Кирил Домусчиев: Децата са бъдещето на България

ПФК Лудогорец подаде ръка на инициативата за насърчаване на раждаемостта в България

Обратно в новината

Коментари - Кирил Домусчиев: Децата са бъдещето на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм ЗА насърчаването! ...с двете ръце..

40% от новородените у нас, не са с български етнос. Над 40% от първолаците в училище са от ромски произход.... Българите не раждат в България поради липса на финанси.... в бедност, мизерия и безпаричие не може да раждаш защото не може да го издържаш това дете. Българите в чужбина раждат доста, защото могат да си го позволят, т.е. държавата в която живеят им позволява да водят нормален живот. За съжаление у нас е така само в София....в провинцията е бедност като в Индия.

Затова и се обезлюдяваме. Затова провинцията ни се топи с огромни темпове, на второ място сме в света след Уганда по топене на нации. Топим се главно от емиграция в чужбина и от ниска раждаемост у нас. И за двете причината е една - безпаричие и мизерия! В чужбина българите раждат както казах, защото там могат да си го позволят...но колко от тях ще се върнат в България, какво общо ще имат вече с България като са израстнали в чужда държава....а и за какво да го правят като у нас не може да оцелеят..

Аха, на всички ни направиха братчета и сестричета, таковаха ни майката.

Тоя турчин ли е? Крива глава има.

Гениални мисли!

А размисълът му за родените добри футболисти (диференцирайки неволно новородените о ТОЗИ признак като пример) е направо култов, истински Бисер и връх на оригиналната мисъл! Домусчиев, никой не се ражда добър футболист, просто защото никое бебе не знае, не познава и нехае за играта футбол при раждането си - то си има други по-важни проблеми, появявайки се на този свят - да се научи да диша, да ходи, да приказва, да опознава средата около себе си и света, като някои са с по-добри двигателни заложби и умения от други и ги развива или не, разбира се, но те не са изобщо и непременно квалифицирани като футболни,

Това, че децата са бъдещето на една, на всяка държава, вкл. и България, доколкото все още може да се квалифицира като такава, е пределно ясно. Това, което поне на мен не ми е ясно е защо Домусчиев е спестил да поясни за КОИ или по-точно ЧИИ деца в България говори. И да поясни и държавата ли мисли така - а по време на размисъла може да иде в някой от домовете за деца в България, за да се стимулира мозъчната му дейност по въпроса.

...сега остава да каже,че прадядовците ни са миналото на БГ...Прави се на умняга,вместо да заплати отглеждането на талантливи деца-футболисти и да направи в Разград български отбор шампион,а не камерунско-бразилски,както впрочем правят всички в родния футбол.

Абсолютни клишета от пропагадният арсенал на ЗКПЧ или полит работник.Ако на Държавата бяха нужни деца,нямаше да гони населението чрез икономически геноцид.Истината е че на Държавата хора не и трябват:1.Заради масовата емиграция безрабтицата е ниска,БВП расте номинално и общественноти недоволство се изпарява с нетната емиграция.Т.е. бедните да се махат и така ще останат само богатите.2.На опустялата територия недвижимите имоти са обезценени и ще се узкупят ДМА-земи,сграден фонд на изключително ниски цени-това също е Държавна политика.

На Гела не му пъка особенно той си е построил социализЪмА.

Точно така, децата са всичко, но имат ли бъдеще в смачкана среда като тази, пълна със самозабравили се провинциалисти?

Като ми взехте жълтите павета..!?

Този нали бше осъден да плати едни милиони заради нарушение на приватизационният договор за черноморския флот. Много плоско действа,напълни "Лудогорец" с чужди играчи,върти пари, а от печалбите си не реинвестира в страната или пък да дава пример със спонсорство или в помощ на нуждаещи се! Такива бързи и нахакани милионери не са добрият пример за страната ни! Нека да се кротне и да инвестира в производство тук,в България и да не ламти толкова за печалби! Правеше ми добро впечатление в началото,но по-късно видях в него наглост и презрителност,явно от милионерството му! Жалко,за такива бизнесмени,по-добре да четат историята на братята Евлоги и Христо Георгиеви! Без такива патриоти,като тях,нямаше да имаме и Софийският Университет,, а от новомилионерите ни имаме само разруха и отчаяние!

Някои само с това се занимават !

Децата са бъдещето, но не и в тая кочина. В Бг всичко е на дообиране и доизживяване и реката пресъхва. Знаещите, можещите и трудолюбивите емигрират с добри темпове. Живот и здраве скоро кочината ще бъде затрита.

Мръсен лицемер

Кириле, да извадя от моите 750 лв заплата майчинските подаяния, които се полагат на една млада българка и да ти ги давам на теб, а? Пък всяка сутрин ще ти звъня в 5.00 и ще ти викам: "Децата са бъдещето на България!" А иначе ревете за +5 лв отгоре. Нямало пари, от къде, невуъзможно, вдигате се на бунт, обещавате фалити...

аа, те ромскитецигани получават повече от тебе, затова се плодят! и дядо ти получаваше също много от държавато и обществото та е догледал пет деца!

Децата са най-важното, но има един голям Проблем в България: Образованието Днес излезе класирането за прием в 1ви клас. Впечатление прави, че едни деца са с 28 т. или 27 т и тн, други с 14 т, или с 5-6 т. а има и такива с по 0 (нула - кръгла нула). Незнам за Вас дали е нормално, но лично за мен е в голяма степен обидно да има класиране между деца. т.е. едно дете е с повече предимства пред друго - това е направо престъпление. Незнма кой умник го е измислил, ..или по-точно знам - общинарите, Та нали техните деца са с най-много точки защото мама, тате, баба, дядо, леля, стринка, учинайка, калеко и т.н. са служители на общината или на някоя общинска фирма - и затова ще си ползват благинките и предимствата до край. Кокакла няма да се изпуска години и поколения напред. А децата с нула точки, те втора категория лиса или направо трета. В индия има една каста на недосегаемите - толкова са низши, че никой не ги докосва дори. Е, стгнахме Индия, започнахме от най-ранна възраст да разделяме децта на касти - едни са от кастата на брамините, дриги от войните и т.н. , а някои от кастата на недосегаемите. Замислете се, в повечето европейски държави няма елитни и неелитни начални училища - всички са еднакви, т.е. елитни. Тук обаче е различно, децата на "елита" са отделени от кастата на недосегаемите и живеят в рая. А дригите - те са направо за ада. Не е ли време да се разтърси системата?

Ако ще дават пак пари на ръка за всяко следващо дете, много добре знаем кои човекоподобни се размножават.