Кирил Добрев: Корупция и бедност вървят ръка за ръка

Винаги когато и да искаш вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, си закъснял, заяви пред bTV Кирил Добрев от БСП.

Обратно в новината

Коментари - Кирил Добрев: Корупция и бедност вървят ръка за ръка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Десетилетия наред, до съвсем скоро червените велможи, службите и клакьорите им неистово критикуваха българите, които емигрират, наричаха ги как ли не - предатели, алчни, безродници, миячи на чинии и задници,... Междувременно стреляха Пи границата всеки, който дръзнеше да тръгне да напуска социалистическия рай - социалистическия ЛАГЕР!!! (Да си припомним, че БСП е горд правоприемник на престъпната антибългарска БКП в лицето на ръководствата й, и тези начело с З Корнелия Нинова дори ходиха да поднасят цвета на паметника на диктатора-престъпник Живков!) Доциализмът е тогава, КОГАТО ПЛЪХОВЕТЕ ПЛУВАТ КЪМ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ!, бил казал на времето Уинстън Чърчил. И докато над 2.5 българи напуснаха територията България, тези ... продължават да се джафкат с онези за кокала и да се докопат до властта! И драпат към потъващия кораб! За да доопоскат останалото...

Аз винаги съм се чудил и продължавам да се питам как се чувства някой от тези, милионерите, забогатели с кражби, измами, контрабанда, корупция или престъпления, получил куфарче или татино синче - визирам тук ръководството на БСП и спонсорите им, когато се изтъпанчи пред бедните хора, пред електората си и започне да им обяснява, че е социалист и да пропагандира за ... социална справедливост! Що за наглост и дебелоочие трябва да притежаваш, за да си способен да се прехранваш по този начин и с такива редовни измами и лъжи, какво възпитание, каква нагласа и морал и ценностна система предполага подобно долно поведение? Това аз наричам истински дебили и мутри! Жалки и долни същества, неспособни да живеят и да се прехранват по достоен начин, като останалите хора, а на всичкото отгоре непрекъснато са отворили едни уста като на хипопотами!

Мисля, че вече на всички, дори и най-глупавите и незаинтересувани и безразлични или инертни българи, а и извън България е пределно ясно, че без никакво значение колко яростно и гневно дори политиците в България, и управляващи и опозиция се нападат и критикуват за какво ли не, ВИНАГИ КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕАЛН, ОРГАНИЗИРАНИ, СИСТЕМНИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ЕФЕКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ, МЕРКИ И СТЪПКИ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, СРЕЩУ МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ и всеизвестноте й лидери, мрежи, кръгове и обръчи ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ СА ЖЕЛЕЗНО, НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНИ И ЗАЕДНО! Там грешка няма! Което какво ви говори и доказва!?! Някой да иска конкретни примери? Да ви дам - припомня само един. Спомняте ли си за прословутия закон за съддбните реформи, който Христо Иванов се опитваше да прокара и безкрайните пазарлъци, обструкции и съпротива срещу него? А спомняте ли си, че в един момент Борисов заяви, че той не бил закон на Христо Иванов или сините, а на ГЕРБ, защото Христо Иванов бил негов министър! Спомняте ли си че уж бе договорен и приет на първо четене, че мнозинството в парламента де факто декларира и с подписите си, че ще го подкрепи, дори и окастрен след пазарлъците... И какво стана след това? Цветан Цветанов, като част от сделката му с Цацаров, който го бе подпукал с половин дузина гневни обвинения по знак на Пеевскк к Доган изведнъж изненада всички като се направи на пръв законодател и извади от джоба си в последния момент ... нов закон, който Пеевски му бе дал, за да саботира този на Христо Иванов. Без никакви дискусии и обсъждания преди това, без дори и да е споменавал някой за него!?! И какво стана в залата когато се внесе законът на Христо Иванов!?? Едно огромно, нечувано и невиждано мнозинство от над мисля 210 депутати КАТО ПО ЗНАК блокираха и отхвърлиха дори и опоскания закон за реформи, плюейки си откровено на физиономиите и подписите!!! Е?

Затова много хора емигрират, защото осъзнават всичко това. Вие като емигрант най-добре трябва да го осъзнавате.

