Кметът на Банско: И в ЮНЕСКО, и тук не ни разбират за Пирин и ски-зоната

Всяко инвестиционно намерение ще премине през необходимите задължителни оценки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Води се „зелена“ пропагандна война заради швейцарското финансиране към съпругата на Тома Белев!

В България така наречените природозащитници се занимават с рекет, изнудване и организиране на плетени протести. Няма как държавата да си партнира с еко терористи като Тома Белев, който е интересува само от лесни пари.

Икономов, проблемът не е, че този и оня не разбират проблемите на ски зоната на Банско. Проблемът е, че ти не ги разбираш. Или поне ги неглежираш. Ето ти няколко. Организацията на работа на гондолата е трагична. За да си купиш карта, например, губиш повече време отколкото да се качиш на лифта. Мога да ти изброя поне още 5 неща, които ако се подобрят, лифтът ще подобри двойно ефективността си. Тротоарите в града са в трагично състояние. Има места, където туристите трябва да вървят по платното, например от МОЛ-а, в посока обратна на лифта. Цяло лято всеки реже дърва когато си иска и ги реди където му падне по тротоари и улици. Зимата същите тези дърва се превръщат в смог, който трови всичко живо, особено в ниската част на града, където е и старият град. Да не говорим, че миналата зима, като дойдоха повечко турски туристи, по цялата чаршия в кръчмите се скъсаха да се надпреварват, кой по-мазно маане да надуе по изнесени навън тонколони. Да не говорим за това, как местните си джиткат с колите по пешеходната зона, щото са си у тях. А огромните сгради, стоящи празни? Не ми разправяй, че вярваш, че втори лифт ще ги напълни или продаде.

Айде правете го този лифт, че остаряхме вече. В тази държава всичко много мъчно става.

Тук не ни разбират, защото хората на Прокопиев от "зелените" правят всичко по силите си, за да дискредитират България и развитието на зимните спортове!

Бре какви хитреци, все някой не разбрал. И аз не разбрах защо от едни огромни територии нещо уж ще се прави за спорта, я вода се ще зауства, я други спортни съоръжения. Никой нищо против няма лифта, ама като се качат всички горе, къде ще ми карат? Някой сеща ли се какво ще става по пистите? И хайте покрай новите съоражения как няма да се дигне някоя друга сграда за спортни цели, то нужда от поддръждка ...... и прокрай сухото изгоря и суровото!

Списъка с кандидатите за следващата чистка на "цвета на нацията" стремително нараства и предишния, в сравнение с предстоящия ще е като само заглавието му, Засега всички политици, медии и НПОта полагат усилия да не бъде отприщен гнева на хората, но никога не се знае от къде ще се появи огъня. Има време... Ще видим.

Не знам кой кво не разбира, ама лифт още няма, така че не е лошо малко по-бързо да се разберат

чи кой иска Бг да просперира? С тая демокрация седерастите затвориха и унищожиха маса й предприятия и цели отрасли на икономиката ни в услуга на международни лобита и мафията затова сме на това дереже.

Насадено е виждането, че всичко около Пирин ще е във вреда на природата, не знам от къде тръгна това, но е много погрешно и пагубно за нас

И кой го казва моля? Виждания всякакви се опитват да се насаждат, вашето какво е? Че човешката дейност до сега е от полза за Природата? Или забравяме, че в основата на съществуването ни е тя - Природата - и е много малоумно да режем клона на който седим.

инвестиционни проекти, които биха подобрили жизненото равнище на българите-само на един вероятно българин- цеко минетчиев

Не ви разбират защото човек като тръгне да разгледжда докумети, решения и начин на управление, непрестанно излизат неясноти,пропуски и нарушения които от своя страна оставят съмнения за нещо скрито, за нещо извън закона в полза на чатни интереси а не на обществени! И то направени толкова плитко и явно, че някак си не може човек да повярва, че е чисто и просто недоглеждане, пропуск или зле свършена работа! Може намеренията да са ви искрени и в полза на района но докато не се изчистят тези неща няма как някой да ви разбере и да застане на ваша страна.

Лакомията не води до нищо добро. Да, може да се отворчт още работни места, може и печалбите да скочат, но що за кретенизъм е да не виждаш, че осирането на горите е проблем за стотици години на пред. Възможно е потомцте ни да не живеят до тогава по тези земи, но защо е нужно да оставяме след себеси разруха това варварско отношение, към природата ни прави само по-жалки и обезмисля съществуването ни, като вид.

