В Елин Пелин oтказват да приемат семейство сирийски бежанци

Общината в Елин Пелин отказва да настани и издаде документи на сирийско семейство с получен хуманитарен бежански статут.

Обратно в новината

Коментари - В Елин Пелин oтказват да приемат семейство сирийски бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че досега са живели криво ляво, но отсега вече са известни и в Елин Пелин определено няма да им е хубаво. Хората никъде не обичат да бъдат правени на маймуни и да им се налагат решения отгоре, така че на безанците ще им стане кофти ако въпреки всичко решат да останат да живеят там кудето не ги искат.

5 години в Турция и изведнъж решават!? че ще живеят в България???? тук мирише, ама много зле... Меркел кани бежанци, меркел да им намери къде да живеят. Сега става ли ви ясно за какво е подписано дъблинското споразумение? че и се га ще ми говорят за ЕС на 15 скорости?

Кой ги е излъгал , че в България е хубаво , да си вървят там от където са дошли, на нас и циганите са ни в повече , ама като сме имали глупостта да им дадеме статут , ето каква популация стане , затова не ви искаме , разберете го и го кажете и на другите бежанци , в България не е хубаво.

не питай старо , а питай патило. То и Косово си е било сръбско , но бавно и полека си е сменило населението и сега не е сръбско...... И силните държави го казаха, че и бомби пуснаха над болници, мостове и училища за да принудят сърбите да се отрекат от земята си . СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ КАКТО ИМ СЕ ХАРЕСВА И СЕ КРИЯТ ЗАД РАЗНИ КОНВЕНЦИИ, затова обикновените хора стават подозрителни и то аргументирано.

С ПРАВО ЗАДАВАТ ВЪПРОСА: ЗАЩО, ТЕЗИ ХОРА НЕ СЕ ЗАСЕЛВАТ В СТРАНИ, ОТ ТЯХНАТА РЕЛИГИЯ И ПРОПОВЯДВАНИЯ, НО ОТ ДРУГА, МНОГО ХОРА В БЪЛГАРИЯ ГИ Е СТРАХ ОТ "КОНКУРЕНЦИЯ"

FuckTheEU

От една страна съдейки по снимката, тия хора не приличат на терористи, а на обикновенно семейство бягащо от неспокойния живот в Сирия. Хоран а средна възраст, сигурно просто искат да намерят дом, работа и спокойствие. От друга страна обаче веднъж настанени, не се знае какви роднини може да започнат да им идват "на гости", затова страховете на Елин Пелинци са напълно основателни. Нищо не е черно и бяло, винаги има нюанси.

Ако не се спре тази лудост и гавра с нашествието и заселването(окупирането) на мюсулмани на нашите земи, това ще даде началото за обавяване на Новото Робско възтание! ...щурма за освобождение на Европа ще започне от БЪЛГАРИЯ за освобождението на Българския Народ, ще освободим и другите Балкански Народи, после Италия, Германистан и Скандинавските Народи! ЕК и ЕПарламент в Брюксел ще бъдат пометени, няма да ги спасят нито танковете на нато с които се заграждат, нито роботите за война-изкуствен инелект които падготвят! "Революцията не идва, Революцията е сега!"

къде им са документите. Едно заметресение е по-страшно - става за минути, но ние си вземаме документите и децата и бягаме. Защо не се заселват в имирствата и Турция - имат една и съща религия, а тук и джамии няма навсякъде или ще поискат и да им строим?

в Елин Пелин да се настанят, че е почти квартал на София на 23 км. А ние ще ходим по селата напр. Странджа Сакар - едно време Тато даваше пари младите да се настанят там.

разгеле Гоце е построил два хотела - сума ти сирийци може да настани там.

не ги гледайте че са възрастни - те ще отседнат законно у нас и после като почнат да идват - те имат големи семейства - деца, внуци, братовчеди и законно - ще има мюсюлмански махали. Честито.

по телевизията - нагли и нахални - карат ни се. Сега ни гледат заканително и ни се карат, а като станат повече и отседнат у нас!!! Питам аз кво дирят тук - що не са в Турция, Арабските емирства и пак ще кажа Русия - тя е интернационална държава и за справедливостта, а ние сме безсърдечни.

доколкото знам това е може би единственото качествено и на ниво фолклорно училище. Тези дечица по на 17 години у тях вече имат сами деца. Кво - да подгонят нашите момета и да им правят деца ли. Или да учат ръченица. Защо не им дадат някои празна къща в някое близко село - хем ще си работят в дворчето. Значи ние можем да живеем в селата, а те по градовете.

чеп ли идват да търсят? докато такива бягат от родината си по време на война, никога няма да са добре. Във военно време такива боклуци ги разстрелват.