Да, знам го и го разбрах, знаех и осъзнах преди вече повече от четвърт век, затова и се реших да емигрирам със семейството ми, колкото и трудно да бе това решение и колкото и много моите родители да ме разубеждаваха, казаха ми, че всичко съм си имал тук...аз никога не съм и се оплаквал! Но нисках децата ми да растат в такава държава и среда, и да са свидетели на всичко това - аз знаех какво ще стане в общи линии, а аз самият не исках, исках да живея като нормален човек в уредена нормална държава с нормални хора, уредба и отношения.

Хора тия двамата от снимката ли ще ни учат на морал.БОЖЕ ОПАЗИ. Единия, Добрев - го заловиха на границата да изнася незаконно пари и се чудим ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА, и другия зад него -престъпник,където е копувал гласове за изборите от затвора чрез подсъдими .И тия от БСП вместо да са в ЗАТВОРА тръгнали по медии -МОРАЛ ДА РАЗДАВАТ.Ама хора какво очаквате ,та тя лидерката им КОРНЕЛИЯ трябва да е в ЗАТВОРА ама какво чака още не знаем.Та те са всички такива от тая долнопробна партия.Иначе са големи КРЕСЛЪОВЦИ,но е хубаво че са на изчезване-че повече не можем да ги търпим в България.

Нещо не си разбрал!Да внася пари през границата,а не да изнася!Боже опази комунист да ти даде нещо.Те са свикнали само да вземат!

Когато този от БСП има очи да се изтъпанчва публично и да говори за корупция, нека да коментира тази, една от безбройните, много нашумяла история. В нея освен Доган и Борисов много активно участие взимат и лидерите на БСП тогава Сергей Станишев и Михаил Михов (не, не говоря за онази далавера, когато Станишев като премиер сключи договор за (само)реклама чрез известен австрийски лобист и мошеник със ...СЕБЕ СИ, тоест с бъдещата си съпруга Моника и прибра мисля милион, за да крепи сринатата репутация на правителството му, ЗАРАДИ ЧИЯТО ОГРОМНА КОРУПЦИЯ (Батко и братко) ЕС СПРЯ ВСИЧКИ ПАРИ ЗА България, милиарди...) Говоря за деня, в който тези от БСП и сламения им човек Олигарски предложиха и избраха Пеевски за шеф на ДАНС. Тогава, ако някой е забравил, Цецо Голямото Ухо заяви пред журналисти: Вече няма съмнение, че назначаването на главния прокурор Сотир Цацаров е станало с протекциите на Делян Пеевски. Назначението на Пеевски е било ясно режисирано и дори още преди 10-15 дни евроатлантическите партньори са знаели за назначението му. Невинен съм за подслушванията, но в тази ситуация няма да се учудя, ако ме арестуват. Да, възможно е! Цветанов не бе арестуван, защото бе кръстен в резултат на задкулисни сделки и договорки и послушамието му (вкл. да блокира внесения от Христо Иванов закон за реформи в съдебната система с контразакон на ДПС, който той внесе за изненада на всички, изкупвайки греховете си...) доведе до оправдателни присъди по всичките, половин дузина много люти обвинения от Цацаров! Всичките тези факти и събития имат съвсем пряка връзка и атаката срещу КТБ и обира на 4 милиарда пари и активи от нея...

