Кипър избегна фалита, големите банкови депозити ще бъдат ”подрязани” с 30%

Финансовите министри от Еврозоната дадоха благословията си за новата спасителна сделка за Кипър, съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Кипър избегна фалита, големите банкови депозити ще бъдат ”подрязани” с 30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз на това му викам ВЕЛИКИЯТ ЛЕГАЛЕН БАНКОВ ОБИР. По легален начин, с измислени причини, ще оберат хората с по 30%. Не се уточнява дали БРАДВАТА е еднократна или многогодишна.

продаваха си нивите край морето за по 3-4 милиона евро декара на англичаните да си строят къщички

То чужденец, работещ в Кипър, ако за 10-тина години не е напарвил поне 100 000е, значи на никакъв к*р не става. А ако ги е оставил в тяхна банка през това време, нищо че лихвите са 6.5%, значи е ...на второ място на конкурса за каръци ;)

А потърпевшите са в случая кипърците. След това изпълнение просто никой няма да вкара и един цент там и тогава камъни ще ядат, щото друго нямат. Ама кой ги би да купуват гръцки дълг.

Европейците отдавана се точат на Кипър,тъй като е офшорна зона ,отмъква клиенти от остров Ман,Монако и други офшорки ,пречи да се контролират финансовите потоци от страна на европейската администрация.Този предписан грабеж от тройката, насочен основно срещу руски и източно -европейски фирми ще превърне Кипър в най-скоро време от благоденстваща в бедна страна. До сега основните доходи в Кипър бяха от банките и туризма, но и той ще залезе когато няма пари за реновиране и поддържане на инфраструктурата.

Хора, вадете парите си от банките. Особено от гръцките. ЕС до толкова го е закъсал, че започва да национализира капитала на вложителите в банките. Това няма да ни отмине - в България има 40 милиарда вложения, 30% от тях са 12 милиарда с които някой Дянковец ще се облажи.

Те Това е, Това което НЕ успя и Хитлер със Сила да ОГРАБИ и да ЗАРОБИ Кипърски и Гръцки Народи го НАПРАВИХА Дивите Демократи на Европейски Съюс !!! Поредната Дива ЕВРОПЕЙСКА Едуштина !!!

Съжалявам,че трябва да квалифицирам исказването ти като възможно най-глупаво.Тези мерки засягат парите на офшорките-сиреч на мафиотските фирми-руски,български и всякакви подобни.Та тази мярка е за ПРИВЕТСТВАНЕ.БРАВО НА Кипърския парламент ако го направи!

Това експроприацията не беше ли въведена от КОМИСАРИТЕ в Русия след болшевишката (еврейската) революция.Само че тогава се експропиираше в интерес на държавата, а сега в интерес на частни лица. Както е тръгнало целия свят ще стане частна собственост- един господар на земята и един бог на небето, някой планира изчезването на държавата като институция. Кой ли е този "НЯКОЙ"?

По-лошото е, че ще стане частна собственост на съвсем малка група от хора, иначе по същество частната собственост не е проблем, дори е полезна за развитието на икономиката и обществото, стига да се притежава от голям брой хора - най-малко 30% - 40% от населението.

Ало ,дира ,защо само регистрирани потребители могат да публикуват мнения по темата за полицая убил циганина?

Защото като си регистриран по лесно хващат този който пише неудобни някому неща. Там нещо не е наред.

Ами останете си със здраве,господа "регистрирани".Има и други сайтове,не толкова "срамежливи".

и кога ще го взимат

не може да харчиш повече,отколкото изкарваш!стар икономически закон.европейския съюз в случая спасява кипър.друг е въпроса на каква цена! да са мислили кипърците навреме.не може само узаки и сиртаки-накрая се плаща сметката ......

Като ти пляснат и на тебе паричките се чувствай спасен от ЕС. Барем едно узо да беше пил.

