Китай ще си сътрудничи с руската армия във всички сфери и предупреди САЩ за провокациите

Това включва поддържане на регионалния мир и сигурност, защита на международната справедливост и правосъдие

Обратно в новината

Коментари - Китай ще си сътрудничи с руската армия във всички сфери и предупреди САЩ за провокациите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази "новина", предадена от ТАZZ ("Телеграфное агентство Советского Союза") в руското посолство в София ли е измислена? Щото я няма абсолютно никъде другаде по света!

... ама никой от тях не казва какво и кого ще бранят Русия и Китай ... Тайван ли, койот не иска да чуе са Китай? Или Украйна, която не иска да има нищо общо с руския диктатор и иска да е в ЕС и НАТО, както е България?

Руснаците са за съжаление, но на китайчеата трябва да им се даде урок и да им държи влага години наред.

Gugnelid

Верно ли бе, палячо? И кой ще дава уроците?

Не знам за Русия и Китай, но от цялата работа САЩ и ЕС са във все по-дълбоки лайна. САЩ заради пошлостта си, а ЕС задради предателството на лидерите й, пресирани и подкупени от САЩ. ЕС не е вече суверенен съюз и държавите от ЕС вече не са суверенни държави. Те са под прякото управление на САЩ. Ако на някоо не му е ясно, е бунак. Това, което описах, противоречи на интересите на нациите и поколенията им, защото е свързано с историческо източване на огромни ресурси към САЩ. Никога в историята на света не е имало такова извличане на нацонални ресурси в интерес на някоя отделна държава. Нито Османската империя, нито монголите са успели да го направят. Днес САЩ го правят, имат слуги, на които плащат с новоемитирани долари и така за пари, за които даже няма изхабена хартия, получават всичко, което си поискат. Предполагам скоро ще има съд за национални и европейски предатели. Започва да се говори все по-усилено, включително и в европейски параламенти на големи евроейски държави, бих казал водещи. Едноканалните тъпаци остават невежи по въпроса какво им се случва. Гледкат американски филмчета и поемат пропаганда. Даже си мечтаят да пуснат език, ако им се отдаде възможност. Кофтито е, че заради наглостта на САЩ сега Русия и Китай излизат на сцената. Което наистина е кофти, но след като лидерът е слаб, се образува нов лидер. САЩ са вече на пихтия, която се държи на инфузия от невиждани емисии на нови пари. 2021 примерно са емитирани 40% от всички долари, емитирани някога в историята! Хора, които разбират какво означава това, смятат, че е зловещ предвестник на срутването на САЩ. Всъщност САЩ в момента не могат да спрат срутването си и основната задача е да увлекат възможно повече държави със себе си. ЕС е отличната мрежа за шарани, с която САЩ си подлагат 28 държави едновременно, за да им е меко, когато паднат. Това е реалността...

100+

.

Целият шум около всякакво военни глупости е за отвличане на вниманието от наистина важните ходове, които се разиграват в момента, а те са в сферата на финансите, природните суровини и търговските мрежи. Няма да влизам в подробности, но като обобщение мога да кажа, че на САЩ и ЕС направо им е..ха мамата по всички показатели. Китай и Русия действат заедно не само във всяко едно направление и Запада е в шахматна ситуация без възможност за добър отговор. Ако Китай и Русия нямаха огромния ядрен потенциал НАТО отдавна би ги нападнал, но уви не става.

Вата, пак ли ще гътаме гнилия запад. Ех, вата, остарях вече и още не сме го гътнали, а ние пет пъти се гътнахме през това време.