Точно в навечерието на удара срещу КТБ, за която Цацаров и прокуратурата твърдят, че е била пирамида и гнездо на огромна КОРУПЦИЯ!!!, гръмна още една сензационна новина, че банкерът на годината (преди това) Цветан Василев бил замесен в подготовката на покушение срещу доскорошния му син Делян Пеевски!!! Едва ли има дори и един разумен човек, който да се е вързал на този абсурден и очевидно много припряно съшит с бели не конци, а въжета сценарий, но прокуратурата наистина взе, че задържа трима души, и то не с обвинение за подготовка на убийство, а направо за убийство!?! Но съдът обърка цялата им трескава постановка, като взе че пусна и тримата набедени от ареста без никакви уговорки или ограничения! И шайката от прокуратурата дори и не набра кураж да обжалва (там един зам. на Цацаров много се е вбесил, защото са го подвели, че всичко било изпипано по набеждаването на хората, а се оказало точно обратното и онзи искал да си подаде оставката от този огромен резил!) И Цацаров бе принуден да признае публично, че ... СТАНАЛА ГРЕШКА!!!! Така главният прокурор окачестви участието на полиция и магистрати в мащабен заговор и атака срещу голяма системна, четвъртата по големина банка в България?!? От грешните действия на прокуратурата произтекоха огромни беди като верижна реакция, пряко и косвено бяха засегнати и пострадаха стотици хиляди граждани, фирми, ведомства! Под ударите попаднаха не само трима нещастно набедени хора (единият получи проблеми със сърцето заради нечовешките лъжи и клевети!), а и предприятия и партньори на банката, които формираха 7 процента от бритния вътрешен продукт на България! И Цацаров, когото точно Борисов на времето лансира за главен прокурор с невероятни комплименти к суперлативи, явно наредени му от съветниците му, нарича това грешка и смята, че с това се е измъкнал от стореното от него и останалите от шайката!

Най-големият бандит в държавата да държи речи по медиите... Баси наглият човек!

колко безплатни обяда си дал за бедни в твоя/на сестра ти/ хотел.или на колко бедстващи бездомници си дал подслн?????????

На грешна позиция сте господа! В момента мафията си има държава и ако не се говори и бори срещу нея ще стигнем под дъното. В момента сме на дъното-демография, образование, доходи и най важното- силна корупция!

И това го казва кой? На 17 май 2000 г. около 21,20 ч. на ГКПП Калотина са задържани сръбският гражданин Бранислав Жечевич, който е внесъл голямо количество валута в Република България - 215 хил. германски марки и 43 хил. 159 долара, и двама български граждани, които са получили сумата - Кирил Добрев и Илиян Насков.

БСП говори за корупция на Герб,сякаш това явление е патент на една партия,а не на цяла система.Икономика се гради с нравственост.В партиите има нещо користно.Те не работят за народа.Управлението на една държава да е такова ,че народа да се повдига и хората да се развиват правилно.Мъдреците са казали.Да създаваш,но да не присвояваш..Да дейдваш без да бъдеш самонадеян.Корупцията може да се унищожи ,но няма желание за това.Независимост на прокурорите.Прокурорите безпристрастно да разследват.Проверка на банкови сметки,финансови транзакции и т.н.

Двата сака с долари на сръбската граница ли ти го говорят това, Добрев?! Червени измамници!

През 2000 година по разпореждане на Фифи Перото-министър Йорданов бе направена операция на ДАНС, при която бяха хванати на КПП -то преди КАТ в квартал Люлин с 215 000 марки и 43000 долара лицата Кирил Добрев и Илиян Насков дадени им от сърбина Бранислав Жечевич за черните им очи.Веднага Румен Овч. и Михаил Миков като Матросов пред амбразурата ги изкараха невинни като монахини пред първо причастие-мама им мръсна подкупна!

България е мафиотска страна, най-мафиотизираната страна в ЕС! Всъщност България е единствената в ЕС, в която мафията си има държава, и така е още от самото начало на т.н. преход, след вътрешнопартийния преврат на 10 ноември, нареден от Москва и Горбачов и проведен от хората им, Луканов к Младенов, под строгия контрол на резидента на КГБ в България! И това застрашава ЕС и всичките му структури! На срещата в Лондон през май 2016 година 29 страни ОПРЕДЕЛИХА КОРУПЦИЯТА КАТО РАВНА НА ТЕРОРИЗМА!! Същевременно всички отлично знаем и помним, как по времето когато в България оживено се коментираше големия напредък на Румъния в борбата с корупцията по високите етажи, как премиерът Борисов, който си избра (кукловодите му и З Пеевски) и великия главен прокур Цацаров, за когото всеки, който справедливо го критикува правел политически изказвания и политически атаки...заяви с невероятна дори и за червените наглост, че СЛЕД КАТО В България НЯМАЛО АРЕСТУВАНИ И ОСЪДЕНИ ЗА КОРУПЦИЯ, особено по високите етажи, значи ... НИЕ СМЕ НЯМАЛИ КОРУПЦИЯ, и сме били Пи-напред от румънците!!! Това е абсолютно същата логика от вече три десетилетия, която ни се демонстрира и налага, че след като не се наказват престъпниците значи нямало престъпления, тоест престъпленията, дори и които виждаме и се случват пред очите ни не са престъпления и следователно престъпниците не са престъпници, дори и когато са рецидивисти!!! К така стигаме до това такива като този да ни говорят за корупция и бедност, а Корнелия да оглавява борбата срещу геноцида и демографската катастрофа. а Борисов и Цацаров - срещу организираната престъпност, а Пеевски и Ментата да вкарват закони за обира на КТБ и офшорките, Доган да е вторият Левски и най-големият българин и патриот, и т.н., т.н...

