Кметът на Одрин поиска ограничаване на надписите на български език в града

"Езикът е една от общите ценности на нацията. Ако загубите езика си, ще загубите всичко", посочи Гюркан, като отбеляза, че не се оплакват от идващите в града българи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ние тогава да махнем новините на турски?

Да си гладувал за когото трябва - да сме ги махнали Ама 30 години си гласувал за Партиите на ДС и дериватите и (НДСВ, ГЕРБ и ИТН например). И после мрънка. Кво мрънкаш?

за по 4000 лева. Българи масово купуват имоти там, както и в Беломорска Тракия. Въпрос на време е да си върнем каквото беше отнето.

Тогава пишете на английски,все пак бг трябва да знаят какво се продава.

Както винаги и навсякъде политиците са най-неадекватни и популисти. Там точно пишат на български, защото е добър бизнес. Ако идваха китайци и на китайски ще пропишат.

Хубаво е, че все някъде има надписи на български, то в България такива не останаха.

може да бие до Австралия и наопаки до Одрин кой да е политик...... Щял да си загуби националните ценности , бля , бля....

Кала, кала.

Ех как хубаво щяхме да си живием по света без политици .....не мислите ли

Анджък

Е тюрка дума

отивам за гащета и се връщам костюмар до петите за нема 100 евро.

Е не е турска! Една от няколкото турски е кюлоти.

Не е! ... Най-стария вариант е български/санскрит!

Не може, друже. Костюмът се продава за 190 само ако си премерил на място гащите;)

Че в Одрин от стотици години е имало голямо българско население. И друго разбира се. Така, че няма лошо

И гащи има в комплекта. 200м по-надолу и безплатен сюнет влиза.

Най-добре е новини на Български в Одрин, а после и в други градове! ... И повече български църкви! ...

Доган не харесва тази новина }:

и баклавичка ще хапнеш !

Той Доган е по-българин от Кирчо, Кокорчо и КУРнела ... Питай защо е персона нон грата в Турция!

Правилно ! Аз не ходя в Одрин за боклуци и Ментета ! Глупаци вие пренасяте болести от Турция с боклуците които купувате !

В България почти не останаха надписи на български ! Всичко на английски или поне на латиница ! Доброволно се самоубиваме ! Сложил българския флаг на фирмата си а тя с английско име :) ! Малоумни ! Даже на охранителните фирми и пазачите на гърба пише " security " :) :) Слабоумни с холивудски синдром !

Напротив , в Турция спазват стандарти , стоката е истинска - за това хората ходят там . Мляко , Масло , Сирене , Зеленчуци , Дрехи - всичко е без ГМО което имаме в България - в България всичко е канцерогенно - стандарта е на САЩ .

Напреж тракийци, нашто знаме е месаля! Ей така пак ще завземем Одрин!

Този май не осъзнал някои елементарни закони на пазарната икономика. Ако искаш да купуваш нещо, купувай го на какъвто искаш език, но ако искаш да продаваш - продавай го на езика на клиента. В Германия така казват - ако ще купувате, говорете на какъвто искат език, ако ще продавате - само на немски. Ако нем можете, японците могат.

Пропуска ти на БСП,казва всичко.....Не нас троле....

И в България трябва да се ограничат натписите на английски, арабски !!!

че то тия как ще пишат тогава ? Ей тия мръсни безродници къде са ни истиснките политици да ги заврът на кучето в гъза... Има надежда на есен ВЪЗРАЖДАНЕ .. не забравяйте кой пусна макетата и призна езика им... БСП,ДПС,ГЕРБ,ДБ,ПП НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ...

То в нашата чудна столица не можеш да намериш Бг ресторант, пълно е с пицарии, бургери, вериги за бързо хранене, навсякъде пише на латиница. Големи сме продажници. В Сърбия така ле е? В Гърция? В Турция? Хората много повече държът на своето.

