Спряха фалшиво кисело мляко от пазара

Една от най-известните пловдивски млекопреработвателни фирми е продавала фалшиво кисело мляко на пазара. Вместо обявената на етикета 0,1% масленост, въпросното мляко е било по-мазно и е съдържало растителни мазнини, което е забранено.

Обратно в новината

Коментари - Спряха фалшиво кисело мляко от пазара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази имитация /отрова/на мляко е на фирма БОР-Чвор -кисело мляко култура 0.1%.всичките му прдукти са с растителни мазнини.и му са отвратителни.друг отровител който бавно и настъпателно трови изстрадалия бългрски народец е фирма РОДОПЕЯСмолян.Смолян,Смолян...........само един ясноговорящ факт-той/собственика на РОДОПЕЯ/е забранил на своето семейство да консумират кисело млякоРОДОПЕЯт.е.продукт собствено производство/от сърцето на родопа планина, както обича да пише*/а кашкавала.сиренето.-и там растителни мазнини бол.боооооол.коментара по нататък е излишен

ПОРЪЧИТЕЛЯ НА ПРОВЕРКАТА Е ФИРМАТА ПЪРШЕВИЦА НА ЗОРОВ

А ти прочете ли внимателно какво пише? В Пловдив няма хиляда фирми, които произвеждат млечни продукти.Нормално, след като е обявено, че фирмата е пловдивска коректните фирми да се опитат да изчистят името си. В случая ОМК казват, че хванатото мляко не е тяхно. Друг е въпросът, че Верея също доста намали качеството си последните години. Затова не го купувам вече.

няма 1000 фирми има само 2. фалшивото мляко е Култура на Бор Чвор. Иначе имаш право да си купуваш каквото си искаш млякото, което ти харесва най-млоко.

Да тровиш цяла България и да не се спомене фирмата? Трябва бързи действия, а на производителите - затвор до 20 години. До кога ще се правим, че "правим нещо", а се мотаме?

ето виж какво пише тук link

e как може да пишеш такива глупости, след като на всички стана ясно, че млякото е Култура

Бълха ги уапала. Те ше ни ... ние ше си се кефиме

защо трябва да има контрол?-нали трябва да останем 5 милиона,съгласно план РАН-ЪТ???

Нарушаваш планът

а кво ша ядем,то друго нема

Кой закон и ако има такъв - защо забранява да се споменава името на фирмата-нарушител? Това са мутро-български измишльотини! Европейското законодателство не го изисква. Преди време гледах репортаж за диетичните храни по една от немските телевизии. Съпоставяха реални продукти, без да крият имената им, както и името на производителя. Бяха открили, че някои диетични продукти съдържат вещества, които всъщност са противопоказни за диабетици. Направиха въпросните фирми на пух и прах! Директно предупреждаваха хората какво да не купуват!

Светлана, ти така си мислиш, че си яла кис. мляко с парченца шоколад?! Едва ли това е бил шоколад?!!!

Киселото мляко е "Култура"

Концентрирахме се върху киселото мляко....... защо някой не публикува списъка на рисковите предприятия? Всичките! Омръзна ми да си храня децата с буклуци!

БТВ що не направи разследване на имотите на Цецо и Андрей Иванов, а се е захванала да вдига западналия си рейтинг с глупости? Има агенции по храните, които трябва да си вършат работата и да си оправдават заплатите. Най-лесния начин да си правиш пиар е като нагъзиш някаква фирма, особено, ако се занимава с производство. Винаги може да се намери в какво да бъде обвинена.

Нека не забравяме и Пърфанката ако може

Угодия няма, а? Каквото и да се прави, дори нишщо да не се прави, ти пак ще мърмориш, щото е въпрос на манталитет, а не на обстоятелства.

Сигурно е Култура. Направи ми впечатление, че след като въведоха стандартите за к.мляко не сложиха знака БДС на етикета. И аз не разбирам защо е тази анонимност??? Интересното е, че докато четях статията, ядях к.мляко на Бор Чвор с парченца шоколад :)))

Фалшива държава със фалшива политика , фалшиво правителство ,фалшив бюджет ,фалшиви цени на ток и телекомуникации , фалшиви горива ,фалшиви храни и фалшив народ облечен и обут с фалшиви маркови дрехи и обувки с фалшиви часовници и очила , пиещи фалшив алкохол и пушещ фалшиви цигари , но с голяаааамо и фалшиво самочувствие !!!Абе , ПЪЛЕН ФАЛШ!!! Тоя фалшив живот си го заслужаваме !

