Китайски боен кораб пресече пътя на американски в Тайванския проток

Маневрата е възприета като "опит за ограничаване на свободата на корабоплаването" и на "рутинното" преминаване

Обратно в новината

Коментари - Китайски боен кораб пресече пътя на американски в Тайванския проток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Видях написано от някакъв" перко",да говори за американски хапчета.представяте ли си колко дълго време ги е пил.

Какво майка си търсят тия американски боклуци там? В усилията си да унищожат другите ще погубят земята! Тъп народ със спъвсщ се постоянно труп за президент!

Те Х'Американците много чувствителни станали , още малко е искат никой да не плава , за да не им наранят нежните чувства.

Скоро ще дойде време, когато американският ВМС. Ще има наличност, само за охрана на собствените си брегове. И тогава те ще търпят, това което причиняват.

" ЧУН- ХУН " Е. ТАЙВАНСКИ БОЕН КОРАБ . РАЗБРАХТЕ ЛИ ТЪПА......НАРИ ???

МНОГО РАЗБИРАЧИ , МНОГО. КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСИЧКО !!!!! ПЪРВО СИ ОПРАВЕТЕ. КОЧИНАТА , ПОСЛЕ. РЪСЕТЕ. ТЪПИТЕ СИ МОЗЪЦИ .....

Здравейте старци от възраждане.Още ли стеживи?причината е ,че пиете Американски хапчета ,затова още сте живи.Защо не опитате руски хапчета ,и за една седмица си отивате в АДА.

Крайно време е някой да опознае дъното!

Баси краварската наглост! Те са във водите на Китай, но китайците извършили "провокация"! WTF, бе?!... Нищо, скоро ще им бъде показано, къде им е мястото... Просто, въпрос на време. Както се казва, "каквото почукало, такова се обадило"...

А ако китайски кораби почнат да плават из Мексиканския залив американските кораби ще го гледат отдалеч ли?

Следващия път, едно торпедо - чий го търсят там, да си стоят в хъдсъновия залив, там китайци няма...

Американците нагли и нахални със сигурност ще си го получат. Китайците без да бързат ще им покажат къде им е мястото.

Потапяй кравата.

Краварите нямат никаква работа там. Света трябва да се съюзи и да ги онищожи.

Китай прави ли военноморски учения покрай крайбрежието на САЩ? Само питам :-).

Ти, как мислиш.За едни балони сещаш ли се.. Копейкаджии....

Човека за кораби питаш ти за некви неща дето сащ гръмнаха без да покажат после оста литра ревеш

Я си Е-и П-ката М-чина, подлого миризлива!

Абе дирници спите почна атаката 4 сутринта на нацистите … Защо не пишете или чакате хамериканците да ви кажат … Ама какво да ви кажат… Че лекичко изгоряха абръмсите и акциите отидоха на кино като акциите на патриот -82%… Смешницииии….

Абе тези хамериканците да си празнуват месеца на извратеняците вместо да предизвикват братята китайци…:))) Че ако решат китайците само да ги препикаят по веднъж и няма хамерикански флот…:)))))

"опит за ограничаване на свободата на корабоплаването" и на "рутинното"..... тези термини са използвани от много глупави хора....

ГЛУПАВИЯ СИ ТИ....

Е краварския кораб,густо ли им прави да вдигат под тревога военните сили на Китай.ДАВА ИЗРИНАТ ДЕ..БА ВАЩА МАМКА КРАВАРСКА У.ИТА ТОВА ИЗВЕРГИ НЕ ХОРА ДОЛНИ НАЦИСТИ!

"Свободата на корабоплаването" и "рутинното преминаване" точно до Китай (и на другия край на света от американсерските щати) от американсерски i канадски бойни кораби защо ми звучи като поредното лицемерно оправдание, измислено все едно от дементиралия им президент?

ПИПО

китайският военен кораб пресича пътя на "Чун-Хун"?

'Murica. Ненапразно си имат град, наречен Москва.

А какво правят краварите около територията на Китай? Ограничават кой къде да ходи, а искат те неконтролирано да са около всяка една страна в света. Краварско-джендърска демокрация се нарича това.

Видяхме я руската армия, колко е "силна", а а китайската е по-слаба и от руската. Реални Китай в исторически план не е спеелил нито една война срещу никой. Мега калпави войници са.

2013-та сащ и Нанобритания почти бяха нападнали Иран. Тогава началникът на щаба на НОАК заяви, че "Китай няма да се поколебае да започне световна война в защита на Иран". Краварите ткхомулком си изтеглиха коритата от Индийския океан.

Видяхме, че едни набързо подготвени руски затворници набиха украинската армия, подсилена с чуждестранни легиони и американски съветници. А що се отнася до руската армия, тя чака НАТО да изпрати пушечно месо и да го подпука.

Това наистина е феномен, заслужаващ да се изучава. Китай губи почти всички войни в които е участвал. Къде е нападнат, къде сам е нападнал, но с едно или две изключения е загубил всичките войни. Но не е спрял да се разширява и да е единна държава. А гордите му покорители само след едно поколение са се оказвали горди китайци. На другия полюс сме ние. Като Трета Българска Държава участваме в 5 войни в които имаме загубени 2 или 3 сражения, а сме загубили и петте войни. И по една случайност не губим територия само след последната война в която сме участвали.