Не трябва нищо да правиш - Той сам ще си падне ! И сега когато вече става ясно как и долара ще РУХНЕ , самите му " ЩАСТЛИВИ" до безумие граждани сами ще го доразрушат защото вече няма как да ги излъжат със зелената шума която няма никакво покритие ! За да задоволяват безумното КОНСУМАТОРСТВО на тъпите си наивни овце , които са ЗАРОБЕНИ в заеми до гушта за поколения наред им трябват ЕВТИНИ ресурси , които те нямат , а както изглежда скоро ще трябва да КУПУВАТ и С РУБЛИ !!! Споко УСТАТНИКО - Покоелния наивници живееха с празните глупости за "щасткивия и светъл Социализъм" и той РУХНА , защото САМ се съсипа - Сега е ред на "Безпогрешния и весел Капитализъм " , защото си е абсолютно същите лайна в по-лъскава опаковка които вярват в подобни глупости ) са си СЪЩИТЕ ! ТЪПИТЕ ОВЦЕ като теб НЕ разбраха едно нещо - Все още НЯМА измислена система , която да мисли за хората и няма да има докато една шепа ТАРИКАТИ и КРАДЦИ си играят със живота , здравето и ПАРИТЕ на хората , които те изкарват с труда си !!! Бягай да гласуваш , че " ЕЛИТА " чака да КРАДЕ от такива като теб !!!

Ще разберат китайците, че както преди ще ядат само купичка ориз. А ватата ще рупа картошек и хлебушка с Боярищник.

..написа "Чайникът" на своя китайски компютър и след това взе да си чати в своя китайски смартфон и си пусна да гледа филм на своя китайски телевизор :)

Чебурашке, това е все едно БМВ да направи фабрика в България и на частите да пише "Праизведена в Болгарии". Значи като си купиш БМВ си купуваш българска кола, така ли чебурашке?

Huawei & Hundai и те ли са на ишлеме , джендър! На БРИКС не им пука за теб, джендър! Марш в Брюксел, джендър!

Интересно, защо за изказвания на китайското министерство на отбраната, информацията трябва да се поднася през ТАСС ?!

Ми щото е Dir.RU

Айдеее, краят на щатският тероро по света е към края си. То не бяха войни, преврати, атомни бомби и.т.н.....БАСТА

Само в сънищата ти.

О, не, ние тука ще си пеем американски песни и ще каним Сладкаря и Ленчето по студиата. Източна Азия си осигуриха ресурсите, имат производството, а сега ще си свържат и пазарите. Ние ще я караме на сух хляб и демокрация.

„Ужасяващият удар на руската свръхзвукова ракета „Кинжал“ на дълбочина 130 метра в командния център на НАТО в Украйна!“: Greek Pro news пише за огромните загуби сред офицерите на НАТО в резултат на ракетния удар. „Руската хиперзвукова ракета „Кинжал“ успя да удари съвместния украинско-натовски контролен и комуникационен център, разположен на дълбочина 130 метра. В подземния щаб се помещаваха служители на НАТО и според съобщенията в него се намираха повече от 300 души. Повечето от тях са британци и поляци, но сред тях имаше американци и представители на частни компании поддържащи комуникация и пренос на данни.Това е първият масиран удар по личния състав на НАТО и не се знае как ще реагират западните столици.Все едно да се признае активното участие на личния състав във войната срещу Русия В близките дни ще се види доколко това ще се отрази на провеждането на украинските и западните операции и опитите за спиране на руската офанзива към Бахмут."

Командния център е точно там ?! Кукувица руку си !

Няма как да реагират, Столтенберг многократно е заявявал че НАТО не се меси във войната. Значи не би трябвало да са в Украйна... Така че какъв е проблема?

Това е като: Сестра ти е проститутка. Върви след това да обясняваш че нямаш сестра. Така е и руската пропаганда. Непрекъснато мислят всякакви небивалици и лъжи за да търсят сензации и да подхранват тролчетата си с теми за писане. Иска ви се ама няма натовски войски в Украйна. НАТО предостава модерно оръжие. украинците сами ритата задниците на руските пияндета. До сега 220 000 загинали руснаци. Ето ви основния факт на специалната ви операция.

Много интересно - всички "свободни" медии ежедневно дават информация колко са убитите руски военни, а досега нито веднъж не е излязло инфо за загиналите украински?!?!??! Нали тази информация си е "наша" и е достоверна - все пак в края на всеки ден се прави проверка на лични състав....

За руските свободни медий и стотиците журналисти в затворите ли говориш?

Не лъжи бе. Най-малко 500 000 са убитите руснаци. 20 000 изгорени танка и поне 5 хиляди самолета и хеликоптери. Вече в украйна няма руски войски, понеже са напълно унищожни. А това което гледате са битки между самите украинци, които толкова са се вдъхновили от победата си, че не могат да се спрат. И ще се бият до последният украинец, защото по този начин просят пари от запада за своите господари. в момента върви яка мобилизация в масква, като мобилизират само жени между 18 - 40 години, като ги "въоръжават" с презервативи. Запада най-после разкри пъкления план на Путин. С красиви мацки ще омилостивява героичните укри.

