Синдикати плашат с протест заради парите за стаж

Работниците от българската индустрия са готови на протест, ако се премахне клас "Прослужено време".

Обратно в новината

Коментари - Синдикати плашат с протест заради парите за стаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Синдикатите плашат гаргите. Откакто Орешарски закри учителската стачка с думите - "Да закрием седянката", оттогава никой не ги приема на сериозно. Не е лошо да се види какво е реалното представителство на тези т.нар. синдикати в икономиката. Може да се окаже, че тяхното съществуване битува само в държавните предприятия/ако ги има все още/ и основно в общински структури. Анали показват, че в частния сектор са под 10 процента и нямат особено влияние на процесите в реалната икономика.

опитайте се да отмените това в Германия да видите как министри подават оставки

Просто си сменете работата за по - престижна и по - добре платена !Всичко друго е ала - бала.

повеже престижни и високоплатени работни места бол...!!!

Който търси - намира ... а ако се наложи може и да се преквалифицира.

Ги стягат от Посирано?

Протестът срещу премахването на глупавия клас е буря в чаша вода. Демек синдикатите и левите да имитират някаква дейност. Хайде да ги питам тия сладури що не протестират срещу член 245 от КТ, който легализира неплащането на заплати или не изискват да се криминализира бавенето им? Защо не протестират срещу лоши условия на труд и замаскирването на трудовите злополуки като битови? Защо не се борят за почасово заплащане? Защо не съм чула и видяла да са защитили наемен работник от произвол на работодател (включително и физическо насилие)? Защото за тая работа се искат топки, а нито левите политици, нито синдикатите ги имат. Пък и не им е удобно. Затова са се заловили за прословутата добавка за прослужено време, която в повечето случаи е бутафория (ако работодател е преценил, че може да плати 1000лв за определена работа, на по-възрастния просто ще му бъде намалено трудовото възнаграждение с въпросния клас и пак ще се достигне до същите 1000лв). В държавния сектор може и да е другояче, не знам, но преди да скачат държавните служители, бива да 2/3 от тях да се изметат и да останат само тия, които наистина ще вършат работа бързо и ефективно, а няма да те размотават по цял ден из разни службички.

Бедна им е фантазията на някои мераклии какво ще стане. Алоооо, нали уж имахте 14 милиарда резерв и стабилноооост? Някога е имало принцип "Да ходим да работите и дайте да дадете!" А на "Иван Арнаудов" да му кажа все пак, че нещо нефелен ми се чини, че не е въпрос в остаряването /ето, я да се види и той какъв младенец и убавец е/, а в достойното отношение и това, че държавата е прибирала обратно част от мизерното заплащане на хората и така ще цуне пак милиарди безнаказано! А като се мине и към еврото, това вече ще е бърз геноцид и освобождаване от "излишните". Ами стойте си тогава няколкото лапачи, да видим кой ще ви плаща занъци и ще ви гласува, умници! Магаре да беше, след работа пак щяхте да му подхвърляте по някоя стиска сено! Много сте учени, няма що! Затова сме на тоя хал!

Бедна им е фантазията на някои мераклии какво ще стане. Алоооо, нали уж имахте 14 милиарда резерв и стабилноооост? Някога е имало принцип "Да ходим да работите и дайте да дадете!"

Предлагам: Да се УвеличИ сумата за прослужено време!

Луцифер към новопристигналите: -Здравейте ! Вие сте в Ада. Тук има работа и високи норми но няма заплати! -Баси,та ние сме в Либхер!

по скоро трябва да е -Баси, да не сме в България....

Кажете го наи-после, за колко стотици милиона става въпрос, които ще останат в бизнеса. Някой е направил сметката и се знае, за да се натиска в тази посока.Нека и ние да видим "печалбата", а не доводи, че не сме като другите държави.

Единственият "препъни камък" пред вдигането на годините за пенсия, е "парите за стаж". Оскъпяват пенсионната реформа, по-скоро времето преди пенсия.Работник на 70 години ще има 50% добавка "пари за стаж". Което е и защита за работника за правото му на пенсия. Иначе няма да я доживее.Бизнеса и държавата са в съюз срещу работника.

пари за стаж получават само държавните хрантутници! в частният бизнес от много време се праща колкото работиш, а не колко дълго го работиш!

