Китайската брегова охрана е използвала водни оръдия срещу филипински кораби

Пекин, който претендира за почти цялото Южнокитайско море, предприема все по-агресивни действия в района през последните години

Обратно в новината

Коментари - Китайската брегова охрана е използвала водни оръдия срещу филипински кораби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората са им помогнали да го загасят! Какво е това пищене на фащисани подлоги?

Нямат ли торпеда???

пожарогъсителен кораб, може с всичките си пръскачди да леле ,само по 6000 литра в секунда! само 36 тона в минутя,ВА!!!

Нито руснаци нито китайци се учат от американския пример. Какви са тия водни оръдия?!? Пукай истински.

всички знаят че са северномакедонски тези острови. при подводни разкопки даже са намерени оригинални текстове превод от руски а едни делфини са били записани в традиционно семейство. ахаххх

По ръпи от американците нема

Поизлъскаха им голямата държава с не толкова голямо качество на производството. Сега евече скъпо да имаш голямо семейство, Индия зае първо място по брой на населението. Китай бавно но сигурно се въвлича в военни конфликти.Предстоят санкциш и по- драстично намаляване на населението.Китай както Рашка отиват в небитието.

Аууу било ИИЗ. А дали няма да е зле да напишете и, че изключително изключителната икономическа зона няма нищо общо с териториалните води и в нея може свободно да се корабоплава? Или не е политически и евроатлантически коректно?

тези островчета са във филипинската ИИЗ , на ок.200 км от Палаван(Филипините) и на НАД ХИЛЯДА КИЛОМЕТРА от най-близкият китайски бряг (остров Хайнан). И как разбираш и тълкуваш термина "свободно корабоплаване" ? Може би да се буташ в чужда ИИЗ и да блъскаш местните кораби ?

Къде се бутат,искат и до тях ли да се разпали някой нов военен конфликт.Ами ако бяха американски кораби ,дали щяха да ги гонят с водни оръдия.И откъде накъде там не се намира водната граница на Китай.Там е икономическа зона спорна между няколко държави.Така,че китайците да си налягат парцалите.По тая логика Русия като правеше учения и навлизаше в българската икономическа зона,ние заедно с НАТО трябваше ли да ходим да ги гоним с водни оръдия.?

Ауу американски кораби. От ония, смелите ли? Те там гледат да не припарват много много.

В момента без притеснение строят нови военни бази на филипинските и японските острови, по покана на домакините. Скоро и във Виетнам.

Вие, заедно с НАТО, освен да спретнете една оргия помежду си, нищо друго не можете да направите.

И аз съм разочарован. Да не са пожарникари. Водно оръдие??? Другия път с на децата ми водните пистолети. Добър обсег и струя дават.

ДЕР.РУ, освен ЮжноКитайско и ИзточноКитайско морета, няма ли да измислите и СеверноКитайско и ЗападноККитайско морета?

Отвратителни китайци!

Корабът на китайската брегова охрана с надпис на английски. Голям смях

Щото е оригинален.

Ли викате агресия бе!

сам си го написал "оръжие" , папагал червен.....или викаш само ги поливат, да ги окъпят, бъзикат се........във 200 милната зона на Филипините. Колкото Черно море е руско , толкова и Щжнокитайско море е китайско , русоробчета. Айде питайте сега к'во прави флота на САЩ там. Ми к'вото си иска ве, тапири. И няма да мръдне от Окинава и Южна Корея, а вие си лайте и викайте "Света е със нас". Третият Свят...и то част от него....може би :))))

"Ми к'вото си иска ве, тапири." Ами така формулирано няма какво да се обсъжда. Всичко е казано. Без празнословни квази "демократични" извъртания - право в очите обяснено - мога да те бия, ще правя каквото искам. Та няма какво да говорим за жълтите с тия плажни игри.

ами не е точно така...формулирано. Има териториални води, има ИИЗ, има и международни води........Да си видял американски кораб във чужда ИИЗ да пръска местните със водни оръдия ? И да,естествено, че могат да бият, просто не го правят. Ако караха урбулешката като руските орки , Куба още по времето на Кенеди щеше да е петдесет и незнам-кой си щат на САЩ. И целите Кариби. Може и Венецуела. Кой ще ги спре ? И Панама заради канала, дето ТЕ са построили.

Ако няма резултат може и с друго!

Абе ще плачкат май и тия червени азиатци.