Ким Чен-ун иска да превърне Северна Корея в най-голямата ядрена сила в света

Лидерът нарече "Хвасон-17" "най-силното стратегическо оръжие в света" и заяви, че то демонстрира решимостта и способността на страната в крайна сметка да изгради най-силната армия в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е опашката лъжа. Предназначена за доячките в някой колхоз. И в съвременния свят не е толкова важно колко на брой ракети имаш, а колко е ефективна противоракетната ти отбрана. Ким Трети може да иска много неща. Но икономиката си има своите неумолими закони. При прекомерно увеличение на непроизводителбите разходи просто фалираш. Справка, фалира на СССР през 1990. И тогава се хвалеха че СССР имат много ракети. А президент Рейгън им обеща че ще ги накара да ядат ракети . И СССР фалира. И се разпадна. Разкапа се като Лайньо на дъжд.

Ким Чен е единственият в Северна Корея. Който ще умре от преяждане. Останалите ще измрат от глад.

Болен полуидиот. Когато и да го застреляш, все ще е късно! Южна Корея е на 150 години пред Северна!

Поредният Ким най-добре да направи един чудесен скок от някое по-високо място... Но се съмнявам дали това ще помогне на неговите сънароднии, защото тези хора вече поколения наред са с повредено съзнание. Най-вертоятно на негово място сами ще сложат следващия Ким. Овцете си търсят овчар... Както и тукашните русороби си търсят кремълския государ.

Зеленски все още е конкуренция обаче ким има шансове ако прати една ракета към си!

Кога ще ти отслабне големия ядрен гъз????

Може да я превърне в най-голямата ядрена дупка

Преди терора с ваксенето имаше илюзията за разлика между тоталитаризъм и демокрация, но след терора разликата изчезна.

Едното е доброволен терор другото е насилствен недемократичен терор!

типичната тоталитарна държава : цензура , единовластие т.е партиен елит , партийната номенклатура и армията ( закъде без нея ! ) под тях и отдолу сивата маса граждани , стадото работещи , които трябва да живеят в лишения , докато накрая се постигне светлото бъдеще. Естествено пропагандната машина , грижещата се за добрата (разбирай - правилната ) осведоменост на оФцете , също и постоянното внушаване на страх от външната заплаха ( ще кажеш че някой примрял да поробва в случая 30-тина милиона клечки , оскотяли и обосяли ). Естествено планова икономика , директиви , спуснати от Партията и бодро съревнование по стахановски . Трябва и работническо-другарски съд , но също и репресивен апарат , който да вразумява или направо да елиминира тия , дето кривват от правият път , начертан от Партията. Но иначе , като цяло свободни....бедняци , безгрижни , пари много не трябват ( няма какво да се купи ) , скромно си живеят ( без екстри,дори не знаят какво е това и така не се терзаят ,че не може да си ги позволят ) , манифестации , грандиозни паради , лозунги , облъчване колко са велики (май спечелиха и СП по футбол през 2010 год. или 2014 год. ,щяха да кацат и на Слънцето ). Всесилните САЩ треперят от тях , това ако не знаете е Врагът , те вече са покварили южнокорейските им събратя , забаламосали са ги с такива непотребни или опасни неща като висок жизнен стандарт, който обаче води до морално разложение и създаване на недъгаво консуматорско общество. Според тях,а и според родните комуноиди , не трябва да се мисли за глупости , а да се бачка здраво по ленински съботници , лятото на бригади по полето , също и задължително военно обучение още от училище и вместо да ми държат смартфони , трябва да се научат да боравят със АК-47 ( това е върха ! ) и да се крият по храстите като партизани.

Тази идея кара англо- краварете да дри щят вцепенено.

Тея бяха сто години назад от нас по време на соца , сега ние сме сто години назад от тях, не правим нещата правилно ми се струва или сме от неправилната страна на бариерата, кой каквото ще да разправя фактите са си факти толкова.

Управляващата в тайван прогресивно-либерална демократическа партия изгуби изборите !