Абе на рушляците скоро паре и за каскети и рубашки нема да им остане. А жълтите ще се върнат там, отдето ги измъкна САЩ. Ще кльопат ориз и кученца до откат.

на британското разузнаване ли е или звездите ти го говорят?;)

Му е пратил СМС с инсайд инфо и чака да му преведе заплатата за "благото" на Укирята.

Това е закона на естествения подбор. Ще реват рашките като карпатски вълци от глад.

Каква поредна ватенска драма.!!! Китайската панда ще обладае измършавялата и разгонена руска мецана. :))))

от козяка?Да знаеш,излъгали са те;)

Раша и Чаниците приличат на отхвърлени лузъри дето се събират след училище да гледат порно и лъскат бастуня.:))))

Ще сътрудничат в краденето на перални или шибането на млади войници като Кадировските граворези?

и лопатките вършат работа,а са по-леки за носене;)

SirBob

Китайците удариха звучен шамар на Байдън, който оня ден обясняваше напоително как нямало съюз межсу Русия и Китай. Необолшевишката пропаганда се пука здраво.

Има интереси.

Нокаут за ФАЩисаните.

Ne zalagai protiv USA.

Глупак! Пиши на български!

Казано накратко: Китай и Русия обединяват сили срещу новия Кръстоносен поход на Запада... А останалите страни, пострадали от "западната демокрация" вече се присъединяват. Резултатът е ясен и предвидим. Епохата на САЩ, като световен хегемон и на колониалния Запад приключва. Който не го разбира си е негов проблем...

Е те и СеСеСеРе громяха колониализма ама свършиха на бунището на историята.

Глупости на търкалета - нищо общо със СССР - тогава "източния" блок беше мнооого далече по икономически показатели от запада!!! Сега е друга бира... Китай и САЩ са 1:1 и играта вече е съвсем различна!

Живеем в много динамични и ИСТОРИЧЕСКИ времена , които един ден ще се учат по университетите и може да станем свидетели как Рамщайн ще бяга както Американците бягаха от Кабул , но за това НЕ търсете вината в Путин !!

Путин не го мисли! Хага го чака!!!!

до киев и варшава не дай боже може да стигне ,но до хага!? Да не е тоз Путин ,ЛЕЙДИ ГАГА............. аз не се вземам насериозно, а ти ?

Dano nestigne do Haga.

Ще има МНООООГО ДА ЧАКА !!!

Мдаааа, китайчетата май ще озъбят краварите не само икономически.

Поздрав за господарите: https://www.youtube.com/watch?v=F0l_q7b7wuM

Хей, дирче, що ми изтри втория по-якия вариант бе, аааа! :) https://www.youtube.com/watch?v=MJGe2Dujm7s

Няма как САЩ да е господар на целия свят и започва да го осъзнава. Какво правят САЩ в черно море или в азиатската територия? Въдворяват демокрация? Едва ли, джъст кавали. САЩ ще се съобразява със света, не света със САЩ.

Тц, тц, тц и ко праим сега? Ще трябва да дам дупе на Ердоган и Ким и ще им обещая безплатни дозички от чудотворните ваксини нищо, че са с изтекъл срок. Вършат работата си безотказно. Може да се ползват срещу всички болести, толкова са добри. Умирате преди да сте се разболяли. Не е ли просто чудесно, аз мисля, че е чудесно.

