Киев трябва да превъзхожда руските сили с 3 към 1, за да премине в контранастъпление

Военният министър Димитър Стоянов обясни и защо нужна задължителна военна подготовка в мирно време на гражданите със статус на запасни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.........нужна...... Едно зпглавие не може да напишете без грешки!

потготвят ни за война, обаче какъв ще е резултата... с оръжие в ръка българина няма външни врагове...

Ако бяхме изпратили нашите ръждясали танкове на Украйна, сега тези леопарди можеха да са български.

Кръвожадният кокаиновият клоун ще убие още стотици хиляди украинци и чуждестранни наемници, с подкрепата на евро-атлантическата пасмина. Дирниците защо не пишете какво стана със Соледар, а в Бахмут и Угледар там как върви контра-отстъплението на ВСУ?

Те нека само да допуснат тази грешка - да дадат оръжие в ръцете на народа , познайте какъв ще е резултатът.

Явно украинци и поляци вече свършват , така че очаквайте скоро да изпращат и българи

А пич без мене,ей ги е тагаревци,шаламандевци,плевнелиевци да ходят.Не вярвам честен българин да отиде.

значи до вчера , простите русороби "обиждахте" на "безказарменик" и говорехте за казармата като за едва ли не нещо велико,задължително и достойно. Днес,по повод нещо мъгляво и със малък шанс да бъде реализирано,а именно сборове на резервисти за военна подготовка, вече почвате да лаете как това означавало въвличането ни във война. Откъде-накъде , по стар навик виждате заплаха за любимата си Матушка Русь. Пълни безродници и безподобни утайки сте ! Отделно , крякахте как сме останали без армия и въоръжение / техника , винаги напомнят навремето к'ва сила сме били ( Турция треперела,Истанбул сме щели да сринем с някви допотопни ракети) , ама като се тръгне да се купува военна техника - ауууу , оуууу , що трошите народна пара . Айде стига с тая ваша червена шизофрения. П.П И нали си гласувахте за Радев , к'во сега пискате толкова ? Ми това ви е достойният генерал , министъра и той е червен отпадък. Оправяйте се там и по-тихо !

Виждаме заплаха за България

с НАТО Украйна превъзхожда руските орди от нашественици с 5 към 1

Поредния идиот, бленуващ по вмирисаната на партенки казарма

Нашите военни са пълни дупки. Фатмакът още на 2рия ден на войната каза, че Русия ще спечели. Па нещо не се случи така. Стане ли конфликт у нас, тия псевдо генерали първи ще се натоварят на колите си и ще избягат с 200..

Мобилизационни сборове...усещате ли накъде ни тикат Козяк, фатмака фармасонин и дечицата на комуняшките изчадия, мимикриращи като градска десница?

А, дълга на политиците към родината е далаверата?

При повиквателна отивам на Дондуков 1 и 2. Льотчика ще го уча да лети без самолет.

Няма да повярвате, но аз лично всяка сутрин си плащам дълга към НАТО - и после пускам водата...

От началото на войната през ръцете на Посрайна с наличните им плюс доставените танкове те са притежавали общо 2 600 танка от който повече от 2 200 вече са изпепелени. Как ще постигнат превъзходство 3:1 може ли някой да ни обясни. В допълнение по сведение на американските източници (FOX) те имат изведени от строя над 500 000 войника (умрели и тежко ранени които не могат да воюват повече) Как ще случи това?

С други думи, Стоянов им е натякнал, че директно си забравят за победа. Дори и да постигнат числово превъзходство. Той и Адолфа започна с превъзходство по всички точки, оказа се сметка без кръчмар.

Киро Олигофрена и Ристьо Спермояда ще пратят български млади момчета да гинат, кат стой та гледай. Продажни копеленца са.

Добре де, руснаците мобилизираха 300 000 и иматхс поне още 100 000 отпреди, активно на фронта. Значи 400 00 х 3 = 1,2 млн нови укро калпака. От де ще ги намерят, та те не останаха толкова годни в Окрайна.