Този тръгнал да говори против корупцията и бедността! Онзи ден гледам Корнелия Нинова повела пенсионери и наивни хора да говори пламенно против ГЕРБ и .. ГЕНОЦИДА и ДЕМОГРАФСКАТАКАТАСТРОФА!!! Против Борисов, с така скъпата му партийна книжка от времето, когато Корнелия е била усърдна СИНЯ приватизаторка-отличничка на Костов, и против ГЕРБ, която точно червените кукловоди на БСП - т.н. генералско движение на Любен Гоцев и Бригадир Аспарухов създадоха и избраха Борисов да го оглави, а Цветанов да свърши черната работа!

На всяка диктатура, веднъж създадена, е необходима социална база, слоеве, прослойки и класи, които да са привилегировани и да имат интерес да налагат и защитават диктатурата, защото са (най) облагодетелствани от разпределението и преразпределението на националния продукт, на благинките. Когато диктатурата е твърда, тоест открита и очевадна - макар че никой диктатор не приема и не признава, че е такъв, дори и при най-откровените к зверски диктатури те продължават да твърдят до последно че управляват в името и за благото на народа..., това на практика ограбване на мнозинството, на хората е и регламентирано, тоест видимо и уредено и със законите и практиките в държавата - например България 1944-1989 година. Когато диктатурата е мека или прикрита, зад имитации на демокрация и законност, един от основните начини за изтичане на националното богатство е ТОЧНО КОРУПЦИЯТА и организираната престъпност, които непрекъснато продуцират ... БЕДНОСТ! Това е! Корупцията, особено когато е голяма, срива стандарта на живот и руши морала, държавата и държавността, отглежда и захранва ПАРАЗИТИ и паразитни класи и прослойки, като този горе и другарите му, а и колегите им от другите партии от управленията на страната през последните 30 години!

А контрабанда и валутни престъпления?

Не знам какво виете по БСП, при положение, че ГЕРБ са от същите редици, при това още по-гладни.

Никой не вие, тъпак, тук става въпрос за представител на шайката вълци, дето се опитват упорито да се представят за невинни овчици от БСП. Когато става въпрос за произлязлата от същите кукловоди на БСП друга партия, като Борисов и ГЕРБ, тогава и тях ги коментираме по същия начин! Тези отдавна е пределно ясно, че играят в един цирк, просто са им отредили различни роли за да изпълняват пиеските си и да залъгват дебилите, за каквито имат хората! И така се опитват да представят и внушават на хората безнадеждност, че са незаменими и нямат алтернатива - това е играта на кукловодите им!

ПАРТИЯТА НА ТОЯ ДЕБИЛ ДОКАРА И БЕДНОСТТА И КОРУПЦИЯТА.

Точно този да говори за корупция и бедност е като заклет убиец-рецидивист да говори против престъпността и да се възмущава от нарушения.

Именно червените кукловоди обраха България, и то съвсем планомерно, съзнателно и последователно, и проведоха устойчива политика на геноцид и демографска катастрофа, съсипаха България и създадоха организираната престъпност, обгрижваха, отгледаха я и я пазеха, всъщност те бяха най-важната част от нея, главата й, а такива като този бяха посредниците с куфарчетата между престъпните групировки (като ВИС и СИК на Норисов) и политическите представителства на организираната престъпност - партии, политици и управляващи. Корупцията е едно от най-силните, неотменни оръжия на мафията и организираната престъпност а бедността е логичното следствие! Има корупция без мафия, НО НИКЪДЕ НЯМА МАФИЯ БЕЗ (ОГРОМНА) КОРУПЦИЯ, това е жизнената й среда!

