Кметове искат среща с Радев, недоволни от наложеното вето върху данъка за старите коли

С тази мярка не се вдига толкова драстично данъкът на автомобилите - това ще стане с от 5 до 10 лв. на година, каза шефът на НСОРБ Данаил Панов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излиза че НСОРБ глазува ЗАКОНИ. Кой иим разрешава???

Ако този данък бъде приет, ще си иде и последната жигула - гордостта на соца.

Не бъди толкова сигурен

Нещастник гербарски ,подлога.............

В предаването на Цветанка Ризова,Владислав Горанов с присъщата му грандомания заяви,че не може всеки трети да си купува автомобил от пазара в Дупница, без да плаща ДДС и после да го управлява пиян и дрогиран ,да замърсява околната среда и да нарушава законите по пътищата,като с тов се изплю в лицето на протестиращите.

Много ясно, че не може. Хубаво им го е казал на такива палячовци като вас. Комплексари.

Кметовете недоволни че ще им се намали "плячката", жалки отрепки сте...

да познаем от три пъти кои са тези кметове....хи хи

Стига сте манипулирали хората! Какви 5-10 лв!? Само от отпадането на отстъпката за катализатор на колите до 100 коня, данъкът ще скочи двойно, т.е. със 100%! Оттам нагоре ще се добавят и новите коефициенти за екология. Така че за повечето хора точно със старите коли до 100 коня, които са масовите в България увеличението на данъка ще е над 100%!

Стига сте ни лъгали! Вдигането на данъка не чисти въздуха по никакъв начин! Разберете, че парите ще бъдат откраднати, повтарям, ОТКРАДНАТИ!

Да искаш да вдигаш данък в годината на местни избори казва нещо много ясно. Или си си ги купил вече или вообще не ти дреме как ще се гласува

И кметовете полудяха. Как след като си платя пэ-висок данък, но колата ми няма катализатор ще стане по-чист въздуха? След като не можете да накарате циганите да не горят гуми и лепила решавате да ударите шофьорите. Изхода е на преглед като няма катализатор го връщаш, като е минал на преглед и при мобилна проверка се окаже че изходящите газове са в повече да се санкционира този който го е пуснал на прегледа. Условието при мобилните проверки да не е ял боб със зеле.

Данъка на старите коли ТРЯБВА да е по скъп. За да е стимулиран бай Ганю да избере 10 годишния фиат пред 20 годишното бмв за същите пари като отиде в автокъщата. Или искате децата ви да дишат сажди за да са доволни джигитите ? Ама под фуражката на радев акъл не расте и не го разбира това.................

цветан цървулът е наглец и спукан капут!:)) А ти Оди търкаляй аспиринчета!;))

Не пиши глупости, 20-годишно BMW e в пъти по-добро от 10-годишен Фиат /макар, че те рядко докарват до там/ Просто в BMW е вложено изначало много повече - инженерна мисъл, качество на материалите и ТЕХНОЛОГИИ.

Тия в Брюксел като пръднат нашите се насират.Обаче тук хората нямат пари за нови автомобили

Г-н Панов, кажете как точно увеличеният данък, на старите автомобили, ще допринесе за изчистването на въздуха. Лично аз съм убеден, че чистотата на въздуха, по никакъв начин няма да се повлияе от увеличения данък. Единственото, което ще се случи е, че увеличените пари от данъка, ще бъдат усвоени от близки до властта частни фирми и определени хора, ще бъдат с много по-дебели джобове. Т.е. ще се извърши законно ограбване на обикновените хора. Това е всичко. Не се опитвайте да ни заблуждавате с чистотата на въздухаа. Парите ще бъдат ОТКРАДНАТИ!

да подухне и навсякъде, особено в София се вдига такъв прахоляк и фини прахови частици, че всички автомобили да работят, не могат да произведат толкова мръсотия. Въведете и данък вятър, нахалници.

Айдее гербаристките кметове по инструкций на Боко и Цурко вдигат ждабала хахаха жалка история сте и си отивате

Има лек за гърбистите! Плащаме си данъка ,а после съдим кметствата във Страсбург,че.нр са.но изчистили въздуха със парите ,които са усвоили от нас!

Oскъпяването не е кой знае колко - 5 - 10лв.. И като платя с 10 лв данък повече, какво ще допринесе това за чистотата на въздуха? Какво? Пак ще си карам таралясника и ще замърсявам, но в общината ще влязат повече пари, които едва ли ще се похарчат за нещо, което би осигурило по-чист въздух. Защо не затворите главните замърсители на въздуха в Бургас (Кроношпан)? Аз съм навит да платя и 20лв повече данък, ако подобни цехове, които тровят въздуха 24/7 бъдат закрити!

