Афганистан изпревари България в класация на най-щастливите страни

ООН публикува рейтинг на най-щастливите страни в света, като на първите места са Дания, Норвегия, Швейцария, Холандия и Швеция. В класацията са намерили място 156 държави, сред които България е на 144-то място, изпреварена от Афганистан (143).

Обратно в новината

Коментари - Афганистан изпревари България в класация на най-щастливите страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не искат ли българите прекаленио много, имате покрив над главата и какво да ядете.в тези страни хората пестят и за това има, например холандец парно зимата не пуска и ходи на работа с 20год. колело в сняг, дъжд и бурия. яде на обяд хляб с тънко пърче кашкавал и изпатада в екстаз когато слънцето навън грее.а ние-всеки се оял, пуснал шкембе до земята,само реве и иска още.срам, това ли великата бг нация,четете книги вместо да се тъпчете. един кяец също взима 100долара на месец но не реве

знаете ли защо в ада казана с българите не го пази никoй? защот са им казали че които излезе ще го върнат в българия

до 2 години ще сте на 15ш място а на третата несуществуваща дурява честито *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, все пак сме изпреварили 12 държави! То, верно,че някои от тях са все още с племенни съвети, но не сме на последно място,я!

Поздрави от 1-вата десятка :) все още по навик чета бг сайтове. Съжалявам много, но всички новини до една са негативни. Коментарите отдолу са негативни, всички Вие, НЕ-ЩАСТЛИВЦИ (нещастници) сами си правите положението! Срам ме е да кажа от коя държава съм, като ме питат, честно, само казвам "юрап" Останете си със здраве, и се усмихвайте, може и да смените нялколко места в класацията :)

Ако не се лъжа - Има Директно-отправена ПоДкана към Всички от Точно-в-десятката ! (в момента Е на 3 стр.)

То това си е тактика, живей в страх, мизерия и омраза. По този начин си лесен за манипулиране... Това и правят с българския народ... Имаме всичко, добър климат, невероятна природа, плодовита земя, която няма нужда от много обработка. Можем да се яде храна в България, която да бие по качество цяла Европа... без химии... българската земя може да изхранва много повече от българското население, което значи че можем да печелим от износ... но световните сили не искат щастлив народ на балканите, защото знаят че като се обединим ставаме твърде силни.

Явно, талибаните са се грижили по - добре за народа си от българските комунисти за народа То, не е и за чудене.

Как няма да са щастливи като с една реколта правят доволни половината свят . Тука за три корена лично ползване пращат веднага баба ти в затвора .

Kоито не са щастливи, бързо да заминават към афганистан!!!

Те сега като Цвъчока спретне едни избори след като подреди оставката на правителството, а пък Боко Тиквата ги спечели с +350000 гласа, усмивката ОТНОВО ще грейне на предоволния народ!

и един екстра плюс- за готина ирония:)

Ами кое прави хората щастливи? Първо ще ми кажете парите. Да ама не съвсем. Преди 24 години нямахме пари, но имахме сигурност. И бяхме доста задружни, доста компании се събирахме. На някои не им харесваше, искаше им се да са свободни, но някакъв малък процент. Сега някои са пълни с пари, но даже и на тях не им се живее в България. А на масата българи просто нямат никакъв шанс да преживеят в България и или се махат или умират като през Сталиновите и В. Червенковите години. А в Афганистан не знам, но поне там имат някаква надежда че нещо ще се оправи. Тук надежди повече никой няма.

Глупости. За колко умрели от глад си чувал в България? 65+хиляди КОЛИ в Гърция. Кръчмите пълни. Това умиране от глад ли е?

Май на година намаляваме с 50-60 хиляди човека средно. Това са стари и не чак толкова стари хора, повечето от които нямат никаква възможност да бъдат видени от лекар. Защото освен в София и някои други по-големи градове, то на други места болници няма, има някакви линейки, които трябва някой да напълни с бензин и да кандиса персонала да го води към столицата. Да не говорим колко са придошли към София и избягали в чужбините. Та даже по смутните времена имаше едни шофьори, които ги бяха взели за заложници в Ирак ли беше или къде там. Да не говорим за колко има намесени в дроги и проституция н чужбина и пр. Повечето от немай къде, защото имат претенции за пари, но не пасват на съвременния свят, не могат да ги изкарат законно.