Не се заблуждавайте. Създаден е прецедент. Това е игра на Лимбо и летвата непрекъснато ще пада. Помните, че отначало опитаха с всички депозити. За сега несполучливо ама до кога. Как удариха Руснаците макар че си мълчат. В момента руснаците ще се изтрепят да си теглят парите от де що има Руска банка свързана с Гръцка или Кипърска. Ние си седим макар че повечето наши банки са във всъщност Гръцки. Следващите са Гърците. Те и без това нещо не се споразумяват добре с ЕС. При тях по-ниска летва ще има. Като стигнат до нас ви е ясно летвата къде долу ще бъде. Това си е национализация независимо на кого са парите. Гледам за сега се радвате че взимат само от богатите. То не е за дълго. При национализацията 1944 пак така се радваха ама парите не отидоха при бедните. Просто всички станаха бедни.

Незнам и не виждам каква е реално ползата ни/едно нещо/от членството ни в ЕС.Не знам,сигурно съм много тъп.

Едва ли някой ще спори с тебе относно тъпотата.... Обаче чекай да те светна: 1. Свободно движение на хора - стотици хиляди си намериха работа в чужбина и са основен източник на средства за държавата. 2. Възможност за инвестиции на всеки искащ да стъпи на Европейския пазар. 3. Пазара за стоките ни. (Друг е въпроса как го използваме) 4. Стабилност на фиска 5. Помощ от ЕС за развитие на районите и инфрастуктурата изразяваща се в десетки милиарди 6. Помощ и подкрепа срещу злонамерен натиск, било финансов, било военен. 7. Мониторинг и ограничение на корумпираното управленско съсловие.

Каква пропаганда! Абе как все имаме полза от ЕС и все-по зле живеем!!! По т.1. "Свободно движение на хора" и хиляди разделени семейства!!! Работници, третирани като 2-ра ръка хора. И малко - успели ди си намерят по-престижна работа, но все пак - чужденци! По т.2. На големия европейски пазар могат да стъпят САМО фирми, които имат силно лоби където и с колкото трябва!!! По т.3. пазар за стоките ни? С прекомерните си изисквания ЕС доуби и малкото произвеждащи фирми у нас. Оцелелите са единици - препратка към т.2 По т.4. Какъв по-добър начин да ти кажат: "Трай си, че ще стане по-зле"! По т.5. С едната ръка ти дават, а с другата - взимат. Препратка към т.3 По т.6. Натиск от кого?!?! Заменяме едно робство с друго ли?!?! По т.7. ХА-ХА-ХА!!!! Те самите уличиха свои служители в корупция. Както и тук - гарван гарвану око не вади!

В миналото са заробвали с оръжие, а сега с евро и присъединяване. Резултатът - робство.

"брикс-стройна организация" и Левски го е казал - за какво ни е цар, и сега си имаме султан. Не в едното лайно, в другото

изяли повече отколкото изкарали ! ВРЕМЕ Е ДА ВРЪЩАТ ! АМАН ОТ ФИНАНСОВА АНАРХИЯ ПРИ ГЪРЧОЛЯТА !

И какво?Парите от едни мафиотски структури ще преминат в други такива.И най-ощетени винаги са хората между тях,защото тези пари винаги ,ама винаги се ограбват от тях,без значение ,че в случая им гарантират 100000 евро.

всички да станем мафиоти! Щом само така ще живеем добе..........

Не е необходимо мафиоти,просто "управляващи" в нещастна България!

ЕС Е ЕДНА ГОЛЯМА МАФИОТСКА СТРУКТУРА!

Каза българина от не-мафиотската държава България. Тук и съд работи и прокуратура не минира делото от начало и полицията живо се интересува как да те пази ехеее :)))

КОНСТАТАЦИЯТА МИ, ЧЕ ЕС Е МАФИЯ, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СЪМ НА МНЕНИЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е УПРАВЛЯВАНА ОТ АНГЕЛИ!

Най-големите мафиоти са интернационалните банкери, като Ротшилд е номер 1 и неговият клан съсипва държавите, не сте ли го проумели още?!

Което не значи, че Родшилд-фамилията няма участие в ЕС-издевателствата.

Влизането ни в ЕС не беше съпроводено с референдум, а беше извършено от купените ни политици и обещания за изравняване на стандарта. Ако не бяхме влезли в ЕС щеше да има бой по главата с бомби с обеднен уран, както в бивша Югославия.

