17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горката авторка на статията. Българско зомби еничарче. Я да ни обясни каква беше историята с озоновата дупка. Каква трагедия! Светът забиваше. Спешно малко промени в бизнес с редовни. Едни компании направиха едни пари. Други бяха лошо ударени. И изведнъж, тишина. Никой не говореше за Дупката. След някоя година, само казаха, че се била затворила. Така, между другото. После започна нова измама, с Глобалното затопляне и спешните световни мерки. Подготвено ново ограбване на хората, нещо като рекет в световен мащаб. За лош късмет, няколко снежни зими в САЩ, с такива виелици и мразове, че хората се запитаха, Абе къде е тоя глобално затопляне? Пак няколко години тишина, за да се забрави гафа. И измамата продължи под ново име, Климатичните промени. Явно се отчете предишния опит. А така, да се затопля или охлажда, все е лошо и трябват спешни световни мерки. И едни пари да се дадат от всички. Но да се използват от определена групичка. Както и да се унищожат определени производства, в определени държави, определени компании. Ей така, чисто случайно. След всичко това, да продължаваш да плямпаш за климатични промени, зелени сделки, то трябва да си яко тъпо парче, каквато е авторката Кремена. Напълно заблудено и зомбиране пате. Дето едва ли знае, кое е ляво и кое дясно. Плащат, пише. Но да ни прави на маймуни, малко е тъпо. Група международни измамници се опитват да въртят на пръста светът, е това се случва. Като един от инструментите е одебиляване и отстояване на населението. Абсурда е, че тъпотата се дава като образец за подражание. Което ни демонстрира авторката Кременка. Че и се прави на учудена, че в България има толкова малко почитатели. Кременче, ми това е много хубаво, Мари пате.

Измислен проблем. Ако видите графиката на CO2 в wikipedia, ще се уверите, че на Земята е имало периоди и с много по-висока концентрация на CO2. С тази концентрация сега току виж пък ни се размине следващия ледников период.

Някoй

каква "Зелена сделка" , какъв "климат"?!? Всичко е измама! Западът реши да се откаже от руския газ и нефт и много държави пак минаха на въглища. Това значи повече емисии на парникови газове и повече замърсяване! И КЪДЕ Е ГРЕТА ТУНБЕРГ ДА ПРОТЕСТИРА? Няма я никаква! Нищо не се чува от нея. Защо ли? Вероятно защото е кукла на конци и протестира само когато й кажат, а не когато има заплаха за климата!

+++++

'Съюзът да постигне неутрален климат до средата на века.' :))) Защо да не е кисел или алкален?

Зелената сделка я знаем - нас ще ни натаковат сега, ще си затворим почти всички енергийни мощности, а ще ни платят "като му дойде времето". Цяла България да си затвори предприятията, заводите и централите - резултатът ще е същия като да купите инверторни климатици на 1 500 000 домакинства в Сау Пауло.

Хммммм. Експертите..... :D

Имам един основен въпрос: къде отиват парите от парниковите емисии и глобите?

един минус....ето го! Ако го локализираме този хубосник ще знаем къде :) в неговия джоб!

И аз го задавам тоя въпрос от 3 години. Къде отиват? Кой ги взема ? Какво прави с тях? Как помага на планетата? Отговор не съм намерила до сега.

Израел !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Измерването на температурата е толкова калпаво, че не си струва да се коментира. Има около 90% вероятност през следващите 3 дни вулканът Етна да изригне. Хайде, затоплистите направете нещо по въпроса. Нали сте много знаещи!

Човекът ИМА САМО ЛОКАЛНО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ КЛИМАТА;НО не може ДА ИМА ГЛОБАЛНО... !

Климатичния скептицизъм, съчетан с политическия дебелизъм на мадам Бербок и СИЕ Гретки... Сал от ОЗЕЛЕНЯВАНЕ до ПОСИНЯВАНЕ от студ води.. И БЕЗРАБОТНИ!!!

Тези идиотщини дори не си струва да се коментират.

и от кога наблюдаваме климатичните промени? Втори въпрос: от кога започнахме да дефинираме промените? Трети въпрос: има ли корелация между климатичните промени и способността ни да ги разбираме? И накрая...... какви са доказателствата, че човекът има влияние върху климата, а не наблюдаваме нормална цикличност? Защото всеизвестно е, че климата се мени и понякога се наблюдава сериозно затопляне, а понякога застудяване ;) Защо в момента така се изтрещява на тази тема? Едно от нещата, които ми правят впечатление последно време е, че лятна буря се маркира като катаклизъм и се предупреждава за евентуални човешки жертви! Малко нещата стават като любимата журналистическа болест и войната-фетиш!

