспорта"но трябва да платиш едни само 2000на някакъв измислен уч.център в гр.Сливен и готово.Ето затова сме на това дередже.Всеки те рекитира .И ти като инструктор пребираш едни пари за шофьорски курсове /без да си ги водил/и му даваш книжка.Затова вече шофьорите са такива.Мислят си ,че управлението на кола е най лесната работа.

Не ми стана ясно какво означава в случая "шофьори без книжки"??? Имат в предвид тези дето изобщо не притежават книжка или такива дето не са я носили със себе си??? Разликата е огромна! Определено за лица управляващи автомобил без изобщо да притежават книжка трябва да има сериозни наказания. Ако е направил и ПТП да се задържа под стража БЕЗ пускане под гаранция.

Незная дали на някой му прави впечатление, но е странно когато министър говори в цифри и използва " около " и " над " ! Все пак това не е лотария и минитърката бъЧВАрова трябва да знае точните цифри който има в системата на МВР. Някакви не е сериозно да се изпънеш през 240 тикви в парламента и да пляскаш цифри които са неясни и същевременно с това да се пъчиш че КАТ е една изл. ефективна структура.

Няма смисъл за статистика, актове и празни приказки. Вижте как действат гърците: ---------------------------------------------- неспазване на знак Р-29 (забранен обратен завой) глоба в размер на 200 евро и се отнемат регистрационните табели на автомобила и шофьорската книжка на водача за срок от 20 дни преминаване на червен светофар глоба в размер на 700 евро и се отнемат регистрационните табели на автомобила за срок от 60 дни и шофьорската книжка на водача за срок от 20 дни използване на антирадар глоба от 2000 евро, лишаване от свидетелство за управление за 30 дни и лишаване от регистрационни табели за 60 дни неспазване на сигнализацията на ж.п. прелез глоба от 700 евро, лишаване от свидетелство за управление за 60 дни и от регистрационни табели 20 дни употреба на алкохол от 0,25 мг/л до 0,40 мг/л 200 евро; от 0,40 мг/л до 0,60 мг/л 700 евро и 90 дни лишаване от право на управление неправилно изпреварване; изпреварване на ж.п. прелез глоба от 700 евро и 20 дни лишаване от право на управление превишаване на максимално допустимата скорост с 30 км/ч; движение по автомагистрала с над 150 км/ч 350 еврои 90 дни лишаване от право на управление предприемане на опасна маневра 700 еврои 30 дни лишаване от право на управление и 10 дни от регистрационни табели и др. --------------------------------------- Това е единственото спасение.

"Само за месец са хванати близо 2400 шофьори без книжки..." Само не става ясно за къде са ги хванали, понеже "хванатите" днес ще са пуснати утре и ще са нарушители пак вдруги ден. Няма затвор, няма конфискувани автомобили, има само глоби, които я ще бъдат платени, я не.

На бас че от тия 2400 без книжка: -80% са тъмнозелени българи -8% са електорат на ДПС!

Мен по-скоро ме интересува какво им се е случило като са ги хванали да карат без книжка. Дали са им прибрали возилото или пък са ги вкарали в затвора или пък само са влезли в статистиката на полицията като бройка и са продължили да си карат?

При положение, че напоследък изобщо никъде не се виждат катаджии, човек може да придобие представа за пълната анархия по пътищата.

В Европа изобщо не виждаш полицаи. Но опитай да направиш нарушение и ще видиш достатъчно. Не мрънкай, а гледай, че се действа. Наведнъж не става в посткомунистическа кочина, каквато е в главите на българите.

И какво ще види? Ще види,ако е законопослушен гражданин,редови данъкоплатец,стълб на обществото. Ако е "бежанец" или от кримиконтингента нищо няма да види по простата причина,че наказателните механизми на европейското правораздаване са смешни за този род хора. Ще уплашиш албански сводник с австрийски затвор? Ще уплашиш само човечето с ипотека и заплата,която ще секне,ако влезе в сила присъда. Престъпниците в тази система процъфтяват,защото тя мачка обикновения гражданин,т.е тяхната жертва.

НА ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМА КНИЖКАТА - ЗАВИНАГИ!!!!! А НА ТИЯ ДЕТО НЯМАТ ТАКАВА И КАРАТ - НА РАБОТА В МИНИТЕ С ГОДИНИ!!!!

И 60000 ПОЛИЦАИ!!!!! КАКВО "РАБОТЯТ"?????????

Протектират престъпността, бранят мангустите от българите и политиците от народната любов.

Вземат заплата! Това малко ли е? Знаеш ли колко е трудно да идеш и да се подпишеш за държавна заплата?:)

Николовв

Това малко ми звучи като една бивша наемодателка: - Мислиш ли, че ми е лесно да чакам първо число за да взема наема!!! :)))

Може би трябва да се помисли за места за легални гонки, ако още няма.

Места много, ама там няма кой да ги гледа :P

Колега, не разбираш. Те искат безплатни съоръжения, ако може безплатен паркинг и най-добре някой да им покрие разходите по гуми и бензин и тогава може би част ще благоволят да се възползват.

Като има кошчета за боклук,да не би Ганьо да не си хвърля фасовете и обелките на улицата?