Всички продукти на Бор-Чвор, особено сирене, миришат странно. Някакъв странен дъх, бих казала. Сигурно така мирише китайско сухо мляко. Всички те са за съд, обаче къде ни е държавата, която съдържаме с нашите данъци?!

Какви данъци плащаш? Тук данъци плащат само тези, които абсолютно нямат как да ги скрият. Всички останали лъжат и крадат, но пък имат претенции!

КИСЕЛОТО МЛЯКО КОЕТО Е СПРЯНО Е "КУЛТУРА" 0.1% НА БОР-ЧВОР.

те ни тровят, вие ги глобявате... муа ги оапала

ЗАЩО НЕ ПРОВЕРЯТ ФИРМАТА НА ЗОРОВ - ПЪРШЕВИЦА И НЕЙНИТЕ БОКЛУЦИ

Може и да не ни казват фирмата. ВСИЧКИ КИСЕЛИ МЛЕКА в България са такива. За Нова Година например Родопея пусна млека 3.6 и 2.0 с по 130 грама бонус. Тоест кофи по 630 грама. Беше растително, палмово масло с сухо, предполагам китайско сухо мляко. Отвратителна смеска, направо убиствена. Чудя се на тези производители, как не им е срам.

Ето, това е верният отговор! Слагам бас, че проблемната фирма е Бор-Чвор и понеже се разработила в последните години, сега я уцелиха. Иначе, всички са по-този начин.

Хора, юркате се в една посока, която някой е решил, че трябва да е така и сега Ви се кефи. Не си ли зададохте въпроса, не е ли това борба на конкуренти? Мислите ли, че платената телевизия, не поведе хорото нататък.

А "загрижените" забелязват ли че вече масово се предлага хляб от 650 грама на непроменени цени!

на Бор Чвор

Защо не казвате името на фирмата? Плевенския гъбар не го пожалихте, а тези ги галите с перо. Като ще пишете пишете голата истина, защо се прикривате?

гъбаря от Плевен трябва да съди агенцията по храните ,че го наклепаха така. Без изобщо да споменат че на гъбите им няма нищо , просто не са водили фалшиви листи хартия като другите.

Да не са сбъркали.Мисля,че глобата трябва да е 1 000 000 лв

Скандално е това прикриване на сгафилите мошенически фирми и то с храни (освен, че и престъпниците ги дават с някави инициали или не споменават, че са цигани).

НЕ НИ КАЗВАЙТЕ КОЙ Е ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МЛЯКОТО МЕНТЕ, ЗА ДА МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО КОНСУМИРАМЕ. ТО Е МНОГО "ПОЛЕЗНО" С РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ. НАЛИ ЦЕЛТА Е ДА ОСТАНЕМ ПО-МАЛКО ХОРА В ДЪРЖАВАТА!!!!

ИСТИНАТА е в тубата мляко от село, и кеф ти кисело, кеф ти прясно, ама истинско пълномаслено - НЕ КАТО МЕНТЕТАТА в магазина. Лошото е, че не останаха крави, овце, кози, биволици, просто няма желаещи да ги гледат, умориха ги ония в канцелариите. Затова много се дразнех като протестираха зърнопроизводителите. За животновъдство никой не говори, а искаме мляко, Е НЯМА, кой е луд да произвежда, а субсидиите да отиват у НАГЛЕЦИТЕ. За да се произведе кисело мляко, сирене, кашкавал трябва мляко, а като няма - слагат сухо или растителни мазнини, че е по-евтинко и с по-голяма печалба, ... и накрая го отнася потребителя

На пазара има полски прясно мляко, сметана, топени сирена, яйца и т.н.Опитайте и ще видите, че вкусът им е по стандартите отпреди 1989 г. Всички от изброените български артикули са менте, а в някои от тях има дори вредни съставки, особено за малките деца. Но в Полша има як контрол върху качеството на храните за разлика от този в Булгаристан!

Министре! Има болни хора, които не могат да ядат храни с висока масленост! Анадъмно? И сега като не желаеш да кажеш престъпната фирма, защото това е престъпление към тези болни хора, ти казваш на кой господ служиш!!!

Да беше по-претенциозен и към правописа!

Не, това никак не е реклама!!!!!! Съвсем за безхаберници ни взехте!!!

кажете името на фирмата , стига сте завоалирали винаги всичко

сигурно е някой влиятелен защото на човека с гъбите му разказаха играта без да докажат за какво ме унищожават продукцията. и името му бе широко афиширано. но така е в Балгария за кокошка няма прошка

Ами като е ясно, че фирмата е пловдивска и е голяма - не са толкова много възможностите. Както производителите на "Верея" заявиха, че фалшивото мляко не е тяхно, така могат да го направят и другите невинни фирми и по принципа на изключването ще лъсне виновникът - щом ни са такива правилата и министърът не може да огласи виновника. Да си имаме правилата...