Още около 100 000 Вагнер и местните от днр и лнр.

"всеки един български гражданин има дълг към родината и отечеството" - съгласен! Към НАТО и евро-боклуците - НЕ!

Руснаците имаха 23000 танка. цялото НАТО-18700. Та, как точно ще стане тая работа с превъзходството 3:1?

Ти не четеш ли, че ги мъчи корупция в армията! На хартия е едно, реалността е друга. Предполагам, че на 20% от тези танкове няма да могат и да запалят двигателя.

Кои ги мъчи корупция? Чета за украинците, че са си уволнили няколко заместник-министри и губернатори за корупция.

Очевидно българинът ще бъде изправен пред стената и ще трябва да избира дали да отиде курбан за чуждия интерес, или да направи курбан от политическите ни тиквеници....

Е́рих А́лфред Ха́ртман – Буби (на немски: Erich Alfred Hartmann – Bubi) е германски въздушен ас, пилот-изтребител и офицер от Луфтвафе по време на Втората световна война. Постигнал е повече въздушни победи от всеки друг пилот в историята на въздушните боеве.[1][2] По данни на германското командване, в хода на Втората световна война е извършил 1425 бойни полета, като в 825 въздушни боя има 352 бала от сваляне или повреда на противникови самолети (от тях 345 за съветски и 7 за американски). За сравнение: най-големият съветски ас Иван Кожедуб има 62. 352 срещу 62... Симо Хаюха[1] (на фински: Simo Häyhä; произношението е най-близо до Симо Хяюхя, но зависи от диалекта – на карелски диалект е Хаюха.) е финландски снайперист, воювал по време на Зимната война (1939 – 1940).[2] Заради нанесените от него поражения в СССР го наричат Бялата смърт (Белая смерть). Воюва при температури от -20 до -40 °C, увит в камуфлажен костюм. Съществуват 542 непотвърдени точни изстрела срещу руски войници на неговата сметка. Според А. Свенсон – командира на неговото формирование – потвърдените снайперски попадения на голямо разстояние с пушка са 219 и приблизително също толкова жертви са ликвидирани с картечен пистолет на малко разстояние.

Ами откопай го тоя Ерих и го качвай в самолета да промени хода на войната.

Не дрискай тука. Колкото и да си мислите, че ще мобилизират запасняци, реалността е, че им трябва млада, тъпа и свежа мръвка. 50 годишните в България няма как да мъкнат 30 кила пълно бойно. Ще им се наложи да ги погребват в движение. Та таргета ще са младите соросокопаджий, щото са и мотивирани да борят Путлера и ватниците. Та почвай със сухите тренировки. Ти влизаш идеаллно в таргета.

Да ни мобилизира. Тва ще им е краят на тия в парламента. Ще ги заровим в руини. И ще им погнем родата до девето коляно. Българинът е търпелив, ма това ще е момента, в който ще гепи сопата и камъните и ще направи "промяната" на истина.

На мене като ми дадат оръжие нема да тръгна срещу руснаците - познайте кой ще го отнесе бам бам хахаха.

Родните нацисти май наистина ще набират войска срещу Русия.

Този военен министър е бивш политически офицер. Трапосерко, дето доносничи колегите си и хал хабер си няма от бойна работа. Но акъл да дава няма равен. Лайньо Радев поне е бил боен пилот. Вярно, няма нито един реален боен полет срещу нормален противник. Няма нито една въздушна победа. Както повечето ни въздушни " асове". Освен ако под ас не се разбира значението на думата на английски ( гъз). A този трапосерко и толкова не е. Но всякаква такава пасмина дава акъл. Дето го няма....