ТИ ПО КАКВО СИ ПРОФЕСОР? ПО БИЕНЕ НА ЧИКИИ?

Китайският капитан и екипажът му са демонстрирали високо майсторство.

Де са тръгнали тия колхозинци със смешният си ядрен арсенал и армия! ХИ ХИ ХИ

При майка ти !

Интересна би била реакцията на САЩ, ако китайски боен кораб се приближи до Бермудските острови или Хавай !

Ще има-"чишшш"!

Трябваше да го напишете "Агресивен китайски боен кораб, плаващ до китайски териториални води е пресекъл пътя на мирен американски боен кораб, който е плавал само на 15 хиляди километра от мирните американски териториални води"

Една година преди СВО правиха учения в Черно море и стоварваха оръжие в Украйна. Руснаците само ги наблюдаваха. Е, имаше и отделни прелитания над кораби от НАТО, които цвилеха. Китайците си взимат поука и гледат да не направят и там "учения" с цел да стоварват техника и подготвят Тайван за война.

Ако Китайски кораби кръжат около Хавай - проблем, но американски като обикалят Тайван - свободно корабоплаване :ДДДД

И какво прави американския боен кораб в Тайванския залив? Отговор: Провокира конфликт и подържа напрежението с цел подклаждане на нова братоубииствена война между Тайван и Китай, както правеха в Черно море. Като успят да ги сбият, ще се отеглят надалеч и ще продават оръжие.

НАЙ СМЕШНАТА НОВИНА ОТ ВЧЕРА ,,,? ... ГЕРМАНИЯ ПРАЩА ДВА БОЙНИ КОРАБА В ТИХИЯ ОКЕАН ... БАРАБАР ДОЙЧО С МЪЖЕТЕ :))

А те какво правят там? Бутат се между шамарите, после плачат на класната, че ги бият.

Вече си наглеждат новата провинция! Украйна вариант две! :-) И чакат китайците първи да ги набучат, за да реват после - "АГРЕСОР"!

Като гледам как е запенил водата китаеца зад себе си и пред себе си, пресякъл пътя на американците, ама и гледа да се изниже по-набързичко.

Затова хамбургероядците реват... Оня ден китайския военен министръ отказа да говори с американския...сигурно от страх пак...

тясно мястото- китайчето няма отде да замини

Американците си веят военната техника навсякъде и после било провокация на друга държав ..... ок

Защото хората ги приветсват! И аз искам америка да ме пази от червената чума!

искаш 10 малки негърчета да ти плющят анала, педал гърчаф

Ами Тайван специялно са ги помолили да патрулират там! Точно както във Венецуела молеха З ядрени бомбаровачи хахйа

Такова животно държава Тайван няма. Нито България нито сащ са я признали.

Ша го пудри...

Американците дано да са били с памперси, че ще пак ще замърсят акваторията, този път в Тайванския проток.

къф го дирят американски военни кораби на 8000 км от границата си??? Империалисти!

най-добре ще е Китай да побързат и да си направят военна база на Луната! Че стъпи ли там краварин - и там ще започне порблеми да прави...

да я правят тяя база и найсе сичкото китаец да са омита на Луната

И какво търсят там американски военни кораби?

поканени са от правителството на република Китай със столица Тайпе. други въпроси?

Явно всички по всяко време и навсякъде - по въздух, вода и земя, трябва да правят път на американските военни.

Явно не.

Нерде Ямбул, нерде Стамбул,- нерде Тайван, нерде САЩ. Що правят военни у бреговете на Китай? Ловят риба или наркотици... След Авганистан явно потока от наркотици е драстично намалял, а американските военни имат нужда от много дрога и допинг...

Вече си наглеждат новата провинция! :-) И чакат китайците първи да ги набучат, за да реват после - "АГРЕСОР"!

"Ускрайна" е била част от Сесесере. Но вече не е и повече няма да бъде. Тайван дори не е бил част от Народна република Китай и никога няма да бъде. Вие, комунистите, най-много се страхувате да губите територии, но запомнете - никога комунизмът никога няма да победи по целия свят, дори ще се свивате!

Джон, свила ти си е пишката и са ти увиснали гърдите. Нищо друго по-света не се е свило.

