Китай с остра реакция и предупреждение за навлизането на НАТО на изток

Йенс Столтенберг коментира пред журналисти, че Пекин все повече предизвиква международния ред

Обратно в новината

Коментари - Китай с остра реакция и предупреждение за навлизането на НАТО на изток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Каквото искат да правят, само да не спира убиването на руснаци.

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

IDIOT !

ха ха ... и кво стана ?! тоалетната хартия на европа и америка ... бършат и хвълят . ни образование ни медицина ни полиция ни пожарна ни правосъдие ни пътища (абе кво има ?) - само доене има а наздраве ....

ще му изстине стола, особено след като не успя да унищожи Ковид

Не само Атлантика, ми и Тихия океан и всичките земни океани, и на всички планети в системата... Деба тъпите копелета, поне наглостта им е забавна.

Прочетете историята, бе руски роби. Най-некадърните армии в света са руската и китайската. Тези хора не са родени да водят войни. Втората световна война са пример за малоумни военни решения. Русия дава 20млна жертви, а Китай 15млна. Тези хора са идиоти.

че Гюнаи ми е приятел и ще пори докато не се ориентираш сексуално

Диктаторите като путлер, Си, Ким чун чун треперят пред НАТО. Спете спокойно деца. Този път сме от правилната страна.

джендери ...

Само за надупване си мислиш напоследък...., от опит нещо, а?

оди на макрон

Любими цитати на мисли на Марк Твен: Казват, че е чудесно, че Америка е била открита. Далеч по-добре щеше да бъде, ако Колумб беше минал покрай нея.

Първото ти изречение Говори всичко за теб.

Объркало се момчето Това са любими мисли на цитати

Китай прекрасно знае, че ако Русия загуби - което е невъзможно по скоро унищожение на човечеството е възможно- следващата жертва ще бъде тя. Тези цивилизовани колонизатори ще направя всичко възможно да я унищожат а на Китай й трябва време за пълно и добро въоражение поне няколко години. Така,че тези престъпници са затруднени сега ли е по е подходящ моментът или да почакат докато първо решат проблема с Русия после с Китай. Тая сган престъпна не признава никакви червени линии като първо ще пожертва съюзниците Източна Европа после Западна като тя ще бъде победител както винаги .

Китайската армия няма победа през вековете и няма да има

Покажи какво си написал на лекуващия те психиатър !!! За да ти увеличи дозата или да ти предпише по-силни медикаменти........

Ти ми покажи какво си чел даже Винету ти е класика непостижима

.

Си тримата мускетари И златната ябълка

Гледам тука налазили едни такива радетели за диктатура, умни, витиевати, начетени и критични към властта ежедневно. Ама при диктатура можеш ли да си критичен към властта? Даже малко? Отделно след началото на войната с изненада открих, че всичките почти антиваксъри и ковид скептици се оказаха поддръжници на Путин и диктатурата по принцип. Ами особено в Китай помните ли как действаха бе? Първо всички с ковид в чисто нови "болници" с дръжки на вратите само от вън пък кой оцелее. Изчезнаха и разни умни, витиевати, начетени критици на властта. Доколкото ги има и в Китай и от ковида ли от какво не стана ясно. После като станаха много, много почнаха да ги ловят по улиците тест насила, вкъщи насила, вратите на блока заварени, няколко милиона град затворен. Даже измислиха специални тестове за в задника да не ги хапят "арестанти ". Отделно всички под строй ваксини колко каже партията и държавата и няма не искам, няма недей. Ама иначе върл кеф диктатурата и много лоша демокрацията. Особено сладки са като критикуват демократичните страни, чене са достатъчно демократични и значи най-добре ептен никаква демокрация. Логика и чудо. И широк мироглед...

Интересно ми Столтенберг, защо все ходи надупен и все застава с разкрачени крака, дали му е постоянно в задника или го работи някой надарен.

и ти ли искаш? Що не изчакаш ред? па и в любимата ти могучая и без това никой няма да ти пусне, бърза работа едва ли имаш.

Крайно време е Русия и Китай да станат един юмрук и да принудят лайнолюбците да се приберат в своята държава и да спрат да разпалват войни по света

Те така бяха Хитлер и Сталин навремето. Ама нещо не се разбраха кой е по-полюс. И нататък знаем.

В Китай още почитат основателя на КНР председателя Мао цзе дун и затова още не са изхвърлили неговата мумия от мавзолея, както стана със Сталин и Г. Димитров, въпреки че не размахват томчето с неговите речи като бившите хунвейбини. Но неговата мисъл за това че източния вятър взема надмощие над западния с която разгневи СССР и се обтегнаха отношенията все още е в сила. Сега тази мисъл е перефразирана и се отнася за всичко което се намира на запад от Китай и съвпада с една друга сентенция че жълтата раса взема надмощие в световен мащаб, което значи и над бялата.

Досега Китй рагира само вербално на провокациите на НАТО в Тихия Океан, което кара НАТО да се чуствува силно и могъщо (нашите политици и "демократични" блогери също). Не знам обаче дали на така наречените "лидери" на натовските страни им идва на ум, че Китай може да им отговори асиметрично, например като изчака ние като последни глупандери да се ангажираме директно в Украина, а после (пак така директно) да подкрепи Русия. Ще стане нещо като войната на Наполеон в Русия (нали и тогава практически всички страни, които са сега в ЕС са били в наполеоновата армия) само където Европа ще я газят руснаците заедно с китайците. Не ми се иска китайската армия нито в Париж, нито в София!

"Не ми се иска китайската армия нито в Париж, нито в София!" Жълто-паветната гной никога няма да те разбере.........

Наште рашисти и дръпнати китайчета, яко са налазили коментарите...на моменти се обърквам в български сайт ли съм въобще и защо не виждам йероглифи...странна работа.. Очевидно много им се живее в Чайна но не им стиска ли що ли.. отивайте бе друзя, в краен случай в Маскве.

Хайде бепедал не се прави на умен

Да живее НАТО ! Да живее ЕС ! Да живее България е ЕС и НАТО !

Тоя Йенс е педал. Самозабравил се

НАТО е разгромен на Източния фронт и е пред разпускане.

пред разпускане е фурката ти. фатмак. целта на нато е да обединява малките държави, които да устоят на тези с големи военни възможности.

12.07.2023 09:00 Приемайки Иран и активно ангажирайки Беларус, ШОС на практика изпраща на света сигнал, че има алтернативни възможности за задълбочаване на евразийската интеграция и противодействие на либералния ред на Запада, твърди Илайда Нийхар, глобален анализатор на риска в международната агенция ODI за изданието South China Morning Post. "Евразийската интеграция се задълбочава, тресе либералният ред на Запада" „Виждаме нарастване на популярността на ШОС в „необвързаните“ региони на света… Геополитически, Китай и Русия се стремят да изиграят дълга партия тук“, заяви Нижхар в интервю за South China Morning Post. Рафаело Пантучи, старши сътрудник в Училището за международни изследвания Rajaratnam в Сингапур, споделя подобно мнение. Според него призивът на Русия миналата седмица за по-тясно сътрудничество в рамките на ШОС още веднъж показа на света, че членовете на този блок имат алтернативни възможности, дори ако Западът се опита да ги откъсне от всякакви други международни структури. Източник: https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3227063/china-and-russia-looking-expand-shanghai-cooperation-organisation-alternative-western-order

Защо и Русия, и Китай дръпнаха толкова много точно в периода след разпада на СССР до скоро поне за Русия, но при всички положения точно когато ситуацията била непоносима, понеже света бил еднополюсен? А?