Брест – Литовска руска капитулация 1918: Съветска Русия губи полските земи, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Украйна, части от Беларус, а също така и областите югоизточно от Кавказ – Карс, Ардахан и Батуми, които са върнати на Турция четиридесет години след като са ѝ отнети с Берлинския договор. Загубени са общо площи от 1 милион км2[5], а заедно с тях около ⅓ от населението (над 60 милиона души), 80 – 90 % от въгледобива, 73 – 80 % от находищата на желязна руда, хиляди заводи и ⅓ от обработваемите земи[17]. Специални анекси гарантират германските икономически интереси в Русия.[18] Договорът постановява пълна демобилизация на руските въоръжени сили и връщане на флота в пристанищата (член 5). Преди това Съветска Русия трябва да изведе войските си от Финландия, Аландските острови, югоизточната част на Прибалтика и Украйна, да сключи мир с Украинската народна република и да признае договора ѝ с Четворния съюз (член 6)[19]. С финансово съглашение през август болшевишкото правителство се задължава да плати на Германия 6 милиарда златни марки[5] Разгромът на Русия в Руско – Японската война води до революцията от 1905, а погромът на Русия по фронтовете на Първата световна води до революцията от 1917.

Ти си психично болен. Наполеон и Хитлер и те бяха така. И си платиха.

не ги спрем такива и ние ще плащаме.

Единствената успешна война за мужиците през целия 20-ти век е Втората Световна, но това става с колосалната англо - американска помощ. Освен това срещу германците се бият не само мужици, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, норвежци, югославяни...А украинците в съветската армия? Хитлер напада СССР с 3350 танка и 4389 самолета. За сравнение - сред колосалната американска помощ за Тюрмата са 20 000 танка и 19 000 самолета.

"Освен това срещу германците се бият не само мужици, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, норвежци, югославяни...А украинците в съветската армия?" Особено французите и холандците как са се били...мани, мани. Окупирани държави още от 1940 г. след като са капитулирали пред хитлеристка Германия. Британците пък как успяха да се измъкнат от обръча край Дюнкерк още сами се чудят. След това докато се отвори втория фронт в Европа седяха на островите си насрани.

Загубите, пиле шарено, не са на Съветска Русия, а на Царска. т.нар. Украинска Народна Република(столица Киев) е отделна от създадената Украинска съветска република (столица Харков), а впоследствие е поделена от Полша и Съветска Украйна. Така ще стане и сега. Историята затова се повтаря, защото не се учим от нея.

Български хохли, безказарменици ще срещнат "загубилите" ватници на фронта. И тогава ще умират проклинайки малоумието си. Нета е пълен с клипове как вече по улиците на Киев, полицията прибира пушечно месо за месомелачката. Полските хохли пък мечтаят да си вземат парче от "баницата" и се готвят да умират за тоя дето изкла 100 000 от тях. Румънците са и те в кюпа да бутат перемогата на САЩ. За съжаление на краварчетата в базичките и техният ред идва. Само пълен олигофрен и идиот не е наясно, че цялата тази патаклама се готви от има няма 30 години. Карта с базите на САЩ има. Русия е обградена. След признанията на Меркел и Олаф за лъжата им по случай Минските съглашения, няма нормален Руснак, който да не е наясно, че пак ще трябва да се веят червени знамена в столиците на Европа. Всъщност голяма част от Руснаците искрено желаят Украйна да спре да съществува и са готови за война с НАТО. Въпросът е западният военен комплекс готов ли е, да произвежда на загуба. Защото в такава ситуация големите лапачи ще им се наложи да преглътнат липсата на печалба. А като знаем как работят, това няма как да се случи. Още една перспектива: Мобилизацията в Украйна, десетата подред е логична. Как обаче ще мобилизират европейските граждани? Каква е армията примерно на Германия? А Великобритания? Схващате ли? Планчето е да умират Румънци, Поляци и Българи. Щото хохли не останаха с желание да гинат за Бандера. А Русия има над 20 милиона резервисти.

Си гледал мач на уембли, това е тяхната армия. Заедно с администрацията. 80 000.