Г-н Добрич пак се изживява за някаква предучилищна педагожка.Зелените и изобщо еко активистите трябвало да съдейства на ВЛАСТА-доброволно и под строй със свирка да засаждат храстче и да пеят ако може.Алоо Добрич основната роля на тях е борбата със законите и тези мафиотски кметове ако не знаеш.Причината за това е Мафията за която ПРИРОДА не означава нищо освен пари и разруха.Пари от такъв туризъм -НЕ БЛАГОДАРЯ!

Задачата и призванието на еко активистите е да се борят с мафията и със законите? Ще си умра от смях :))) Иначе много добре е казано! Тези, които се борят със законите се наричат престъпници. Думата престъпник произлиза от престъпване на законите. А за борбата с мафията си има Полиция, ГДБОП, ДАНС, Жандармерия и т.н. Вие екоталибаните наистина нито знаете на кой свят се намирате, нито какво и защо го правите. Да правиш добро за България е да действаш за нейния общ просперитет.

Ако НС гласува закон за добив на шистов газ в Генерал Тошево, ти ще викнеш "Ура!" или ще ходиш на протест на жълтите павета? Или ще отидеш да пребиеш първия сондьор, който запали компресора си в Добруджа?

Нещата изклистализираха. "Борба"? Ти и тези като теб се борите? И възприемате различието в мненията, не като повод за диалог, компромис и предложения, а като повод за война. Кажи ми, ти докъде би стигнал в тази твоя война?

Да направим бетона повече от скалите. Пирин е български точка. Някой е кмет на Банско ле а не на Пирин.

Ей, екоталибани!! Стига сте протестирали, ве!! Пречите на Цеко да построи хотел на връх Тодорка. Спъвате икономическото развитие. И стига с тези гори, ве!! Те пак ще пораснат след 200-300 години.

Само нов лифт ли е позволен? Зелените - в лицето на Боян Петров - предлагаха същото.

Крайно време е да играят тоягите. Демокрация с кретени не се прави!! Да попитам ли ЗАЩО бургаския нещастник не лае, че юлен плаща 4 СТОТИНКИ НА КВ.М ГОДИШНА КОНЦЕСИОННА ТАКСА И ЧЕ ПОЛЗВА 40% ПОВЕЧЕ ПЛОЩ ОТ ДАДЕНАТА МУ С КОНЦЕСИЯ???? Ама иначе - ривем!! Писта, та - писта, нали, нещастник???

Гордия Европеец, не се ли усещаш кого подкрепяш? Виж, проучи кои партийки изритани от парламента стоят зад екоталибаните и се опитват да трупат политически дивиденти от това.

Онези със суджука , нали са от твоя регион ?

Алооо, добричлията;) Да те светна - това по Черноморието е резултат от дружните усилия на всички управлявали през фалшивата ни демокрация партии! Всяка една от тях се е разплащала и отблагодарявала - къде на верен партиен функционер, къде на верен спонсор - я с хотелче, я с ресторантче! И няма сила , която да ги спре да искат още и още... Резултатът го виждаме всички! Защо си мислиш, че в Банско и околностите на Пирин ще е различно, когато манталитета на политиците и партийните "бизнесмени" си е същия?!

Не плачи, кмете - важното е, че Цеко те разбира;) Но едно ще ти кажа - като го осере.е веднъж, няма връщане назад! Накарай Бачо Валери да те разведе из така любимия му Слънчак - дано ти хареса, прескочи и до Несебър - там пък питай един бивш гл. архитект как така уж са обект, защитен от Юнеско, пък и частни улици се намират, а самия архитект пък си спретна хотелче на пъпа му, за чудо и приказ в пълно нарушение на така строго съблюдавания стил?! Така е, кмете - тук е България - страната на неограничените свинщини! И пуснете ли веднъж духа от бутилката - връщане назад няма!

Какво има за разбиране бе лакоми селтаци.При разрешени по план около 8700 легла вие застроихте два пъти по вече.И сега лифта ви бил малък.Ами разрушете надстроеното и ще ви стигне.Но лакомията ви е безкрайна.Съсипахте хубавото градче и го направихте като бетонен коптор , планински вариант на гетото Слънчев бряг.

ЗА ТОВА СА И ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ВАС!

