Киро Японеца прави планове за бивш паметник на културата

Къща в центъра на София, която доскоро е била паметник на културата, е пред изчезване. Събарянето на сградата ще започне до няколко дни.

Обратно в новината

Коментари - Киро Японеца прави планове за бивш паметник на културата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом такъв нагъл и неграмотен циганин си позволява да руши 100годишни къщи и се държи нагло и мутренски жална и майка на наща мила родина

Кой му даде право на тоя боклук да събаря? И веждито е за затвора! Единият турчин, другия циганин! Долна, просташка държава сме, няма що!

На "Дондуков", до Гьоте Институт и Арена ди Сердика! Познайте как "липсва" интерес там!!! Ех, не се наяде тази престъпна шайка, която управлявяа България...

А най - е плашещ факта, на колко малко хора всъщност им пука. Смятам, че като се погледне броя на коментарите, човек може да си извади доста добро заключение. Все пак е далеч по - лесно и ползотворно да оправяме я Сирия, я Турция, я Русия или Америките - все държави с елементарни проблеми, които само ние можем да предложим как да се решат. Обаче, когато опре до наше си родно - не може. Тук нещата са толкова, ама толкова комплицирани.

Да реновираш и живееш в такава къща е чест, която за жалост нашите парвенюта и т.нар. бизнесмени нямата капацитета да оценят. Затова ще си отидат къщи като тази на арх. Фингов, като "Къщата с ягодите" и ред други, които придават малко по - достолепен вид на инак доста еднотипната и скучна София. Тъжна история. А "назадничевите" румънци какви ли ги вършат с техните архитектурни паметници на културата ?

loyola

"сградата стои чуждо и нехармонично в средата около нея" - #кой ли го е написал този шедьовър?

jingiby

Киро Циганина и циганизацията на Чалгария са нещо без което не можем...

Но пък няколко небостъргача как ще се вържат само, особено на бул. " Черни връх".

Ето за такива работи мутренското правителство - наркобарон и убиец като Киро Японеца. Продължавайте да си ги избирате!

Значи на Главния Мултак на Републиката и по съвместителство Министър на кОлтурата на мутрата Борисов намерик някой съгласен чиновник да разреши на Киро Японеца да си бутне сграда - паметник на културата в центъра на София за да си строи подземни гаражи! АМИ ТАМ, КЪДЕТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, когото мутрата си избра, СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗАПЛАХИ И КОНТРОЛ НА ПОЛИТИЦИ, ПАРТИИ, БИЗНЕСИ И БИНЕСМЕНИ И СЕ СРЕЩА НА ПО КАФЕ С ЧЕРВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ В ОФИСИТЕ ИМ ТОВА СА СИ СЪВСЕМ НОРМАЛНИ НЕЩА!

"От Министерството на културата обясниха, че режимът е променен, след като е установено, че сградата стои чуждо и нехармонично в средата около нея и че липсва частен интерес за нейното запазване. " Идиотите от Министерството на ХАЛТУРАТА казаха "Збогом" на още един паметник на културата, като го направиха БИВШ!!! Само вижте обяснението, което тези кретени са изсмукали от прустите, че: ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА СТОЯЛ ЧУЖДО И НЕХАРМОНИЧНО!?!?! Ами естсествено, че всичко свързано с истинската култура ще стои чуждо и нехармонично за тези идиоти в Чалгария, където такива като Данаилов и Рашидов са министри на културата, а мутри като Борисов, Доган, Гоце, Симеон и пр. управляват! Липсвал ЧАСТЕН ИНТЕРЕС (на Киро Японеца и други видни НАРКОБИЗНЕСМЕНИ!?!?!) да бъдела запазена!!! ЗА МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ОСНОВАНИЕ ЕДИН ,ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЛИПСАТА НА ИНТЕРЕС НА КИРО ЯПОНЕЦ ДА СЕ ЗАПАЗИ ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА Е ОСНОВАНИЕ ТОЙ ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!?!?! Бог да пази България с тези идиоти!

И едните, и другите. И майка си бихте продали ако има келепирец!В Европа, а? Та вие и за Азия не ставате.

На този етап България е неспасяем случай. Очевидно трябва да се случи нещо голямо да стрестне и да сплоти народа.