Хора, това военният министър ни си го е измислил сам. Готвят децата ни за пушечно месо.

Украинските войници са на привършване, а наемниците искат да им се плаща. Готвят мобилизация на цивилно население в Полша и прибалтийските, следват Румъния и България. Е, западняците ще гледат отстрани.

Но няма страшно, ако ще се мре ще се мре в България, жална им майка на тези помияри и предатели. А НАТО може да го духа в БГ не ядем доматите с колците.

Искат ли да ме мобилизират и изпратят, да се бия в чужда война, за страна, която нито е член на нато, нито на европейския съюз, нито имаме каквито и да било задължения към тази страна, първата и единствена спирка е района на правителството и парламента. Имаме много повече ловци, отколкото армия и полиция взети заедно. Ще победим тия предатели.

Русофилистиците освен родоотстъпници и национални предатели, винаги са били и неграмотни. Като им цитираш победи на дедите им над мужиците изпадат в дива ярост. "А какво стана после ?“ е дежурният им въпрос. Затова ви казвам: После е руската капитулация на 03.03.1918 г. в Брест - Литовск. Ние губим войната срещу Великобритания и британската общност, Франция, САЩ, Италия, Сърбия, Гърция много след руската капитулация. Тиранията е в лагера на бъдещите победители, но не устисква до победата. При победата Тюрмата е извън играта.

защо след толкова много победи у нас идват един куп сенегалци... в ролята на окупационни войски;)

Сенегалци идват, но не мужици: Ние губим войната срещу Великобритания и британската общност, Франция, САЩ, Италия, Сърбия, Гърция много след руската капитулация. Тиранията е в лагера на бъдещите победители, но не устисква до победата.

Добрич 1916 г. У Добрича болгарские войска столкнулись с румынскими войсками, которым также на помощь пришёл 47-й корпус русских войск. Союзники находились под командованием русского генерала Зайончковского. Несмотря на численный перевес (2:1) союзников, болгарская армия нанесла русско-румынским войскам тяжёлое поражение. Союзники были вынуждены отступать на север, в направлении Кобадина. 7 сентября болгары заняли Добрич. Кубадин 1916 г. След победата при Кубадин българските и съюзническите войски продължават успешното си настъпление на север. Енергичното настъпление не позволява на съглашенското командване да използва новодошлите подкрепления (4-ти сибирски корпус и 3-та стрелкова руска дивизия) за нов обрат в бойните действия.[7] На 22 октомври българите влизат в Кюстенджа, след три дни – в Черна вода, а на 26 октомври – и в Хърсово. На 27 октомври офанзивата е спряна на линията Бонасчик – Ташавлу от стратегически съображения – по-голямата част от Трета армия е прехвърлена на запад, за да форсира Дунав при Свищов и да вземе участие в операциите, довели до превземането на Букурещ в началото на декември. Месец по-късно, през януари 1917 г., руско-румънските войски са изтласкани окончателно от Добруджа.[9]

Те тез боеве накрая зъвършиха с побратимяване по фронтовете... и песнички от рода „Бай Ганю пази граница,а Дойчо лапа баница!”, и като капак на всичко доведеха до Войнишкото възстание... разстреляно от немските картечни роти отживяли си през цялата война в София.

За раша завършиха с Брест - Литовск. Съвсем други боеве загубихме, но след падането на раша.

И крайният резултат е ? Създаването на Съветския Съюз , най-голямата държава в света За България - втора национална катастрофа. Откъде ви изравят такива идиоти ?

