Климатичните промени увеличават честотата и мащаба на пожарите

Продължителността на пожарните сезони глобално е нараснала с близо 20% между 1979 г. и 2013 г., смята експертът Николай Петков

Обратно в новината

Коментари - Климатичните промени увеличават честотата и мащаба на пожарите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОвечето пожари са умишлени

Ами има и обратна връзка - големите пожари създават климатични проблеми!!! Защо притискати и унищожават хората, а не решават проблемите си? Система за бърза сигнализация и флотилия от самолети за гасене не пожарите ще е по-ефективно, отколкото да спират колите и да пускат електрички! ВЪПРОСЪТ Е, ЧЕ НЯМА ПЕЧАЛБА ОТ ТАКАВА СИСТЕМА! ЕС не работи без кражби от хората и печалби от техните проблеми!!!

НЯМА глобално затопляне !!!

Ама пожарите са умишлени масово. Или да си представяме мишчица с купичка как чете вестник и хоп, белята станала? Гърците си го казаха наскоро - 95% от пожарите са умишлени.

“Автор: Климатека” Пожарите са умишлени. Има мръсна игра срещу човечеството.

500 000 +++

От една седмица в района на Кьолн е около 15 -18 градуса . Какви климатични промени какви глупости .

Интересно защо никога не казват че военните действия допринасят за така наречените климатични промени? Казват че имало промени в климата добре, а тогава защо продължават да пращат оръжие и техника и така да замърсяват околната среда?

Спомням си за пожари в Гърция по това време още преди 32 години.. Нещо обичайно са.

Да, но сега ги преоткриват и използват като пропагандно оръжие. Ако си спомняш, през 2019 г. вдигнаха вой до небесата за пожара в Амазония. Нарекоха го "нечуван" и "невиждан" до момента. По-късно се оказа, че такива пожари са нещо обичайно всяка година там. Но по-важното: този пожар е бил най-малкият за 13-годишен период. Ама видиш ли, през 2019 г. обърнаха внимание на проблема, като го изопачиха до немай къде си. Причината беше чисто политическа - търсиха повод за свалят тогавашният президент на Бразилия, обвинявайки го в бездействие. Та така с всички новини за климатичните промени.

Какво каза шефа на Пожарните в Гърция: ПАЛЕЖИ. Затоплистите атакуват от всички ъгли, икономически, биологически, военно. Хората още чакат връщане на НОРМАЛНОТО. Край с нормалното. ДАВОС КАЗА.

Много си прав......... (за съжаление )

По-скоро бих казал, че умишленото палене на пожари увеличават честотата и мащаба на пожарите.

Абсолютно. Пожарите в Канада, които обгазиха щата Ню Йорк се оказаха умишлено причинени. Същото се оказа и за пожарите в Гърция. Но не е само умишленото подпалване. Голямо значение има и как се стопанисват горите. В САЩ например в югозападните щати пожарите са много по-чести и по-мащабни, отколкото в североизточните. Причините за това са местните законодателства. В североизточните щати има изисквания за поддържащи мерки (изсичане и почистване на площи), които предотвратяват пожарите и ако те все пак се случат, са лесни за ограничаване и потушаване. В югозападните щати такова нещо няма и там е страхотия. Същото се случва и в Австралия, където през 2015-2016 г. властите забраниха изсичането и горенето на пущинаците, които аборигените правят от хилядолетия. Решението беше мотивирано от това, че се отделя много СО2 и се унищожава природата. Всъщност, аборигените създават контролирани пожари на точно определени места, за да накъсат пущинаците на по-малки по площ именно за да ограничат подпалването на неконтролируеми такива. Така дори да възникне пожар, той се ограничава от само себе си и утихва, без да се разпространява на огромни площи. Откакто тази забрана влезе в сила са нечувани бедствия. Но все пак е важно да се надига вой до небесата за климатичните промени. Вече не минава ден без някоя тенденциозна статия, където нещата са представени манипулативно.

За да се роди новата гора, старата трябва да умре. Процес който е неизбежен в природата. Колкото и да го потискаме не можем да го спрем, можем да го забавим с нашата намеса, но не съм сигорен че, не правим по-лошо. Ааа, и нови данъци няма да помогнат :)