ти си обикновен ренегат:)

И от какво да се оплаква Афганистан, като 60% от населението там е под 15 годишна възраст, а в България населението под 15 години е 50% циганско.

В афганистан е 98% циганско.

Тук не съм съгласен! Мисля,че е 100%....

Имам пред вид плана "ранът".

Това е абсолютна глупост и манипулация. Непрекъснати внушения. Виж на това сме царе да се оплакваме колко сме нещастни. Ами , идете в Афганистан, бе тъпаци!

Да им имам "щастието"на Афганистан.Баси пародийната класация.

Не се учудвам.В Афганистан има муджихидини,но в България техният антипод БСП,АТАКА,ДПС е по-страшен.

Пътеводната звезда към щастливото бъдеще на всички ни, още повече, като сега реши и да не се жени, а пак да става премиер!

Всъщност от черни грижи по тривиални неща на нас не ни остава ни да сме щастливи, ни да осъзнаем, ако сме щастливи... И ако човек е голям колкото са големи мечтите му - за какво мечтае българина - да може да си изплаща кредита ( че май няма българи бе зкредит), да не му протече маслото на колата и от време на време за една ракийка...

ЕТО ЗА 69 ГОДИНИ ОТ 09.09 КАКВИ СВЕТЛИ РЕЗУЛТАТИ ИМАМЕ!

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРИЙО ЛЮБИМА И ЗА ТОВА ПОСТИЖЕНИЕ!АЙ, ПЪК ДОКРАЯ НА МАНДАТА-И 1-ВО МЯСТО ОТЗАД НАПРЕД!БЛИЗО СМЕ- ТРЯБВА ДА НАПРЕДНЕТЕ САМО 12 МЕСТА!ВИЕ ГО МОЖЕТЕ!

Комунистите са нещастни, че комунизма си отиде и от носталгия все за червените гласуват, ама те само ги лъжат.

Толстой е казал че "Всички семейства са поеднаквому щастливи, а всички нещастни са по различному нещастни... Комунистите са нещастни, че комунизма си отиде и дойдоха на власт тулупи и лапачи... ГЕРБ са нещастни че тяхната работа няма да стане и властта вече няма да ги огрее... Както казал Моканина "Божееее, колко мъка има по този свят"...

Как няма да ни изпреварят след като сеят мак. За тях щастието е съвсем друго измерение.

Отдавна се каня да разкажа една история, която ми се случи на преминаване на сръбско-българската граница това лято. Там на КПП-то много често се налага да преминаваш от една лента в друга и да се престрояваш. Та накратко, турските гастарбайтери от различни западни държави ме пускаха да мина, съотвено и аз тях, а едно семейство от Варна категорично ми каза, че не може да ме пуснат, защото са пътували вече над 12 часа. Та накрая аз преминах КПП-то преди тях, но извода е да не срещаш българи в чужбина. Освен нещастна сме и сбъркана нация, не си помагаме взаимно. Това е гадно и неприятно.

Luna0102

А ти пусна ли това семейство което е пътувало 12 часа или ти смяташ че ти си този с права?

Луна, те бяха вляво от мен и те можеха да ме пуснат. Според мен нещо не си разбрала. А хората на запад те пускат веднага, като дадеш ляв мигач. Ето, подобно отношение като твоето явно ни е набито в съзнанието от векове. Сорри

Хаха. Виждал съм бой между турски гастарбайтери точно на сръбската граница щото единия така се шмугна пред другия. Перушина хвърчеше, стъкла се трошаха. Много се учудвам, че са те пуснали.

Прави впечатление, че където стъпи "Американски ботуш", щастието нараства. Кога ли ще изчезне Америка, че и вие да сме щастливи, щото се видя, че върховното щастие за целокупния български провафан е унищожението на Америка, докарала такова "нещастие" на Афганистан, че след някоя друга година няма да е чудно яко влезне в 100-тицата

Какво излиза най-нещастни,най-бедни в света.

Това е състояние на ума. Имаш ли го - беден си. Ако ще и в най-богатата страна на света да живееш.

Още месец два с тия ганстери на власт и ще бъдем 156тите в света. Благодарим ви гадове комунистически и депесарски, тоест кадесарски, господ да ви затрие.