"Столтенберг заяви пред репортери по време на срещата на върха вчера, че Китай все повече предизвиква международния ред, основан на правила," Извинявай Столтенберг,но кой си ти да създаваш правила,които другите страни трябва да бъдат длъжни да спазват? Вие от фашисткия и колониален алианс си измисляте някакви правила и си мислите,че целия свят трябва да се съобразява с тях. Е вече правилата ви започват бавно,но сигурно да се променят,колкото и да не ви се иска и вие отивате в историята,като най- военолюбивата фашистка организация. За съжаление и България издърпа късата клечка благодарение на продажните си политици.

К.Шваб от световния икономически форум: - "до 2030г няма да притежавате нищо, няма да карате коли, няма да излизате от кварталите си, няма да гласувате, няма да притежавате имущество...но ще сте щастливи!" И овцете блеят...

Чоек предполага, Господ разполага! На смотани западни гейове не вярвам! Който е слуга веднъж, ще се надупи пак!

+ + + + +

Теориите на конспирацията са прилепчиви, трудно оборими и разтегливи. Особено когато става дума за бъдещето. Но все пак става дума за след само 7 години. Няма никакви признаци в подкрепа на тези спекулации на този Шваб. Помня обаче времето когато бяхме подчинени на тогавашната кремълска диктатура. Е тогава много хора нямаха коли и много други неща, въпреки, че ужким имахме това право. Даже за телефонен пост вкъщи, трябваха молби, кандърми, чакане по опашки и рушвети. Жилищата ги раздаваше държавата, доброто на нашите и срещу заплащане разбира се, а за излизане от страната трябваше изходна виза. Дори за ходене в пограничните села трябваше специално разрешение.

"Няма никакви признаци в подкрепа на тези спекулации на този Шваб. " https://www.tagesschau.de/faktenfinder/wef-schwab-101.html

Другият вариант е Шваб също като маите да предвижда смъртта на всички ни до 2030-та. Които и "нас" да има предвид. Те само умрелите отговарят на почти всички тези критерии и няма проблем да стане във всеки един момент. Защо не до 2030-та? Ама пак това с щастието... Надявам се да са щастливи хората след смъртта, ама пък от друга страна като знам на какви неща се кефят някои приживе...

Нека пак обърнем внимание на някои принципни неща. В цялата статия Китай това, Китай онова... Когато кажем Франция, Италия, САЩ или Великобритания, става дума за народа понеже той избира управляващите и те се отчитат и отговарят пред него. S.P.Q.R. както е било когато Рим е бил истинска република. Повечето демокрации ограничават броя мандати на управляващите за да не им стъпи на врата император, както стана с римската република в древността. И да се върнем на Китай и държавите от този тип. Кой избира управляващите? Пред кого отговарят? Дали не успяват да се възползват от доживотна и безконтролна власт? Май се превръщат в някакви самозвани царе, само дето не правят династии, за да управляват биологичните им наследници и да претендират за рожденно право. Или правят? Всички знаят за толкова скъпата на Кремъл фамилия Асад в Сирия и скъпата на Пекин фамилия Ким в Северна Корея. А руснаците казват "Кажи кои са ти приятели да ти кажа какъв си.". Така, че Китай това, Китай онова... Какво е Китай? Кой е? Очевидно не е всичкият милиард живеещ там. Понеже друго типично за подобни държави е нетърпимост към плурализъм и различно мнение. Контрол над медии, информация и мнение. Защо? Естествено за да се отнеме правото на свободен, информиран или какъвто и да е избор. Ама то така излиза, че целият свят барабар с милиони и милиарди във диктатурите се очаква да се съобразяват с шепа самозвани при това диктатори.

Чърчил е казал, че изборите са толкова важно нещо, че не може да се оставят хората да решават. И е странно че "демократично" избраните винаги са от рода на милионери, банкери, магнати, лобисти, потомствени политици. Но по принцип демокрацията е диктатура на 50.1% над останалите 49.9%. В България демокрацията е диктатура на 7-8% над останалите...

Също е казал, че демокрацията далеч не е съвършена, но нищо по-добро не е измислено.

Значи смяташ, че диктатура на един или няколко е по добре от това мнозинството да решава. Така ли? И как точно ги изчисли тези 7-8 процента за България? В България имат право да гласуват по-голям брой хора от населението на страната. Никой не ги спира, никой не им пречи. Това че много от тези не ползват правото си е техен проблем и се приема, че са съгласни с избора на останалите. И до фашизоида 12. Урсула фон дер Лаен се избира от Европейският парламент за който гласуваме и ние в България. И за пет годишен мандат. Ако не ти харесва изборът на депутатите на следващите избори може да гласуваш за други.

Не си ми на нивото,за да ти отговоря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не знам какво ти е нивото, ама даже не си се сетил да провериш, кой и как я е избрал Урсула. Да не се излагаш де...

Полюциите на соросоидната сган нямат читатели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Естествено за да се отнеме правото на свободен, информиран или какъвто и да е избор. Ама то така излиза, че целият свят барабар с милиони и милиарди във диктатурите се очаква да се съобразяват с шепа самозвани при това диктатори." Урсула фон дер Лайен КОЙ я е избрал бе , троле ?????