Запада в "САМОувереността " си че е " Единствен хегемон и владетел на света " ( само защото имат IT технологии ) ,може да си позволява всичко и да НЛАГА със СИЛА своите ДИКТАТИ , на база пасивността и търпението на Русия и Китай и през годините дпуснаха няколко огромни ГРЕШКИ , и няма да могат да променят нищо за идните няколко столетия : ОБЕДИНИХА ВСИЧКИ , които Америка благодарение на своята външна политика им причини разрухи и щети ( както в икономическо , така и в културно , социално и историческо отношение ) пред последните 50-60 г. и чакаха само да се намери един водач който да ги обедини в ОМРАЗАТА си към Америка и ето че успяха да си създадат ВРАГА който те винаги търсят в лицето на този или онзи !!! Вярваха че Русия е слаба и могат да се ИЗГАВРЯТ с нея ,а Китай ще си замълчи заради икономическите интереси и печалби . За сметка на това обаче ПОМОГНАХА на Путин и Русия да коригира всичките си слабости и пропуски ( както във военно , така и в агентурно отношение ) , СЪБУДИГА ги сега и те ще станат пак онази сила , от която са се плашели винаги ! От друга страна пък показаха ИСТИНСКОТО си личице зад МАЗНИТЕ и ФАЛШИВИ усмивки и Китай разбра отлично какво му се гласи ако изостави Русия заради някакви си зелени хартийки без стойност и това сега ще промени ВСИЧКО ! Американците ПОПМОГНАХА много и на Арабите , които " АКО " досега НЕ са знаели какво точно се крие зад " великите ценности ( КАТО НАС ) " , сега разбраха отлично за какво става дума и че Американското " приятелство " е нещо , което по-добре да го нямаш !! Следващата голяма ГЛУПОСТ с всичко , което СЪТВОРИХА от ГЛУПОСТ , е че Американците и Англичаните успяха да РАЗЕДИНЯТ ЕВропа и това ще им се отрази също много в бъдеще , защото силните икономики в Европа , рано или късно ще трябва да изберат . Икономиката или Военната риторика , която с намесата на Китай , Иран и С. Корея , а може би и Индия , за Европейците няма да доведе до нищо добро !! и Не на последно място - ДАДОХА АФРИКА в ръцете на Русия и Китай , а те ( колкото и да ги подценяват Американците и да си мислят че са върха на сладоледа ) НЯМА да повторят Западното БЕЗУМИЕ - Да грабиш ресурси и да оставяш ЦЯЛ континет в МИЗЕРИЯ и ГЛАД , зад имаш евтини хамбургери за ДЕБЕЛИЯ си МЪРЗЕЛИВ задник ! И така - РАЗБРА СЕ бе че , че Американската " демокрация " си е една ЗАБЛУДА , ТЛЪСТА ЛЪЖА И БАЛОН за НАИВНИЦИ като НАС ( които винаги сме на губещата страна ) и си продадохме и свободата , и икономиката и държавата за БАНАНИ !!!!!

Браво, другарю! За положения труд имаш от мен 50мл Столичная...

Много е яка демокрацията..Можеш да убиеш всички..

Толкова е голяма демокрацията ,че всеки има право да вземе пушката и да убива наред ..Това различава сащ от Европа и останалия свят...

Китай нападна Украйна 2022г.!!!

Ей ся ше фалират три банки в сащ .И ще утрепат 20деца в детска градина..

12 милиарда евро гласува Бундестага за Украйна. Пращат 155 мм гаубици и 300 000 снаряда

Армията на Германия намалява. Свършва и матрялът в Украйна. Гаубиците не гърмят сами, а шарените хартийки вече не са достатъчна мотивация. Не им се мре на европейците за назначените по върховете на колонията НПО хрантутници и това е. Борел, Шолц, Макарон и другите такива да стягат да стягат мешките.

Е, и какво точно променя това, освен, че вкарва Германия в излишни разходи?...

Важното е де пребие картонения тигър НАТО..Да се извадят нокти и зъби..и дасе бие през суратя..Дорде му прилошее... Хаха

Най гадното в Русия е как дърти комунисти пращат внуците си на сигурна смърт

Намирисва на фекалий. НАТО и Щатите пълнят гащите

Британското разузнаване смята, че Русия няма да може да набере доброволно в армията още 400 000 души, както декларира. Това се посочва в преглед на разузнаването на британското министерство на отбраната в четвъртък Ведомството отбелязва, като се позовава на руски медии, че руските власти подготвят началото на мащабна наборна кампания с цел набиране на допълнителни 400 000 военнослужещи. Недоволството към Путин расте.

според които руските ракети свършиха преди година и сега пердашат хохолите с лопатки с чипове от перални???

но се прави ,че не е !