Пример. Човек се кандидатира за определена работа. Единият е на 50, а другият на 30. Заплатата е 1000 лева. Някой може ли да каже след като двамата вършат една и съща работа и са подписали за 1000 лева , защо 50 годишният ще вземе 1000 лева плюс клас, а 30 годишния само 1000 лева. Не само няма логика ами убива и желанието на младия.

Нормално е недоволството да е повече тъй като работещото население е по-възрастно. По-младото население е неработещо. А иначе класът е странно нещо. Получаваш пари за това че си повече време на дадена служба без да е доказано че си по-квалифициран или можещ. Вчера четох една статия за подбора на барети и периодичните тестове за годност на които се явяват и новаци и стара служба. Който не издържи е чао. Така трябва да е навсякъде за да има стимул за развитие. А тука някакви класове спрягат.

Очевидно някой подвежда Бойко с това предложение.

Беше крайно време да разкарат тая простотия клас 'Прослужено време' . Неестествена е, и вредна.

Искал да компенсира заради конфликта си с Домусчиев тоест пак някакви политически схеми са водеща сила а не интереса на хората, политическата клас си копае гроба упорито...

Номера върви само при обработка на еднообразни дейности.При всички останали,където се изисква висока квалификация ,натрупания опит става безценен в някои моменти. Номера на мутрите умря!

Искат да изгонят всички работещи българи , отговорните частни фирми също признават ;клас прослужено време ; за да стимулират работниците си ! Да не стане накрая като със лекарите и мед. сестри ,камериерки и много други .....

Класа за прослужено време има някакъв смисъл за работещите на държавна работа. В частните фирми заплатата се определя според парите които ще получи чисто конкретния човек. Така че наличието на добавките за прослужено време само усложняват счетоводството. Не ми е ясно за какво са тези протести. Считам че провсъюзите само правят излишен шум и заблуждават хората.

Излезте да ви видим, да се преброите, да се посмеем заедно и после обратно на бачкане. Никой не ви дължи по-високо заплащане само защото остарявате.

всички остаряват, освен национални герои, като "крушата" и мн.мн. други знайни и незнайни войни на педерастокрацията. колега на дървосекача.

Всички остаряват. Но някои с възрастта стават все по-добри, а някои в един момент почват да го раздават уволнение. Антъни Хопкинс на 79 години продължава да работи и ушите му плющят. Дали държи в хонорара му за Westworld задължително да има начисление за клас прослужено време като "заслужил народен артист?" Така че, да - хората остаряват. Но да искат да им се дават повече пари САМО ЗАЩОТО остаряват, еми не става така.

Много си отворен бе г-н Предприемач!!!!Ако нещастния ви биснес плаща нормални заплати никой няма да реве за прослуженото време!

Мушморок, нормалната заплата се договаря между началника и работника. Кой е виновен, ако си толкова посредствен, че не можеш да оправдаеш по-висока заплата? Ако пък си по-кадърен от другите около теб, защо твоята и тяхната заплата трябва да са еднакви, а не да вземаш повече? За толкова години време комунизмът не ви излезе от тъпите глави. "Дайте да дадем." Никой не ще сам да си вземе неговото, а все квичи държавата да го оправи. Държавата ви оправя ежедневно, ежечасно. Гавра с пенсионерите, гавра с постъпилите в болница, гавра с полицаите! Чакайте и се надявайте на те тая същата държава да продължи да ви оправя....

Г-н Арнаудов, след като сте против "клас за отслужено време" кажете колко са частните фирми, при които респективно няма "клас",където работниците се осигуряват на минимална заплата която от своя страна е доста мизерна ? Едва ли ще можете да ги сметнете ! Та колко :-) ?

Откъде да знам, да не съм бюро статистика? И какво общо има това с темата? Дали ще се осигурява на минимална заплата е решение, приемливо ЕДНОВРЕМЕННО и за работодателя, и за работника. На работодателя му е съвсем през центъра дали ще даде на работника повече пари на ръка или ще ги удържи като данъци и осигуровки, за да ги налее в кацата на държавата. Единственото, което е важно за работодателя, е работникът да си изработи брутната заплата. На работника му е по-важно да вземе повече пари на ръка, защото и на него му е ясно, че тия пари за осигуровки са пропиляни пари, които никога няма да види. Така че ай стига надували гайдата за минималната заплата. Никой не ви е опрял нож в гърлото да не се осигурявате на всичкото!!!