КОЙ ги дава тези статути -бежанец?? Първата страна граничеща със Сирия е Турция. Какво не им харесва там? Има джамии,баклави,чай ...Тука те идват вече от Турция и трябва да се върнат там и да искат бежански статут там. А КАНАЛДЖИИТЕ И ДРУГИТЕ ГОСПОДА ТУКА ,КОИТО ДАВАТ НЕЗАКОННО СТАТУТИ В БГ ТРЯБВА ДА СЕ СЪДЯТ И ГЛОБЯВАТ.

Тяхното място е в Сирия, или друга мюсюлманска държава. Не са желани, защото историческите ни спомени свързани с исляма са само мъка, кръв и разрушения. Това е различно от глупавото обвинение във фашизъм. Впрочем исляма си е фашизъм и в това е парадокса.

Вземи си ги у вас гражданино!!!Или се срамуваш да не ти видят скъсаните чорапи?!?

Хаѝде всеки,коѝто обвинява жителите на Ел.Пелин или други,които не искат бежанци да си представи комшии сириѝци.Ще се настанят и след това ще домъкнат останалата рода от Сирия.После още и още...И както се множат,а не работят ще ги храним ние.

Защо не потърсят спокойствие в Йордания,Ливан,Саудитска Арабия,Кувейт и т.н.?Тези държави са най-близко до тях в езиково,религиозно и културно отношение.А нашите продажници,които им дават статут защо не обяснят имат ли право да довеждат роднините си?Като доведат децата си,братя,сестри,братовчеди и прочие - ето ти поне стотина мангали,част от които със сигурност ще са фанатични джихадисти.Ето от това се страхуват хората.

да закара тези паразити в измислената си дирекция,да ги настани там и да ги храни.

пратеници на путин сааа ! аз ги знам

То ако беше безобидно такова приемане, нямаше да се дърпат нито унгарци, нито австрийци, нито сърби, нито никой. Осраха си собствените дадени им от белите хора държави, сега идват тук на готово. Древни държави са Египет и Персия. Останалото е пълен майтап - нарисувани от американци и европейци граници на СА, ОАЕ, Катар, Кувейт и цяла Африка.

Вместо да ги приемат тук и да ги издържат,по-добре да им пратят палатки,одеяла и др. стоки от първа необходимост,за да си построят бежански лагери в спокойните райони на Сирия или в съседните държави.

кмета е личен прятел на путин !!! да се обеси веднага ! не ! да се набучи на кол !

В Елин Пелин са яки селяни, описали са ги в Гераците, тъпи колкот си искаш.

Тъпъ, тъпи, колко да са тъпи? Явно от ТЕБЕ няма как да са по-тъпи! ;-)

Тези хора са семето на други народи! Вземете пример от това, което се случи пред очите ви, бе хора!!! В Македония, която е умалено копие на България посяха албанци, под предлог , че са бежанци от юго-войната. За 10 години албанските бежанци обърнаха прираста в своя полза, а сега вече участват в управлението на държавата, направиха албанския официален език в Македония и превземат държавата отвътре. Тези са семето на исляма, да тези мирни кротки сирийци след 5 години ще са огромна фамилия, а след 10 в Елин Пелин ще почернее от мирни и кротки араби. Мислете!

Добре, че не са ги изкарали комунисти и русофили, че от това по-лошо няма.

Що за наглост има това семейство на " мирни и отрудени сирийци" , щом си позволяват да влизат в остра конфронтация с жителите на Елин Пелин? Явно имат много нещо зад гърба си - пари на тетрористи и на хора, които искат да затрият България.

От Лондон. Така е. Напълно прав. 50:50. Много приятели имаме в Турция изселили се през далечната 1989. Те в Турция нашите де, приятели също не ги желаят. Знаете ли какво един ден на автогарата случайно заговаряйки се какво ми каза един непознат за мен мъж и жена. Мъжът към мен. Объркани сме. Там си построихме големи къщи, но преди можехме да излизаме вечер, а сега си стоим в къщи и ни е страх от тези идващи в Турция от войната. Дори един ден отидохме ми разказва човечеца да пием вода, наредихме се, дойдоха те и започнаха да ни блъска. Вие имате пари и кво правите тук. Купете ни вода. Ние нямаме пари и ни избутаха. По-добре мъжът ми каза: комшу по-добре са нашите цигани в бг, отколкото те и т.н. Аз пък питам, защо мюсюлмани идват в Християнски държави, не е моя работа аз да съдя, когото и да било, Но... има едно Но... не е моя работа, това е РАБОТА НА ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ. Кажат ли и ще стане. Навремето са идвали , бягайки от войната, прокудени и са им казали за 24 часа трябва да напуснете земите си и така с една торба, без документи са тръгнали, пътували по балкан, море и закупили къщи в град, а някои села направо в турски села, но БГ е християнска държава, то тук съм и НЯМАМ ПРАВО НА ГЛАС. По този въпрос, защо мълчи ДПС и ДОСТ, нека си кажат мнението? Чичо от село съм. Бг турци и те в чудо се видяха с тези хора. Бг също. Ако сме живи ще видим кво ще стане по нататък. Селата, градовете, нема ги младите, стари и бебета, жените им шивачки, мъжете им по чужди държави, така виждам нещата, с бастуни, с два бастуна, мръсни бг, нечистоплътни, нямат пари за вода, прах, миришат ...