Да му кажа, че работех с години в М-то на машиностроенето и електрониката при бай Огнян Дойнов и знам най-добре с какво разполагахме и какво всъщност представляваше, та да си трае, ако обича, младежът недорасъл! И когато ме наградиха с първия български електронен часовник в кутия "Правец" и почки го изпуснах при връчването /не очаквах, че ще тежи към половин килограм!/, разбрах, че има нещо дълбоко гнило и в работата, и в разработките, и в отчетите после.......Досущ като скудоумиците на Балевски относно методите му за леене с противоналягане.......една от най-големите абракадабри и измами в света по онова време! Но взе Димитровска награда за това, май, заедно с полагащата се премия, за да може по-спокойно да си ходи на лов с Първия и да си купува по-качествени чифтета и патрони. Да продължавам ли с участието на Пловдивския панаир и какво ставаше после с експонатите когато свършеше, или да го оставим за друг път? А за....? Бе я бегайте да си гледате тъпите мачове от Катар, че да не си хабя нервитес простаци и слугинаж в неделя....!!!!

за да дърпат ушичките на САЩ.ТЕ ЗА ТВА КРАВАРИТЕ ТЪРСЯТ НЯКОЯ ДРУГА ПЛАНЕТА ИЛИ НА ЛУНАТА ДА СЕ ИЗНЕСЯТ ЩОТО ТУК ЩЕ СТАВА САМО РАДИЯЦИЯ И ВИРУСИ!!! НЕ НА НЕОФАШИЗМА САЩ И ЕСЕС!!!

Те като намерят друга планета, ще разчистят тази от такива малоумници като путака и кимчо (и техните фенове) и ще започнат на чисто.

Това с каква цел ?

Но със сигурност я превърна в най-гладната масово ! Тъкмо той, дебелата ояла се свиня, наддаваща на тегло всеки ден все едно го готвят за "Родопа".....

тоя само прашки има живеят в 20 век

Това е новина за вътрешна консумация. В учебника (КНДР) пише, че Ким е измислил самолета.

Ще изядат дружно другия дебел хахахахахахахахахах

За какво се разказва в Южно Корейския филм Паразит?

Така правят истинските родолюбци , а не да си продадат държавата за БАНАНИ !!

Малоумно по комунистически. Не всички са прости като теб обаче.

КНДР направи квантов скок в областта на военните технологии, при това почти само със свой технико-развоен потенциал ,но същото се отнася и до военната промишленост.Някога преди много ,ама много години България имаше също успехи в своята отбранителна промишленост.Още в началото на 80-те година на миналият век ,България произвеждаше БПЛС,вярно ,че в сравнение с настоящите те технологично и по възможности значително изостават ,но тогава все още GPS,както и ГЛОНАСС за огромна част от народонаселението бяха екзотика и нищо не значещи абревиатури,а за Галилео май още не съществуваше.Тези средства бяха разнообразни с различна екипировка,като възможност някои бяха въоръжени с четири НУРС-а,други с устройства за радио-разузнаване и заглушаване ,трети за фото и видео разузнаване,теглене на мишени за зенитни стрелби и т.н..Произвеждаше или по-точно беше разработена иновативна металокерамична броня ,системата "Стършел", а след това я дарихме ,след подходящ натиск на САЩ,заедно с цялата конструктивна и технологична документаци и т.н.

Ето ви една действителна случка от НРБ: Арилерия, учение, стрелба от "закрит рубеж", а аз съм разузнавач и заедно с командира, далекомериста и свързочника сме се скрили зад едно хълмче, а отзад е гаубицата. Командира дава някаква цел (трънка в ливадата) по която да стреляме. Мерим ъгли, разстояния, докладваме координати, изчислителят изчислява, мерачът насочва гаубицата пълнят и стрелят. Снаряда просвистява над главите ни и изчезва в далечината, където след малко едни скали се сгромолясват - на няколко километра след въпросната трънка и извън полигона. Преустановявиха ученията, пратиха джипката да види какво става и се оказа, че там имало някаква кариера за камъни, та са си взривявали там нещо по план. Какво стана с нашият снаряд и къде се заби никой не разбра.

Пази боже от такъв научно-технически потенциал. А сега ако се научат и ориз да сеят и сами да се изхранват.

Ще ги побъркате тези нашите " Евроатлантически политици " - Те вече не знаят накъде да се обърнат , на кого да се кланят и всичко останало което следва когато веднъж вече си на колене !