Даниел Панов - кмет от партия герб! Какво да го коментираш повече?! Насъскано от цвъ.цвъ. куче, със задача да лае срещу президента. Само че, типично по герберски, аргументи няма, само лай. Много малко било повишението на данъците, нищо работа 5-10 лева. Иначе с тези нищо - пари ще овършеем цялата екология и в градовете ни ще мирише само на момина сълза...или на гербери... Жалка картинка, показваща най вече как се тресе от страх цялата шайка!

От 20 години карам на газ, както и всички мои познати. От ауспуха ми излиза само водна пара. Замърсявам въздуха по-малко от всякаква нова кола, даже и от електрически автомобил. Питам аз, ако е заради въздуха, защо и на мен ми вдигате данъка, вместо да ми го намалите.в такъв случай ? Май наистина трябва да си ходите. . . . . . . !?

а въглерода от пропан бутана като не излиза от ауспуха, къде отива?

Абе да не сравняваме газифицираните с бързите чипоса и тдита цдита и тема подобни с резнат катализатор....са да не влизаме са в подробности кво точно правят катализАторите

Излиза като въглероден диоксид, който излиза също и от теб.

искаш да ни убедиш. че стар таралясник на поне 30 години изпуска само водни пари. А къде отива маслото, което доливаш ?!

ФЕВРУАРИ 2012-та год. „Това вече е мързел. Свикваш, всеки месец отиваш и си взимаш лихвичката и колкото – толкова. Всеки, който продаде къща, вила, нива, а да не говорим, че сега стотици милиони даваме за отчуждителни процедури и всъщност ние много хора направихме богати.” Този БОКОВИЗЪМ принуди дори уважителния към властта в. „Труд” да коментира: „На вниманието на г-н Борисов - по данни на БНБ 75% от влоговете на българите са до 1000 лв., а средната печалба от тях е 55 лв. на година. Остава премиерът да ни обясни как човек може да мързелува с 15 стотинки на ден…”

са тези стотинки сега при вече почти отрицателната лихва на банките

вместо да се занимават с данька на колите, да бяха променили такса смет.

Много е просто, но не е за прости корумпирани хора. Просто спрете ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ г-н Борисов и тогана няма да има нужда да се вдигат нито данаците, нито горивата, нито застаховките и т.н. и т.н.

Айде сега корупцията ви е виновна . . . ! Че ако спрем корупцията и престъпността, къде ще си ги заврем тия всичките пари ?

много сме бедните г-н Борисов, дайте ги на нас !!!!!!!

Че ние нали от вас ги взимаме бе ! Ти да не си полудял нещо? Мен Цецко ме е научил едно нещо: Кръв повръщам, но пари не връщам !

Напишете ги ПОИМЕННО тези кметове и къде са кметове.

Да кажат как ще чистят въздуха със пачките,които ще отлтаднат?

Ей пак се уредил Даниелчо Панов да стане шеф, тоя път на НСОТРХДЙЪЪ. Кмет е на общината с най-високи данаци в държавата, и още иска да ги вдига.

300,400 лв. не е малък данък,Каско 400, го 300,винетка,преглед,зона, за кола 150 к.с. идва 1500 лв. А беше 1000 лв. т.е. увеличение с 50% само за една година.

Нормално е ! По-малко остава за крадене !!

Имам немски TUV с написано черно на бяло EURO4 което нашите тумбаци ОТКАЗАХА ДА ВПИШАТ В регистрационния талон!

Отивай при представителя на фирмата производител в България (не Дилър а официален представител). Там въз основа на това което имаш ще поискаш да ти извадят сертификат на който пише кола с шаси номер еди кой си притежава Евростандарт еди кой си и да ти ударят печат. Ще се наложи да платиш 80 лв , но това е Герберската недолмислена простотия , след това в КАТ освен че ще ти откажат да ти впишат това в талона ще ти кажат 20-25 лв за нови талони и колата на вторичен преглед за да потвърдят номерата на шасито. Така ще се сдобиеш с новите талони и серитификат за има няма 110-115 лв. (Явно в ГРОБ това не го считат за пари). От там нататък отиваш с Метсни данъци и такси подаваш данъчна декларация в която попълваш евростандарта. Вероятно ще ти искат ксерокопие на талона към данъчната декларация. Това е всичко , но мнооо занимавка, мнооо нерви , супер много простотия и не малко пари за един обикновен човек

Гърбатите съвсем стигнаха дъното! Сега искат да узаконят още една кражба от народеца!