някой, дали искат неканени "бежанци" в дома си? НИКОЙ! Референдум- да приемаме или НЕ ,така наречените бежанци! Аз съм за НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Моля да се предложи Кмета на Елин Пелин- за Премиер Министър! Тиквата се махна слава Богу, искаме Българин за премиер министър а не агент хитрец на дребно. Ако достатъчно хора го предложат имаме шанс.

Вече си "англичанка" :-) Това означава ли си претърпяла някакъв вид трансформация или е вид изменение някакво? :-) Нещо ме напушва на смях.

Ако още не си разбрала не бял човек християнин, а именно мангалите са удобното население за корпорациите, тъпи, изостанали, необразовани, което дава чудесна възможност да бъдат манипулирани отвсякъде и най-важното непретенциозни и големи консуматори, ясно е, че бай Мангал със седем-осем чавета ще рупа яко гмо-та, меса, блъскани с хормони и прочее и прочее гадости, които цивилизованият европеец няма да иска да яде. Това е само малка част от обяснението, а иначе темата е огромна.

с елинпелински цигани Къде е повече???

Които разпалиха войната да ги вземат. Мюсюлмани, Негри, Латинци. Това са хора или дяволска религия, или хора генетично изостанали в развитието си./Негрите и латинците имат по-малко количество мозък около 112г. от белия човек/мъж/. При нас преди всичко славяни да идват. Абсолютно не на Ислямското нашествие.

Фашист си!Ти си не само умствено изостанал ами и душевно!Ето това са фашистите!Отпор!

Съжалявам имигрантите но те търсят по-добър живот от този в Турция. В Турция никой не ги заплашва да ги убива. Ердоган нали подкрепяше и въоръжаваше бунтовниците срещу Асад? Да си плащат масрафа виновниците за войната в Сирия, Либия и т.н.. Ние нямаме никаква вина за бежанци и имигранти. Плюс това абсолютно никакъв ислям не искаме в България.

В Саудитска Арабия да отидат. Веднъж пуснат ли едно семейство, ще ги наводнят и после нашите деца ще имат Мюсюлмански проблем. Да се нахранят облекат и пратят в Мюсюлманска държава.

В Елин Пелин е пълно с бежанци, нашенски цигани.

На тези които държат на севдо емигрантите искам да питам .Не им ли се случват нещастни случки?Може би не за сега,а трябва!

Да емигрират в мюсюлманска държава, какво се завират при християните. "В България било много хубаво" - ами мюсюлмански държави колкото искаш, и повечето от тях са по-богати от бедна България. Ама май са пратени да опипват почвата за идването на истинските главорези

Да не са луди?! Вън циганитеи хлебарките! Вън, чуш! А тая, докато ходи с кърпа на главата, хич да не си и помисля, че някъде ще ги приемат като нормални хора...

все още са останали здравомислещи хора в бг - с хуманитарния си статут, тези двамата могат да бъдат настанени не само в бг - за какво се натискат да останат при положение, че никой не ги иска, създава се напрежение в градчето - браво, дано да се намерят и други съвестни общинари и да не допуснат "бежанци" в поверената им община - само едно семейство е способно да довлече повече от стотина роднини

Да вървят на майната си, там от където са дошли!

да вземеш ти ли да се завреш на макя си в п,,,,та, че от такива маргинали аман. Вероятно, между другото дъщеря ти вече я о,,,,ат какви ли не и има хламиди

Я да млъкваш бе, резняк вмирисан!

пъдаря не дава... добре дощли в булгаристан

Води си ги у вас и си царувайте там...

кой цар дава?? тоя от брюксел ли? или за Плевнелиев и великия везир Боко говориш?