След танкове идват самолети и после... трябват хора. ;) Скоро идва момента, в който ще се отървем от джендъри и демократи. Останалото оставяме на лошите руснаци

Поредният министър дето не е прочел нито ред от Законите по които трябва да работят и той, и повереното му Министрество... че и целия Министерски съвет, ама иначе питат за Конституцията;) "Закона за резерва на въоръжените сили на Република България"... Глава трета "а" ПОДГОТОВКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИЗА ЗАЩИТА НА ОТЕЧЕСТВОТО Раздел I Обучение на ученици и студенти за защита на Отечеството Глава четвърта СЛУЖБА В ЗАПАСА Друг е въпросът че по този Закон хората които могат да бъдат привлечени в помощ на армията вече са бая одъртели, нищо че наскоро ги привикваха за да ги питат "кой номер обувки" носят защото, видите ли, армията била сменила униформите... и тихичко вдигнаха максималната възраст до която резервистите се водят на военен отчет;)

сензационно! пан бжзеленски поздравява новите военни постъпления на международната коалиция срещу рашата. тези смели войни ще карат панцерите на зелените, поляците, "християн" "демократите" ( а всъщност антихрист-нацистите) : https://l7.alamy.com/zoomsde/ex6m11/hitler-begrusst-young-hitler-jugend-wehrpflichtige-bewachen-die-reichskanzlei-am-20-april-1945-an-hitlers-geburtstag-ex6m11.jpg формированията се наричат зеленскийюгенд. Бог с нас

Нема как да съберете 3:1 щото зеления наркоманец изтреби собственото си мъжко население.

Що бе, сега ще поиска и чужденци. Няма страшно, за всички има място по ловните украински полета

Повечето от тези които избягаха с пари са във квартал Виница и Свети Константин и Елена под наем. Като влезеш в Лидъл Свети Константин и Елена не може да видиш българи.

Ясна е работата. Да се стягат жендърите от гей парадите за запад.

няма как да се случи за съжаление не знам как я мислят тая работа.

С ваксините стана - всички се наредиха на опашка. После и за маймунска шарка... Усетиха как ЛГБТ са податливи и давай на юруш...

Аз гражданинът на Народна република България, като встъпвам в редовете на Българската Народна армия тържествено се заклевам, да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен войн... Клел съм се един единствен път в живота си и докато съм жив ще спазвам тази клетва, без значение дали съм със статут на запасен или не. Само че не съм се клел на РБългария и не смятам за патриотичен дълг да я защитавам. Да я защитават тия, които напълниха копанките си с евросредства и американски грантове.

Я да видим дали не си се клел и във вярност към Москва. И дали не си пял вдъхновено последния куплет на Химна на НРБ. Дружно братя българи С нас Москва е в мир и в бой Партия велика води Нашия победен строй. И това ако е патриотизъм...тури му пепел

Нещо завиждаш, а? В НАТО никой не се е клел, що тъй?

Чакай сега. В момента си на 66. Ако почнат да мобилизират хора като теб, значи трябва младите отдавна да са изтрепани. Всяка идея за мобилизация у нас, както и сметките Украйна да съберяла 3:1 спрямо руснаците са глупости. Първо ние не трябва да влизаме във война. Второ украинците при 1:1 в началото срещу руснаците изгубиха куп хора и техника, вече мобилизираха на няколко пъти и то не остана кого да пращат на фронта. Май вече нямат и тренирани хора, та и 10:1 не би помогнало много, щом руснаците от толкова време се държат с много по-малко хора. Досега 3-4:1 не обърна нещата, защо в бъдеще да стане?

3:1 това да не игра на карти. Зеленски няма толкова мъже и за тази изкуфяла доктрина 3:1 трябва да мобилизира и 16 годишнините деца ако ги има.Украинците използват този момент на война за да се изнесат в ЕС.Така ,че Украйна ше бъде само територия след време за разпределение ,а украинците ще компесират в Германия ,Холандия ,Белгия и др.държави от ЕС и Европа в мюсалмизирането им по вина и резултат от целенасочената от янките агресия над Ирак,Сирия ,Афганистан ,Либия и т.н.

Имам дълг само на майка ти към шутката.. мажете още лайна после викайте народа ги забърсва (заедно с вас) помияри недни!