На Партията, наречена „Европейски съюз“! Няколко цитата от прочутата антиутопия на Дж. Оруел, „1984“ – превръщаща се пред очите ни в злокобна и зловеща реалност: Глава 1: „Най-ужасното в Двеминутката на омразата бе не това, че си задължен да играеш роля, а напротив, че е невъзможно да й се съпротивляваш. След първите трийсет секунди не бяха необходими никакви преструвки. Като електрически ток през цялата група преминаваше отвратителен екстаз на страх и мъст, желание да убиваш, измъчваш, да разбиваш лица с ковашки чук, което пряко волята му превръщаше всекиго в гримасничещ, крещящ безумец.” Глава 1: „В повечето случаи нямаше съд, нямаше съобщение за арест. Хората просто изчезваха, винаги през нощта. Името се заличаваше от всички списъци, изтриваше се всеки спомен, че нещо някога е направено, отричаше се цялото съществуване и после се забравяше. Така унищожаваха, заличаваха, а след това обикновено се казваше: „изпарили са го“. Глава 2: „Престъпмисълта не предполага смърт, престъпмисълта Е смърт.” Глава 3: „А ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията, ако всички документи твърдяха същото — тогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина. „Който контролира миналото — гласеше лозунгът на Партията, — контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“ Глава 5: „Не разбираш ли, че главната цел на новговор е да ограничи мисълта? Накрая ще направим престъпмисълта практически невъзможна, защото няма да има думи, с които да се изрази. Всяко понятие, което изобщо ще е необходимо, ще се изразява само с една дума със строго определено значение, а всички допълнителни значения ще бъдат заличени и забравени.“ (”1984” – Дж. Оруел) „ Новговор произлиза от английския език, но има силно ограничена лексика и опростена граматика. Езикът е постоянно моделиран от управляващата тоталитарна организация Партията, която цели да премахне всякакво инакомислие (на новговор: престъпмисъл) у хората чрез премахването на самите думи и фрази за свобода, бунт и т.н.” (Интернет) А ако всички европейци приемат Лъжата, налагана от „Европейския съюз“, ако всички документи твърдят същото – тогава Лъжата, че снарядите са за мир, става Истина! И най-ужасното в настоящата „Двеминутка на омразата” е не това, че е необходимо да играеш роля – че приемаш Лъжата за Истина, а че не си в състояние и е абсолютно невъзможно да се съпротивляваш на Лъжата! Вследствие на тоталната пропаганда и манипулация! Мисълта, че това е Лъжа, ще бъде престъпна мисъл – и ще означава неминуемо жестоко и брутално обругаване и опозоряване, смачкване и унижаване, изхвърляне от работа и жилище – и затвор, и дори смърт! Който не е съгласен с Лъжата за снарядите, налагана от „Европейския съюз“, ще изчезне безследно – без съд, и без съобщение за арест! Името му ще се заличи от всички списъци, ще се изтрие всеки спомен, ще се отрече цялото му съществуване и ще се забрави и „изпари”! И главната цел на новговора на „Европейския съюз“: да се ограничи и направи практически невъзможна Мисълта, ще бъде изпълнена! Новговорът на „Европейския съюз“ – управляващата тоталитарна организация! Край на всякакво Инакомислие – всички ще мислим едно и също – под зоркия поглед на Партията – „Европейски съюз“ и Полицията на мисълта! А когато всички мислят еднакво – никой не мисли! Ще допуснем ли всичко това! Или от нас вече нищо не зависи! НИКОЛАЙ РИЗОВ

Четете Свещеното Писание и последната му книга Откровение на свети Йоан Богослов. Там е написано ясно какво ще се случи.

Да … Public Relations (да изречеш една истина така, че никой да не и повярва, и да оповестиш една лъжа така, че всички да я приемат за истина) ПЛЮС Management of Fears (Управление на Страховете). Двете най-мощни оръжия срещу човечеството и Вселената.

100+

Ти самия чел ли си 1984-та? Рашистите с типичната си наглост и Оруел тръгнахте да четете, както дявола Евангелието. Не сте забелязали, че Големият брат е вечен и несменяем, не сте забелязали, че основен принцип в ЕС е неомраза и толерантност, които са необходимо условие само за съществуването на диктатурата на някой Голям брат. Даже не се усещате, че нищо не ви притеснява, нито да напишете нещо такова, нито да го плеснете да го видят всички. При големите братя е невъзможно и тежко наказуемо такова нещо, както виждаме и в момента. Ако бяхте нормални хора, щяхте да сте умрели. От срам... Само това ви заплашва евентуално.

когато съм прочел "1984",ти не си бил дори мечта в мислите на баща ти....Големият брат беше несменяем доскоро,и никак не му харесва факта,че ще го ритнат,затова е цялата дандания в момента...Колкото до толерантността и неомразата в ЕС,опитай да изкажеш различно от ръководната върхушка мнение,да видиш що е толерантност....Затова бЕгай у лЕво с тая т.н. "демокрация",която все повече избива на фашизъм в най-уродливия му вид...

"че основен принцип в ЕС е неомраза и толерантност" Неомраза и толерантност към мигрантите и джендъризацията !!!

Чакай малко бе Олигофрен. Вероятно понеже излиза че си чел романа малко след като е написан и значи си на около 120, си такъв докачлив. Ама пак нито те спира някой да си кажеш мнението, колкото и тъпо, откачено, извратено или нагло да е, нито рискуваш нещо като го правиш. При фашизъм това възможно ли е? Диктаторите само са несменяеми и диктатурата само не може да съществува без "външен и вътрешен враг", който естествено трябва да бъде мразен и унищожаван по всякакви начини

НАЦО не може да се оправи с Вагнер, тръгнали да джафкат срещу Китай. Омазаха се от страх във Вилнюс, наръгаха половината си въоръжение да пази безценните лидери /повечето памперси/, ама иначе крякат по всеки и всички, които не са с тях. То ако ставаше само с крякане тази работа, кокошките и мисирките щяха да си делят световното господство.