Стига с тази глупост, че ми писна! Ок, данъкът щял да се вдигне "с 5 до 10 лева на година". Кмете, вярваш ли си, като твърдиш, че за 5 лева/годишно някой ще слезе от таралясника?! Няма да слезе! Т.е. мантрата "екология" отпада! Остава скрития смисъл - повече пари в хазната за усвояване, пък майната ѝ на екологията! Избори идат! За един човек 5 или 10 лева са нищо, но за една община на 100 000 да вземеш по 5 или 10 лева си е нещо!

Ефраимова, спориш с директива на цветан цървулът!;)))) ..кмета няма думата!:))

Като са се загрижили за въздуха направете и по строг контрол върху това, което се движи по улиците, забранете вноса на коли над определена възраст (10- 15г макс), гледайте какво се гори в градовете (включително някои калпави пилети). Ама не ние си искаме парите, а ефекта от тях как ще дойде (и дали) не ни пука.

Крайно време е да станем "бяла държава". А предложението за по-висок данък на старите коли е едно от много добри неща. Аз искам семейството ми да диша чист въздух. Искам всеки стар таралясник да си замине в моргата. И ако може всеки малоумен лигльо с 1000 лв в джоба да знае че е по-добре да вземе малолитражен евтин автомобил заради данъците, а не да се катери на мощен звяр на 20 години и с 300 кончета под капака. Крайно време е да станем бяла държава.

Ти си тъп и така ще си останеш. А дали ще станеш бяла държава като вземеш от бедният още 20 лева сам ще си отговориш

Иди на село, там въздуха е чист. Не змърсявай чата с глупостите си!

12г, бензин, фабрична LPG, 120 коня, данък - 180лв. За каква екология и за какви зданъци ми говориш?! Моята кола е пъти по екологична от твоят нов дизел-таралясник, дето уж бил имал евро6!

Що тогава старите коли с газови уредби ще плащат данъка на тези на бензин и дизел? Те саждите от гъза ти ли ги вадят, та да ти замърсяват въздуха.. УЖ екологията в тоз закон издиша отвсякъде

Предложението за по-висок данък на старите коли защото искаш семейството ти да диша чист въздух е като да намалиш теглото като си изрежеш ноктите. През лятото смог имали - не. Въздухът става ли за дишане - да. Е, все пак голям град е, ако искаш кристален въздух, пресели се в някоя от планините, които Господ шедро е дал на татковината ни. Проблемът със смога е през зимата и колите имат в него дял не повече от 10-15 процента. Основният замърсител са печките на твърдо гориво, основно използвани от т.нар. "енергийно бедни". А въпросното твърдо гориво им е дадено от държавата, т.е. от нашия джоб. И сега какво - веднъж плащаме твърдото на "енергийно бедните", после дишаме саждите на това, коет сме им платили, а накрая искат още веднъж да плащаме за колите си. Подчертавам - ако няма печки на твърдо гориво, смог няма да има. Дори през зимата бъдат спрени всички коли, смог пак ще има заради печките.

с такива малоумници като теб, едва ли.

Всички пишещи в подкрепа на Радев, на БСП, на протестите са страшно прости и злобни хора. Това личи от написаното от тях, от псувните и заканите, от съскащия език, който използват. Това е безсилието на БСП да свали ЗАКОННО избраното правителство, че да дойде тя на власт, да ограби натрупаното по време на това правителство и след това да се оттегли с тлъстите партийни и лични сметки "УЖ" под натиска на народа, който със сигурност ще излезе, ама този път наистина спонтанно, да ги гони с камъни от Парламента. БСП пробва с игра на тънката струна с майките с деца с увреждания - не стана. Лъсна отвсякъде, че работата е нагласена с еднаквите шапки и тениски, еднаквите брадати типове, претендиращи да са "майки" пред Дондуков 2. Сега измисля колко е беден българинът като не може да си кара -разбирате ли??? - трошката всеки ден на мегдана или от селото до града и обратно. Или всеки уикенд до морето по магистралата с годния вечен за консумация асфалт на Борисов, или до Гърция. Това е голяма трагедия!!!