Някой да ми обясни защо в така лелеяната северно-американска демокрация в Канада миналата зима толкова хора протестираха против фашисткия режим на управляващите? Защо хиляди камиони бяха блокирали пътища и градове, нали е много хубаво? И защо накрая диктаторчето прати въоръжените да арестуват несъгласните с режима граждани, а банкерчетата им конфискуваха собствените пари от сметките? Nice, A?

я не се права на улав ! На вас,русоробите,навсякъде ви се привиждат нацисти и фашисти ! Протестите бяха свързани със КОВИД-мерките и по-точно заради изискването всички шофьори на камиони, пътуващи между САЩ и Канада да бъдат ваксинирани . Така е в демократичните общества , като има несъгласни , ако решат може да протестират. Като прекалят с блокадите и пречат на останалите идва полицията и им разтуря сборището - нещо като протестите в София преди 2 години (кефете се сега на умнокрасивите жълтопаветници и Просто Киро ). Като си тръгнал да питаш - питай и за Китай , как е в момента там , в Комунистическият Рай. Милионни градове блокирани , хората държани като в затвор в жилищните блокове,пусти,блокирани улици . И е така от ДВЕ ГОДИНИ.....и по-зле става.Ама ако някой протестира, то е Цветна Революция,нали. Като в Иран ! Nice,a ?

Много добре сте охарактеризирали медицинския фашизъм! А Виктория Нюланд (fu ck the EU lady) си каза в прав текст, че за 5 млрда долара и торба с бисквити си инсталираха пионки в украйна, където да направят 30 био лаборатории за разработки забранени в щатите.

клаус шваб ви каза: няма да притежавате нищо и ще сте щастливи

Ще ми помогнете ли да ги изброим: Русия, Китай, Северна Корея, ....

Яко се активират безпомощните тролове на сорос за центове

значи , не е хубаво да се подиграва човек , но вие , русоробите , си го просите....и си го заслужавате. Безгранична дебилщина , кефите се и защитавате и най-големите боклуци , стига да мразят САЩ . Просто веднага почвате да лаете като мастии. Но от това руснаците няма да станат по-бели , а Белият Запад ( Златният Милиард , запомнете го това русоробчета ) няма да се разпадне , а НАТО ще си продължи да захранва Украйна с оръжие.....просто това затъване на пРоссия в тази война е добре дошло и не може да се изтърве току-така , съжалявам , това е положението - свиквайте !!!

Къв златен миляд ве. Те нямат дизел за камионите той оръжия иска да напада Русия и да и краде ресурсите. Империализма е на последни издихания...

и да отслабне иска, ама не мооожеееее....

Смятайте кво прави комунизма с хората , щом след 32 години още има хора които милеят за затвора си. Мозъците им са на пихтии.

Но когато си се родил и живял в затвор , свободата те плаши и нежнаеш как да оцелееш. Чакаш някой да те нахрани и да ти каже какво да правиш . Като животно отгледано в клетка , пуснато на свобода умора.

И какво е свободата за теб, да ти нареждат какво да правиш от Вашингтон и Брюксел, вместо от Москва ли?!

На мен никой неща не ми нарежда. Ако ме кефеше Путин, щях да съм в Русия на фронта. Но ме кефят европейския начин на живот и живея в Европа. Ако ме кефеха мангали, щях да дойда да живея във вашата махала.

Всички комунистически дебили са едни и същи. Що не гледаш да изпревариш икономически Ю. Корея бе, шопар ? Ама. майната му на това прасе. Лошото е , че в България има отрепки, почитатели на такива прасета...Като тоя, Путлер....И местните другари

Как ще изпревариш, като първата работа на господарите беше да ти унищожат Средствата за производство? След това работещите реактори на АЕЦ-а. А сега даже и спряха вноса на евтини газ и пертол на цяла Европа къде с взривяване на тръби, къде със заповеди. Че и си отгледаха за 30 години дегенерати, които не проумяват какво става около тях !

Иво Христов - перуката е един клоун, който за апри дърдори руска пропаганда. Едно време при бай Тошо, когато според него сме били супер, имаше режим на тока по 8 часа на ден, а заплатата беше 60$. В същия преиод сърби и гърци пътуваха и работеха в целия свят.