Пол Крейг Робъртс: Криминализацията на истината в Западния свят Автор: admin Няма коментари Сподели: Времето за истината, за чието изразяване се въвежда наказателна отговорност, изтича. В предговора си към изданието на „Прекрасният нов свят“ от 1946 г. Олдъс Хъксли отбелязва, че най-големите триумфи на пропагандата са постигнати не чрез правене на нещо, а чрез въздържане от извършването му. Велика е истината, но още по-голямо от практическа гледна точка е мълчанието за истината. Като просто не споменават определени теми, като спускат това, което г-н Чърчил нарича „желязната завеса“ между масите и тези факти или аргументи, които политическите босове намират за нежелани, тоталитарните пропагандисти влияят на мисълта по-ефективно от лъжите. Чърчил говори за „желязната завеса“, спусната от Сталин над съветската империя. Днес „желязна завеса“ се спуска над „свободните“ народи на Запада, техните „демократични“ правителства, техните „демократични“ медии, техните „демократични“ университети и училищни системи. Ако не ти е позволено да знаеш истината, не можеш да я кажеш. Илон Мъск е похарчил по-голямата част от състоянието си, за да освободи “Туитър” от цензурата, само за да открие, че ЕС ще забрани “Туитър” в страните-членки на ЕС, ако Мъск не се съгласи с цензурата на ЕС на истината, нежелана за дневния ред на ЕС. Френският цензор на ЕС, евфемистично озаглавен „Министерството на цифровия преход и телекомуникациите на Франция“, каза, че „дезинформацията“, борбата с която основната функция на министерството, „е една от най-сериозните заплахи, надвиснали над нашите демокрации“. Ако Мъск не приеме цензурата на ЕС, “Туитър” ще бъде забранен в ЕС. За да бъде ясно, западните ценности на свободата на словото и откритата дискусия бяха предефинирани като „източници на дезинформация“ и „заплахи за демокрацията“. Но, разбира се, те са в основата на демокрацията. Когато свободата на словото е потисната, нямаме демокрация, а тирания. Истината е трудна за достигане и винаги е била. Истината може да разстрои и ядоса много повече хора, колкото може да просвети. Съществуващите вярвания са много издръжливи. Повечето хора искат техните вярвания да бъдат утвърдени, а не оспорвани. Това прави внушените вярвания стабилни. Историците крият истината от кариерни и политически причини.. Прокурорите крият истината, за да получат осъдителна присъда. Медиите крият истината в името на приходите от реклама и в замяна на изтичане на „информация“ от ЦРУ, ФБР, политици и прокурори, които създават официални наративи, обслужващи различни дневни редове. Прекарах живота си в служба на истината. Това не е твърдение, че винаги правя всичко както трябва, а че целта ми е истината, независимо дали я постигам или не. От време на време получавам признание за моята служба на истината. Като общо правило благоприятните коментари за мен и моята работа незабавно предизвикват тролове, които ме демонизират и хулят, за да изплашат читателите от моя сайт. Управляващата върхушка работи усилено, за да издигне репутацията на тези, които повтарят официалните версии като истина, дори им присъжда награди “Пулицър” и унищожава репутацията на тези, които казват истината. Атаките срещу онези, които казват истината, помагат на управляващите да криминализират истината. Търсачите на истината са превърнати със задна дата в престъпници. Упражняването на свободата на словото е свързано с накърняване на официалните обяснения на истината и е в процес на криминализиране. “Фокс Нюз” при безвъзмездно уреждане на гражданско дело, заведено компанията за машини за гласуване “Доминиън”, плати близо 1 милиард долара, за да създаде прецедент, че съобщаването на новини, които вредят на дадена страна, е клевета, дори ако докладваната новина е вярна и не е злонамерена. С други думи, “Фокс Нюз” току-що плати близо милиард долара, за да установи, че истината е клеветническа. Това е краят на свободата на словото и отговорността. Този, който говори истината, а не лъжецът, се забърква в беда. Убийството на пратеника винаги е било обичайна практика. Днес, въпреки законите за защита на лицата, подаващи сигнали за нередности, те винаги страдат. Правителството отказва да наложи закони, които защитават лицата, подаващи сигнали за нередности, когато казват истината. Джулиан Асанж е в затвора повече от десетилетие без надлежен процес само за това, че е докладвал за изтичане на документи, разкриващи военни престъпления на САЩ и умишлената измама на съюзниците на САЩ. Едуард Сноудън трябваше да се откаже от американско гражданство в полза на руското само защото ни предостави доказателства, че НСА незаконно шпионира без причина или заповед. През последните няколко дни видяхме как ФБР избегна държавна измяна в опита си да свали от власт действащия президент на Съединените щати, благодарение на корумпираните медии, свеждащи заговора на ФБР срещу президента Тръмп до „процедурни грешки“ по отношение на наблюдението и започването на разследвания. Предателството срещу президента Тръмп е одобрено от демократите, ФБР, ЦРУ и военния комплекс, защото естаблишмънтът иска Тръмп да си отиде. Тръмп не обслужва техния дневен ред. Да се отърват от Тръмп е по-важно за тях от истината. Единствената индикация, че рисковете, които поемам като разказвач на истината, рискове, които са се материализирали в опасното и скъпо преследване на по-известни разказвачи на истината като Джулиан Асанж, Ед Сноудън, Мат Тайби, Кеш Пател и Питър Бримелоу, са финансовите и словесна подкрепа на читателите. Ако няма такава подкрепа, това показва, че поемам ненужни рискове и се затруднявам в опитите си да информирам тези, които не се интересуват и не са привързани към своята независимост като свободни хора. Фактът, че специалният прокурор разкри измамата срещу президента Тръмп, но не повдигна обвинения за престъпленията на ФБР, документирани в доклада “Дърам”, направи възможно всеки член на Камарата и Сената да си възвърне свободата да представлява хората, а не групите по интереси . Камарата на представителите и Сенатът биха могли да заобиколят цялото ФБР, да принудят корумпираното Министерство на правосъдието да обвини заговорниците, да наложат екзекуцията на всеки от заговорниците, включително Комер и Рей, и да изпратят съобщение до всички заинтересовани, че страната ни се връща на народа чрез препотвърдената независимост на представителите на САЩ и сенаторите на САЩ, което отново би направило представителите на САЩ и сенаторите на САЩ горди титли. Но Камарата и Сенатът избраха да запазят приноса си за кампанията и защитата, предоставена от групите по интереси, и по този начин останаха купени и продадени. С редки изключения Камарата и Сенатът са доволни от атаките на режима на Байдън срещу Тръмп. Те се чувстват комфортно да работят с естаблишмънта и биха искали Тръмп да си отиде. Всеки, който е внимателен, може да посочи много малко независими депутати и сенатори. Те са тези, които постоянно са атакувани от естаблишмънта и американските медии, които го обслужват. Борбата за истината през целия ми живот ме кара да се чудя дали истината не е авантюра. Сайтът ми се чете от мнозина по целия свят и колоните ми се препечатват на много други сайтове и в преводи. Въпреки това, тези, които подкрепят сайта финансово или с насърчителни думи, съставляват само малък процент от читателите. Нежеланието на повечето читатели да дарят дори 5 долара в подкрепа на истината е обезкуражаващо. Един от проблемите, пред които са изправени онези, които казват истината, е, че в днешно време измамата е толкова поразителна и ужасяваща, че много хора просто не могат да издържат на натиска да знаят истината. Казвай ми утешителни лъжи, казват те, за да мога да се отпусна и да не съм нервен. Повечето американци приемат “синьото хапче” и по този начин американската свобода е нещо от миналото. Свободата в Америка и в целия западен свят е толкова подкопана, че по-младите поколения никога не са живели в света на истината. Следващото поколение ще израсне в свят, в който истината се смята за вредна и трябва да се избягва. Наистина, това вече се случва. Нашите домакини се възползват от факта, че по-голямата част от населението предпочита “сини хапчета”, тъй като ни уверяват: „доверете ни се, ваксината е безопасна и ще ви предпази“, „Украйна печели с наша помощ“, “Тюлените” убиха Осама бин Ладен и сложиха край на царуващия терор”, “вашите пари са в безопасност в банките”, “Федералният резерв побеждава инфлацията”, “Вярата в злото е извинение за фанатизъм”, “Педофилите са просто поредната неразбрана сексуална ориентация, също толкова легитимна като хомосексуалността” и прочее. Има огромен натиск върху населението да приеме фалшивите наративи. Натискът идва от филмите и развлеченията, от медиите и корпоративната реклама, от образованието, от Демократическата партия, от Световния икономически форум, дори от някои християнски църкви, които са влюбени в Израел и от мозъчни тръстове, които получават много пари от онези, чиито цели се обслужват от менюто на официалните наративи, всеки от които е лъжа. На фона на всичко това моят глас е червен флаг за управляващата върхушка. Корпорациите и благотворителните фондации не ме подкрепят. Някога, много отдавна, преди да бъдат превърнати във врагове на истината, те са били подчинени и направени съучастници в изграждането на „Матрицата“, в която всички живеем. Широко гледани и известни филми като “Матрицата” предават посланието, но несъзнателната публика вижда филма като забавление, а не като нещо, което преживява. Хората, които не могат да разпознаят заплахите, имат нулев шанс за оцеляване. Заплахите, които повечето американци признават, всъщност са измама, използвана, за да контролират начина, по който те разбират света. Малко американци осъзнават, че днес, точно сега, Америка, това, което е останало от нея, е изправена пред огромни предизвикателства, които вероятно ще я преодолеят. Едно хомогенно обединено общество е унищожено от умишлена имиграционна политика, насочена към създаване на Вавилонска кула, в която няма общ интерес, нито обединяващ елемент. Чернокожите в Калифорния гласуваха за милиони долари като реституция за робство, въпреки факта, че Калифорния никога не е имала робство. Как става така, че белите американци вече не могат да се чувстват като у дома си в Калифорния? Днес белите американци съставляват само 32% от населението на Калифорния. Флорида, любимият щат, към който американците бягат, е осъден, а не Калифорния, щатът, който белите американци изоставят. Флорида изостави блокировките, изостави задължителната ваксинация и всъщност лекува хората, вместо да организира смъртта им, за да увеличи приходите на болниците и да създаде фактора страх, който мотивира американците да приемат смъртоносната, непроверена „ваксина“. Флорида беше тази, която спря корумпираната корпорация “Дисни” да наложи на учениците сексуална перверзия, трансджендъризъм и чувство за вина за предполагаемия бял расизъм. Дисни обаче все още е под патронажа на влиятелните американски семейства. Американците трябва да се събудят, ако е възможно, с осъзнаването, че на ВСИЧКИ фронтове тяхното общество е атакувано отвътре, не отвън от Русия, Китай или терористите, а отвътре от собственото им правителство, корпорации, образователни организации и медии. Жестокият факт е, че само американците на Тръмп вярват в Америка. Никой друг не вярва. Със сигурност не и университетите. Не образователната система. Не продажните медии. Не правителството на Байдън, което е демонстрация на сексуална перверзия, паравоенни закони и войни. Тръмп и само Тръмп казва, че намерението му е да върне правителството обратно в ръцете на народа, които го притежават. Всеки друг републикански кандидат, независимо от многобройните недостатъци на Тръмп, е пречка по пътя на хората към възстановяването на страната им. Тръмп, с всичките си недостатъци, е последният шанс на Америка. Той е единственият, който има силата и волята да се противопостави на управляващите. Причината за масовата подкрепа за Тръмп не е неговата позиция по определени въпроси, а фактът, че той е на страната на народа срещу корумпираната управляваща върхушка. Подкрепете истината или ще живеете в „1984“ на Джордж Оруел, или в „Матрицата“, или „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли във версията на Клаус Шваб. Няма да има Нео, нито „Избрания“, който да ви спаси.