Близо 300 години византийско управление. Близо 500 години османско управление. "Сплотен български народ" - когааа ? :D

Ега ти гнусната държава, ега ти безнадеждния живот! Направили някога просветени българи сгради като във Виена и Прага, да има днес да ги събарят примати - мутри и цигани! То и за какво ли му е култура и образование на народ , който си избира три пъти мутра за премиер и мултак му е министър на кОлтурата? Продайте и бившия дворец и Народния театър на Киро Циганина, пардон Японеца да ги събори и тях! После гледайте Будапеща, Виена, Прага и цъкайте! Пък в мръсната и грозна София руската мафия ще ви направи небостъргач!

зад киро японеца ???????????

комунистическата партия

Дайте му и още няколко исторически сгради на циганина-мутра, бе! И да са в центъра на София. Той много обича културата и бахура.

сас случая да се заемеш лично боъко борисов. какав е този циганин киро.....? транслитериран техт

Да се приеме закон който задължава собствениците на паметници на културата да ги възстановят за определен период от време в който ако не се справят държавата да ги откупи и ремонтира или продаде на търг със задължение за ремонт.

току що гледах репортажа на бТВ по случая. Тая къща я пишете бегала. Обаче човека каза: Японеца е изнудил собственика чрез заплаха да му я продаде за мизерна сума. Та си спомних, че във Франция общината има право да изкупи сградата на цената декларирана в договора за покупко-продажба с предимство. Примерно Японеца я купува за 5 хиляди, общината вади 5 хиляди и сградата става с предимство нейна. Ся някой ще рече - ма стария собственик прецакахме пак. Ми не е прецакан, щото Кире кат знае, че общината ще му я вземе, няма да го рекетира изобщо.

Ха , и аз това го знаех , ама да продължим нататък, ако ще правим паралел: във Франция и "най-левите комунистти" са по-десни от наще "прокомунистически и измислени думократи" , Те наще нямат хабер нито от политика нито от бизнес.... Ч!еда на БКп техни подставени и роднини .... толкова могат толкова... някакви роми наркодилъри и боклуци да се водят бизнес - елита на Родината ни ...То в това гето друго не остана ..освен роми... , мутри и комундета.... и баламурняци все още тук-там :)

Държава на некадърниците и корумпетата- негодни министри, архитекти,прокурори,общинари, че и килърите за нищо не стават!

Такаа, представи си, че в нотариалния акт пише сума - 50 милиона! Колко съм дал на човека... моя си работа! Така, хем ще налапам от застраховката на тоя коптор, хем ще имам пари за това, което ще си построя! Ако ли пък не - общината - да вади 50 милиона и отивам да си търся друг "паметник" - коптор!

Успокой се Калаа, има закон и срещу това. Ако сумата надвишава твърде много пазарната стойност, отиваш към пране на пари и съда може да ти развали сделката.

Мизерници! Един паметник на културата ЗАДЪЛЖАВА собственикът да я поддържа в правилното състояние!!! Ако не може, имотът се отчуждава в полза на държавата. Това поне трябва да е резултатът в една нормална европейска държава. Такава, в която хората сами се грижат с фондации да пазят архитектурното си наследство, редом с държавата и дори преди нея. Колкото до "непасването" на сградата сред другите постройки... ако и те са унищожени така - нищо чудно, но и това не променя статута на сградата! ЕС ли трябва да дойде и да защитава паметници на културата в България?!?

И аз гледах репортажа. И Юнеско няма да може да я спаси... Това просто е поредната ДАЛАВЕРА, подписана от Вежди Рашидов в полза на персоната със звучния прякор "японеца"!... ДАНС, СПИТЕ ЛИ???...

селендури плюс цигани равно вечна любов!

То по тая логика и Александър Неевски може да премахнат!!!

А сега, давай им идеи пък ти! Може и него да го купи някоя мутра и да направи МОЛ.

Протестираме! Моля, коленопреклонно, самодържеца Борисов да се намеси и еднолично и императорски щедро да възстанови архитектурния паметник в пейзажа на изстрадала, обезчестена София!