Тука е пълно с откачалки,обаче..Хи-хи...Голяма забава.Единия чака някой да му търси работа,друг го вкарали насила в ЕС..Ами отивайте да работите в българската фирма която произвежда телевизори,конкурентни на Сони,или в тази която произвежда мебели и конкурира Икеа.Няма такива?!Що няма бре,кадърни,умни и работливи другари?Сетих се,защото лошите ни пречат.Те ако не ни пречеха,ехеее...Щяхме да сме ''голяма работа''

тъпак ! и то голям ! кажи му гербераст и той сам се опиянява в собствената си помия !

и то на 100%!

Не им се "отвори парашута"на русите да поставят и тази страна ,освен нашата в заробваща олигархична зависимост!ЕС побърза да подаде братска ръка на нуждаещият се неин члени това нека да ни бъде обица на ухото си,за ползата от членството в семейството на богатите страни!

те им го вкараха до макарите той за братска ръка ми говори

Е да де, те ръката им вкараха. Светът, какъвто го познавахме си отиде. Настъпват времена на анархия и беззаконие. Светая светих на КАПИТАЛИЗМА рухна!

но само в твоето болно съзнание!Ако с този простоватичък израз ,се мъчеш да сравниш помощта от 10 млрд. евро,значи имаш сериозно разминаване на реалностите в главата си! Между другото Русия имаше намерение да помогне с някакви си 1.5 млрд. долара ,а след това да напълнят страната с криминалните си типове,барабар с престъпните им машинации!

ЕС няма да остави Кипър. Най-малкото за да ''подпира'' Турция. Но тази офшорна зона в която банковия сектор е основен поминък на държавата , няма да се толерира повече.Путин от друга страна понатиска малко ''сивите'' пари на руските богаташи. Това е.

а според друга статистика, няма такова нещо ... даже концесионерите са на загуба :D:D:D дай е тази "една статистика" де ?

Гответе се за същото дърво и тук

Вече сме го яли това дърво.Дано сега като сме член на ЕС да пощадят поне малките депозити като в Кипър,че ако и тях загубат хората много бързо ще се изкупят бензина и кибритите

О, ужас. Сигурен съм, че повечето обикновени българи са силно притеснени от данък върху депозити над 100 хиляди евро и изобщо ама ИЗОБЩО не подкрепят да се таксуват олигарсите в офшорките...

10% на всички депозити и доволен ще останеш

ако ни управляваше онзи кретен "Хисбулата"!Когато бате Бойко говореше за финансовата ни стабилност,червените кокошки люпеха семки и се кикотеха друсайки тлъстите си задници!

не са чисти, ама до десет процента. Комунистическите партии "на народа, работниците и селяните" назоваващи се справелдиви ПРИСВОЯВАТ 99 процента и нищо не работи в държавите им. За това става въпрос, за наглостта и за лъжите, че управляват в името на народа. От 1917 до днес все лъжи. При западните страни се знае - или успяваш да се впишеш в живота или си под моста. Руснаци и слугите им у нас няма какво да ме баламосват, че работят за мен, докато тъпкат милиарди в личните си джобове. Видя се, че народите изнемогват /и в българия, и в русия/, не могат да плащат сметките на всякаквите държавни и частни олигарси и феодали. На запад фалитите са във финансовата система и вторичните капиталови пазари, обикновенните хора живеят нормално. А направи справка какъв процент от заплатите са консумативите

Кипър се оформи като поредната дупка в Големият Европейски Балон.Видя се отчетливо,че ЕС не може да се справи с кризата.И ако за Кипър,Гърция,Испания има някакво относително логично обяснение,какво да е то за Италия,напр.,третата по сила икономика в Съюза?ЕС,ЕК....безкрайни комисии,срещи,мъдруване,свръх скъпа и точно толкова неефективна бюрокрация.Все едно и също се говори и все един и същ сценария се повтаря-пукат се балоните.Нещо не работи,не се получава.И за хиляден път ще го напиша-политиката на Четвъртият райх,начело с г-жа Меркел,търпи пълен провал.Защото за никого не е тайна,че в момента ЕС е Германия и отчасти,Франция.Барозу,Ромпой-милионери от заплати в Съюза и дотам.Марионетки.Изглежда,нещо много радикално трябва да се промени.И дано не ни застигне голямото пукане и нас.Че и без това сме го окъсали от всякъде.