За да оцелее глутницата трябва да се разширява. Нови жертви глътка въздух.

Милиардерите и мултимилионерите ударно увеличиха богатствата си след т.нар. ковид пандемия. Данни на oxfam сочат, че най-богатия 1 процент от хората на земята спечели почти две трети от цялото ново богатство на стойност 42 трилиона долара, създадено от 2020 г. насам. 1 процент от хората, около 80 милиона най-богати, прибраха 28 трилиона, а останалите 99 процента от населението на света, близо 8 милиарда души - само 14. Още по-фрапиращо е положението вътре в този един процент. В 2021 год.годишният списък на Forbes на милиардерите в света включва 2755 души с общо нетно богатство от 13,1 трилиона долара, което е с 660 членове повече от 2020 г. 86% от тези милиардери са имали повече богатство, отколкото са притежавали предната година. Като цяло и броят и богатството на милиардерите се удвоиха през последните десет години. Богатството на милиардерите се увеличи още през 2022 г. с бързо нарастващите цени на храни и енергия. 95 хранителни и енергийни корпорации са спечелили 306 милиарда долара неочаквани печалби и са изплатили 257 милиарда долара (84 процента) от тях на богати акционери. Династията Уолтън, която притежава половината от Walmart (верига хипермаркети в САЩ) е спечелила 8,5 милиарда долара през последната година. Богатството на индийския милиардер Гаутам Адани, собственик на големи енергийни корпорации, скочи с 42 милиарда долара (46 процента) само през 2022 г. В същото време най-малко 1,7 милиарда души живеят в страни, където инфлацията изпреварва заплатите, а над 820 милиона души — приблизително един на всеки десет души на Земята — гладуват перманентно. Дори Световната банка обяви, че светът почти със сигурност е загубил целта си да сложи край на крайната бедност до 2030 г. и че „глобалният напредък в намаляването на крайната бедност е спрял“. Така 20 -те гпдо и на XXI век се очертават като времето с най-голямото увеличение в глобалното неравенство след Втората световна война. Това доказва и пълната фалшивост на т.нар. програма "2030", лансирана от самите милиардери. „Докато обикновените хора правят ежедневни жертви за основни неща като храна или топлина, то свръхбогатите са надминали и най-смелите си мечти. Това десетилетие се очертава да бъде най-доброто досега за милиардерите — бум за най-богатите в света,” каза Габриела Бучър, изпълнителен директор на Oxfam International. И продължава: "Четиридесетте години намаляване на данъците за супербогатите показаха, че надигащият се прилив не вдига всички кораби, а само суперяхтите на свръхбогатите." Концентрацията на все по-големи богатства в малък брой хора носи огромни заплахи за цялата ни цивилизация и това е най-важният проблем пред бъдещето. Вече виждаме как тези свръхбогати персони поеха "отговорността" за управлението на земята, разбира се, без никой да ги е молил. Т.нар. "Световен икономически форум" в Давос, където се събират богаташите, вече взема решенията за бъдещето на планетата и тези решения само се свеждат за изпълнение до официални организации като ООН, СЗО или национални правителства. Милиардерите, превърнали се вече в глобален елит, започнаха да гледат на народите като на свои собствени стада от добитък, който могат да стопанисват както намерят за добре. Тези процеси ни водят към един нов феодализъм, много по-лош от предния. Днешните глобални крале, графове и херцози имат и властта (формално назначавани от тях правителства) и силата (новите технологии) за да го направят. При това, за разлика от средните векове, днешните глобални феодали нямат и вяра в Бог, а само в дявола - тоест - в парите и властта. Затова и този нов феодализъм би бил много много по-зловещ. Освен това повечето от милиардерите в света живеят в страни без данък върху наследството за преки потомци. Те ще предадат 5 трилиона $ на своите наследници (повече от БВП на цяла Африка) което ще задвижи бъдещото поколение аристократични елити, тоест - наследствени крале, графове и херцози. Частичен успех в борбата с тази тенденция би било предложението свърхбогатите да се обложат със специални данъци. Това пише известният Дъглас Ръшкофф в новата си книга "Оцеляването на най-богатите". Данък от 5 % върху доходите на свръхбогатите по света може да събере 1,7 трилиона долара годишно, достатъчно, за да извади над 2 милиарда души от бедността. Това, обаче, едва ли би могло да спре феодализирането на света. Дори няма и да го забави. Единствената сила, която може да спре пътя към ада, по който ни тикат, е появата на нова глобална идеология. Светът отчаяно се нуждае от нова идеология,от нови идеи, които да спрат дегенерацията и връщането в тъмните времена. Основата на тази идея е, че не трябва да се борим с бедността (както от десетилетия фалшиво напяват МВФ, СБ, ООН и т.н.) а с прекомерното богатство. Не бедните, а богатите създават всички проблеми. Единственият проблем на бедните е, че искат да ги има, а единствен проблем на богатите е, че бедните може да им вземат властта и богатствата, заедно с главите, което се е случвало нееднократно в световната история и затова трябва да им наложат тотален контрол и (или) да ги унищожат. Новата идеология трябва да е базирана на справедливо преразпределение на богатствата, на отнемане натрупаните милиарди от свръхбогатите, на общочовешка собственост и контрол върху интернет и новите технологии. Майката Земя може да храни и 20 и повече милиарда души, но само ако има правилно разпределение на благата и хармонично устроено глобално общество, базирано не на индивидуализма и личния успех, а на колектива и колективния успех.