трябва да сев обяви навсякаде по медиите коя е фирмата.това е начина.после купувача сте го накаже като не го купува.да видим други дали сте го направят.10хил. лева няма да го стреснат.само факта че не му варви стоката може да ги стресне

Името на фирмата започва с Бор и завършва на Чвор, но аз нямам право да ви казвам коя е фирмата :)

не ти да ми го казваш трябва да грумни по медиите и новините а не цитирам 'една фирма производител...' *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не виждам мнения относно мандрата в Маноле край Пловдив. Истинско кисело мляко-ама друг път!Я попитайте, какво се използва там!? Дано някой се сети да провери как стоят нещата , защото ми омръзна от растителните им продукти.

коя е фирмата, трябва да се обяви

Ето, пак покровителство. Точно обратното трябва да се направи - да се огласи широко името на фирмата. Нека бъде наказана от потребителите, това ще е сигнал и за другите измамници. А те, крият. И утре какво пак ще купуваме боклуци.

СЪЩИТЕ РЕПОРТЕРИ БЯХА ОТКРИЛИ,ЧЕ ПРАХТА ЗА ПРАНЕ НЯМА РАЗЛИКА В БГ, ГЕРМАНИЯ И ГЪРЦИЯ а ти вярваш ли ?

За да знаем какви храни потребяваме е небходимо да се направи следното: 1.Възстановяване на българския държавен стандарт за хранителни продукти,действал до 1989г.; 2.Нарушителите веднага да се оповестяват, за да може потребителите да ги наказват, като не купуват техните продукти, а не да се държат в анонимност. Всичко друго е ала-бала на управляващите и заблуда на народа.

Ако ти каже че си кретен сигурно няма да ми пуснат поста, но направо ще ти дам елементарен пример - по БДС от 1989 г. соята в кремвиршите е допустима.

То си се видя на касовия бон в 1-я репортаж. Мисля ,че нарочно го дадоха много ясно. Млякото беше ЧЕХ !

Кажете, че става въпрос за Бор Чвор и продукта им Култура 0,1%

НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ РЕКЕТА И ЗАТОВА СА ГИ ПРОВЕРИЛИ,А ЧЕ ВСИЧКИ МАНДРИ И МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛИ СИ РАБОТЯТ ПО СТАРИЯ ТЕРТИП,ТОВА КАКВО Е ?

А бе ,Тъпослав Найденов, цитирай закона и члена му, или ни правиш на балами. А че ходиш на лов и моабет по тоя край е очевидно. Докато разберем фирмата, тя ще си избие глобите с фалшивото "кисели мляко". Боже, пази България от Найденовците и производителите на храни.

Малка държава, всичко бързо се разбира колкото и да го крият властите :Диетично мляко на "Бор-Чвор" се оказа менте. Маслеността на кофичките "Култура" е по-висока от обявената на опаковката, научи Дартс нюз. Освен това в продукта има растителни мазнини, а това означава, че не трябва да се нарича кисело мляко.

Такива провеки трябва да прави не бтв, а съответните му там агенции дето уж се направиха- щото колко такива имаааа само дето се мъдрят със стандарт и разни други украси, и то непрекъснати проверки ама май само шума си остнана от тия мероприятия на министертвото, за съжаление

Палячовци! Тази глоба им е дневната печалба, утре пак ще е същото и вече няма да са сами, защото е безнаказано...

Забележи и как се е стигнало до фалшимента - бТВ направила "разследване", а не някоя от многобройните агенцийки и комисийки, които цоцат парици за това! Ами след като сами ще си вършим работата, за какво ви се плаща на вас, бе!

Явно ще се прави бойкот на всички пловдивски фирми за мляко. Жалко че ще пострадат и почтените производители.

Найденов, Найенов, защо така тъпо бе, човек? Така или иначе глобите са символични, трябваше поне веднага името на този производител да го кажеш, та хората да си имат едно наум, и да бягат от тези мошеници.

КАЖЕТЕ КОЯ Е ФИРМАТА, ЗА ДА НЕ КУПУВАМЕ ВЕЧЕ НИКАКВИ НЕЙНИ ПРОДУКТИ И ДА ФАЛИРА ЗА ВИНАГИ. ЗАЩО Я КРИЕТЕ!?!?!?! Ако информацията ви е от официалните институции, нямате причина да криете името на фирмата!!

Бор-Чвор е фирмата, link link index2. html