Пак див вой на екоталибаните в коментарите тук и пак включиха и нашето "бетонирано лайноморие" в кюпа за оплюване. Горките. Явно наистина много мразят България - не стъпвали по "лайноморието" ни, а ходели ски да карат в Австрия. Е, за какво се пънаха тогава да съсипват родния ни туризъм в Банско? В Австрия да си имат туристи, но в гадната България - само диви трънаци и генгерлици, без кьорав турист. А защо така? Ами ей тъй, от инат и екоталибанство. Относно нашето "бетонирано лайноморие": то е на доста високо ниво. Едно от най-новите ни вилни селища - Екотерма в Кранево поразява с архитектура, простор, свежи цветове, уникална паркова растителност и цветя, басейни, мостове над тях и така нататък. Всеки може да погледне снимки в интернет. А аз мога да изброя няколко отлични хотела в Зл. Пясъци и Сл. Бряг, които са просто на световно ниво по всички показатели. Така че бългорамразците е по добре да замълчат.

Дай направо и цени и контакти за резервации на вилно селище "Екотерма" в Кранево, гледам че си добре запознат... Иначе има няколко места по черноморието които са добре направени и с мисъл. Сигурно общо са 10-тина хиляди легла. Останалото е безумие. Строи се без капка мисъл за възможностите на плажната ивица. Какво ме интересува колко е отличен хотела на в Златни пясъци или в Слънчев бряг, когато околността e осрана а плажа - претоварен. Аз и вкъщи си живея достатъчно добре, но на море ходя заради морето, не заради луксозния хотел. И понеже явно ти работиш в този бизнес, аз пък работя в този с пречистването на води, искаш ли да си говорим колко от ПСОВ по морето работят добре и с какви технологии са? Прави са хората да го наричат лайноморие.

LeGrandTulup

"Какво ме интересува колко е отличен хотела на в Златни пясъци или в Слънчев бряг, когато околността e осрана а плажа - претоварен..." Виж, говоря не точно за хотели, а за ол инклузив хотелски комплекси с прилежащ към тях плаж. На плажа чадърите и шезлонгите са осигурени, само за гостите на хотела и включени в общата цена. От такива комплекси няма смисъл да се излиза извън тях, те включват всичко което му трябва на туриста. В Обзор също има няколко такива. В един от тях съм и бил гост - просто е приказка от всякъде. За чистотата на водата... това вече едва ли е проблем или по вина на самите хотелски комплекси.

Малко встрани от темата - и двамата сме с точно 10 минуса, и двамата изказваме мнения срещу "зелената догма". Мисля, че току що пребройхме "еко-активистите" по темата. Не че има значение, но е интересно, че са бройми, а това говори за организация. А където има организация, има и организатор.

LeGrandTulup

О, да. Така е. Само не знам, дали екоталибанчетата са наясно, че действат срещу България?

накрая и Валери Симеонов да се ОБЛАЖИ и лапа от съюза с ГЕРБ. Трябва да се действа бързо. Дойдат ли нови избори Валето няма да има и един глас. Каквото успял да лапне това е.

Dolu korumpiranite kmetove s kakvito e palno v Mangalistan!!!!

На 42-та годишна сесия на Комитета за културно наследство на ЮНЕСКО е взел решение позволяващо строеж в буферната зона на нов лифт в Банско. Де го Ямбол, де го Стамбул. А Папата разреши ли ? А Светия сенод ?

Буркина Фасо и Ангола!!!!!!!

КОЛКО ДАНЪК ЩЕ ВНАСЯ БЕЗРАБОТНИЯ ГРЪЦКИ СОБСТВЕНИК НА "ЮЛЕН" в БЪЛГАРИЯ?

Едно островче !

ако трябва да се иска и съдействие от ФБР и ЦРУ да се проследи къде отиват печалбите от анонимната криминална Юлен със собственик кипърски бездомник. Такива пари могат да отиват и за тероризъм, за наркотици, проституция, трафик на хора, подкупване на съдии и в тоя смисъл световната сигурност е под заплахата на тия тъмни потоци пари

Не е анонимна....... fibank.

Стане ли въпрос за пари, питай евреите, те знаят всичко по въпроса.

За лифта добре. А как вървят нещата с метрото, летището и пристанището там?

Хич нема се излагаме - направо HyperLoop до София се проектира. Следващата петилетка ще има и космодрум за по-отдалечените туристи.

