Кисинджър: Втората студена война може да започне между САЩ и Китай

Путин: Сътрудничим си във военнотехническата сфера с Пекин, но не създаваме военен съюз

Обратно в новината

Коментари - Кисинджър: Втората студена война може да започне между САЩ и Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безотговорността на неграмотните елити в Уашуткан, липсата на историческа памет и арогантността на т.нар "запад" по-скоро ще доведе до гореща глобална война с Китай, Русия и Иран. Натам вървят работите, ако човек се замисли.

Киси...що не си гледаш пенсията бе,момче?

че раздялата на Китай с Русия на която той бабува е била само времена ,мниго тъжно заключение пред залес слънце?

Още е жив. Кое ме у джипито, да се запиша и аз там?

Още от пръв поглед се забелязва голямата популация от професионални геополитици изказващи дълбокомислени становища по текущите световни проблеми в БГ...

ТОЯ ОТДАВНА ИЗКУФЯЛ ДЯДКА НЕ ВИЖДА ЛИ, ЧЕ САЩ И КИТАЙ СИ ПАСВАТ КАТО ДУПЕ И ГАЩИ Икономиките на САЩ и Китай са дотолкова зависими една от друга, че са неразделни свързани до смъртта си. Отделно отчитаме успешното китайско превземане на Америка. Моите прогнози са, че с тия темпове, още до края на тоя век, САЩ ще станат втората най-голяма китайска държава. НЯМА НИЩО СТРАШНО - в САЩ няма Китайска комунистическа партия. Има обаче много красиви, умни, талантливи китайки за сметка на това :)))

Тва шега ли е китайци търсят бели мурви поради липса на жени у дома.

Ето този чичак е отговорен за Китай да бъде силен икономически и да разполага с know-how и военни технологии от САЩ. Този е един от главните изпълнители на Новия световен ред, глобализма и намаляване на населението.

Сащ могат да започнат първо с изгонването на всички китайци или хора от китайски произход от Сащ

И ще се върнат 100 години назад. Негрите ли да работят и да мислят наука?

Американската и китайската икономика са като скачени съдове. Трудно ще се разделят.

Понеже от 200 години насам на територията на Америка не са се водили войни и разрушения, имам чувството, че американците са загубили всякакъв инстинкт за самосъхранение. Какъвто всеки нормален човек и всяка съвременна държава имат. Дано това не им изиграе лоша шега някой ден. За което, ако се случи да се сърдят само на себе си. С прекалено много държави се заяждат и влизат в конфликти. Имаше един лаф за кратунката дето ходела за вода, та да видим.

АКО АМЕРИКА ПРОДЪЛЖАВА ДОРИ С ВОЕННИ ЗАПЛАХИ ДА ПРЕЧИ на обединението на Китай с Тайван, предвиждам направо НЕ СТУДЕНА, А ГОРЕЩА ЯДРЕНА И ТЕРМОЯДРЕНА ВОЙНА! Тия тарикатлъци и шейретлъци дето янките ги продават на руснаците, не минават много на китайците. Американците се оказаха големи фанатици, Само че жълтурковците (японци, китайци, корейци) пък изначално са си фанатизирани. По рождение и манталитет. Та да го имат предвид братята американци. Да не си счупят главата някой хубав ден. Големите им градове са все пак сравнително добре уредени и току виж станали на Берлин през май 1945 година. Има филми как изглежда неската столица, Препоръчвам на янките да ги попрегледат. Може пък в кухите им кратуни да светне някаква червена (предпазна) лампичка. Докато още не е късно.

Kitaй е най-големият кредитор на САЩ и ако реши, може да веднага да разпродаде всички ценни книжа, като това ще доведе долара до колапс. Китайците обаче са хитри. Икономиката на САЩ зависи от китайските суровини и производство. Кьораво оръжие американците няма да могат да произведат, ако китайците им спрат суровините. За техника да не говорим. За лекарства също.

Ако дължиш на някой малка сума примерно сто лева проблема наистина е на длъжника Но ако дължиш милиарди проблема остава за тоя който има да взема не който има да дава

Не е Китай! Американците са! Американските пенсионни фондове! И друго - ако Китай ударят долара, те всъщност удрят и себе си - интересна как не се осъзнава подобно нещо - отдавам го на слабостта от омразата и елементарната неграмотна манипулация. Не са само САЩ облагодетелстваните от досегашното статукво във финансовия свят - Китай също са сред бенефициентите, както се вижда от растежа им. Нещата са по-комплексни, по-сложни отколкото ги възприемаш.