нито съм привърженик на мутрите, нито говорител или там каквото и да било, обаче: 1)сградата я е купил тоя Киро, въпрос, защо му я е продала държавата като е паметник на културата? 2) хубаво, продала му сградата, ама като е паметник, не трябва ли държавата да извършва надзор какво се прави с тая сграда 3) станал пожар (демек умишлено), къде е пак държавата да го задължи тоя Киро да възстанови паметника такъв какъвто е бил, а? Абе вижте, каквото и да си говориме, тука има само държава, когато трябва да се накаже дребния кокошкар, zа големите риби, те си имат държава. То се вижда накъде отиваме. Ако България я има след 20-30 години, тука ще е като в републиките в южна Америка, всичко ще принадлежи на една каста от хора, които ще управляват, а другите ще са като крепостни селяни. Виновните сме ние, че допуснахме това да се случи, затова че не сме общество а гледаме всеки поединично....затова, че допуsnаxме мутрите да завладеят страната ни, чалгата да стане поп музика, добродетелите да бъдат изместени от пари, алчност и откровен курволък, че децата избягаха и продължават да бягат, и че все още всички седиме гледаме и си плюеме в пазвите, че не се случило на нас. Овчеглавието ни е безпрецедентно!

Мога само да кажа, че служители на държавата, зад които, държавата не стой и едвам свързват двата края ... няма как да ви я опазят тази държава!

Ха , каква държава да стои зад вас- държавните служители бе... Ми нали вие сте държавата ..вие колите и бесите....????????? Да пратиме за гардове да ви защитават по двайсетина рома- всеки от вас .... за да сте спокойни ли ??? Има си съд(пак такива като вас... прокуратура..пак такива като вас... полиция..пак такива като вас... общински и областни служби..какви ли не контролни още служби и службички на топло и добре платени.. Ми, айде накрая излезте от канцеларийките- и си позлвайте властта и правата които са ви делегирани ??? Тъпо Саше , тъпо.... държавата - това се нейните служби------ а като всичките сте седнали да чакате на "нещо под масата" , че на гола заплата се не живее..... все по-зле ще е :))) ае наздраве да си допия уискито и да лягам ...

сградата стои чуждо и нехармонично в средата около нея и че липсва частен интерес за нейното запазване Как звучи, а ...

софия = град негоден за живеене софия = алепо на балканите

бе то ако беше негоден за живеене цената на квадратния метър щеше да е като в Айдемир

четете внимателно: Собственик на имота от няколко години е Кирил Киров, по-известен като Киро Японеца, оцелял след няколко опита за покушения срещу него. Едно от тях пред бизнес сградата до Двойната къща, която също е негова собственост. роден съм в тази част на софия. това е ул.раковски и / бившата ул.толбухин/ сега бл.левски. от среща е англииската легация. да , в съседство на този паметник имаше друг, паметник, които също беше съборен /въпреки, че беше със статут и беше детска градина. сега ще си отиде и тази къща. киро или там както се казва е по малко виновен, вина носи "гладния архитектор" или по скоро ,ненаситния гл.арх. петър диков

Жалко, че в центърО на СофЕа не са те научили на правопис. Иначе щеше да ползваш главни букви, а ОТ среща се пише 'отсреща' ...

ФЕОДАЛА ОТ ГЕРБ СЕ ОТПЛАЩА ЗА ЦИГАНСКИЯ ВОТ!!!МАФИОТ И ЦИГАНИН ОТ КУЛТУРА И ИЗКУСТВО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ!!!ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ!!!

значи според тебе циганския вот струва една паднала къща? Май още не можеш да преживееш загубата :)

Какви туристи да идват богати ли?Че какво да гледат тук мазните мангали ли?Какво има в БЪЛГАРИЯ ?

Този отменил статута е пълен идиот,ясно е защо-платено му е много.Все още управлява мафията в БГ.

Българи докато не почнете сами да раздавате правосъдие и то отгоре надолу, такива кретени ще ви еб-т.

Нема паметници на халтурата, нема 5 лева. К'вото сме р'шили - шъ застрояваме. Ако искаме, шй мАнем и паметника на оня... къф беше... Левски май... и на негово място шъ напраим небостъргач, щото общината е крва и си дава гза на всеки, който плаща.

Да, по времето на мултакът - министър бързо, бързо се изключва тази сграда от "паметници на културата" - колко удобно и дебело КОРУМПИРАНО !

Що за народ сме ние! Не пазим и малкото, което имаме като архитектурно наследство. Ако европейците разсъждаваха така, дали Париж, Виена и Прага щяха да бъдат това, което са и да привличат милиони туристи, от което държавите печелят? Вместо тези къщи да бъдат запазени, реставрирани и превърнати в галерии и музеи, Общината ги е оставила да рухнат, за да ги купи някой и построи на тяхно място поредното недоразумение, което никой няма да погледне. Жалко, жалко, жалко!