Е хайде синдикални лидери поразмърдайте се па организирайте поне един общонационален протест в цялата страна та да участваме в него а и да видим дали сте истински или виртуални измислици .За тази кауза си струва да се протестира защото класа за прослужено време не е соц отживелица както твърдят гадните новобогаташи които се стискат за всяка стотинка за работника а го има в много страни на запад дори и в САЩ,Канада ,Франция и други страни от ЕС.

Двадесет и една години синдикатите си кротуваха и не си помръднаха пръстите за тоя онеправдан и измъчен народ. Нищо,нищичко. Бяха солта...шак на властимащите. Те се появяват само тогава,когато стане напечено и СИМУЛИРАТ подкрепа. Не им вярвам. Какво постигнаха до сега за хората?Едно голямо - нищо.

Попитали Радио Ереван (на арменския поп): -защо евро-и-парламента няма синдикати? - те и без това нищо не вършат!

А СИНДИКАТИТЕ КАТО ГИ ИМА КАКВО ВЪРШАТ.Правят се на важни само когато работниците се вдигнат.

това е смешно като виц разказан от къци въпцаров! ти ли си бе??

дойче веле пак е изпаднало в съмнения относно собствените си новини.

Подкрепям протеста и ще изляза да протестирам . Проекта за премахване на добавката е път към ада за работниците . Напълно се оборва мотива на Менда Стоянова - с напредване на Трудовата Кариера , работника става все по Квалифициран и Продуктивен .Не мога да приема представената в случая факт че младите са по квалифицирани от старите работници . Няма такова животно - младия да знае повече от стария за живота .

а няма ли, ей тъй, случайно, да ти дойде до пролетарският мозък да подкрепиш един истински протест!? като например да искаш минимална почасова ставка, както е в белите държави, да искаш поседмично заплащане, както е пак там, а си се хванал като....пиян за ограда за тия измислени класове, дето с тях комунягите те държаха вързан като добиче??

що не дадат пример депутатите - да махнат класа си и да намалят заплатите с 50%? Кога най-после и с техните възнаграждения и облаги ще се занимае някой? Май идва времето. Може малко да сме останали в България, но тоя път ще стане това, което трябваше да се случи преди 27 години. Тогава всичко беше режисирано и хората не разбраха по какъв път ги поведоха тия родоотстъпници. За тия 27 години никакви реални реформи, само лъжи и крадливи примати.

синдикатите са подлоги на робовладелците от новия световен ред на евреите. гълтачи на пари.

Време е менда Стоянова да бъде заменена от по-млада и по-кадърна служителка...

Какво ревете, хората после ще дават бонуси и ще вдигат заплатите ако има постигнати резултати :))) бахти вица....

Голям зор докато се махнат всичките комунистически простотии. Като ги попиташ какво толкова получават с тоя клас за прослужено време - никой не може да ти даде смислен отговор. Отговора е 5-10лв отгоре на заплатата. Но мързелите дето чакат заплата, а не си я изработват ще мрънкат до трето пришествие. щото тва са си 5лв. Трагикомедия от типа "кой ще ми даде", като съм некадърен да изкарвам аз пари. Демек това ще е протест на некадърниците, дето и 1лв не са изкарали през живота си, а само врещят за заплати. Всъшност най много печели комунистическото простолюдие, което веднага ще намери начин да яхне хорското недоволство.

Човек с 30 години сташ получава 5-10 лв? Ти идиот ли си или се правиш на такъв?

Стажжжж ех :)

ОЧЕВИДНО Е И Д И О Т, няма защо да питате!

Кретен, аз имам 8 год и взимам 150 лв от клас,ти друсаш ли се?

ти първо си изясни какво е клас прослужено време и как се начислява. Смърдиш на неграмотен гербер.

С това разсъждение цепиш мрака на числото "пи" ! Май се "включваш" само за спорта ? Как ти звучи 300-400 лв. само клас ?

Ти си мнооого зле бе ! Поне можеше да се просветиш /пардон - ограмотиш, прочетеш, в краен случай Попиташ/ Що е То Клас, пък после поствай /иначе казано - пиши/ :-) !

ха! и кой се страхува от българските синдикати?

Българските синдикати са организации за изпълняване на политически поръчки и нищо повече! Да си чул синдикат да е защитил някой работник у България? Няма и да чуеш. Ама като стане въпрос за политически натиск немат равни!!!!!