интересно колко булгари щяха да искат да сме холандя!!!може би само педофилите тук!!!щастието на едни прави нещастни други!!!поне както е подреден света в момента!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами нормално.. все пак сме управлявани от комунисти и турци..

те са само на повърхността, а всъщност ни управляват ченгета /ДС/

За мен щастието има само едно измерение-да обичаш и да си обичан от същия човек.Дали това е детето ти,съпруга ,приятеля или някой,за когото се грижиш няма значение,важното е да е взаимно.Всичко останало е удовлетворение или огорчение от начина по който живееш.А ако парите ,властта или чувството за превъзходство те правят щастлив,за мен това е патология.В целият свят има недостиг на любов ,затова най-вероятно, най-щастливите народи са всъщност най-удовлетворени от живота си и нищо повече.

Не политизирайте щастието! Не бъркайте материалните постижения с духовните! Разделянето на партийни лагери или обединяването в такива няма нищо общо с персоналното щастие! И най-вече, не се поддавайте на пропаганда! Щастието е много индивидуално усещане и не може да се измери! : ) А който си мисли, че е успял да го измери е пълен глупак!

Аз си мисля, че между лудите, пияните, неграмотните, малоумните има много щастливи хора. Ние трябва ли да сме като тях.Предпочитам да не съм щастлив и да живея в България, а не щастлив в Афганистан.Тези от тази анкета може ли да кажат колко е продължителността на живота в Афганистан, защото в България е най-нсика в ЕС обаче по-висока от Афганистан

То и "Далас" е сериалче от няколко хиляди епизода но това не го прави качествена продукция ако ме разбираш... Щастието не е количествено измерение а качествено и ако ще и по 20 години да ги надживяваме като се мъчим без зъби в нищета на комунистически пенсийки в капиталистически магазини Щастие НЯМА ДА ИМА!

Не разбрах куцата ти логика. В крайна сметка предпочиташ Афганистан ли?

това е редовен булшит на който не обръщам вече никакво внимание. Примерно Канада традиционно е в топ класациите за най-щастливи страни, даже се чудя как Дания е на първо място а не е пак Канада... а то едно щастие там - бачкане до скапване, в петък вечер се напиват като свине (някои и през седмицата), събота и неделя мотаене по молове и от понеделник пак отначало.. от време на време някоя ол инклузив ваканция в Куба да се плюска на корем и това е. Ако някой мисли тая олигофренска класация за правилна, да си стяга багажа за Афганистан или за Косово, там да живее по-щастливо от БГ... ше чакам с нетърпение писма от там :)

Е друго си е в БГ-то, няма работа през седмицата, ходиш по кафета и барове, по разходки, зали мали едно друго. Работата е нещастие!

Ба ! - йощ-Одинь бошлафистик.

Щастието не е ЦЕЛ, а ПЪТ, объркани хорица!

Щастието е крайната, висша абстрактна цел, объркан/а хоремаг...

Ами да срутим някой небостъргач в САЩ и да ни обявят война! Така може и да станем по-щастливи, ако ограничат властта на червените кхмери! От друга страна в Афганистан произвеждат доста марихуана и хероин.... Знае ли човек, дали това не е причината?!

Нищо не мож срути... Който отива да срутва най-много да използва случая да не плаща той пътя до там, да открадне останалите пари, колкото ги има и да се пише американец... Те преди близо 20 години даже сектата на Муун яхнаха по подобен начин - да я използват за транплин и финансов източник да се измъкнат в чужбина...

Тук говорим за съвсем различни неща - недей да извърташ драги! А иначе и Сорос и плана "Ранът" съществуват и фактите, включително това проучване на ООН за което е темата са очеизвадно доказателство за правотата на думите ми. (Според този план българите трябва да останат 4.5 млн. заедно с циганите).

Най-щастливи са хората които живеят само за насъщния, тези които не трупат, тези които са предпазени от информационните технологии, тези които са образовани само до толкова че да могат до общуват с близките си, тези които са предпазени от глобализацията на света, тези които без да искат спазват принципа "не ти трябва да знаеш повече от необходимото".

Хляб или свинец ?!

айде, Секач, остай Ботеву, ситуацията в България не е революционна:) пп/ хляб си имаме, а свинецът? вж. Барак Обама нюуз....