А ти Добрев къде се намираш между тези две вродени явления.Крадеца да вика дръжте крадеца.

Този на снимката не е ли син на Дамаджаната.

.корупция има и сащ,япония,швеция,южна корея.страни с висок стандарт.колкото по богат толкова по голям подкуп взима.въпроса е до морал не до немотия

Макар и седнал, ха-ха-ха. Кой беше този Добрев, познаваш ли го?Какво ти е направил, да не ти е изял децата? Недей така да хулиш рано-рано в този хубав пухкав снежец навън, завий си добре краката, кипни си едно чайче, па му тури малко коняче, изпери си бельото и чорапите, че утре рано си на работа и ще хукнеш да правиш задръствания, наспи се, прочети нещо, барем едно судоку реши /евентуално/. Сега, като стане авария с тока, как ще пишеш и с какво друго ще си уплътняваш времето? Голям ерудит си, а може би йезуит?

Баще му бе достоен човек, тоя периодично го кара да се обръща в грооба

Не, не беше.

СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО Купувайте на промоция от ЧАСТНИТЕ затворнически вериги от предприятия. Защо. На практика при пазарната икономика в представителната "демокрация" подвид капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, ПЕЧАЛБИТЕ се приватизират от шепа "хора", а ЗАГУБИТЕ се национализират. С което многообразните форми на собственост върху средствата за производство в ПЕЧЕЛИВШИТЕ сектори се заместват ИЗЦЯЛО от ЧАСТНА собственост, а ЩЕТИТЕ в губещи отрасли като например банките в периода на финансова криза, се ПОЕМАТ от държавата, тоест от ВСЕКИ гражданин, с което на ПРАКТИКА се национализират. Образец за процъфтяваща ЧАСТНА собственост се считат САЩ, в които печатането на парите, медиите, оръжейната промишленост, а и от 1980-те вече ГОЛЯМА част и от затворите са ЧАСТНА собственост. Частни предприемачи продават акции на борсата, реализират ПЕЧАЛБИ от престъпления и наказания. Съдържателите на затвори получават от държавата по 55 долара на ден за всеки затворник, плюс печалбите от затворническите вериги от предприятия. Колкото повече затворници и колкото по-дълго време прекарват зад решетките, толкова по-скъпо се продават на борсата акциите на затвора. По пример на САЩ в последните години се ПРИВАТИЗИРАТ затворите и в Евросъюза. От 2005 година започва ЧАСТНАТА приватизация и на немските затвори, както изглежда ЕДИНСТВЕНАТА индустрия с бъдеще в ЕС и САЩ.

Корупция има в целият свят, но в условия на демокрация и капитализъм ако до власт се докопа плиткоумен идиот, то корупцията е чудовищна. Борбата с корупцията е сериозни наказания, и да не се допускат до власт идиоти с измислено или фалшиво образование.

Нагледно докасва, че заедно с лъжита върви и порция истина. Отделно,че го казва мошеник.Не е вярно, че бедността ражда корупцтия - бедните нямат пари а да подкупват. А тоя, който печели обществена поръчка без да плаща КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК е свободен да пллти и да корумпира. Това дъжим на Горския и Щанишев, без да забравям и турчее'ите се. Няма особено ззначение да се контрабандира куфарче презз гранизза. Приемам, че съъответния митничар се е объркал и хванал не тоя когото трябвало и началника го е уволнил

КИРЧОО ?? КАТО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕН КОНТРАБАНДИСТ, КАЖИ КАК ГО ПРАВИШ, ЗА ДА ЗАБОГАТЕЯТ ХОРАТА КАТО ТЕБ, А НЕ ДА ПЛЕЩЕШ ТЪПОТИИ !!!

По-добре Овчаров и Гергов да кажат как са забогатели.

Есть партии-есть проблема! Неть партии-неть проблема!!!!!

НЕМА КОЙ ДА РАБОТИИИИ !

Ама туй лайно ,нямаше ли некакви изцепки на границата ...Беха го хванали с някакъв куфар ,ама к,во имаше вътре ,не знам.

А кой докара най-голямата мизерия, купонна система, празни магазини, глад и студ, ограбване на спестяванията на хората, хиперинфлация.