Бременна 25-годишна жена, омъжила се по любов, беше пребита с камъни от семейството си пред съдебна сграда в Лахор, предаде Ройтерс. Фарзана Икбал била замеряна с тухли пред сградата на Върховния съд от около дузина мъже, сред които баща ѝ, двамата ѝ братя и бившият ѝ годеник. Тя получила тежки наранявания на главата и починала в болница. Жената била убита, когато отивала в съда, за да оспори обвинението в отвличане, предявено от семейството ѝ срещу съпруга ѝ. Извършителите на убийството се укрили от полицията. Единственият арестуван бил бащата на Икбал, който признал, че е убил дъщеря си, за да защити семейната чест. Според традиционни вярвания, разпространени и днес в Пакистан, жената е длъжна да се омъжи за този, когото мъжете в семейството определят. Всяка година около 1000 пакистански жени се оказват жертви на убийства на честта, извършвани с участието на техните семейства, отбелязва Ройтерс, цитирайки правозащитна организация. Действителната бройка е вероятно много по-голяма, тъй като данните на правозащитниците се събират само по информации в пресата, а властите не поддържат подобна статистика. Много малко от извършителите на убийства на честта се изправят пред съда, а процесите продължават с години и често завършват с освобождаване на обвиняемия, тъй като пакистанското право допуска семейството на жертвата да прости на убиеца.

сега едно после сто

Дребни селски души. Кой ли се е залетял да живее в мизерния ви град?. Ще ги пратят на друго място.

И ние това казваме - да си ги пратят или у дома или при тия, дето разпалиха тази война - саудидска арабия и катар: хем са виновни, хем имат парите, хем са от една вяра.

abasador

респект, за краткият но изчерпателен коментар уважаеми, ако можех щях да сложа +++! Много рядко, да не кажа почти никой, не посочва виновниците за тази война. За виновни нарочват тези, който .... дето се казва, че търсят под вола теле. Лек ден.

" Ой,щопе,щопе- ( нерегистриран )13.02.2017 14:16 дървено шопе.За това столицата не трябваше да бъде във Шопско,а във Велико Търново,където са чистите българи." След завладяването на България османлиите се заселили далеч от столицата - Търново, след завладяването на Цариград османлиите се заселили далеч от столицата на Византия. Точно поради тези причини във Велико Търново, са чистите българи и в Истамбул са чисти византиици(гърци). Логично, нали?

спукан кпте, не се пробвай да ни делиш. Днес няма шопи, мизийци, тракийци. Днес всички сме българи. А ти смърдиш на чужд трол като краставо магаре, залято с газ. Не ви минава номера. Връщайте се откъдето сте дошли.

византийците са източно-римляни, кви гърци. Няма чисти гърци отдавна. В червената книга са.

Добре де, защо всички не ходят в по-близките, по-богати и най-вече МЮСЮЛМАНСКИ, БРАТСКИ НА ТЯХ СТРАНИ?? Защо минават много повече километри, за да отидат в омразни на тях християнски страни?? Защо този най-важен въпрос се замита и не се дискутира никъде официално?!?

GLUPÇO,ZAŞTO Lİ PONEJE SA BİLİ KOLONİİ NA DİVİYA ZAPAD.

Същия запад е налял толкова пари в петролните си бивши "колонии", че стигат да приемат всички "бежанци" и да има за всички. Само Кувейт има над 140МИЛИАРДА бюджетен ИЗЛИШЪК ГОДИШНО. Че сте безмозъчно тъпи е ясно, ама защо не схванете най-сетне, че ние за разлика от вас не сме тъпи?

Ти като си умник ,кажи ни на кой "див запад" е била колония Сирия и кога?

Глупчо, прочети първо - говори се за България в тази статия, а тя никога не е имала колонии!! Не сме длъжни на никого! Само сме страдали от такива "гости"...

Ами просто да ги попитат каква е религията им. Ако са християни няма проблем. Ако са мюсюлмани да ги помолят да приемат християнството. Ако откажат - да се върнат в някоя традиционно мюсюлманска държава.

KAK NE VİE SRAM BE,,ŞOPİ,,ZAŞTO SE PLAŞİTE OT EDNA ZABREDENA JENA,EMİ DO SKORO VAŞİTE BABKİ NE BYAHA Lİ S ZABRATKİ,DYADOVSİTE NE HODEHA S POTURİ,KOGA ZABRAVİHTE MİNALOTO.

Да, бе да, днес една забрадена жена, утре - 100 и всичките бременни. Да не мислите, че албанския номер ще го приложите и у нас, а ние ще ви гледаме и ще пляскаме с ръце? Fu off

Холандия иска да забрани тази идеология, както винаги те са най-в час. Не като Белгийците, който са му изтървали края, донякъде и Франция е на ръба да се превърне от най-демократичната в най-дивата страна. Всеки ден насилие. Медиите не пишат, за да не създават паника.