Да! НАТО навализа във всички посоки! А защо военното влияние на Китай (Русия) не се разширява в никакви посоки, що не ги искат ...? Дали отговорът не се съдържа във въпроса? :))

"НАТО навализа във всички посоки!" KAK ??????????????????????????????????????????????????????????

Китайската външна политика се променя бързо. Доскоро риториката на Китай беше предпазлива, но сега на китайските дипломати е "позволено да говорят рязко, понякога провокативно", казват експерти. Внезапен пример за това беше изявлението на Китай за далечните острови, които Великобритания някога беше отнела от Аржентина. И това е знак за глобални промени в ролята на Китай на световната сцена. Какви ще бъдат те? Миналата седмица китайският заместник-посланик в ООН Ген Шуан излезе с инициатива на високо ниво. Той призова за подновяване на преговорите между Аржентина и Великобритания за съдбата на Фолклендските острови. Отговориха на британците Говорим за група острови на 600 км от аржентинското крайбрежие, които се оспорват от аржентинците и британците - и те се контролират от британците, които спечелиха войната за островите през 1982 г. Лондон отказва дори да възобнови преговорите за съдбата на островите, позовавайки се на референдума от 2013 г. (на който 99,8% от населението на Фолклендските острови гласува в подкрепа на запазването на архипелага като част от Великобритания). И тук Пекин открито подкрепи позицията на Буенос Айрес. И не просто подкрепи, а вгради аржентинско-британския териториален конфликт в общия антиколониален наратив, който отчасти определя отношенията между Глобалния Запад и Глобалния Юг. „Въпросът за Малвинските острови е историческо наследство от колониализма. Въпреки че колониалната епоха е отминала, хегемонизмът и силова политика, съответстващи на колониалното мислене, все още съществуват днес“, каза Ген Шуан. С такава подкрепа от страна на Пекин шансовете на Буенос Айрес да спечели териториалния спор се увеличиха. „Аржентина привлече подкрепата на втората суперсила в света. Страна, която претендира да отразява мнението и общия знаменател на глобалното мнозинство. В този случай вече не получаваме ситуацията „Аржентина срещу колективния Запад и Великобритания“, а „Великобритания и колективния Запад срещу световното мнозинство“. Това е съвсем различно разпределение на силите в глобалното политическо и информационно поле.

По сметките на най-добрите аналитици тука. колко му остава на гейския Запад, който е пред разпадане, да подпали 3-та световна с империалистическите си армии, които от своя страна са пълни гейове главорези, които са адски лоши към цивилните, но срещу истниски военни, нищо не могат да направят. За съжаление истинските военни нямат заповед да се разправят с тия гейове, иначе за семица да ги опаткат? :) Та, да си правя ли дългосрочни планове или до година-две колективния Запад заминава? :)))

3-тата Световна отдавна приключи. Загубихте я още през 1990, но понеже малко трудно загрявате - ще се наложи още веднъж да загубите, този път вече фатално и терминално :)

Кой ти го обади това? От посолството ли?

Няма да е толкова скоро, колкото ни/ти се иска. Тепърва ще става по-зле. Едва започва

Май и колхозните хлебарки ще отидат в киреча като руските орки

Най-добре е да се обесиш... Няма да замърсяваш форума и ще спестиш пари на Сорос.....

ЗАЩО ЯНКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ЕБАВКИ С КИТАЙЦИТЕ ? Около 2000 години пр. Хр. водите на Жълтата река придошли, причинявайки истински потоп. Императора Yao изпратил Gun от рода Ся да намери начин да спре наводнението. Gun наредил да се построят баражи и бентове по реката, които да спрат нейното преливане. 9 години продължили тези опити, но реката само ги заобикаляла и продължавала да опустошава всичко по пътя си. По това време на власт дошъл Shun, 5-тия от легендарните императори. Той наредил да убият Gun, задето не се справил с поверената му важна задача. На негово място назначил Yu, неговия син, за да довърши делото на баща си. Според легендата, той бил назначен едва 5 дена след като се бил оженил за съпругата си. Когато го повикали, тя го попитала как да нарече детето им, ако се роди такова, и той и казал да го нарече 啟, йероглиф, означаващ "5 дена", в старокитайския. 13 години той се трудил без да се прибере в къщи и три пъти преминал покрай дома си без да влезе – първия път жена му била още бременна, втория път държала бебе, което правело първите си стъпки, а на третия път синът му го поздравил и го подканил да влезе, но той отказал, с думите че докато реката оставя хора без дом и унищожава нивит, той не може да се прибере. Тази история показва решителността и усърдието на Yu. За разлика от баща си, той използвал друг метод за спирането на реката. Наредил да се направят канали по реката, които да отвеждат водата към морето и същевременно такива, които да напояват отдалечените полета. По този начин той не само спрял наводнението, но и увеличил селскостопанската продукция. Императора Shun бил така впечатлен от неговото постижение и отдаденост, че го направил свой наследник, вместо собствения си син. Така в Поднебесната империя бавно и полека, с много труд и не по-малко акъл решават проблемите си и не чакат някой да ги ОСВОБОДИ. А и не дават на никой да ги ЗАВОЮВА! Китай е държава с 5000 годишна история - видяла е всичко, знае две и двеста! Има какво да даде на съвремения свят и какво да вземе от него. Но най-много се преебха янките, понеже поради своята лакомия за свръх печелби, изнесоха почти всичките си производства там, а сега реват като магарици за Уй! А сърбите като им свалиха СТЕЛТА с един руски таралясник, го дадоха на китайците и те го разглобиха и за три години го мултиплицираха и вече имат собствени СТЕЛТове! Сега ще завършат "Пътя на коприната" и ще превземат европейските пазари, а янките ще си останат само с Кока Колата и стъпването на Луната в Холивуд!? Затова мислят, че чрез войни ще реанимират заспалата си икономика и ще спрат китайския възход. Но не би, ще дойде ден, когато янките ще купуват от Китай хартия, за да си печатат необезпечените долари.

Да се разревеш направо... Поредният, който не прави разлика между финанси и икономика! Като вденеш с чии финанси е Поднебесната, ще паладееш...

Една фраза за тебе паладял икономисте - разплащания в юани. Боли, а?

Боли. Особено Русия я боли доста. И от рупиите я боли, ама гълта и се усмихва. Щото тарикат мъж - не писка, нали? :)))

Реви бе, кой те спира, реви!

Брей, всички държави, които остават в изолация, като отказват кооперация със съюзи на демократични държави се държат по един и същи начин. Русия не приема Украйна да бъде част от НАТО, въпреки, че какво право миже да има да казва на други народи какъв избор да правят. Сега и Китай.

Написал си смешна смесица между мантра и опорка.....

