Климатът полудя! Сняг заваля в Южна Африка (Видео)

Жителите на Кейптаун с учудване гледаха 10-сантиметровата снежна покривка в понеделник сутринта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

все пак си е зима там

Чак пък "полудя"..... реално там е януари.

Щом "тук сняг не е валял от 10 години", значи няма нищо лудо в цялата работа.

Значи не Израел, а африканците се откраднали облаците на Иран :))))

че как иначе ще те накарат да прочетеш "новината"

Да викнат фандъчката, тя е винаги готова и лови снежинките във въздуха.

Лошо няма. В Кейптаун вече има сериозна липса на вода. Нека снега им понапълни язовирите, защото един негър трудно ще го научиш да пести вода.

ние полудяхме. А климат - това е реакция на нашата лудост.

А, какво да вали през зимата?

Абе тъпанари прости! Някой направи ли си труда да види на каква географска ширина с еслучва това? И че в момента в Южното полукълбо е зима. Равностойна на 3-ти януари у нас. Да не мислите че на 3-ти януари на 1800 м надморска височина при снеговалеж у нас ще е по-различно? И още нещо. Докато в ЮАР управляваха цивилизованои хора, холандци и британци, там нещата бяха горе-долу нормални. Откакто павианите дойдоха на власт нещата се скапаха. И проблема със снегопочистването е най-малкия.

Кое е лудото? Зима е,това,че не е валяло 10 години не означава,че не е валяло никога. Лудо е е ако при нас вали сняг лятото-

В ЮА сега е зима. Ако беше ж ега, щяхте да опищите орталъка със затолянето ;)) Все едно у нас - о ужас сняг през януари. Или айде в Гърция.

Интелигентността вече се е изпарила, щом всичко се обяснява със собствения жизнен опит - Бау-бау! Шаро тревожно клати глава, Как е възможно, що е това?

От глобалното затопляне ще да е

Да бе, откакто дошли еди кои си и вали сняг. Виж, ако бяха другите... Смешник.

Нормално е , нали учените доказаха , че планетата ни се затопля и полюсите се топят!Нали?Е , там като се топи , значи по Екватора ще се вледени?

Ами там е зима, може да пада по- рядко сняг , но на юг в ЮАР е умерен климатичен пояс. Там излизат и пингвини, което подсказва, че има условия за студено време и сняг.

Очевидно някой не знае, че когато на северното полукълбо е лято, то на южното е зима и обратното. Оста на въртене на Земята е накриво спрямо Слънцето. Само че докато се върти около Слънцето за година се спазва наклона, но не спрямо стоенето към Слънцето. Съответно лятото е малко по-близо до Слънцето разглеждана повърхност и светлината пада по-директно - Слънцето се издига нагоре. Зимата е по-далеч същата повърхност и същият сноп светлина пада под ъгъл на по-голяма площ - Слънцето не се издига толкова нагоре. Светлината и топлината на единица площ е по-малка.

Нека да позная. Глобално затопляне? Според учените, то се характеризра с ниски температури и снеговалежи на юг от екватора.

... обаче драги читатели не забравяйте, че ПО ПРИНЦИП има глобално затопляне с температури към -15 до -20 градуса по Целзии. Тъй казаха Рептилите!!!!!!!!!!!!!!!!!!

... и от кога в Африка вали сняг всеки ден?

... тъпо парче си ти, а когато е зимата в Северното Полукълбо в Египет пирамидите със снежни шапки ли са??????????

... към малоумниците говорещи за зимата в Южното Полукълбо - а когато е зимата в Северното Полукълбо в Египет пирамидите със снежни шапки ли са??????????

Тамън ще имат малко вода, че нали са закъсали за нея. Особено в Кейптаун.

BajMihal

Южна Африка е в умерен климатичен пояс многознайко и е нормално там зимата да вали сняг, както тук в БГ. Ама това няма как да го знаеш, ако не си бил в час по география 6ти клас.

BajMihal

Нека позная - нямаш идея какви са следствията от глобалното затопляне и спирането на океанските течения (упс издадох част от отговора)

Ами вярно е. Наистина полудя! Тук в Дания вече 36 ти ден се печем яко. Никакъв дъжд, температйрихте високи. Гледам, че житото е узряло. Жътвата нормално тука е през август. Тревата изсъхна...абе ненормална работа.

Като те гледам простотията те е налазила, нищо че не знаеш на колко крака си!!!! Погледнато от страната на северното полукълбо коментирания район е горе-долу като Сандански.... рядко пада сняг, но пък .. да горе-долу веднъж на 10-тина години трупа 10 санта... Какви Пирамиди какви 10 лв....

Пирамидите нямат директен достъп до въздушни маси от Северния Полюс, както Южна Африка до студа от Антарктида.

Брей и какво ще правим без полюси, дано магнитните полюси оцелеят.

Ми то там сега си е баш зима!

защо да не завали бе смешници, нали сега в Южното полукълбо е зима?

Ами ако снегът там беше паднал през зимата?

Глупаците ставате все повече и повече!!! Какво не естествено има да завали сняг през зимата и то ...ако се вярва на снимката на над 1700м над морското равнище?

Кейптаун е застрашен от безводие.Хората се радват на снега .Наричат го чудо.Такъв не е падал от 2008 год.А сега за 1 нощ ,натрупал сняг 10 см.Природата си знае работата.

много прости хора има божеее,много.туй за климатичните пояси се учеше едно време в 5 или 6 клас.

Има Бог, който иска да спаси белите южноафриканци от геноцида, койта тече над тях!!

Това е като да вали сняг в южна Гърция посред зима.

Там все пак си е зима. Може да е по мек климата, но е зима!

Другарю Тодоров, в ЮАР си е зима към момента. FYI

Нил е замръзвал три пъти.

Е добре ама сега не е ли зима? Какво чудно има?

Журналиста няма понятие от сезони, географски ширини и т.н. Да не изброявам. Накратно, поредния скудоумен драскач.