Най-шастливите шведи нямаха ли нощтни улични размирици няколко месеца назад? Англичаните и те миналата година.

Поредната платена класация за промиване на мозъци и насочване на имигрантски потоци. Не заслужава никакво внимание! Вие така ли се чувствате?

Да припомня! ''Само 6.5 млн.имат ''щастието'',да живеят в България,останалите нямат това ''ЩАСТИЕ'',НО ИМАТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО"! МНОГО СЪМ ВПЕЧАТЛЕН ,ОТ ПОДКРЕПАТА НА ВСИЧКИ ХОРА ОТ БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ,...КЪМ ---СТИЛЯН ПЕТРОВ ,ВЧЕРА! КОГА И НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ЕДИННИ..... ,ПОНЕ ЗА 1 МИНУТА ?

Струва ми се че просто Започнахме. Вече !

Аха, значи в педофилските страни цари щастие. ОК, ще го имам предвид.

И какво излиза,че най щастливите страни не са членки на ЕС.

разминаване на желания с възможности, най-щастливи са племената от джунглите на амазонка и екваториална африка

Само когато вали дъжд.

Абе хората имат невероятната способност да се занимават с глупости от които няма никакво полза за тяхното съществуване. Тази новина я слагам в раздел "Какво правя докато съм в тоалетната?"

Казано Е, Колега - на Българина/ката Акълът му/й идва Когато (ти-тиит) или (ти-тиит).

Аз съм бил винаги на принципа много хубаво не е на хубаво и си го спазвам.

Ами, когато повечето от хората на едно общество, поради дребни, лични, користни интереси, допускат озверели престъпници да ги управляват десетилетия, скоро им идват неумолимо и едни "сирийски" събития!Как, да не са от най-нещастните като хора, така наречените българи, когато едни от тях логично, а повечето поради липса на разсъдък, инстинктивно усещат, че до 2020 година горе-долу, може и да не са на тази земя!?Загубили всичко, заради което си струва да си изживееш живота!?

Да. ...Вероятно Всички ще речете че Съм се запънал като пън с Онова-си мойто-Скромно 'ВЪН !' Ама като Гледам И ООНския напън - то Си Е Воистине 'просто - всички ВЪН !'

Не, другарю, не си разбрал... В мравуняка не търпят търтеи и всякаква мързелива пасмина. Има си другари-мравки, дето това им е работата - да гледат някой да не се шляе без работа, че да подучва другите че може и така. А ако някоя мравка започне да се опитва да се развие до царица, другарите я начуколяват, свиват й сармите, набиват й обръчите и я връъщат обратно в строя да бачка и да не философства. Ей за туй и на мравките и на китайците работите им вървят. Пък на българите само приказките им големи.

Пропуснах да спомена че другите бачкат като мравки и хич не се занимават с глупости...

всеки трябва да си знае мястото в обществото според уменията, образованието и наличните средства. не трябва постоянно да се гледа в чуждото канче, а трябва всеки да намери начин да напълни своето си. начина на мислене трябва да се промени, защото сега всеки се прави на велик и по, по, най, а всъщност е пълно с природни недоразумения.

С две думи по сложен начин ти обясни един лозунг-верую на Комунизма " От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"...

не намирам нищо общо- просто всяка жаба да си знае гьола и да не се прави на това което не е.

Страните, в които хората са най- щастливи, имат социална защита, субсидирано здравеопазване, безплатно образование и обяд за децата до 12-и клас, колективен трудов договор, силни професионални организации, традиционни социалдемократически партии, отворени са за чужденци и дават възможност за равен старт на хората, без значение религия или произход.

и кой ще работи? и за какво?

Те са толкова нещастни, че от толкова много щастие работят, за разнообразие, иначе биха се гръмнали от скука...

Имахме подобни придобивки, но пак не бяхме щастливи. Такава ни е нацията - вечно недоволни.

Е как бе драги медийни гурута от ДИР-а избрахте този пост като "представителен" и "избран", като той е написан от щатен денонощен хейтър (при това анти-българин) и има всичко на всичко 2 плюсчета(едното от него си) и беше стоял само 2 мин.

С тези управляващи след 2 години ще сме в първата петица, но отзад напред.

Е да, обаче на нас кокошките и прасетата са ни щастливи...