Поредната неадекватщина на НАТО и Столтенберг. Никаква дипломация. Най-ужасяващото е говоренето за членството на Украйна - след войната. Че тя войната е Украйна да НЕ Е в НАТО! Дразним Русия? Караме я да продължава войната? Не ни пука за жертвите и страданията на хората? След цялото това говорене в стил "едно си баба знае, едно си баба бае", как искате войната да спре? Тласкате Русия да върви до край, казвате, че тя няма право на национални интереси? Или по-важно е да се бълва военна продукция и да се убиват хора? Целия този ужас можеше и да го няма, ако бяха започнали преговори с Путин. Но "световните лидери" са като някакви играчки, които се навиват с ключе, повтарят едно и също, без връзка с действителността. За Зеленски да не говорим - не му пука за украйнския народ, НАТО та НАТО. Ако преди години бяха се съгласили поне на преговори с Русия, можеше и своя армия здрава да си създадат - Русия щеше да им дава и въоръжение, и заеми, и да си запазят населението и да му вдигнат стандарта. Ама за това не трябва да си продажен клоун, а да мислиш стратегически. Мисля, че и Китай ще се ядоса накрая и това ще е началото на края.

"Русия щеше да им дава ..." ... Ха ха ха ... не разбираш ли, че вече никой не иска нищо от Русия? Защото видяха с какво върви то! А питал ли си се, защо НАТО не се оплаква, че Русия им навлиза в териториите? Ами защото не им!!! Да, никой не иска Русия за партньор, още по-малко във военен съюз!!! Това е оценка за нейната надеждност!!!

Колко може да си заблуден ? Но защот да разпръскваш заблудата ?! От както е създаден МЪГЛИВИЯ АЛБИОН (наглосаксоснката държава) има като фикс идея да придобие природните ресурси на Русия ! За това са и Наполеоновите походи към Москва, завършили с влизането на Русия и Александър първи в Париж, затова е и ВСВ с животинския опит на Хитлер (докаран на власт и финансово крепен от Англия и САЩ), за това са и днешните поне четири плана след 1985 г. по разделянето на Русия и завладяването на природните и ресурси от нагло-саксите ! Никой не им искал... ... искат им всичко - но ... руский палец !

За 20 цента от Сорос - пишете пълни глупости...!

Разходи се с Гугъл из Якутия или Магаданска Област та да видиш колко са прокопсали местните от собствените си 'опазени от англосаксите' ресурси - рано или късно ще им 'просветне' на неруските 'россияни'..

За да се съхранят, народите, културите, цивилизаците с техните ценностни основи, трябва да се движат към полицентричността. Трябва да се разбере, че Западът не само не доминира, а е абсолютно малцинство в човечеството. Неговият елит даже не се подкрепя напълно от местните народи, в Европа той е мразен, даже и в САЩ - представителите на Байдън и администрацията му, която се състои от непонятни, безполови същества с отсътствие на човечески черти. Даже немалка част от демократите не могат да търпят Байдън. Англо-саксонският елит е просто една група от налудничеви хора, която трябва да бъде изолирана, за да могат западните народи да си отдъхнат и да заживеят спокойно.

'трябва да се движат към полицентричността.' Ъхъ, а що във ВЪТРЕШНАТА си политика не практикуват подобно твоите, а умна главо?

Не си ми на нивото,за да ти отговоря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Запада ДЖЕНДЪРДИСА и ПОЛУДЯ.

В света тепърва предстоят безброй граждански войни. Световното зло САЩ с неговите вируси, отровни храни, пръскане на хората със зарази от самолети, превъоръжаване, войни, ще докара света до самоунищожение. Този свят се управлява от едни дъртаци по на 90 -100 годишни и дори повече, които са собственици на всички банки, общо имат трилиони, но са на път за отвъдното и няма какво да губят. Те искат да завлекат целия свят с тях горе. Те си казват така: Ако нас ни няма, за какво да ги има всички останали. Отиваме си заедно.

"Китай все повече предизвиква международния ред, основан на правила". Това са думите на генералния секретар на НАТО. Само дето не казва от кого е създаден този международен ред.

Крадецът вика - дръжте крадеца...

И ако спре да произвежда Западното Крайбрежие на САЩ какво ще се случи в Големия Свят извън евро-Атлантическия бре промити мозъко!? Какво ще се случи? Ще умрат защото няма да имат компютри, смарт телефони, чипове, космически ракети, Тесли!? Какво и е необходима на Африка, Латинска и Южна Америка, на Далечния Изток, на Русия и Китай да съществуват бре? Американските чипове, роботите, автомобилите ли бре? Бил ли си в далечния Изток - да работиш и да живееш там известно време, в различни държави? Ако си бил я ми кажи колко европейски и американски автомобила се движат по пътищата им? Като влезеш в супермаркета колко европейски и американски стоки намираш там? Като влезеш в бутиците им и спортните им магазини какво виждаш там бре? Не виждаш ли стоки произведени, дрехи шити в Китай, Бангладеш, Пакистан или шити от китайци в Италия или Франция, маратонки, обувки, спортни дрехи всичкото произведено я в Китай, я в Индонезия, я във Виетнам. Влизаш в супермаркет като “горд” европеец и търсиш европейското - салам, сирене, вино, … и те пращат на отделен щанд и виждаш и хълцаш. Защо аз да купя 3 до 5 пъти по-скъпо вино от Франция, Италия вместо да си взема прекрасно Шардоне или Рузлинг от Южна Африка, Чили или Австралия. И до акъла … Днес акъла е навсякъде по света, най-много е в Китай, Индия, Виетнам, Индонезия, Бразилия … тези държави дърпат много бързо напред технологически и въпрос на време е да издухат прогресисткият политкоректен джендърофилски западен свят. Дори в Космоса е въпрос на време Китай да изпревари САЩ и то с подкрепата на Русия - това отдавна е договорено.

100 000+++

САЩ се опитват да подчинят и Китай и де дразнят,че има все още държави,които не и се подчиняват.

Ботуша на нато продължава да мачка на изток...

Я па ти !!!!!!!! вЕрно ?????

Мачка само в Европа и най-вече малки бедни пудели като нас с висока инфлация, беден народ, но предани на евроатлантизма "елити"

Гледахте ли вечерния рев на еленски вчера? Страхотно молеще се унижение.

Да им посвири на пиано по организъм. Може и да се смилят.

Никога Южна Корея и/или Виетнам няма да тръгнат срещу Китай и/или Русия - запомни го това. Без значение е какви търговски, финансови, политически и други ала-бала отношения изграждат САЩ с тези две държави. Япония е окупирана територия за 150 години след края на ВСВ но предполагам, че японския народ няма да позволи да бъде въвлечена Япония в каквато и да било война между САЩ/НАТО било то срещу Китай и/или Русия. Не познаваш далечния Изток, а аз повече от 20 години от живота ми е минал между България и Далечния Изток. Даже края на този месец отлитам за една от тези държави да поработя и поживея там. Попитах един малайзиец преди повече от година - Вие подкрепихте ли САЩ и ЕС срещу Русия? Отговора беше категоричен - НЕ. Всеки път когато сме ги подкрепяли се е оказвало лъжа и Малайзия е страдала после. Този път политиците ни избраха неутралитета. Толкоз пич/ке. А за Виетнам … наскоро виетнамците го казаха публично … руско виетнамските отношения са много добри и не подлежат на обсъждане с трети държави. Толкоз пич/ке.