Урааа всички гербозомбита на амбразурата. Може даже Цветанов да ни даде по някой лев бонус. Абе клоун законно избраното с 23% правителство е ОК а Радев избран с 60% не е така ли

Коментар типичен за една Герберска Трътка. За ГРОБ винаги като о сере гащите някой друг му е виновен. Тези преди тях, онези по-преди тях, онези преди 1989-та , онези преди 1878-ма даже и Хан Аспарух. Наскоро световните борси бяха виновни, после руснаците , дъждовете че имало наводнения и язовирите преляли ..скоро чакаме слънцестоенето , лятното и зимното часово време , облаците и некачествените кецове на комшията. Дайте пример кога лице което представлява ГРОБ е излязло по ТВ за да каже " Ние сме виновни за това , ние за онова.."! Вие да не сте по праведни от господ бе ? Никога не грешите, винаги вие сте прави и винаги някой друг ви е виновен. Сега пък опряха че хората които стачкували били виновни за нещо а бе виновни са че още се мъчат да живеят по тия земи а не са хванали самолета само за това са виновни. Валерки Винкела кога си правеше гаргара с Евреите и казваше че си прайл майтапчийски снимки в Бухенвалд не бе виновен а ? Кога си прави гаргара с жените които повече от половин година живеят по улиците с черните знамена не бе виновен а ? Волен Сидерката кога се биеше със студенти и правеше махленски спявки по сред нощите в София пак ли ви бе вашият герой? Аааааааааааааааайде у лево! Хората им дойде до гуша да е е... с тях и да се подиграват а после щото си търсели правата нагли били и ще ги наричате всички КОМУНИСТИ! значи във Герберката Демокрация който стачкува и си търси правата е комунист така ли ? Айййде пак у лево да се научите. Да има как всички тия ГРОБ утрепки да ви съберът в казармите на СС така ще се научите че 2 стотинки на пода да намериш ще идеш да ги върнеш в полицията

цвъки, пак ли ти бе?

Кметовете са недоволни , че ще отпадне увеличението на данъка, а ние сме недоволни от кметовете, че крадат данаците , нали така г-н Данаил Панов !!!!!!!!!!!!!!!!!

Най-скъпия бензин в Европа е в Норвегия.. Но норвежеца дава 0,9% от дневната си надница за 1 литър бензин... Според УЖ управляващите ни - в България е най-еФтин бензина.. Но българина дава към 5% от дневната си надница за литър бензин.. Тъй е при насъщния, топлото и т.н.

Долара си е долар, петрола е в долари и хич не му пука на нас какви са ни заплатите. Изобщо аргументът "при нас заплатите са ниски, следователно..." е абсолютно неоснователен за каквато и да е претенция на нас да ни бъдат продавани по-евтино някакви неща.

според теб неоснователно са по магистралите.. Така ли.. Неоснователно и през 2013-та не развяваха сметките си по улиците..

Че как няма да са недоволни,вчера бате им Бойко им обеща от баницата и на тях-има още мнооого за крадене ,затуй не щат да пускат кокала...

Казано е: "Парите са в бедните", "Да, ама те са бедни.", "Да, но са много."

Данъка на старите коли ТРЯБВА да е по скъп. За да е стимулиран бай Ганю да избере 10 годишния фиат пред 20 годишното бмв за същите пари като отиде в автокъщата. Или искате децата ви да дишат сажди за да са доволни джигитите ? Ама под фуражката на радев акъл не расте и не го разбира това.................

10 годишна кола е нова? Идиот!

Бъркаш данъци и такси, точно като тъпанарите от ГЕРБ. С данък се облага имущество. Зависи от стойността на имуществото. Колкото по-скъп е автомобила, имота и т.н., толкова по-висок му е данъка. Таксата е за нещо, с което създаваш грижи на някой друг - например такса смет. Такса неекологичен автомобил може да има, но не и данък за това.

"к" няма с какво да разбере, това което обясняваш. Непосилно е, Вожда нали им каза - Аз съм прост и вие сте прости, ще се разберем. Е, както виждаш, отлично се разбират.

и под твойто таке акъл не е расъл!!! Само да та питам - що колите с газдови уредби ще плащат същио данък като с бензин и дизел???

К-уко тъпа, не можа ли да ти роди някоя друга мисъл рибената чорба в главата ? Това го повтаряш вече за 6-ти път. Децата ми ще дишат по-чист въздух като се ометете и спрете да ни крадете !

Айде без да ме стимулираш да купувам скапани италиански кошници . Моля. Каква кола ще имам си е мой избор щом се предлага на пазара и 20-25 годишна ще карам . Щот така ми харесва. На теб как ти харесва да чукаш дърти баби, да пишеш глупости тука или пък да си загрижен за саждите .... Като гледам и в твоята кратуна няма друго освен паяжини....

Абе тоя кмет май трябва да увеличи лекарствата си. Той все едно не живее в България. Какви ги дрънка. Хубаво е да се чува като ги говори едни.