Харесва ли ви или не бизнеса и индустрията се развиват. Ако не сега, след време. Ако има дръвче на пътя на магистралата, то ще бъде отсечено. Въпрос на време е. Това е истината, дори и тя да не ни харесва. Въпросът е не дали прогресът ни харесва, а как да го насочим. И в примера по-горе, въпросът не е да спрем магистралата, а да преместим дръвчето. И тук е мястото на истинските еколози, те трябва да предлагат изпълними решения и приемливи компромиси, а не сляпо да се противопоставят на всичко и на всеки. Казвам "еколози", защото това са хора с образование и професия, и на Запад това са високо ценени специалисти, дизайнери и консултанти, които участват във всеки по-голям проект. Колкото до нашенските "еко-защитници" - спомняте ли навремето една скрита камера, на която едни "еко-защитници" изнудваха бизнесмен за 200 000 лв. (не съм напълно сигурен за сумата)? В България има "зелена мафия", която се стреми да бъде "незаобиколим фактор" във всеки проект (разбира се, всяка прилика с фирмата с двата самосвала на Деян Пеевски е случайна и непреднамерена, но много натраплива). И тази зелена мафия държи всеки предприемач в постоянен "шах" с организиране на граждански инициативи, фейсбук групи, спонтанни протести и т.н. Ако мутрите навремето искаха "такса спокойствие" за прохождащите бизнеси, как се нарича това при еко-защитниците? Такса "фейсбук спокойствие"?! Само че, този път "незаобиколимия фактор" беше заобиколен. Как? Ами, в този случай предприемачите си имат министър. Предполагам, че разочарованието е голямо. Не ме разбирайте погрешно - и аз предпочитам зеленината на разстенията пред сивотата на бетона. Но бетон ще има. Неизбежно е. И работата на "зелените" е да предлагат алтернативи и да изискват регламенти. Нашите "зелени" май се оказа, че предлагат дандания и изискват кинти.

Пирин не е на Зелените. Не е и на един ненаял се счетоводител Цеко. Пирин е на България и българите.

Така е Пирин е за всички - и за скиорите и за зелените, и за всички останали. Но защо зелените си мислят, че те са представители на всички останали. Аз не съм скиор, но имам приятели скиори и всички искат по-къси опашки Събота и Неделя. Тях кой ги представлява? И как да се реши проблема с наплива по празниците? Може би да си вземем един разглобяем лифт, който да сглобяваме в Петък на обяд и да разглобяваме в Понеделник сутринта? Аз искам да мога да отида с приятелите си и докато те се чепатят по пистите, аз да се разхождам по музеи, молове или да си намеря някаква пътечка в гората. Мене кой ме представлява? Ти ли? И как да стане това? Какво ще предложиш?

Човече и ти си точно толкова СЛЯП колкото мислиш, че са другите! Не говоря за екологично-индустриалните блуввания дето си ги написал! Говорим за това, че тука има такова БЕЗ ЗАКОНИЕ, че даже и ти няма как да го подминеш! В банско и около пирин се правят такива далавери и измами и не законни неща, че ако не е подкрепата на политик, то няма как да стане! Ако не си запознат попрочети малко или питай! Ама тва дето ми го пишеш за спокойствие екология и индустрия е само една много малка част от шитнята около банско!

Много циничен бе, коя крава те отгледа такъв, да не си от Пеевската жилка?

Пенка, Пенка :)

Преди да даваш компететно мнение отида по време на сезона в Банско ! И бъди там поне месец и ще разбереш колко не си прав и за какво става дума ! Няма нищо общо с това което си написал !

Значи ако се погледне по данъчни писания се оказва, че сегашния лифт е внесъл толкз пари в тая държава, че есе едно на него годишно се возят малко по малко от 7к души! Значи тоя лифт е НЕ РЕНТАБИЛЕН И НЕ НОСИ НИКАКВА ПЕЧАЛБА НА ДЪРЖАВАТА! ЗАЩО ТОГАВА СЕ ИКСА 2-ри лифт!? Ако първия е не рентабилен то втория ще е още по-малко! И тъй като тоя лифт ЩЕ БЪДЕ ПОСТРОЕН ИЗЦЯЛО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ, И КОЙТО ВИ КАЗВА НЕЩО ДРУГО Е ДОЛЕН ЛЪЖЕШ И ПЛАТЕН РАБОТНИК ПРИ ЦЕКО, то значи АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА СЕ ДАВАТ МОИ ПАРИ ЗА 2-ри ЛИФТ И НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА СЕ СТРОИ 2-ри ЛИФТ! После защо, след като дори сега не се оползотворява цялата ски зона, имам предвид, че има писти дето не са били отваряни обработвани и прочие от 1987 г насам, та защо се иска да се правят нови писти!? И трето кога държавата ще НАКАЖЕ цеко минев за това, че му беше разрешено да ИЗСЕЧЕ 600 декара гори за да разшири текущи писти а той ИЗСЕЧЕ 1200 декара!!! КОГА БЕ ДРАГИ МИ ПУ-ТьО аа пардон кмете не банско!?