ми аз какво казвам? синдикатите в България (все още с главна буква) са отрочета на дс. както и Всички партии. дай да видим на какъв политически натиск са способни тези прости ченгета. ще отидат на среща с дс олигарсите, ще има шушу-мушу, чуден сън и работниците пак ще чакат... докато живота и на внуците им премина в безсмислието на политическата измет!

Затвор за крадците от КРИБ.

Добър повод за общонационална стачка, както и гражданско неподчинение с/у циганския произвол.

Е много рано ,ве!Аз го бех планирал за септември - октомври! Щото то ГЕРБ као камик - бутнеш го по нанадолнището и то само си тръгва!Не можаха да се нарадват завалиите...ееех съдба!

що ни мъчат, ами не вземат и мизерните ни заплати та да се свърши тая агония!!!

нямам нищо против да бъда арестуван, ако случайно изтърва някой камък по БСК. Недопустимо е да имам 15 години във фирмата, да вземам 900 лева, да наемат един недоучил сополанко, да ми го зачислят за обучение, да му дадат 1000 лева, а на мен да ми махат класа.

клас взимат само държавните хрантутници! на останалите им се плаща каквото си изработят!

Програмист (учител, лекар, икономист, мениджър, технолог, техник, шофьор...) с 40 г. стаж е по-некадърен от такъв с 2 години, но пък е физически МНОГО ЯК. Он ГЕРБ за Менда Стоянова е важно да си МЛАД И ЯК, няма нужда от техника, машини и пр. Всичко се прави С МУСКУЛИ, КИРКИ И ЛОПАТИ.

това програмист с 40 годишен стаж е много готино!

и за мениджър с 40 г стаж не е зле!

"Подкрепи го и шефът на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова" на майка ти п..а , пловдивска ...

Нищо няма да махнат. Депутатите вземат по 1 % клас. Но дори да ги натиснат от съда ще го отменят. В съдебната система вземат 2% клас.

А, излезте, че искам да видя колко са работници в "индустрията ни". Че не се сещам каква е тази индустрия. Да не питам и чия е - дали не на същите, дето искат отпадането на класа в съдружие със самите синдикати.

драстично и бързо увеличени на заплатите в България. Крайно време назначените за бизнесмени да бъдат притиснати и да започнат да си плащат...

Тия "синдикати" 20 години продават интетесите на работниците за лични облаги. ,Ако имаше синдикати, досега заплатите да са като в Румъния - затова се отпускат парите от Европа, но потъват в десетина джоба, уж за магистрали, саниране, а последно 30 млн за ремонт на язовир от... водолази...

Аз до сега за синдикат на програмистите не съм чул. Ама взимат по 5 бона пичовете. Та за кво си давате парите за членски вноски за синдикатите не знам.

Шило

Какви синдикати? То, лидерите им така са се омотали с работодателите, че всичко е мижи да те лажим!

Кви "стажове" бе...:):)) И пенсиите да махнат - тва са "комунистически" работи!! Нали искахте "либералдемокрациИ"" и мислехте, че ще станете всички милионери??:)))))))))) Яжте ся "либерализми" и млъквайте!! И да се научите да работите, тук да не ви е бащиния на комунягите...:)))) По 15 часа работен ден без почивка и осигуровки, заплата колкото да има за да не мреш и спре производството на фирмата и пенсия ( евентуално, нали) на 90 години!!:))))))))) И да си подържате формата със спорт, щото "кой не скача е червен"!!!

Забрави да кажеш - Кой не ще да работи - чамадан, вокзал, Москва. Там путин раздава заплати и стаж безплатно.

Путин си го заври отзад, катил...:)))) толкова сте прости костовистите, че дори не забелязвате, че в русия капитализмът е по - див от всякъде другаде...:)))))))))) "Костовист" е диагноза за тежки умствено и психическо разболяване!!:)))))))) Вие сте по - голяла мърша от предишните!!:)))))))) но ви е по - лесно, едни "комунисти" да сънувате за да не приемете действителността... И тя е, че сте некадърни говеда....:)))))))))

я се гръмни бе

Цяла България трябва да се вдигне. Друг начин няма.Тази паплач окупирала властта с далавери и заеми без бой няма да си отиде.

И после ще турим братчеда на тяхно място.

Я от цял месец стачкувам ефективно на плажа. Работата е за ахмаците и за конете.

Какво Ви каза одеве Смърдящата Вещица - Кукунева. Ако не си на масата, отиваш в Яхнията да те изручат