Сега дебилна Европа ще скочи дружно да бори Китай и Русия с голо дупе.

Много важна новина! Русия включи Унгария в списъка на така наречените неприятелски страни заради присъединяването й към европейските санкции. Това заяви руският посланик в Унгария Евгений Станиславов в интервю за РИА Новости, пише "Европейска истина". Станиславов каза, че въпреки опитите на Унгария да защити собствените си интереси, които често противоречат на политиката на ЕС, „фактът остава: Унгария се е присъединила към всички антируски санкционни пакети на Брюксел и е принудена стриктно да ги спазва“. Той добави, че Будапеща демонстрира прагматична позиция, която няма да отстъпи "дори под натиска на съюзниците си в ЕС и НАТО". Посланикът каза, че Руската федерация "държа каналите за диалог отворени в името на запазването на багажа от положителни развития, натрупани през последните години". Трябва да се отбележи, че Унгария беше включена в руския списък на неприятелските страни още през март миналата година, заедно с всички страни от ЕС, Г-7 и Украйна. Както знаете, Унгария последователно се противопоставя на санкциите срещу Руската федерация, а също така не предоставя военна помощ на Украйна.

Урви! Напънете се!!! До довечера да има 300 поста, че самолета на Байдън е най-великия самолет в света!!!!!!!! Китайските не стават!!!!!!!!!!!!!! След това Урсула ще ви сложи нещо в отворените касички!!!!!!!

В Русия и Северна Корея ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

По този начин, Китай гарантира безопасноста на Русия! Говорителят на китайското министерство на отбраната Танг Кефей каза на пресконференция, че Китай и Русия "ще работят заедно за прилагане на глобални инициативи за сигурност".

Как да използва Путин ядрено оръжие, като 2000 ракети от цял свят ще полетят към Москва

Прпускаш най вероятното. До 3,годни край на $ и Америка се разпада, ако Русия издържи още 3години.Нещата са на кантар. Но с Китай зад гърба мисля че шансовете са 60-40.за Русия. Но да се молим Русия да загуби защото американските изроди ако загубят в Украйна ще унищожат света в 3та световна. Факти само.

КИТАЙ ще си сътрудничи С РУСИЯ във ВСИЧКИ СФЕРИ; КИТАЙ ще си сътрудничи с БРАЗИЛИЯ в ТЪРГОВИЯТА, за ДА СЕ ОТКАЖАТ от Чичко ДОЛАР. ТРЕНДЪТ за развитието на света е ЯСЕН. :)

Аха, ясно е. Предстои сериозно обедняване на китай и смяна на комунистите. Накрая ще се обединят с тайван, ма не по начина, по който си го представят комунистите.

Русия се страхува да използва ядрено оръжие?

офицер на Федералната служба по охрана /ФСО/, който събира екскрементите му и ги връща в Русия в куфар. Путин иска да попречи на чужди сили да анализират въпроса. Това е нещо, което може да се заключи от здравето му. Казват, че именно това куфарче лудият диктатор смята за ядрено (но това е шега, за съжаление).В реалната руска вертикала на властта всичко се определя от степента на близост до тялото на диктатора. Според нея „събирачът на лайна“ вероятно стои точно зад собственика им, над охраната, масажиста и дори готвача. Не говоря дори за такива безсилни неудачници като премиера и председателите на камари на парламента.Най-после стана ясно кой ще бъде наследникът на Путин, от когото той ще поиска „да се грижи за Русия“. Ако му е поверил най-ценното и най-съкровеното, тогава руският лидер няма да се страхува да повери на него и страната.

пак ли препечатваш старите си тоалетни размисли?

нужда да използва ядрено оръжие. Кинтеитчната енергия на хиперзвука напълно замества ядрените тактически заряди по поражение с тази разлика, че няма радиоактивно замърсяване.

предупреждението е към ФАЩ/НАТО, които гледат безпомощно как инвестицията и проектът "Украйна" безславно потъва като истински Титаник. И за да няма изкушили се нови проксита в Европа (на първо място поляци и трите балтийски мастити) или съвсем из перкали отвъд голямата локва, Китай деликатно се намесва и казва, че при нужда ще съдейства при провокации.