Германия още не се е оправила с Източна Германия, ние чакаме да подреди Европа.

изобщо искат да "оправят" Европа

като все чакате някой да ви оправи!защо като умни хора,вие не оправите тях-тъпите европейци!Идете и оправете:германци,французи,холандци,англичани,защото са го закъсали и без вас не могат!!!

Цялата финансова система е един абсурд. Търси книгата "Лихвата, рак на обществото" и я прочети. Хората масово неразбират как работи финансовата система. Нямат отговор и на най-основния въпрос "Как се създават парите ?"

Системата щеше да си работи, ако да печатат пари нямаха право никои без обезпечение. А то като го закъсат САЩ - хоп печатницата тръгна ама само за долари. А иначе долара си държи курса спрямо другите.

Приемането ни в ЕС беше свързано с една фраза: Има едни милиарди евро дето можем да ги приберем, давайте да влизаме и да ги взимаме! Това и стана ако не забелязваш.

Е на това му се вика банков обир от класа :)

можеш ли да ми обясниш, руснаците, които са много ларш според теб и дават мафиотски мангизи на ляво и на дясно, за що не си държат престъпните пари в руски банки. Чии го дирят на острова. Имат си родна икономика, родни банки, путин, медведев, бизнесмени и богаташи са велики, плащат си данъците законно, тогава защо парите им са в кипър и що вият да марс и обратно

Защо нашите брюкселски лизачи не коментират национализацията на частни капитали в страна членка на ЕС - Кипър (подобно на Исландия).

1. Не е национализация, с тези пари банките си плащат дълговете. 2. няма държава по света дето депозити над 100 К да са гарантирани. Или може би според теб квото беше тук 90-те с пирамидите и те ли "национализираха" парите на хората. просто има риск и от това да си държиш парите в банката :) Ако бяха пипали депозитите под 100К тогава щеше да съм съгласен с теб че е кражба

Ами защо тогава не си платят дълговете с шест цифрените си печалби?

Явно всяка една държава си търси правата освен нашите продажни политици,които продадоха България на парчета.То и сега голяма част от курортната мрежа в Кипър е собственост на руски олигарси.Ние изгонихме руснаците,а те в момента поддържат възлови бизнес интереси в Англия,Испания,Кипър и към момента вече и в Куба.

Ние сме най-големите тарикати на света! Псуваме всички, всички са по-тъпи от нас!

Не стига ,че се превърнахме в руска колония с заграбването на "Лукойл" и предстоящото строителство на АЕЦ"Белене",с АЕЦ"козлудуй","Южен поток",СПОРНИЯ "бУРГАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС" И ДР.РУСКИ ПРОЕКТИ,АМИ ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ за някакви изгонени руснаци!ние само си мислим,че са се отказали от нас,а те непрекъснато "надничат през вратите и прозорците"!Прав е съветският разузнавач-събеседник на Коритаров,че страната ни гъмжи от руски агенти и те объркват развитието ни,чрез верния си слуга БСП!Хванаха наш разузнавач със папка секретни документи да се навърта край руското посолство,а Сергей Дмитриевич,уж загуби секретните доклади,за което получи "тежка присъда"-150 лв.като социално слаб!Аз обикновения редови българин платих глоба от 500лв.за нещо съвсем елементарно като нарушение на административните порядки,а този угоен милиардер -150лв.,загдето продаде тайните на държавата ни!Сега Родината е в още по-голяма зависимост,от Русия,но този път от олигарсите и-алчни и безкомпромисни!

Ние не сме "изгонили" руснаците! Ние само плюхме върху НАШИТЕ интереси с тях.

За обикновения човек му е все едно дали е фалирала една държава или не. Съдбата му в тази държава е все една съща.