Няма корелация, кУролация. Всичко куролира около едни фондове и едни пари, които трябва да се опоскат на всяка цена, защото има едни елити, които вече са генетично осакатени, заради роднинско кръвосмешателство и се чудят как да мародерстват нормалните хора. Ако ви е интересно, вижте кой и кои НПОта стоят зад стандартизацията на зелените технологии. Тези неща не са кой знае каква тайна.

НПО-тата не са ми интересни! Вредни са ми :)

100+

От 60-те до 90-те години се плашеше, че заради климатичните промени света щял да замръзне. Последната теза на експертите от тогава беше, че през 2020 г. Великобритания ще бъде скована в лед и сняг! И изведнъж от 90-те нататък изведнъж същите тези големи експерти по климата заявиха, че имало глобално затопляне и то било МНОГО голям проблем. Само че според археолози до преди 5 хиляди години средната температура е била с между 7-15 градуса по висока от колкото е сега и света нито се е наводнил нито нищо. А сега за 1-4 градуса се вдига голяма врява. Помните ли голямата озонова дупка над Антарктида? Тази получила се заради климатичните промени предизвикана от тежката икономика и фабрики?! Е оказа се че е природен феномен и не се влияе от икономиките и от това колко зелен може да бъде светът ни. Някакви експерти бяха маркирали ледник на Антарктида за да покажат как след 20 години ще се е разтопил! И след 20 години отидоха отново само за да видят, че все още е там и дори и с 10% не се е разтопил. Дали стават промени в климата? Абсолютно Да! Но не заради парниковите емисии, а заради природата. Единственото нещо което е напълно доказано е вредата на финните прахови части от индустрията за човека, всичко друго са измишльотини!!! Зелената сделка за първи път се появи в САщ от най-тъпата представителка на властта. Едва 14 страници е и е направен чрез свободно търсене из интернет. Тоест без експертна гледна точка. Но различните политици харесаха тази идея и така решиха да се фокусират над преминаването на възобновяеми източници. Проблема е че това е изключително скъпо и е ефикасно в зависимост от размера на площта фотоволтиците. Също така от сделката е изключена ядрената енергия! Щата Тексас е на половина напълно зелен и въпреки това една зима цялата им система напълно замръзна за седмица. А през лятото даде на късо поради прегряване от жегите. Тъй че не е толкова ефективно и безпроблемно както се смята.

"експертите" които бяха 100% грешни за последните 2год. знаят какво ще стане след 50год!!!!

Защо ми изтри коментара курво медийна? Защото е в десятката нали?

НЯМА ПРОБЛЕМ! Защо? Защото тези, които най-много реват и плащат медиите да го правят, са най-малко засегнати. Те не са готови да се откажат от грам от своето или да променят на йота начина си на живот, но призовават останалите да го направят.

Зелената сделка е поредната тема на глобалистите да управляват света, чрез заплахи и решения, морков и тояга, или финансово застраховане в чист вид. Зелената сделка и търговията с квоти представляват политически приемлив монетарен механизъм, който да замени печатането на пари ОТ въздух, с печатането на квоти ЗА въздух. Това се постига, чрез масово всяване на страх и вменяване на вина у хората. Доказателствата за това са безброй - от ужасяваща неефективност, през търговски мита ако не участват "нашите" фирми, до религиозна фанатичност на всички замесени.

Не става дума за скептицизъм,а за прилагане на научния подход - всяко твърдение се прецежда през няколко нива на критически преглед и оценка (справка - примерно вижте как се работи при класическите докторски дисертации). Докато при "климатичните промени" СМИ и официалните власти премазват абсолютно всеки опит за критична реакция. Справка - т.нар. "ефект на хокейния стик". Хубавото е поне,че тук май прословутият ни национален скептицизъм най-сетне ще свърши добра работа...

Всяко твърдение трябва да бъде потвърдено от реални наблюдения. А досега "хипотезите" на затоплистите се сблъскват с наблюденията като с бетонна стена. Няма едно осъществило се "предсказание" на затоплистите -- то не бе световен глад, Арктика без лед, Малдивите под вода и прочие фантазми.

И за ваксите беше така. И за войната. Българите са лъгани много и така лесно няма така да ги заблудят.

Тия зелени олигофрени кога ще наложат въглеродни квоти на вулканите? Лайнарката кога ще глоби Етна?