В КИТАЙ НЕ СЕ ТЪРГУВА В ДОЛАРИ И ЕВРО, А В ЮАНИ!!! И това е голямата разлика межди ЕС, САЩ и Китай!

Германция е проблема на Европа и Сащ не се ли изреже до дъно немският тумор разбирай да се разпадне Гемранция нема да се оправят нещата Германция е китайски и руски агент,

Германия глупако си е американска държанка като целия ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ

Не знаеш с кой говориш първо бе гамно руско.Второ е тотален факт че немските дрисни развиха Китай Рашия както и Американската демократична партия

Ганю помияр с промит мозък до вчера си лапал руски пишки сега си на американски . Германия е окупирана от евреите с американски военни бази като канцлерите се “избират свободно” и назначават от американските служби като за по сигурно ги подслушват 24 часа за да не стъпят на криво от инструкциите които им са наредени . Капиш овчар ганювец и бягай да го духаш на негрите на Сорос

Направи го за да раздели Китай от Русия ,сегашния сенилен старец ги събра отново и сега вече нещата отиват към изуй гащи?

Разправят, че другаря Си раздава куфарчета с трилиони юани, за да се завърти юановата икономика и да издъхне долара. Тя "световната икономика" (разбирай доларовата) не беше в най-добрата си форма още от 2008, а след фейк-пандемията, СВО и анти-руските санкции съвсем угасна горката... А сега си представете, че в това и състояние, от нея се отцепят икономиките на Русия и сателити, Китай и сателити, Саудитска Арабия и сателити...

И кой ще плаща в крайна сметка?Китай,без Америка и ЕС,е обречен на ориз и скакалци.

Обречен си ти глупако, на бобена чорба и сух хлебец!

Кисинджър, с педераст...я не става. Требва работа, пот и скромност. Имаш и ти и аз хубави спомени за САЩ от преди 20 години,ама толкова улевяхте и се изтарикатихте ,че чак швейцария пострада ... Сега ще требва акъл и опит от рашки и жълтури да черпим! Shame....

Ами точно обратното, не са "улевяли", а са удесняли. Целия ЕС и САЩ се управлкяват от все по-десни. Нагледен приемр демонстрациите във Франция.

Какво разбира пък този изкуфял евреин?

Със сигурност повече от теб

“Втората студена война може да се окаже по-опасна от първата, предупреждава бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за в. "Мундо", публикувано снощи.” Втората студена война може да се окаже по-опасна и заради намина, по който “решихте” … първата, господин Кисинджър! Защо не разкажете - като става сува - какви точно СКРИТИ уговорки, и ангажименти са поети тогава поне сега? И от КОИ ТОЧНО (от участвалите)!!! Които - участниците - се и знаят!!!

Не втората а третата

Ако някой си е заслужил да му подгреят радиационно задника - това е този световен жандарм.Всички разрушения, смърт и разграбване , които са причинили по света , плачат за това да си платят сметката накрая. Грях ми на душата , но това не трябва да се забравя.

Тя студената война, отдавна е топла война, както с Русия, така и с Китай. С Европа, САЩ няма нужда да води, каквато и да е война.

Проблемът на САЩ е, че много им се иска, но в момента не могат да война с Китай и да воюват до последния руснак.

Чисто нова 'ще' глава се отваря в душата на средностатистическия русофил. Помрачена само от съмнението: а кой ли ще е водещия в новия съюз?

Ще продължат ли да произвеждат Ф35 с китайски магнити или може би руски? Вдигнаха ли митата на алуминия? А титан имат ли?

И нито дума за мегагалактическата роля на Русия? Възмутително.

Ако започне Втореа студена война между САЩ и Китай това въобще няма да е изненада, след като подобно развитие е допуснато още миналия век, а прогнозите за сигурен подобен конфликт са на 2 и повече десетилетия. Има само една промяна - слона в стаята вече няма да е табу.

А пък може и да няма изоПщо нова студена война, дърти евреино. Може директно да почнем горещ анален секс с анала на Краваристан...

Не знам дали си наясно, но Кисинджър е от хората там, които са най-миролюбиви по остта САЩ-Русия. Най-вероятно не знаеш.

