Кишида обеща 250 японски вишни за 250-ата годишнина от независимостта на САЩ

Цъфтенето на дръвчетата във Вашингтон се превърна в годишен спектакъл, откакто Токио ги подари на града през 2012 година, като символ на приятелство

Обратно в новината

Коментари - Кишида обеща 250 японски вишни за 250-ата годишнина от независимостта на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Японският Кирил бърза да натрупа точки пред Посолството. За награда получава билет за първия ред на филма "Войната за Тайван". Билетът дава право (и задължение) за участие. Това същото мекотело, покани американски представители на годишнината от пускането на атомните бомби в Хирошима и Нагасаки. При което забрави да спомене, кой ги е пуснал. Казват че накрая е благодарил на американците за атомните бомби, защото така са "помогнали за спирането на войната". За последното не исках да повярвам - надявам да е било грешка в превода.

Все едно на рождения си ден да поканиш убиеца на брат си. Че и подаръци да му правиш.

череши от България, и готово!

PEYTSCH

Неграмотно заглавие...Тъкмо щях да питам 250 вишни с костилките ли са, а то били дтъвчета (с корените предполагам)...

че е подобре да са без корените. Или може с корените, но без вишни.

Хирошима и Нагасаки няма ли да има по някоя вишничка и по някое хамерско дупенце облизано?

в училище не е учил за унищожените с атомни бомби японски хора и градове или просто е поредният купен либерален соросоид!

Победените самураи, какво унижеение, да се кланяш на убийците си.

От Хирошима ли ще ги докарат дръвчетата? Ние си мислим, че от нашите политици по-големи боклуци няма, а то гледай какви шампиони има... Браво! Респект! Уакаримаска?

САЩ не е независима. Когато Британия вижда, че губи войната с военни средства, те все така седят на камари капитали извличани години от целия свят. С толкова капитал, няма как да изгубиш една война, дори и да си загубил на фронта. Тогава с британски капитали се създава Федералния резерв на САЩ. И така до днес САЩ не са били независими от Британия.

някой ти хвърля атомни бомби....последствията са ужасни...ти му подаряваш дръвчета...

Някой написал нещо без да мисли, или превода правен без мислене: "... Цъфтенето на японските вишни във Вашингтон се превърна в годишен спектакъл, откакто Япония подари на града през 2012 г. тези дръвчета като символ на приятелство. След това обаче двустранните отношения се сринаха в катастрофалната война от 1941 до 1945 г. ..." ;-) ...