До кога ще ги дундуркаме тези от ЕС. Ние затягаме коланите живеем под минимума, а тези с фалиралите икономики им се отпускат помощи. Те винаги, ще са подобре от нас. Какво е заключението, че има двоен стандарт в ЕС и ние винаги, ще сме зле! Защо ни е този ЕС да храним мързеливите гърци или да гледаме възрастните англичани и германци. Така и нашите деца, ще са обслужваща нация!

Като приемем еврото ще ни дондуркат и нас ако преди това не им светне лампата и да ни изритат от ЕС.Щото ние тайничко се надяваме някой да ни дондурка а не да се трудим и да създаваме-40 години социализъм на това ни научи

Като приемем еврото, така ще ни се стъжни с вноската за фонда за подпомагане на закъсалите, че народа ще излезе не със знамена ами с брадви по площадите!

Какви фалирали икономики, и какво подпираш?Я се поогледай във уикипедия и виж кой е фалиралият!Германия ли с два пъти по-малко население и без ресурси и с 3 пъти по-голям БВП от една Русия?Когато дрънкате глупости,се постарайте да не изглеждате смешни и жалки?!

дали да не си помислем че при тези срещи в Москва не е постигнато споразумение руските олигарси да си запазят милионите от облагаем данък срещу по тлъсти "доброволни" дарения. Изобщо защо на гърчолята от Кипър пак ивм се размина?????? До 100 000 да се запазят. То какво излиза че повечето спестявания са до 100 000 . У нас повечето до колко хилади са? В лева?

До 1000 лева.

Какво стана със СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ, ХОРА И КАПИТАЛИ. ЕС се оказа една скрита тоталитарна организация, където големите Германия, Франция и Великобритания си правят каквото искат, а малките ги мачкат както си искат. ТАКЪВ ЕС НЕ МИ ТРЯБВА. ТАКЪВ ЕС БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО И ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС.

Точно така, създават опасни прецеденти за демокрациято, но за капитализма са си екстра! Пак питам къде са осъдените банкери, затворите трябваше да са пълни с тях!

Ами аз да те питам тебе тогава защо не вземеш у вас едно стадо цигани и да ги отглеждаш.Само факта,че са ни допуснали да преминаваме свободно границите им и да работим в държавите им за европейски заплати е достатъчно.Това разбира се оценяват само хората които с блъскат,решават сами проблемите си и не реват че не могат да си плащат сметките.

Щом са ни приели, значи имат някаква изгода. Така, че не ми обяснявай колко са ощетени европейците и как ние сме едва ли не прошляци. Заради такова мислене сме на това ниво. И сега какво излиза, че ние преди 1989г. сме били многооооо по-добре от всички капиталистически държави. Спокойствие, работа и щастие, а сега само стрес и неприятности - да ти ева демокрацията!!!

ЕВРОПА Е ИЗПЛАШЕНА. КАКВО СТАВА - КРИЗА В ГЪРЦИЯ И КИПЪР. НО ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА ЗАЕДНО НА УЛИЦАТА - ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА. ЕВРОПА СЕ ИЗПЛАШИ , ДАДЕ ПАРИ И ПАК ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС. ДОКАТО НЕ ИЗЛЕЗЕМ И НИЕ - БЪЛГАРИТЕ НА УЛИЦАТА, ДА ИМА ПРОТЕСТИ , СТАЧКИ ДО ДУПКА, ВСЕ ЩЕ СМЕ ЕДНО СМИРЕНО СТАДО.

И В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИМА ОЛИГАРСИ И БОГАТАШИ, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ. НО ХОРАТА СА ЕДИННИ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. ДО КОГА ДА ЧАКАМЕ БЕ, ХОРА ? ВИЖДАМЕ, ЧЕ И ТЕЗИ СА С МАФИЯТА. ОТНОВО НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ. ПРОГЛЕДНЕТЕ - ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ.