клзоетни свине пак са на барикадата. :))))))

Politico: Отношенията на Запада с Африка и Азия се разпадат Лидери като френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц, руския министър на външните работи Сергей Лавров, китайския външен министър Цин Ган, държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и вицепрезидента на САЩ Камала Харис са само някои от имената, които направиха посещения на високо равнище в Африка през последните 12 месеца, всички до голяма степен фокусирани върху сътрудничеството и търговията. Не е тайна, че Африка не е склонна открито да осъди действията на Русия в Украйна или да участва в усилията на Запада да санкционира и изолира воюващата страна. Вместо това, тези страни продължават да приветстват своя дългогодишен партньор с отворени обятия - широко осъждат войната, но не и Русия. Тези опити за очароване – главно олицетворявани от Лавров, който посети Южна Африка, Есватини, Ангола, Еритрея, Мали, Судан и Мавритания от януари – подхранва проруските нагласи в целия континент и стои в рязък контраст с удара с мокър парцал, какъвто беше скорошното африканско приключение на Макрон. В това, което беше може би най-конфузната ситуация от цялото му пътуване, когато многократно беше помолен по време на пресконференция да осъди подкрепата на Руанда за бунтовниците от M23, причиняващи хаос в източната част на Демократична република Конго (ДРК) – ситуация, много наподобяваща полуприкритата руска подкрепа за сепаратистите от Донбас през последните години – при всички намерения и цели Макрон не успя да го направи. Той дори продължи да изнася лекция на президента на Конго за свободата на печата. ......... И ОЩЕ МНОГО-МНОГО ...

Русия не може да загуби военно, в класическия смисъл, заради ядреното си оръжие. Макар и с изтичащ срок на годност, то е твърде опасно за цялата планета. Русия може да загуби икономически, което би довело до падане на властта и разцепване на страната на локални зони на влияние, ръководени от меснти бабаити, генерали и богаташи. След това на ред са всичките и обкръжаващи републики, които ще имат възможността да си вземат глътка въздух от руското влияние. А дали ще го сторят е друг въпрос. Третият вариант Русия да загуби е като бавно се подаде на влиянието на Китай и стане тяхна васална страна. Което според мен е и тайният план на САЩ - да премахнат Русия като фактор, за да могат да се концентрират в Китай. Макар и такова изсмукване на руските ресурси в посока Китай да засили много силно икономиката на Китай. От друга страна, най-големият пазар на Китай е САЩ и Европа. Тук Русия е доста уязвима, защото само Китай може да я финансира. Понеже това ще е сериозен риск да си резне САЩ като пазар, ще действа плавно и меко, надявайки се да мине номера. А това означава дълги години удължаване на конфликта. Което пък води до вариант 2 от по-горе, където Русия губи икономически и се разпада. Четвърти вариант е САЩ да се откаже от подкрепата към Украйна и просто да спрат, но за да се случи това, някой трябва да я нападне, което няма как да стане. Пети вариант е Европа да фалира и да се откаже да изтощава Русия. Тук Европа е доста уязвима, предвид свободомислещото си население, което ще трябва да плати за тази чужда война. Европа би спечелила само спокойствие от руски шпиони ако Украйна спечели, а ако украйна загуби, всъщност нищо няма да се промени, освен още обедняване на граничните и страни, за превъоражаване.

а дано,ама надали?

Наистина е много смешно да се четат коментарите на евроатлантиците. От демографски изчезващият през 2050 г. Китай до агента на ЦРУ Владимир Путин, разбира се с дежурните псувни по всичко руско, а сега и китайско. Някои евроатлантици имат сериозен потенциал за автори на фентъзи литература. Но сигурно са обикновени гейове и не ги хващат квотите:))))

