17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо сега всички възможни средства да се насочат към справяне със ситуацията-се подсигуряват едни пари за дълъг период от време към една фирма. ..

Пир по време на чума!

Това недоразумение още ли е министър?? Още колко глупост трябва да направи, за да се види неговата абсолютна некадърност?!?!

да проектират нова Национална детска болница. Много ясно,защото общия хонорар за проектирането е в процент от стойността по изграждането на болницата.Уточнение : Това е хонорара по всички части на проекта : Архитектура, Конструкция, Отопление и вентилация, Ел.инсталацие, Технологичен проект (много важна част ) и т.н.Или с една дума при стойност от 93 млн. лева общия проектантски хонорар се движи между 4 и 6% от 93 млн.лева .Ако прибавим обаче и проект за събарянето на съществуващата кострукция трябва и проект за събаряне.Апетитно, апетитно ! Ама трябва да се мисли , Нужно ли е ?

и коментиращите. Голяма част са хора лаици по темата, а малка част са истински професионалисти . Отговора на лаиците е ясен и той е "Строително-техническа експертиза за конструкцията и основите на съществуващата конструкция".От тук на сетне , въпроси и твърдения от рода Защо ? ,Ама ще падне ! Стара е ! ,Колко ще струва ? и др. имат отговор. На въпроса за цената ,ще отговоря така : Събарянето съществуващата конструкция също има цена и тя е някъде около 80% от новата конструкция,подчертавам само от новата конструкция и като прибавим към нея вече и цената на новата конструкция ,общата стойност става доста солена.За това се прави строително-техническа експертиза на съществуващата кострукция ,която да се произнесе за нея СТАВА ЛИ !? или НЕ СТАВА!?.Отговора е ясен и той е СТАВА! и няма да се събаря.

този въпрос и за съществуващата конструкция на бившия комплекс на вестник Работническо дело да бул. Цариградско шосе в София.Конструкция отлична и става за всякакви инвеститорски предназначения и интереси.Защо не я събарят ? Много просто, защото е безмислено и скъпо.Съборят ли я, това ще бъде петно по авторитета на такова решение.

Остава само да измислим име! Аз предлагам да се казва "Ухан" МБАЛДБ, ЕООД заради скоростта на изграждане.

За децата пари няма, но за строителство - винаги.

Колко от тези пари е заложено да се откраднат, пардон усвоят/присвоят/????

Нормата при сегашните управници е 70% се краде, с останалото се симулира дейност.

Да се сети дърта Мара по оставка да се побара. Сбирайте шайката и си ходете. Няколко познати вече я окъсаха с ипотеките, а то месец няма още. Ама сикращенията вървят. Болница ще ома пенсиьо ама няма да я строиш ти. Пътнико свиден. Пръждосвайте се калинчоци боюви.

хората за една седмица построиха болница за 2000 човека ние още 100 години ще се лъжем за детска болница.Нещастници мръсни, алчни да не ви дава Господ да са ви болни децата

Абе Дир! Защо не пишете че зад ДЗЗД Детско Здраве седят тру фирми на Главболгарстрой!

един път нещо полезно да свършат...това не променя факта колоко години се туткаха и чакаха Годо

#чаобойче

А за хиподрума в Шумен ще има ли пари? И стадиони по селата трябва да се строят. Спортна зала в Банкя, кога ще се строи. Няма време , а трябва да се краде за последно.

Аз поне разпознах един коментар от човек който най-вероятно разбира нещо от строителство. Имам предвид, че строителството обхваща - проектиране, изпълнение, документиране и въвеждане в действие на строежа. Много "специалисти" се упражниха на тази болница да търсят своята минутна слава от екрана. Не липсваха и причини. В бранша се знае кой какви интереси има и кой стои срещу тях. По отношение на изграденото до момента - грубия строеж или още казано носещата стоманобетонна конструкция се "изказаха" хора които нямат съответната специална подготовка. В това число и добри архитекти, но архитекти които си нямат и понятие от проектиране на строителни конструкции. В тази си роля те си бяха направо жалки. Като чета за дадената експертиза относно носимоспособността на изпълненото до момента виждам, че конструкторите са се базирали на съставените актове и протоколи до момента и протоколите за якост на бетона от времето в което е изпълнен грубия строеж. Бетона щом е проектния и е изпълнен по време на строежа значи е така. Това не е сирене да мухляса и да има срок на годност. Напротив той във времето напред за много години само увеличава своята якост. Така че беше смешно да се атакува носимоспособността на обекта от хора които си нямат понятие от това. За ПРОЕКТА като цяло обаче предстои изградените пространства да бъдат планирани по съвременните изисквания. Това означава и всички инсталации и връзки в обекта да се изпълнят съгласно действащите в момента норми. На проектантски език се казва пълна преработка. В това се включва и евентуални частични усилвания на к-цията ако новото оборудване или обзавеждане на места го изисква. Колко добра ще бъде бъдещата болница от тук нататък зависи и от проектанти и от изпълнители и в не малка степен от парите които ще трябват за довършването на обекта. Дано сте ме разбрали правилно. Аз съм доволен от едно - че не се събори ненужно изградена конструкция за милиони поради причина, че някой нищо не разбира или преследва лични интереси. Успех на проектанти, строители, надзорници и всички други в процеса. Дано децата скоро да получат нещо което отдавна заслужават !

Сещам се за един бетон на едни виадукти, който се руши от времето и отнесе доста милиони за ремонт, и един бетон, който в момента се разрушава на Цариградско, но точно 30 годишният бетон на неконсервираната детски болница е правилният!