"Той обясни, че оттук нататък следва да бъде актуализиран концесионният договор във връзка с влезлия нов Закон за концесиите от 1 януари в сила."Да трябва да бъде актуализиран,ако досега концесионерът не е плащал нищо от тук нататък общината и държавата трябва да му плащат,че е "инвестирал" в Банско и печели.

решението в Юнеско е взето с гласовете на Буркина Фасо и Ангола, ако не знаете, поради лобирането на Симеонов...

ОТГОРЕ и всичко ще бъде наред. Всички условия ще са спазени. Няма да има закононарушения. Кого ЛЪЖАТ? Кого ЗАБЛУЖДАВАТ? Пари майка пари и алчност. Това е за съжаление.

1 милион от най платежоспособните българи не стъпват на Мутроморието ни. Явно и с Банско ще стане така. Че и в Австрия ми излиза същите пари, но без курорто на Цеко.

Da spasim Pirin !!!! Ceko e Bokluk !

До къде стигнахме .... Някой си, Юнеско да ни дава разрешение да строим на собствена територия!!! От друга страна, щом народа не иска и се бунтува, управниците да се смирят ...

Кой е народът? Шепата платени зеленковци?

Трите прасета превзели банките, народното събрание, министерски съвет, полицията и прокуратурата, армият е УмрЕла мишка, затова нея не я броя

"Зелената" идея е изкривена не само в България, а и в целия свят!

sawo

Ако всичко беше както кмета го обяснява, защо ги е страх от екологична оценка? :)

Лакомо дупе, кръв сере. Ще бетонирате и Пирин като морето, за да печелите, но това ще е до време, защото туристите бягат от бетона. Икономически ще унищожите природната красота за да си напълните селските задници.

ЕБанско е комунистическа клоака, тук са се пръкнали много терористи, шумкари, сега гъмжи от червени мафиоти, които отдавна трябваше да изгният под земята.

Seaseal

Горките неразбрани теее, как не се налапахте, търгаши...

Пирин не е Банскалийски, а на цяла България. Не бива парите и местните далавери да унищожават общонародна собственост. Малко ли се бетонира ? Кой е ЮНЕСКО, че да решава проблемите в моята страна. Парите нямат спирачки. Стига с тази алчност. Алпите, та Алпите. Ама Алпите са 94 пъти по - големи от Пирин ! И малко ли се застрои ? Това е общонационален проблем. Не местен.

И на Северна Македония :)

Кмете или лъжете и затова не Ви вярват или не знаете как да опишете великият за Вас проблем и за това не ви разбират? И в двата случай Вие сте виновен!!!!!!!!!!!

аз пък мисля, че кмета на банско не разбира какво е действието на законите, след като е допуснал многобройни нарушения и все още е кмет. след като концесионерът е заграбил с много повече, от това, което му е разрешено, имало 18!!!!! прекратени досъдебни производства в районната прокуратура, това е доста далеч от представите за нормално функциониране на обществените отношения. след като с лека ръка раздават на близки фирми гора, земя, море, за да постигнат най-накрая една голяма отврат - слънчака всички го знаем! и най-накрая тия лобисти предлагам да се обявят, да си обявят дохода, за да може да плащат и данък. стига толкова са минавали метър!

е как да ви разберат като сте едни лакоми гъзове!!!

Кмете някои сме били в Банско и много добре знаем реално колко време лифта е претоварен през сезона ! После да не се чудите откъде да намерите хора за да не спирате вторият лифт поради икономиоческа нерентабилност !

Каквото и да казват и едните и другите- Това е България и тук всеки прави каквото си науми,защото ние сме най-умните на мама и тати.

С какво построяването на втори лифт в Банско ще подобри жизненото равнище на българите?

На българите ли, че кой се интересува от тях?

Мафията у нас пред нищо не се спира. След като бетонира Черноморието, сега ще бетонира и Пирин. Пустите му пари, пустите му кражби. Всичко опоска, сега на ред е природата. А ти, българино, продължавай да се примиряваш. Ток, парно, вода, газ, храна - всичко върви устремно нагоре. Колко кожи още да ти дерат?

Това което говорите, е различни от това, което вършите! И по избори сте същите и при заграбването на концесия на богатствата на държавата пак не сте по-различни ЛЪЖЦИ...ония заплатаджии в ЮНЕСКО си гледат спокойствието, лукса и заплатите, дори не са разбрали за какво им говорите, Бокова им казала как да гласуват и толкова

За лакомията, граници и предели няма.