Британски анализатори са подготвили доклад „Предварителни уроци от неконвенционалните операции на Русия по време на руско-украинската война, февруари 2022 г. – февруари 2023 г.“, в който са анализирани действията на руските специални служби за изпълнение на плановете на Кремъл за окупиране на цяла Украйна. Източник: Руската служба на BBC с позоваване на доклада на Кралския институт за обединени служби (Royal United Services Institute) Буквално: "Британският отбранителен мозъчен тръст твърди, че след пълномащабното нахлуване в Украйна руските служби за сигурност и разузнаване са постигнали много по-големи успехи от армията. В работата на специалните служби обаче има фундаментални недостатъци, които значително допринесе за провала на плановете за руското нахлуване в Украйна. Подробности: Анализаторите смятат, че един от тези недостатъци е желанието да се угоди на президента на страната-агресор Владимир Путин по всякакъв възможен начин. Един от основните механизми на операцията за нахлуване руските военни смятаха вътрешната дестабилизация и дезорганизация на Украйна, която трябваше да деактивира системата за командване и контрол, да подкопае общественото доверие в държавните институции, да намали стабилността на страната и да сведе до минимум помощта за Украйна от международни партньори. В тези условия Москва не е разчитала на сериозна съпротива, доказателство за което са провалите в логистиката на първия етап от операцията, смятат авторите на доклада. Малка група плановици се надяваха да повторят успеха на Кримската операция от 2014 г., която също нямаше смисъл от военна гледна точка и беше планирана, като се вземе предвид липсата на военна съпротива от Украйна. Според RUSI ФСБ е била дълбоко въвлечена в планирането на инвазията, очевидно натоварена със задачата да подготви планове за окупацията на Украйна през юли 2021 г. Това изискваше обучението на обширна агенция на ФСБ, така че през есента на 2021 г. руските агенти в Украйна започнаха да ходят на кратки ваканции в курортите на Турция, Кипър и Египет, където се срещаха със своите ръководители. Авторите на доклада обръщат значително внимание на методите на работа на руските разузнавателни агенции, като подчертават, че те предпочитат да сведат до минимум работата на агенти от Русия, вместо да вербуват агенти на място, които управляват собствените си мрежи. В случая с Украйна тази роля беше изпълнена от няколко високопоставени служители и политици, които имаха връзки с руските разузнавателни служби от десетилетия, се казва в доклада. Авторите също така отбелязват значението на Руската православна църква като единствената опорна структура за идеологически ангажирани агенти на руското влияние. Тъй като отношенията между държавата и религиозните институции са доста чувствителен въпрос, дори след нахлуването украинските власти не успяха веднага да ограничат работата на тези части от руския поддържащ апарат. Руските агенти също трябваше да провокират масови протести. Авторите на доклада отбелязват, че висши представители на руското разузнаване са препоръчали нахлуването да бъде отложено до лятото на 2022 г. - според тях все още не са се развили необходимите условия за бърза победа в началото на годината. Москва обаче реши да действа, защото в Кремъл вярваха, че разбират украинската политика. Авторите на доклада смятат прибързаното и непълно подготвено нахлуване като доказателство, че руските агенти са преувеличили степента на влиянието си, а на самите спецслужби е наредено своевременно да улеснят окупацията, а не да оценяват нейната жизнеспособност. Тази институционална култура на следване на заповеди се счита от авторите за една от причините за провала на първоначалните планове за нахлуване в Украйна.

Китай, Руската федерация, Иран и Северна Корея (евентуално) не са военна сила за подценяване. САЩ и ЕС трябва да оставят на мира тези държави, да спрат намесата си във вътрешните им работи, както и кухата военна реторика по линия на НАТО. Държавите от африканския континент със сигурност не са на страната на САЩ. Да не говорим за държавите от латинска Америка. Щом вече провеждат съвместни военни учения, значи се чувстват заплашени.

какво правиш в ЕС, НАТО и България.. емигрирай..

Никой от тези не ми е любим, освен българския народ. Просто констатирах факти.

Войната Войници. Армии След голяма война непременно ще има гладни години. Десетки хиляди кости ще се превърнат в прах, докато един военачалник си спечели слава. Колкото повече пот лееш по време на мир, толкова по-малко ще кървиш по време на война. По-добре е да си куче в мирни времена, отколкото човешко същество в размирици. Всеки човек е като песъчинка, но армията е като златен блок. Не похабявай добро желязо за гвоздеи или добри мъже за войници. Нека онзи, който не знае какво е война, да отиде на война. Всичко е честно по време на война. Мечовете и оръдията нямат очи. Най-добрите войници не са войнствени. Армиите се поддържат хиляда дни, за да бъдат използвани в един.