Много точен коментар, но за съжаление болшинството от хората все още изпитват носталгия към онова време, измервайки живота със евтиния салам -това говори за ценностната система -ако въобще имат такав.....Не ми се коментира, толкова съм отвратена, дядо ми известен адвокат е лежал в лагер, а определени индивиди смятат, че такива като него са си го заслужили - интелигенцията на България по лагери, по Сталински модел. Когато падна комунизма ,бях на 16години, ужасното е,че и сега тези мръсници управляват! Аз не издържах и преди година се телепортирах от БГ, системата ме смачка и изплю, както и с много други и прословутата завист и еснафщина ще ни довършат

И този ли крадец и негодник се изцепи ?? Това комунистите ,няма как да се нарекат "ХОРА" Това са отвратителни, напълно увредени , крадливи в кръвта индивиди ......

Това ли е причината вие да станете милионер именно чрез контрабанда ?????

,,..В момента вървят сделки по ръба на закона...,,??? ако приемем че ,,законът,, е нож...??? това вече го знаем...!!! ,,ръката,, която го ,,държи,,...!!! на едната ,,страна,, ръбът ,,реже,, а на другата ,,намазва,, филииката с ,,мас,,...!!! зависи от ,,ръката,, която държи ,,ножа,,...!!!

Това Кирцата ли е казал,където го бяха хванали с куфар пълен с пари на сръбската граница,най-вероятно от контрабанда?!Удивен съм от наглостта на тези червени никаквици!

е...па...!!! другите ,,червени,, посиняха от ,,преяждане,, със ,,суджук,,...!!!

А Курни от какво се охрани?

Нинова,с борци срещу корупцията като Добрев,Гергов и др.боклуци ще бъдеш вечно в опозиция.

И с изтекла давност за Техноимпекс...

Корупция, бедност и БСП във властта вървят ръка за ръка. Доказано от: Луканов, Виденов, Станишев, Ореховкин.

Повтаря думите на лидерката си от вчера... и се мъчи да остроумничи,но се вижда ,че е от косинуса на тъпите ъгли.. Ей големи лицемери,окрадоха България и сега плачат за кефа на пенсионерските клубове.

Кариерното развитие и ''тълпите" поддръжници "гласували" за издигането на този е най-точното определение за паралелна власт, мерзост и злоупотреба. Какви папки и каква информация му е завещана, за да си играе синковеца на власт, управление и менторство?

Кирчо е лайно

ще ни спасява от корупцията ... Опазил ни бог от такива

Ако не беше тати, сега Кирчо с този плосък мозък вместо да е във висшия ешелон на столетницата щеше да е някъде барман или дюлгерин ( общак).

Шилo

Точно тези, дето са я измислили корупцията, ли ни говорят за борба с корупцията?!?!?! Баси наглите копИлета!!!

крадливо и гнусно леке!

"Корупция и бедност вървят ръка за ръка..." Този израз е изречен от най-честният.В тази партия са събрани най-честните,най-почтените,най-некорумпираните.Отвратително е да се кичат точно тези които съсипаха България.До колко национални катастрофи докарвахте Родината ми?Селяни дошли с по един селски пуловер се превърнаха в милионери.Как?Честно с много работа ли?С продажба на селскостопанска продукция ли?КРАЖБИТЕ,вашите КРАЖБИ ни докараха до бедност.Направихте си закони,зад които се криете 28 години.Няма осъден,защото за всичко сте помислили преди да опоскате България.Нинова,вашата лидерка е живият пример на цялата пошлост в държавата.Ехидно се хили ,а нашият приятел,работил като инженер в Либия не може да се пенсионира,защото документите от външнотърговско дружество просто са изчезнали.Нали тя,честната е отговаряла за това дружество.Къде са парите?Долни мръсници сте били и такива ще си умрете.Морал се раздава от хора,които го притежават,а не от престъпници!!!

KИРЧО Е ПИЯН КОМУНИСТ

а дано доживея да няма ни едното ни другото

Точно този ли акъл дава? Пфууу..

в енергетиката, а там сме 90% зависими от путлеристан, та си правете изводите КОЙ генерира корупцията в България ???