Явно не ти е ясно че на нас пари няма кой да ни даде пък ако ще и масово да се палим по улиците.Простата причина е,че не сме въвели еврото като валута и ЕС ги боли к...а за нас понеже състоянието ни по никакъв начин не се отразява на единната валута.Със тея протести най много да разкратим крехката финансова стабилност да падне борда и да го изядем намазан-тоест от простотия да се самоунищожим. Пък и е смешно да се сравняваме с Гърция и Кипър най-малкото поради факта че преди години ходехме с визи до там да си купуваме дънки.Пък и още не съм видял кипърци и гърци масово да се преселват у нас да ни слугуват за 4-500 евро на месец

нали протестирахте уж. И какво. Протестиращите си намериха партии и чакат изборите за да влязат в парламента. ГЕПБ си направи присъдружна организация за изборите с говорител тъпият Стоичков и хайде всички на избори.

Как ли би звучала тази новина по радио Ереван?!?може би в Следния дух:1ва новина:Кипър реши да обложи депозитите над 100к евро със 30%..следваща новина :кризата в Кипър поддикна много "обикновени" граждани към самоубийство,и наред със обичайнте паднал от 18тия етаж,нагълтал отрова и тнт,се срещат и по екзотичните застрелял се в упор в тила,наръгал се с нож в гърба,отровил се по невнимание с полоний 222(и тук там със стройнции 137),блъснат от танк т90....последна новина прогноза за времето:очакват се резки температурни колебания в околностите на Кипър,от порядъка на 10-20 милиона градуса,съчетани с угаранни ветрове ,сподаично изчезване на озона над острова и честни,но за сметка на това мощни електромагнитни колебания

Това е истинското лице на капитализма- просто тоталитаризъм и диктатура на банките. Кажете ми защото аз не разбирам, как няма нито един висш банкер в затвора?

става вапрос за един етнос *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нито една икономика в света не може да функционира без банки тоест те са необходимо зло.Има един вариант,но трябва да възкръсне Бай Тошо,да облечем ватенките и преди това разбира се да минем през тотална национализация

Аз пък все се надявах да сме еволюирали поне малко и да съомеем да измисли нещо ново, а не да се връщаме към ватенките егати!

Банка = лихвар. А лихварството е подсъдно! Т. е. чрез банките узаконяваме лихварството! Егати системата!

Има и едни други банки - т.нар. ислямски банки. Те не взимат лихва и има разни други особености в тази насока, които ги правят твърде различни от повечето банки по света и у нас.

Кипър не запази свободата си, но запази достойнството си! А у нас не само че не отстояваме позициите и правата си, ами политиците ни бързат да въведат промени, които още никой не ни е поискал, но със сигурност ще са в угода на ЕС. Пример: данъка върху влоговете! Никога няма да сме свободни!

най-вероятно имаш предвид данъка върху лихвите по депозитите,който никак не е страшен и може да се заобикаля.Пази боже от сценарий като този в Кипър,облагане на самите депозити,блокиране на средствата и фалити на банки

Да, това имам предвид. Всъщност исках да акцентирам върху продажното раболепническо предателство на политиците в БГ.

ООООПАЛА - СЪЩИЯТ СЦЕНАРИЙ КАТО ПРИ НАС! ЩЕ ГИ ДОКАРАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!!!!!!!!!! ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ПРОДАДАТ НА РУСНАЦИТЕ хихихихи :))))))))))))

Всички мързеливци това разправят.Все някой им е виновен и ги докарва до просешка тояга...

Добре работливецо, намери работа на 1 милион безработни в България!

Защото има една огромна разлика между тези държави и Кипър. Само Кипър е офшорна зона.

трудни времена още преди преструктуриряне на банковата система. Но и онези, които изнасят капитали от страната явно не са наясно какво ги чака.

БРЦК

Тука удариха големите риби. Аз пари в банка нямам и избягвам да държа. Съветвам всички да си ги изтеглят.

Големите риби/депозити/ винаги са били застрашени. За дребните рибки /спестявания/ няма опасност. Всеки рибар го знае :))))

При нас преди години изгоряха точно дребните вложители, стари хора дето си бяха внесли по някпой лев за погребение. А други, тези с кредитити, за една нощ станаха милионери. Няма банка, значи не дължиш пари, каквото си взел, твое си е.