Народ, друг път! С сбирщина от орки.

По времето на Борисов този го гърмяха 3 пъти. Само,че по времето на БСП Японеца си изкара милионите, а майката на Крум Зарков му лъскаше имиджа с хвалебствени статии във вестник Труд и 24 часа! Да , Ана Заркова пишеше такива статии за бизнесмена Киров и другите мутри, че ако ги прочетете ще повърнете!

Ето затова искам да остарея в България и да плащам данъци тук.

Някой да попита Веждито, защо точно като разбра, че ще подават оставка - смени статута!?!?

Какво да очаква човек от Министерство на Културата, ръководено от дебилен простак, който си е въобразил че е е ерудиран артист? Точно това - да унищожи паметник на културата и да го замени с подземен гараж....

ОТКОГА МАНГАЛИ СЕ РАЗПОРЕЖДАТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ , ДА НЯМА ПАК ФЛОБЕРКА , ТОЯ ПЪТ ЩЕ Е ДРАГУНОВ.

сградата стои чуждо и нехармонично в средата около нея и че липсва частен интерес за нейното запазване. Хей побъркаха ни вече бе хора, окрадоха ни, опропастиха бъдещето на децата ни. Какъв е този народ, какви са тези управници, те къде живеят, децата им къде ще живеят - в една държава на разруха и крадци, жалко, много жалко

Най-глупавите архитекти са в Бегетото. Правят грозни сгради, а мафията руши всичко! Комунистите убиха аристокрацията, а сега внуците им рушат всичко проклети хора!

това ли ти е оправданието?

Бря, в първия момент ,като прочетох заглавието ,останах с впечатлението ,че Японеца щял да инвестира в някакъв си паметник свързан с културата :)

Абе направо закрийте държавата.

Държавата отдавна я няма. Има територия.....

Приятелите на Тиквата се развиват. Не спат

Айде тиквата я мани - селянията си обича тиква. Ама плевелите окло нея трябва да се плевят издълбоко...

Ще си строи на воля човекът,защо му се мешате у бизнеса. От Министерството на Културата щом дават,значи може,и си е законно. Да не говориме за Прокуратурата,за тях той даже е Светец.Още повече за бизнес средите,там той е пълен отличник,доказан. Щом законът дава,значи може. А това че законът е изменен специално за него,то той не носи отговорност за престъпленията по служба на държавните служители и министри. Управниците са по-големи безродници даже и от Киро Китаеца. Живота е такъв,какво да правиш.Киро ако е разбойник,то тези държавни служители,които са му разписали са директно за Ешафода.Киро не е виновен.Щом може,значи може.

Откога мечтаем за солиден японски инвеститор. Атентатите срещу Японеца са антияпонски расистки прояви и са нетолерантни.

Ей, циганите вече взеха да бутат български паметници на културата!!! Егати и смешната държавка имаме...

Всички знаят, че така нареченият Японец е престъпник, който се занимава с незаконна дейност и може лесно да го разкрият. Няма ли кой да го разследва? Или си плаща добре

плаща си и то дебело киро японеца /в интерес на истината не съм виждал японски циганин/ - сега му отпуснаха "малък" бонус ,но като минат изборите със сигурност ще получи разрешение да събори половин софия - от киро зависи колко гласове ще получат онези, дето са дали разрешение на "бизнисмена" да си построи не един, а десет паркинга, примерно - докъде може да падне политическата върхушка

Ха така покажете на Пловдив, че и София има още някакви сгради за трошене.... Подземен гараж ... кой ги разрешава тия неща в центъра на града , че да унищожи каквото има заровено от Траки, Римляни, Българи...

Съседната помпозна сграда също е на Киро Японеца. Няма нищо чудно защо навремето беше подпалена и сега пустее.

Да му се чуди Човек на 'акъла' на тоз 'Японец' ! - м'чи то за Толкова напористост - Би могъл да опаска целио НДК я ! ...и така : --> #Кой Целево троши Нашата История ? ... Защо ? ...и с Какви/Чии пари ?

а наздраве бе баце,мани това лъчкане че ставаш за смях