Долърът не умира. Той вероятно ще се цифровизира. Съвсем скоро. Няма кой да смени долара. Просто няма кой. Китай мислеха да изчакат към 10 години за да натрупат сила, за да скочат на САЩ, но Дед Путя касапина възкреси НАТО, ЕС. Сега НАТО тепърва започва да се въоръжава. Китай е зависим от пазарите в САЩ и ЕС. Освен това е тотално зависим от технологии. Мечтата ви да замените червената руска кочина с жълта червена китайска кочина няма да се осъществи. Индия е смъртен враг на Китай. Ако в Индия има мъдри хора, а аз мисля, че там исторически са едни от най-мъдрите хора следва да видим как Индия използва интересите на ЕС и НАТО в своя полза. Индия е много по-голям враг на Китай от САЩ ако не знаете червени щибани малоумници. Русия сама войни не може да печели. Печели ги заедно със САЩ, Англия и т.н. Та рашата ви е капут, а Китай рано, рано ще сдаде багаша. Аха да стане голямата работа и пльос по очи. Сега САЩ правят Индо - Тихоокеанско НАТО. Австралия, Англия, САЩ, Нова Зеландия, а надяваме се скоро там да са Ю.Корея и Япония, а ще добавя и още няколко смъртни врагове на Китай особено в Южнокитайско море - Виетнам, Филипините и Индонезия. Например Индонезия какво ли мисли за репресиите на мюсулмани в Китай. Индия гради връзки с Монголия. Защо ли. Много ги разбирате нешата червените комунисти. Много. Ама все не ви се получава. на китайското 'икономическо чудо' му остават 6-7 години.. Причините? Деглобализация (вкл re-shoring, friend-shoring), забраната за износ на технологии и задаващата се китайска демографска не криза а катастрофа. И ако си мислиш че другите развиващи се държави няма да използват китайския труп като стъпало за собственото си развитие - дълбокосе заблуждаваш ;) Индо-тихоокеанското НАТО е факт. Просто въпросът е колко дуържави ще влязат в него и кога. Китай има претенции за цялото Южнокитайско море, а там конкуренти са му Виетнам, Индонезия, Филипините, оставям тук Тайван, Южна Корея и Япония. Последните 3 държави сега тепърва започват да се въоръжават. Освен това не знам до кога Япония ще търпи ядрения шантаж на Сев. Корея. Япония е най-технологичната нация и за 3 месеца ще стане ядрена сила ако реши. Тогава и Ю. Корея ще иска и т. н. 1980та Китай нападна Виетнам. В общи линии Виетнам яко ги тупа с опитната си запасна армия воювала срещу САЩ. Китай има трериториален спор със 17 държави. Само на запад Китай няма граничен спор - към КАзахстан. 17 зли съседа са много даже за Китай. Изброявам някои Монголия, Непал, Бутан - хахахахха, джуджета а? ИНДИЯ, ВИЕТНАМ, МИАНМАР, ЛАОС - чисто и просто териториални спорове. ФИЛИПИНИ, ЮЖНА КОРЕЯ, ТАЙВАН. ЯПОНИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, МАЛАЙЗИЯ също морски граници. Да не забравяме - КИТАЙ има териториален спор не само с РУСИЯ , но даже и със СЕВЕРНА КОРЕЯ. Отделно спора за Пенджаб на Индия и Пакистан касае и Китай, щото и той има дял от баницата. Мисля бяха 17 държави. Нищо не си измислям. ко 200 годишна държава постигне повече от 1000-5000 годишните, не мислиш ли че заслужава респект? Китай за 5000 години не можа един часовник да създаде, после ВНЕСЕ комунистическа идеология (вместо да използва хилядолетните 'велики' китайски традиции), едва не се затри от глад и малоумните политики на МАО, а сега е там където е благодарение на ЗАПАДНИТЕ пари и технологии.

В Китай е измислен барута, порцелана, коприната.... и в момента технологично дърпа много напред. Да, най модерните чипове се правят в Тайван, но това ще е до време.

Да, измислен е ама не по времето на комунизма! За съжаление комунизма си вирее чудесно в европа и сащ.....

Не се притеснявайте - американците са с памперси! Е, малко смърди, но какво да се прави!

Когато в Куба се стовари ядрен арсенал, ще е по-спокойно.

На какво основание Народна републиак Китай претендира за територии, които са принадлежали на предишната държава?

Сащисаните формално подкрепят позицията за единен Китай. Тайван е китайски от векове. Там живеят китайци.

че то и с Усрайна така стоят нещата! На кого са принадлежали всички тези територии преди да бъде измислена Усрайна ?

Много си тъпичко бе! Иди хапни един макдоналд

Иди го кажи на китайците ако имаш топки

На базата на договори! Но, като си с промит мозък, откъде да ги знаеш тия неща ?!?

Китайците са си вкъщи, какво търсят мириканските мистрии там?!

Бранят Тайван от комунизма. Проблем?

Сащисаните формално подкрепят позицията за единен Китай.

Гледай ти да се обраниш от прастотата!

да не си наясно, но в момента левите сили в света правят войните. Демократичните парти са леви. Това предишното деление на комунисти и капиталисти е за забавачниците. Отдавна няма конкуренция и политиката и икономиката на САЩ са подобни на социалистическите, само че без социалните придобивки. Китай и Русия са много по-истински капиталистически, отколкото ЕС и САЩ, където левите с джендърските и про имигрантски философии унищожиха средните класи. Като гледам и в България голяма част от инфраструктурата и строителството не е мръднала от 80те г. само където е застаряла. Резултат на леви неконкурентни икономически прийоми.

Закъсняхте с два дена, тая новина е стара....

Атанасов ти ли си пак бе, шизофреник със шизофреник, пий валеряна и сложи топли чорапки на крачетата.