Китай и Виетнам имат териториални спорове и дори са били във война през 1978 за която може и да ни чувал (много не се разглася по ватното телевидение де зяпаш). Във Виетнам редовно пребивават американски бойни кораби, вкл самолетоносачи,но най-вайното - получава огромни икономически придобивки сега с масовото изнасяне на западни производства от Китай. Продължавай да лапаш мухи и и да си какънижеш самоуспокоения.

Стига с това "вата" бе идиот !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Войната/инвазията на Китай срещу Виетнам през 1978 година беше по искане на САЩ бре Мунчо тъпи. Това беше искането от страна на САЩ към Китай в замяна на безрезервното отваряне на САЩ към Китай и модернизацията й. Вариант на отмъщение от страна на САЩ срещу Виетнам заради позора им претърпян там. Териториалния спор между Китай и Виетнам беше изкуствено повдигнат. Ако не знаеш, но САЩ се въздържа да осъди тази война на Китай срещу Виетнам, а тези които решиха проблема бяха СССР и Източно Европейския блок. Толкоз за познанията ти по далеко източна политика. Навсякъде където се набутат САЩ с идеята да помогнат, винаги има и нещо мръсно … а то е свързано с принципа “разделяй и владей”. Нито с Китай ще проработи този принцип, нито с Виетнам.

се обръщай към членовете на мърлявото ти семейство или към огледалото- по-вероятно е да попаднеш точно ;) Дали 'изкуствени' или не - Китай има териториални претенции към ВСИЧКИТЕ си съседи включително и оня с оголените задници на Север. Владивосток (дето б Китай вече официално наричат с тяхното си име) дали и него 'англосаксите' опортюнистично заграбиха след Опиумните войни, а умна главо ? Такъв екшън ви чака, боклуци нещастни че ви е бедна фантазията :))

Абе жълтури вие не знаете ли, че отаН е отбранителен съюз. Кого са нападнали в историята си, те носят мира по света.

Добър сърказъм! :-)

Трагична вГъзрожденска 'грамотност'..

Яд ли те е бе комунде че неможеш да издевателстваш над другите директно ще те пречукам на улицата с изстррл в главата ако те набарам мръсна измет комунистическа.

Някой е пропуснал сутрешните хапчета.

Срещу 'вГъзрожденски бяс' - медицината е безсилна..

Искам мене..... Къде да те намеря ??????????????????????????????

Ние сме със славяните от Украйна, а не с руските Монголоидни племена.

Значи не си потомък на Хан Аспарух.

Русия има самоо ЕДНА база в Сирия. Днес янките имат над 800 воени бази по света - и какво от това? Ако вземат и Украйна и си настанят там ракетите какво ще стане? Нищо и половина - щото руснаците си имат и Сармати и Посейдони и ако ги издумкат с тях СВЕТЪТ НЯМА ДА Е СЪЩИЯ! Рорята на тези оръжия е ВЪЗПИРАЩА - те никога няма да бъдат използвани! Същността на конфликта на Америка с Русия е, че в Донецката и Луганската област е бъкано с ШИСТОВ ГАЗ, което янките го знаят от космическото геоложко сканиране. Поради това, синът на Байпън (Хънтър) вложи всичко - душа и сърце, за да стъпи там, атати помага с всички сили и средства. Затова беше Майданът и терорът над рускоезичното население в тези две облати, позарите и убийствата в Одеса и 150 000 украинска армия, подстрекавана от САЩ беше на границата и готова да влезе там. Ноооо,Путин ги изпревари с ЕДИН ДЕН и влезе в Украйна. Затова янките реват днес като ужилени и помагат на укрите с всички сили. Ноооо, укро-войска НЯМАА, поради което искат да набутат славяните от Полша, Словакия и България в месомелачката, за да им свършат черната работа!!!

Ку-куууу

Ние не сме славяни... тая измислиьа на московския си я заври някъде..

Аз знам, че ти си турчин, но това не не бърка изобщо !

'Сармати и Посейдони и ако ги издумкат.. ' А шефът в Пекин на какво мнение е по въпроса? НЯМА да стане!

Явно хората намират по-голяма сигурност в САЩ и затова искат техни бази, никой не иска руски. Какво още да го чудим? :)) То и световната емиграция също показва, кои са предпочетените дестинации. Хората гласуват с краката си! :)) ... към Русия, Китай и Северна Корея няма голям наплив ... ;))

В момента Русия провежда "възпираща военна операция" в Украйна ... ха ха ха ... Ето за такова агресивно "възпиране" говорим! ... а сега не било възпиране, а Путин ги бил "изпреварил"... И с ядрените оръжия ли така ще стане ...? Да! Те като почнат да гърмят атомните бомби, ходи обяснявай вече, кой изпреварил, кой какви намерения имал... До тук изводът е един: Русия е АГРЕСОР!!!

Полюциите на соросоидната сган нямат читатели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма нещо, което да подлудява диктаторите повече, от мисълта за свободата на личността.

Това на фона на все по-големите ограничения на свободата на словото и човешките права в ЕС ли го казваш?

Я пак? Какво ти е ограничил ЕС? Правото да биеш жената и детето ли?

Ограничил е правото на живот и на достойни старини. Вдигнал е пенсионната възраст и е уморил маса народ за да не им даде пенсии. Това само част от варварството на ЕС.

Само един пример - я кажи.някоя цифра или число - каква е продължителността на живота в Западна Европа и каква е в стожер на демокрацията Рашия? И не сравнявайки България, а прогнозата Западна Европа. Смешник!

Един колега по долу пита какво е ограничил ЕС, живеейки в България не се усеща много, има например ограничение колко ракия да си правим, но никой не го спазва, умориха животните на хората по нареждане на ЕС , малко хора им пука за това, че ни ограничават в енергийната ни политика и скоро сигурно ще затворят и останалите атомни реактори с безумни регулации . За въглищните централи даже не ми се започва. Обаче ако живееш на запад и детето ти е длъжно в детската градина да слуша уроци по сексуално обучение, в Германия вече започва пилотен проект пак в няколко детски градини да създадат стая в която децата да могат да се събличат и взаимно опознават телата си. Та ако живееш там това е само малка част от мислите , които ти минават през главата бързайки да хванеш влака за да отидеш да работиш стараейки се да не притесниш някой от пияните мигранти , които се наливат трети ден с помощи от твоите данъци. Че ако го бутнеш ще ти скочат десет маймуни на главата. Та така, тъжното е че Западна Европа се променя ...не към хубаво

Много лъжеш.

Дай ми само една основателна причина да те лъжа ? Говоря ти от горчив опит, но ти си живей в света създаден от новините на бтв и нова. Жалко е за теб , не за мен. Бъди здрав.

+ + + + +

Вижте на картата базите на САЩ по света. Буквално са заградили Китай от всички страни. Всеки сам да си прави изводите кой е натрапника!

Ами Зеленски като се справи с Русия, да се насочи към Китай. Колко му е.