Заминавай по света и не се връщай! Българите искаме да живеем в България! При бай Тошо Сомат беше най големия превозвач е Европа, Български океански флот един от най големите и т.н и т.н. Нямаш потенциал да разбереш. Южнокорейските роби сами си направиха филм за ужасните условия на живот в страната им преди година, мисля че Паразит се казваше.

В Русия няма комунизъм тъпако, комунизма сега идва от САЩ само бг либерастите се мислите за капиталисти, а сте комунисти.

Фащ ги измъчва със санкции, защото не се подчиняват и са комунисти.

Бррр...Да му мислят Китай и Русия...

Изтрещяването и тоталната загуба на мозък води до соц. авторитарни режими.

Я сега разкажи как демокрацията води от 9 000 000 до 5 000 000 за 30 години ????? И как води до бедни работеши , които нямат пари за хляб и кисело мляко?

На такива като теб дори няма смисъл да се обяснява.

Тези 4 милиона са в чужбина, не са починали от глад. А и преди 89 всички, освен партийната върхушка бяха работещи бедни. Поне сега това са само нискоквалифицираните, което е нормално. И все пак, един продавач в Лидл взима 2 хиляди лева бруто, което не е бедност. Нормално е инженери, лекари и програмисти да взимат над 10 хиляди лева. Не смяташ ли?

Безродници като вас са гортови за центове и майките си да продадат само и само да ги пратят в чужбина да слугуват на господарите !!!

ехиден

да се включа и аз,да добавя,че тия 3-4 милиона българи "избягаха" на Запад (главно в ЕС ) т.е точно където е ДЕМОКРАЦИЯТА , която русоробските тролове плюете. Никой не отиде в Иран,КНДР и пРоссия , дори русоробите. Не се ли усещате колко сте жалки , ползвате благата на упадъчното западно общество и хвалите (или защитавате) кочини-диктатури на изперкали аятоласи,дебели корейски прасета и фашизирани съветофили.....или пък Китай,където е абсолютем тоталитаризъм,ама си ги харесвате,щото ще бутат уж краварите от трона на Световен Хегемон. Само вижте разликата между Северна и Южна Корея....и не ми лалкайте как южнокорейците били окупирани от САЩ ( как,защо,роби ли са им? ) , а пропускате удобно какъв лагер е КНДР , където масата от населението са точно роби на партийната номенклатура (ама били свободни,щото партийните другари ги бранели от САЩ,дето искали да ги поробят ) Как не ви е срам въобще да си показвате дебилщината ? Ама то ако имате малко мозък ще мълчите.....но не,най-кресливите,прости,злобни и нискообразовани (ей точно това ви е проблема)......наизустили 5-10 опорки и все са им виновни кравари,евреи,рептили,кемтрейлс,ваксините,чипирането,5G и прочие , все някой ще ги поробва,занулява и т.н

Ако любимия ти режим беше отворил границите , колко щяха да останат тук , галфон

Тези почти 9 млн. се стопиха бързо още след 10.11,1989 без да са наясно какво ще се случи със страната. Избягаха не от задаващата се демокрация.

Ами проумял е как да оцелееш при тази налагана навсякъде американозападняшка ''демокрация''.... Явно разум и мисъл няма да се намери за решаване свободното живеене и развитие на различните народи...

Американските империалисти само от езика на силата разбират ! А Ким си пази народа . Пропагандата да обясни как от 10 милиона преди 30 години сега са близо 25 милиона като нямало за ядене, А???

Южна Корея е 51 милиона. Що така бе, лелче?

А преялите китайци са 1.4 млрд. За индииците няма да отварям дума, нито за циганите.

На аутистите им е трудно да следват темата в елементарна дискусия. ADD и ADHD синдромите яко ги тресат.

Приятелят му Путин ще му помогне!Има най мощните бомби да изтрепе цялото човечество,и планетата Земя,ако някой застраши власттта му!

Ногу е сладък само не знам, защо все стреля по морето, при положение че има много по-подходящи цели

Щото не е нашественик като империята на злото с 800 окупационни бази по света за крадене на чужди ресурси! Ама янките яко ги тресе страха, даже Доналд Дък на крака му ходи на Ким да му се моли, нали?

Давай Ким - kill them all

И накрая американците ще му хвърлят една пиратка и всичко ще гръмне (((:

И те така си ''мислят'' американците и за това непрестанно за неговите опити врякат за да покрият собствените си такива.