Направо пуснете един DMS номер: 'Жълти стотинки за чист въздух' :-) А може и 'Левче за студена вода' 'Всяко левче в касата на партията убива по една фина прахова частица'

Когато и да вкарат кметовете в кауша, все е късно!

По света държавите стимулират хората да си купуват нови коли като им дават по 5000 евро ако върнат старата. Проверете как е в Германия, Англия, Франция. А не наказват избирателите си защото са бедни. Тия тук ще ни изкарат, че ние с нокти и зъби държим да си караме 20-30 годишни автомобили. Все едно ние не искаме да караме нови коли като тях !

По Света те принуждават да караш нова кола, защото като минат 5 гидини трябва да я смениш, иначе даваш огромни суми за ремонти. Та автомобилната мафия е пряко свързана с политическата.

Иди си дай 15 годишната кола и да видим ще ти дадат ли 5000 евро...

Sega si imame i lobi na kmetovete FEODALI - Mangalistan 2018

" И в крайна сметка с тези 55 ст., които се получават, подпомагаме въздуха да бъде по-чист в нашите общини", обясни той." И как точно с 55 стотинки.... правят въздуа по-чист?

Taka im se uslajdat danacite na BGkmetovete, sichkite i kmetove i obshtinski savetnici stanaha milioneri a sega natiskat naroda po visoki da bili danacite , a kato otidesh v kmetstvoto kmeta vse go niama!

наше село кметът наредил да изрежат по-дебелите дървета за огрев на избирателите от общинските терени (тротоарите). Така нямало да използват въглища и въздухът щял да се пречисти много...го.

Само да ви светна за моите разходи за Нова кола: Цена - 40 000 лв Каско- 4000 лв Гражд- 400 лв данък - 180 лв Год. пддр - 2500лв Щети непокривани от каското (огледала,боя,фарове, антени, тасове, гуми и др.) 1500лв/год Амортизация поради лоши пътища - 4500лв/годишно Обезценка на колата - 6000лв/годишно Глоби от камери и катаджии: 920лв Общо: 60000лв Разделено на 12 месеца 5000 лв на Месец Кмет съм и не ми пука-общината плаща разходите ! Мислете му вие !

FORMULA1

Кмете, Всяка година ли нова кола?

Всяка, всяка Формуле ! За да е по-чист въздуха ! Хи-хи !

Ти цървул смотан не си видял нова кола в живота си!!!! Цена 40 000 лв - ОК Каско 4.5% върху стойноста = 1800 лв! (първа грешка) Гражданска (за кола 40к) около 260 лв! (втора грешка) Данък (180 лв) при гражданка 400 лв данъка ще е около 350 !!!! (трета грешка) Год. поддръжка - на новите коли смяна на масло за първата година 240 лв., всичко останало е мит. Ако нещо се счупи... гаранция Няма щета непокрита от каското (особено ако е 4000) - никога си нямал каско Амортизация - 0 лв. Обезценка (около 10% от стойноста на колата на година) 4 000 лв. Глоби от камери - това си е твой проблем а не на колата!

Тук въпроса не е дали аз или ти сме имали нова кола, нали ? Въпроса е какви са разходите за това удоволствие ? Като гледам разликата между това, което аз казвам и това което ти казваш е пренебрежимо малка. В някои случаи разходите за твоята кола даже са по-големи. Е, не всеки е наркопласьор или общинар като теб, за да може да си позволи 5000лв месечен разход за кола. Някои хора си изкарваме парите с труд и не сме съгласни да ви тъпчем дебелите задници с тях !

Имам един много плах въпрос към теа кметове и кметици. Ако сега си купа нова кола след три пет години пак нова ли да си купа,за да съм в еко нормите и да не ви плащам рекета? И ако е тъй,щоне вървите на пуууу..а си ма.йн.а!

Фюри

Затова,се купуват коли на лизинг.Караш 5г.,и вземаш нова.

Че, кой му пречи на кмета на Велико Търново да вдигне данъците на колите и сега??? Да, може, но никога повече няма да бъде избран нито той нито ГЕРБ.

и така 13 пъти до сега.

са раздути, това изисква средства. След като общинските съвети необязпокоявани от никого си увеличават таксата смет , което и в правомощията им, но не могат данъка върху МПС, то сега те търсят източници за попълване на непрекъснато растящите им бюджети. Преди години, всички данъци се събираха в републиканския бюджет и той субсидираше общините, като оказваше и някакъв контрол върху техните разходи. Нима е нормално да има такъв огромен излишък в държавната хазна, а кметовете лобистки да се опитват да си вдигат приходите чрез промени в други закони ?!?