и тоя е облъчен

нямах наблюдение, че този министър е глух и сляп. Укрите през цялото време превъзхождат 4 - 5 пъти руската армия и постоянно губят. И за каква позиционна отбрана говори този нещастник? За 2 седмици руснаците превзеха десетина населени пункта. Вече са на 20 км. от Запорожие. Бахмут е почти обкръжен - от 4 пътни и ж.п. артерии за снабдяване са отрязани 3. След 2 - 3 дена ще отрежат и 4-та и е ясно, какво ще последва. Мариупол или Соледар номер 2. А как 3-кратното превъзходство ще помогне при положение, че съотношението на загубите е 8 - 10 към 1 /8 - 10 украинци към 1 руснак/ по западни данни.

"По думите му всеки един български гражданин има дълг към родината и отечеството!" Да, към Родината, а не към Зеленски и Украината! Мобилизация, за да пращате запаса на "помощ" по други държави....Ще хванете запасняците за.....партенките!

Какъв дълг ? всеки ,който превземе България ще го срещна като освободител.

Само луд може да си мисли че Русия ще загуби. Единственото което може да постигне е отслабване на руснаците до последния украинец.

Военен предател и мацепродавец е най-гнусното животно. Тези продажници са се продали на янките. Всяка сутрин издиган американското знаме. Мите мите, руснаците имат на фронта 1000 танка мите. 3 към едно???? за да настъпват украинците трябва им дадете 3000. Швабите дадоха 14, ингилизите 12, осрания старец 30. Останалите ти ли ще ги дадеш мите. Дадохте над 400 млн. на фашисти да убиват нашите освободители, а ЕДИНСТВЕНИЯТ общински родилен дом в Пловдив е пред затваряне поради липса на пари. Ще горите в ада мите. Единствено ви спасява това, че сте безбожници и не осъзнавате каква измет сте. Срам за род и родина.

Дълга към родината и отечеството всеки го разбира по разному. Едни могат да идат по заповед на заколение в чужда война, но други ще гонят продажниците които искат да ни вкарат в нея.

За военното обучение в България. Какви мобилизационни сборове се канят да правят като нито държавата има финансов ресурс за това, нито армията има физически и административен капацитет? Ама като съкращаваха наборната военна служба и армията след като влязохме в НАТО никой от управниците тогава не мислеше за бъдещето. Първият и последен запас на който ме извикаха беше през далечната 1993 г. и беше пълна трагедия откъм организация (транспорт, храна, битови условия). Настаниха ни в някакви изоставени казармени сгради за нощувка (добре, че беше само за 1вечер, целия запас беше през уикенда - 2 дни). Отвратителна храна, нямаше тоалетни - ходехме като бездомни животни на открито, на гърба на сградата. А сега 30 години по-късно ситуацията е много по-зле. Десетки, ако не стотици поделения бяха изоставени и се саморазрушиха или ги продадоха на безценица на разни бизнесмени по съмнителни схеми. Къде ще правят сборовете? Ако са през работно време трябва да плащат обезщетения на работодателите. А пари за транспорт, войнишки дрехи, обувки, военно снаряжение? Като направиш сбор, т.е. привикаш запасняци на обучение трябва да ги облечеш, обуеш, да им зачислиш оръжие, да ги транспортираш, настаниш за нощувка, организираш стрелби на полигон с оръжието, преди стрелбата - обучение за тези, които не са помирисвали казарма. Как си ги представят нашите управници тия неща като не могат да намерят пари да осигурят нормални социални нужди на нуждаещите се, а тръгнали да говорят за мобилизационни сборове. Или някой пак се облизва колко много пари могат да се откраднат покрай тая работа?

Усещам че ни подготвят ! Аз няма да се бия срещу Росия ! Клел съм се в Българското знаме но това не е нашата война ! Ако щете и в затвор да ме вкарате !

Тия в парламента са свободни да заминават на фронта.