Кои са най-благоденстващите страни

Три скандинавски страни са монополизирали първите места в класацията на института Легатум на най-благоденстващите държави в света според критерии за богатство и благосъстояние.

Обратно в новината

Коментари - Кои са най-благоденстващите страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужас! Всички ще измрем без време. Да не дава Господ да се разболяваме, че ако опрем на нашите лекари тежко ни и горко... Тая класация не знам дали е криво разбрана от автора на статията или буквално сбъркана. Според мене все пак нито мреме като мухи от една страна, и от друга: ако по другите критерии, за които сме класирани на 40и не знам си кое място, то не мислите ли, че трябва да сме по-добре от сега? Представете си какви данни се предоставят на подобни проучвания и как тъпо ни водят за носовете.

Три скандинавски страни са монополизирали първите места в класацията на института Легатум за най-благоденствуващите държави в света според критерии за богатство и благосъстояние. Норвегия (1-во място), Дания (2-ро) и Финландия (3-то) са на върха на класацията, обхващаща 110 страни, изследвани от института по поръчка на инвестиционния фонд Легатум (Legatum) от Дубай, предаде Франс прес, цитирана от БТА. На четвърто място е класирана Австралия, следвана от съседната Нова Зеландия, а друга скандинавска страна - Швеция - заема шесто място. На седма позиция е Канада. Четири места от великолепната седморка са заети от скандинавски страни! Това не е никак чудно, като се вземе пред вид, че например Швеция не е водила войни повече от 150 години - от времето на Петър Велики!... Повече от век и половина шведските майки не знаят какво е да изпращаш синовете си на война и да тръпнеш при мисълта, че може да не се завърнат никога!...

Не е вярно това за продължителноста на живота. В изследването пише, че сме на последно място по удовлетвореност от живота - 110-то място от 110.

след като сме на последно място по продължителност на живота, защо се увеличава възраста за пенсиониране.

За да плащаш за пенсия, а накрая да не я получиш и някой да я открадне.