Дори мисля, че Путин му връчи някакъв орден за принос за взаимоотношенията преди 5-6 години

Знам това. Но не е от доброта. Един евреин говори това, за което някой най-много му плаща към момента.

Това, че живота ти предлага горещ анален секс ежедневно и на теб ти харесва не означава че и останалите драпат за натам. Гласувай си за Възраждане, вей руски знамена и не се показвай много

Това, че животът ти предлага да ядеш топли лайна ежедневно и на теб ти харесва, не означава че и останалите драпат за натам! Ферщеен?

"Китай и САЩ разполагат със съпоставими икономически ресурси". Така е, разбира се. Но освен САЩ имаме Европа, която има горе-долу толкова икономически ресурси, колкото и Китай, колкото и САЩ. Австралия, Япония, Канада, Южна Корея и те имат някакви ресурси, нали? Въобще да не говорим, че срещу Китай са дори такива държави, като Сингапур, Малайзия, Тайланд, Камбоджа и Виетнам, които далеч не са без ресурси. Индия потенциално към кои я броим - да не би на страната на Китай? С издевателствата над уйгурите мюсюлманският свят също не е фен на Китай. По-важната разлика е, че по време на Студената война почти половин Европа беше от другата страна на Желязната завеса. Сега няма такова нещо - с икономически лостове и непосилни кредити Китай се опитва да държи някакви дребни, корумпирани и задлъжнели държавици, като Шри Ланка, но то е просто несериозно да ги броим тях в сметката, ако се стигне до нова студена война. Най-силният потенциален "съюзник" на Китай е една слаба и много закъсала бивша велика сила - Русия, която сама по себе си далеч не е такъв фен на азиатския бит. Макар и населението и да е изключително разнородно, то без никакво съмнение руснаците се самоопределят като част от Европейската, "бялата", цивилизация, не като монголци или китайци. В момента Русия е в ступор, Кремъл е окупиран от някакви мелези, но няма да мине много и руснаците ще се окопитят. Но, така или иначе, в момента Русия е буквално "политически труп" на световната сцена и освен да захранва Китай с долнокачествени изкопаеми, то трудно може да играе ролята на някакъв полезен съюзник. Та не, няма да има нова студена война. Никой няма интерес от нея, но най-малко интерес има Китай.

С ресурси разполагат САЩ, Китай, Русия, канада, Австралия, Бразилия, Атжентина.... Европа Разполага с култура и традиции, но последните са под постоянен хейт и автохейт.

Много писано, малко истини.

Зависи с какви средства ще се води студената война - само икономически и финансови или и други. Във всички случаи САЩ нямат шанс - държавен дълг собственост на Китай, банкови средства собственост на Китай, внос на всичко от Китай, липса на собствено производство. Изнасят долар и лицензи/патенти - могат да бъдат заобиколени.

Дъртаци са в основата на всичко! Кисинджър,Сорос който и да у.епеш все си закъснял! Стари спаткясали дъртаци с пари управляват света! Защо света не се обърне срещу тези старчета на по един шамар живот и да си защити човешките права!!!! ЗАЩООО!!! НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ОСОБЕНО ОТ ЗАПАДА!

слаб спам

на стария немски евреин Хайнц! Удари сто години!

Китай ще дадат ,подарят трилиони на Путин да държи отворен конфликта ..Наложително е ..

Китай да подари някому нещо? Не си в час.

Лошо е да си приятел на Янките .ще те изиграят ,.Ще те окрадът .Ще те ликвидират ..колониалисти..Само трепане ..

За Китай е в голям интерес Сащ да е слаб виоенно...Да си продава стоките не му трябва НАТО ..Просто е ..не е нужно да си Хенри...

Отворен конфликт в Срайна ,и банките фалирват ...НАТО пропада ..Цените скачат като луди ..Всички са доволни..

Путин държи конфликта отворен ..НАТО се цепи И пропада ..

Путин пребива Окропа и натовците с оръжие от 60те.Хаха. ...

Британските въоръжени сили са толкова силно опустошени от съкращения и липса на инвестиции, че ще са необходими от „пет до десет години“, за да се подготвят след като се помолим да получим предизвестие от Путин, ако реши да ни нападне, за да отблъснат руска инвазия, предупреди висш военен началник. Генерал сър Ричард Барънс каза, че нацията е била готова да влезе във война в рамките на четири часа по време на последната Студена война, но че десетилетия на упадък и жестоки съкращения са унищожили това, пише Дейли Мейл.