Типичният пример за "на гол г.з чифте пищови". Вместо да нахрани хората си, ракети ще прави! И ще защитава няколко милиона гладни... Всичко това ще завърши лошо.

Гладни или не, ние нищо не знаем за тях

А как така са вече 26 милиона и се множат, а ние "нахранените" от 9 милиона станахме 6 ??

Множат се по заповед на бога им. Трябва му безплатна работна ръка. Точно в богатите държави има демографски срив.

""" Ким Чен-ун иска да превърне Северна Корея в най-голямата ядрена сила в света"""".Могат ,имат желание ,ако не най-мощна ,то значима.При нас граничните полицаи нямат дълго автоматично оръжие ,а пистолети и палки.Имаше смешно интервю ,където някакъв водевилен смешник каза ,че нямат и патрони.Всички жени ,които са родени до 1972 година са минали НВО и са изпълнявали упражнение №1.

Да така е. .Някога преди "необратимите демократични " промени ,всяка пролет ,началника на специалният отдел в института водеше запасните офицери на стрелби ,на стрелбището на един лагер за НВО.Понякога идваха и млади мед .сестри и лекарки ,защото те са военно призоваеми.Всички те също бяха минали НВО,преди поне 7-9 години,като ученички.Там са изпълнявали ,така нареченото от нас "Упражнение №1 за ученички ,което ще рече стрелба с АК-47 ,на дистанция 100 метра по ,гръдна мишена от положение лежешком -3 изстрела на единична и 6 на автоматична.Тук беше разширено ,като бяха добавени 3 изстрела с ТТ ,позиция стоешком по гръдна мишена на дистанция 25 метра. Момичетата или по -точно младите жени се притесняваха и някак плахо пристъпваха първо за стрелба с АК, като бяха създадени максимални удобства: залягаха на платнище ,бруствера също покрит с платнище ,така ,че няма къде да се изцапат.По принцип всички бяха спортно облечени с джинси.До всяко момиче, залягаше от лявата И страна някой от нас, за да И обяснява какво трябва да прави.Като цяло се справяха се добре.Настана време за стрелба с ТТ,трудно го зареждат, защото пружината на затвора им се вижда ,стегната и пръстчетата им се пързалят.Обяснявахме им как да държат пистолета ,за да не ги удари ударника,ако държат оръжието с две ръце или затвора при обратният ход ,да не им прещипе кожата между показалеца и палеца. Бях застанал зад едно от момичетата,като ръцете ми обгръщаха нейните ,за да И помогна при прицелването ,заредих И пистолета ,сложих го на предпазител ,отдръпнах се леко назад, за да не я притеснявам с присъствието си и необичайната поза, и изведнъж тя се обръща с пистолета насочен право в мен, и пита дали правилно го държи.Нито рязко да и го избия от ръцете ,за да не стане някоя беля ,та бавно И вдигнах ръцете с пистолета нагоре ,но той беше на предпазител.Справяха се въпреки ,че ТТ има голяма дулна енергия .Все пак това И бяха първите изстрели с тежък ,мощен, полеви пистолет

ще си изцапаш гащите с тези момичета и млади жени бе човек. давай по-спокойно, ще си докараш някой сърдечен арест.

Кви джинси те гонят бе , нали ще ги арестуват. По дочени гащи са били

Договорил е с Путя 500К солдати, които да успокоят украинските сражающи се.

Тоя е момчето за мръсни поръчки на Китай. Подхвърлят му трохи и цигари и му дават му остаряла технология за да може чрез него да заплашват Япония и Ю.Корея. Интересното е, че все някой ден двете кореи ще се обединят и ще станат супер сила, съперничаща на Китай в региона. Модерните технологии на Южна Корея + ядрените оръжия и балистични ракети на Северна - да му мислия Япония. Много са ги клали преди век и сега Кореите + Китай ги презират....

Първо да се допита до македонците по въпроса - кой е номер едно!

Болен полуидиот. Когато и да го застреляш, все ще е късно! Южна Корея е на 150 години пред Северна!

jingiby

Тоя няма да е жив още дълго...

Само Господ може да каже !

Ако имаше господ Северна Корея изобщо нямаше да съществува. Нямаше да бъде създадена.