Много си зле браТ.

Само да те питам,желязобетона конструкция която е оставена на произвола на съдбата около 40 г. без да е защитена от атмосверните условия и неподържана, как по точно ще става по здрава? То значи и тогава милионите за мостове и виадукти кадето се харчат за ремонти са измама? Така де какво ще и стане на една желязобетона кострукция, освен да става по здрава? Пич до тук чух само глупости от теб! Тази зграда е проектирана в едни други времена с едни други нужди за проекта. Сега много по евтино би било да се започне от ново, а не да се преправя, усилва, преустройва динозавър с сънителна вече здравина и конструкция! Но пък така по лесно ще се защити такава сума и естествено по лесно ще изчезнат едни пари! Така де защо иначе да се бърза толкова много с започването и! И то в момент на извънредно положение и пред очаквана световна финансова криза, а както знаеме от преди 11-12 г. богатите стават по богати!

Няма какво да питаш ! Има Експертиза ,която отговаря на твоите въпроси а те не са нищо повече от Дрън-Дрън.

"Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България" И поради тая причина ще строите върху основи, скеле и панели, които от сто години са били изоставени на произвола на природните стихии!!! Браво! Бурни аплодисменти, преминаващи в овации! Ей това е грижа! Просълзих се от радост и умиление!

"Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС" По стените златни инкрустации ли ще има? И защо сега?

Шефа ти първо ще строи стадиони.

Първо си платете на докторите,после разтягай локуми

Хъц не е ли по добре за къща за гости в Испания и частен самолет а?Питам само.

Тоя още ли е министър????

Понеже никой не може да протестира в момента!

Ненакрадохте се ММВдаеба

ЕВТИН ПИАР! БОЙКО ОБЕЩА НОВА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА И ПОСЛЕ СЕ ВРЪТНА КАКТО ОБИКНОВЕНО! ОБЕЩАВАНЕТО НЕ Е КАТО ДАВАНЕТО!

Тиквата ако беше назначил Кофе Бабоне за здравен министър, щеше да е в пъти по-малко смешно и жалко, отколкото тоя инфантил

Пир по време на Чума !

Колко гордо звучи да кажеш, че детското здраве ти е приоритет. Но колко години управлява бб, колко години сградата се руши, чак сега се сещат, че в България има деца и те заслужават да имат болница. Това нещо изглежда изтърбушено, но щом казват, че си струва да вложиш милиони в него, ние кои сме, да им противоречим и да пречим да се перчат, какво правят за децата. Според мен е опасно и неикономично.

Най-сетне! Дано скоро я построят и да започне да работи! И дано, най-вече, са ни здрави дечицата и никога, никога да не им се налага да постъпват в болница! !

Всички родители това искаме, но точно сега ?!?! Докато болниците в страната реват, че нямат маски и престилки и просят за дарения от хората...

Толкова години не е имало болница, могат да изчакат да мине епидемията, но са се разбързали, ще ни отклонят за малко вниманието от карантини и мерки всякакви.

почват "извънредните" харчове....и това е само началото, чудя се даже как стига до нас, кой знае какво се извършва вече на тъмно без много гласност.....пари има да се харчат все пак

НациГермания. Краят на ВторатаВойна. - АбсолютноСъщото.

По време на извънредно положение! Безочливи сте! Явно трябва да ви се напомни кой ви избира и защо!!! Думи нямам, думи!

Психопат!

Що стана бе Киро да не се уплаши че све някога се плаща

Коронен Вирус ?! - не, не - Явно НЕ е достатъчен на Вси”наште”. —— Нюк Дем Ол.

То детска болница е добре да има.....Но точно сега, когато колабира икономиката и държавата тегли огромни заеми за наложителни плащания, ми се струва малко като "разхищения по време на чума".

Първата година е за проект. Нали не възнамеряваш понятието "точно сега" да продължи 2-3 години?

Епидемията ще мине и ще си замине, повечето ще я преживеят, но някои ще умрат.....Но икономическите последици ще останат години наред. Заемите, които взимат сега, ще трябва и да се връщат, няма как.

Зевзек

Ти гледай лихвения процент на заемите. Той е най-добрият индикатор за моментната оценка дали ще се връщат трудно, или лесно. Съвсем друга тема е това.

Ха-ха "лихвения процент на заемите", заем ли е, не ми го хвали.

Това беше ритник от зад на хиените ,които точеха зъби да бутнат една солидно изпълнена и съществуваща конструкция с цел да проектират те ,но вече за много пари.И от къде на къде "архитекти" ще се произнасят за годността на съществуващата конструкция а не конструктивната експертиза.В България ,добре нахъсани журналисти ,къде разбиращи,къде не разбиращи раздухват излишни страхове и слагат пред себе си ,тъпоглави но алчни архитекти.И въобще на настоящия етап при проектирането на всякакви сгради ,добре окопали се архитектурни шайки ,бълват скъпи проекти и дерат кожата на своите клиенти.Време е Прокуратурата да се сезира по въпроса и да наложи пълна проверка по общини, институти и ведомства и да ги постави на мястото им със задна дата.

goose

Пожелавам ти да си лекуваш детето там. Съжалявам само детето, ти си бита карта.

Зевзек

Абе така като гледам... няма да е на твоята. Значи ти си битата карта. Ако въобще употребяваш израза уместно.

Нагли крадци! В тази съборетина си преместете министерството!