Подкрепям BRCK. Дръжте си парите в къщи! :)))

Съседите на Израел почти сигурно ще получат евтини и надеждни ракетни комплекси от Русия с възможност да ударят Тел Авив и Хайфа. Възможно е Русия да започне продажба на готови ядрени бомби, по 1 милиард $ парчето и със сигурност Египет и Сирия ще си купят по няколко:)

Идеолог на този удар е Б.Березовски, затова и се "самоуби" Израел отдавна иска да удари Русия и да свали Путин. При условие че в Кипър са парите на олигарсите контролирани от Путин, то това е директен удар срещу него и Русия. Кипър УМИШЛЕНО! е бил принуден да купува гръцки облигации с руските пари. Състоянието на Гърция също е било планирано в Тел Авив преди няколко години! За момента Израел поведе срещу Русия с 1:0 Чакаме отговора на Русия:)

Бълха охапала руските капитали или руската икономика. Бълха е Кипър за Велика Русия! А Вие пишете измишльотини!

Условията бяха такива, че Русия можеше да "спаси" Кипър. При това на много ниска цена за такава империя. Но не го направи. Защо ли?! :)

Сигурни ли сте в това, което твърдите?

Youri

Этот остров блядки Афродиты край зеленый,веселых объят наши деньги там были укрыты далеко от Родине стоят А над моря густые туманы разбивались синие волни в этот ночь решили пиндостаны наши деньги можно украли Но разведка доложила точно и пошел командою взметен наш подводный флот ближневосточной броневой ударный батальон Если Кипр помощь не желает чтобы стала Мирова война пусть меня за перископ хватает и пошел он быстро обо дна --------------- Дорогие друзья!Извините меня за мой пляжный русский язык.Я его на пляже усвоил от русские девушки!:)

НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД - ДИКТАТУРА НА БАНКИТЕ И КОНТРОЛ НА НАСЕЛЕНИЕТО В ЦЯЛ СВЯТ! ЧЕСТИТО!

Кипър прибира парите на родни мафиоти и корумпирани, Италия се облизва за милиони евро (около 150), които ще конфискува от Брендо, а в България прокламираме "борба с корупцията и организираната престъпност", а комисията за конфискации харчи повече, отколкото събира. Криза е - урдя ни най-много в борбата с мафията.

И още - продължава демагогията - ще помага на бедните като че ли с 20-30 лв. еднократно еднократно ще им оправи положението...

Не е истина какви престъпници са банкерите. Това си е живо обирджийство. Да ти вземат 30% от спестяванията.......нямам думи! Това е поредното доказателство, че парите държани в банка не носят никаква сигурност. А Кипър си подписа смъртната присъда като банкова държава. При положение, че нямат кой знае каква икономика на какво разчитат.....не знам!

В САЩ още преди 2 г. фалираха сумати банки. И никой не разбра, от редовите хора. Никой не рева, че са му посегнали на парите. Просто има банки и банки. А когато една държава живее само на банките си и позволява нередни неща, рано или късно яде секирата от ощетените.

В САЩ ФЕД напечатаха нови трилиони долари и се спасиха. Измамно спокойствие, дефицитът на федералния резерв е 16 трилиона долара, това е неизброима сума. Този балон като се спука някой ден, ще дойде краят на света.

Примерът е неудачен. В САЩ фалираха основно МАЛКИ банки (без да броим Лемън и Беър Стърнс, но според мен тях просто ги заклаха като жертвени овце). После, там защитения минимум е 500,000 $. Да не говорим, че там хората не държат пари по банките като нас, поне не като депозити. Пък и го има официално термина Too Big Yo Fail (TBTF), което значи, че държавата просто не позволява някои фирми да фалират - като Фани Мей и Фреди Мак, ING, Банк оф Америка, Ситигруп... И не е вярно, че хората не го усетиха - милиони загубиха къщите си и работата си.

Като чета изпълненията за Кипър се чудя кризата 1997г до колко беше случайна. Тогава номера беше хиперинфлация и тотална разпродажба на всичко държавно. И тъй като това не може да мине при Кипър му измислиха директна брадва по депозитите.