Закрият ли сащ света ще просперира. Неизбежно е. 50% са наркомани 30% на лекарства , 15% жендари и има едни 5% нормални които ще подкрепим в запазване на живота им застрашен от месното население - индианци и на юг- мексиканци.

1. Руският президент В. В. Путин Първата съпруга живее във Франция. Дъщерята Мария е омъжена за холандски бизнесмен Фаасен и живее в Холандия. Дъщеря Катя, съжителстваща с южнокорейския гражданин Йена Джонг-Гу 2. Министър-председател на Руската федерация Дмитрий Медведев Синът Иля живее в САЩ. 3. Министър на външните работи на Руската федерация Сергей В. Лавров Дъщерята Екатерина живее в САЩ. 4. Прес секретар Песков Д.С. Съпругата е гражданка на САЩ. Дъщерята е гражданка на Франция. Синът е британски гражданин. 5. Вицепрезидент на Държавната дума на Руската федерация Железняк. Дъщерята Катрин е в Швейцария. Дъщерята Анастасия е в Лондон. Дъщерята Лиза е в Лондон. 6. Вицепрезидент на Държавната дума А. Жуков. Синът Петя не само живее в Лондон, но и лежи в английски затвор. 7. Дъщерята на Сталин – десетилетия наред живее и умира в САЩ. 8. Синът на Христов е гражданин на САЩ. 9. Къде са дъщерите на Путин? Те не се виждат в Русия. 10. Заместник Пехтин. Със сина си в САЩ. 11. Министър на транспорта на Московска област – Кацива. Със сина в САЩ. 12. Децата на депутата Железняк живеят в Швейцария. 13. Децата на Астахов. Единият във Франция, другият в Англия. 14. Децата и внуците на "главния патриот на Русия" ръководител на Руските железници Владимир Якунин живеят извън страната – в Англия и Швейцария. 15. Дъщерята на външния министър Сергей Лавров, Екатерина живее и учи в САЩ. 16. Синът на вицепрезидента на Държавната дума А. Жуков дълго време е живял и учил в Лондон. 17. Дъщерята на заместник-председателя на Държавната дума Сергей Анденко учи и живее в Германия. 18. Най-големият син на вицепремиера Дмитрий Козак – Алексей живее в чужбина и се занимава със строителен бизнес. 19. По-малкият брат на Алексей Козак, Александър, работи в Credit Suisse 20. Най-големият син на заместник Ремезков, Степан, наскоро е завършил колежа на милицията Valley Forge в Пенсилвания (една година на обучение струва 1.3 млн. рубли). Най-малката му дъщеря живее във Виена, където се занимава с гимнастика. Маша Ремезкова представи австрийския национален отбор (!!!) на детски състезания в Любляна?! 21. Дъщерята на заместника В. Фетисов - Анастасия, израснала и учила в САЩ. Настя така и не се научи да пише и чете на руски! 22. Дъщерята на Светлана Нестерова, депутат от Държавната дума от фракцията „Единна Русия“, живее в Англия. 23. Основният борец за „традиционните православни ценности“ синът на Е. Мизулина Николай учи в Оксфорд, получи диплома и се премести да живее на постоянна основа в толерантна Белгия, където са разрешени еднополовите бракове! 24. Дъщерята на заместника Воронцов Анна живее в Италия. Тя се преместила там от Германия. 25. Членката на Обединена Русия Елена Рахова, която стана известна с факта, че нарече ленинградците, които живееха по-малко от 120 дни в блокадата, като „неблокатори“, дъщеря й живее в САЩ. 26. Дъщерята на бившия говорител на Държавната дума, един от основателите на партия "Единна Русия", а сега член на Съвета за сигурност Борис Гризлов, Евгения живее в Талин. И дори наскоро тя получи естонско гражданство. 27. Синът на бившия министър на образованието Андрей Фурсенко живее постоянно в САЩ. 28. Синът на В. Никонов (внук на Молотов), президент на фондация „Политика“, е гражданин на САЩ.

Да, за това. Всеки си има някакви недостатъци , мании и комплекси. А те се развиват най-добре в кочина като сащ.

Явно е че никога ни си стъпвал в САЩ и четеш много руски канали. Ама то това сте ватниците.