Тоя град в коя държава беше…?, че чак и кмет има хахахаха

Преди няколко месеца, може и година да е минала, имаше документален филм за това как се чувстват хората от двете страни на границата. Задаваха въпроси на българи от турски произход, които ходят да пазаруват в Турция и на българи изселници, вече живеещи в Турция. Един от тях обясняваше, че преди 10 годни било по-евтино да отиде до България да пазарува, но напоследък станало скъпо и вече българи идвали да поазаруват по-евтино в Турция. След няколко поредни години с 20% инфлация под вещото ръководство на Ердоган, така се получава. Едно време в Сандански на централната улица почти нямаше надпис на български, за сметка на гръцки. Да не би да е било защото стоките ни са истински?

И руски... справка Поморие...

AMA l - i - l - k - e AMA CHALEVO................ KAKVI VIZI MA PAZNA LEIKOOOOOOOOOOOOOOO ????????????? TI KOGA IMASHE VIZA DA VLEZESH V TURKEY ?????????? EDINSTVENNOTO BEZGRANICHNO NESHTO VAV VSELENATA E BULGARSKATA PROSTOTIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Айде споко комшу, няма да превземаме Одрин отново - искаме ви само евтината и хубава стока. И всички ще са доволни.

Чиба..

Ало, скоро, Макетата ги пуснаха в ЕС. Ти нали си с Русия, какъв точно е проблемът?

Ей така се превземат чужди терени в 21и век. Горда независима турция с ‘независима финансова политика’ и ‘собствена валута’ турската лира е 10 сторинки, а преди няколко години беше левче. Ако не беше ЕС и скоро надяваме се еврозоната сега у нас щеше да пише на турски и да идват турци да пазаруват. А наще заплати и пенсии да се измерват в центове.

Турците са ненормалници. Какво целят с това всичко да се пише на турски. Хората да знаят турски ли, глупости, няма как да стане. Дори STOP при тях е DUR. Ще се чукнат по кратуните.

Няма лошо в надписи за чужденците. Оплакват се, че често има надписи само на български. Това е като в центъра на града ти магазините да са само с надписи на английски примерно. Не би ли се оплакал? В случая има лесно решение- надписите да са с еднакъв шрифт(не единият език по-дребен) на турскш и другия език.

Не ми говори за немците, че с тия номера са ама и лекетата. Питаш за сандвич, разбират те, дават го и казват сметката на немски на международно летище. Иди разбери колко дължиш. Да не говорим да ги питаш за транспорт до града или нещо такова или на автомат за билети да си купиш(менюто е само на немски).

Ъ? Я пак. Преди са ходили в Българшя за евтино, а сега българите ходят там,но незнайно как в Турция било лошо с инфлацията. Сам казваш, че там стоките са по-евтини. Това по всяка логика трябва да е по-добро. Трябва да се оплакват, ако цените им са като бължарските.

Ами защо не се откажат и от латиницата? До преди 150г са писали на персийски.

Какво доживяхме, турците се дразнят от няколко табели на български. Сакън да не им се изгуби езика. Те дето са 80 милиона и продължават да нарастват се притесняват от нас, дето сме няма и шест милиона и продължаваме да намаляваме. Вай, вай...

А надписите с латински букви на турски по автогарите в Хасково и Кърджали следва ли да останат? Че това макар и търговия все пак е и административна услуга. Не е просто алъж- вериж на гащи и чорапи. Да не говорим че ДАИ и полицията се правят, че не виждат , че надписите в автогарата и по транспортните средства табелите откъде и закъде пътуват е само на турски .

Крым - наш! :)

макетата бе, ега!..

Всички наименования на географски и исторически обекти с турски имена в България ,да бъдат сменени с български.

Пореден пример на политик, който се занимава с глупости за да отчита дейност.

турчинът искал само на турски - бе що махнахте визите тогава - затворете се от всякъде , слагайте чалмите и се кланяйте на падишаха ... и спрете да правите кино , че дразни ! ... а пък аз искам да се махне двойното гражданство и ваш'те да не се мъкнат тук да ми решават съдвата и има една незаконна партия в България - искам и нея да я няма !