Сащ трябва да бъдат унищожени..Със Посейдон и Сармат ..Завинаги..

Нито студена, нито гореща война може да има между САЩ и Китай. Китай държи прекалено много американски дълг, а САЩ внася прекалено много от Китай. Този дядка още живее в миналия век. Преди година разправяше да дадат на Путин малко територии за да миряса, защото руската армия била непобедима. Въобще не е в час с настоящите реалности.

Думи на кисинджър :много е лошо да си враг на щатите. Още по лошо е да си им приятел. Край на цитата. Вие си правете изводите. Щом един от техните най добри политици го казва.

Хенри Кисинджър, не е политик, а по-скоро политолог от времето на СССР. След края на студената война и разпада на СССР се оказва, че единственото, от което разбира, вече го няма. Продължава да прави анализи, но те са смешни, анахронични и без всякаква връзка с новата реалност, където Русия вече не е световна сила. Вижда, че новата световна сила е Китай и се опитва да мисли за Китай, като за СССР, но Китай е нещо много различно, нещо което му е непознато и крайно различно от СССР.

Какъв е бил ако не е тайна. Бил е в поне три администрации. И то на високи длъжности. Ако съветник по националната сигурност е нищо, то тогава не е бил никакъв.

Някога е бил. Някога знанията му за начина, по който функционира съветската машина са били полезни. Сега, когато СССР го няма, цялата му компетентност не струва 5 пари. Това е все едно да си правил велосипеди и изведнъж да почнеш да даваш акъл за ремонта на мотоциклети. Има нещо общо, но не достатъчно.

До " някой" ама " много " ги разбираш тези работи направо---- станко тодоров......

Иди на психиатър, свински, имаш сериозен проблем с главата,щом още не си разбрал,, че отдавна на никой не му пука от психарския ти антикомунизъм.

Изгорели ни въшките за Китай,по малко баклуци ще идват от там ,всичките западни фирми са инвестирали там ,като почнеш от чорапите че стигнеш до честната все е от там,там заплатите са ниски ,работна ръка колкто искаш,а ние какво ще правим ,ще ядем айсберк салата пръскана с лайняна вода от река Яндзъ

Те САЩ обичат да правят войни. Ако няма войни,няма да има кой да им купува самолетите,химарсите,джавелините,амбрасите. Сега покрай Украйна колко поръчки събраха. Никога военните заводи не трябва да са в частни ръце защото частника мисли как да спечели. В САЩ е точно така. Военните заводи Локхийд Мартин и други са частна собственост и техните лобита в сената и в политиката навсякъде подклаждат войни.

Намерихте ли химическите оръжия на Садам

Най-голямият боклук е Джордж Сорос !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не разбрах какво се кефят ватниците. Както се вижда, Русия не я броят за фактор, за разлика от Китай.

Квик... Квик... Квиииииик !!!

Троло ботове сипят глупости. Колко трябва да си неук, за да им се вържеш?

Сащ не може да издържи студена война срещу Китай. Сега крепят някак щото имат минимална зависимост от Русия, но зависимоста им от Китай е 110%.

Истината е една - последните двайсетина години бяха най-добрите от живота ни. От тук нататък, ако някой очаква нещо по-добро, значи губи връзка с реалността.

Щеше да знаеш, че имаше и по добри от тези 20 г.

Изпитваш жалба по младост. Невъзвратимо е.

+ + +

Съжалявам този който е написал че последните 20 години са били най-добре ако е твърде млад бих го разбрал но ако случайно игнорира социализма грях му на душата най-хубавите години за живот бяха от 70 до 85 г това всеки честен човек който е живял през този период ще го отчете и ще си го спомни с огромна носталгия

Абсолютно вярно!!!!!!!!!!

+++++++

Роден съм 1971.. абсолютно съм съгласен че това бяха едни от най хубави години и не защото съм бил млад а защото всичко беше достъпно за мнозинството, храната беше истинска, а природата чиста. Сега ни храна, ни климат,а да не говорим за икономика и политическа обстановка... И жалкото е че изглежда необратимо

Само за нас. И при тях е така. След рейгън и тачер нещата не са същите.

Било е хубаво защото си бил млад бре чуек! Всяко поколение си се радва на младините!

След глобализацията винаги трябва да се създаде конфликт. Това е старо правило, "износителите" на демокрация винаги са търсили конфликт.