Коментари - Киев: Русия удари цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море | Днес.dir.bg

Киев: Русия удари цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море

Според украинските военни е изстреляна противорадарна ракета Х-31П, има един загинал и двама ранени

Обратно в новината

Коментари - Киев: Русия удари цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море | Днес.dir.bg

Коментари

ми да не е ходил тоя кораб в одеса и немаше да пострада.... га че ли некой е гарантирал че на усрайна бизнеса ше си върви отделно от войната.... тамам ся другите ше са замислат преди да одат там и току виж никой кораб нема да иска да оди натам и усрайна ше почне да пиве на умрело

Ами като таранят рузки газовоз опериращ до Варна и бягат към Босфора какво очакват. Око за две, нос за уши, крак за глава !

Що се е изобразило със з идея си нямам.

_stankow

Напълно допускам, че ракетата е руска. Защото тези ракети са "въздух-земя", тоест трябва да се изстрелват от самолет. Каквито малко са останали на ВВС на Украйна, а ако тогава са летели, те са носели ракети въздух-въздух, за да прихващат крилатите ракети и дронове. В околностите на Одеса няма работещи руски радари, но има украински такива, за тях са тези ракети. Дригата възможност е да са осколко от украинска ПВО ракета. Повечето от поразените цивилни цели в тази война бяха от отклонили се зенитни ракети, нагледахме се на такива филмчета, преди да ги забранят. На снимката не виждам обект, ударен от ракета. Ракетата X-31П носи 87 кг взривно вещество, а на снимката виждаме само разпиляна документация и отметнати перденца ... Напълно възможно е противорадиолокационната ракета да захване граждански корабен радар. Който на подхода към пристанището, разбира се, работи на пълна мощност. Преди години подобен инцидент стана и в София. От Сърбия американски самолет изстреля противорадарна ракета HARM, но тя се отклони, вероятно към радарите на поделението над с. Потоп. Които разбира се работеха, за да наблюдават обстановката, война си беше. Ракетата пропусна целта и падна над една къща в Горна баня. Без да се взриви. На снимката виждаме същите поражения, навярно и тази ракета не се е взривила. При отклонение от курса, загуба на целта ракетата може да се самоунищожи или обратно - да деактивира взривателя, за да не порази свои или цивилни цели. Районът на Одеското пристанище е обявено за зона на военни действия, и то си е такова. Та приставането на кораби в него си е на риск за капитана и корабособственика. Можем само да изразим съболезнования на пострадалите.

Радарите на цивилните кораби работят на други честоти. Противорадарните ракети следват честотите на военни радари. /Могат да бъдат настроени и за цивилните, разбира се./ А за случаят в Горна баня - нашите бяха предупредени да не ползват радара. Ама пусто любопитство ... Засекли са ракетата и го изключват преди тя да успее да локализира с точност мястото, деактивира се и пада в къщата там.

"Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 хиляди души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район. " Та защото са много и укрите за това решиха да забранят българския език и да закрият българските училища и университет и да ги разпокъсат в колкото се може повечко области, та да не могат да учавствуват в управлението и да запазват българското самосъзнание. Е при това положение как да не искат руснаците да дойдат и пак да ги освободят?

Стреляли са по Киев а са улучили кораб в Черно море.

целели са трактор в полша ама объркали компаса.... усраинци....

А какво е карал този кораб оръжия сигурно но това не се казва

памперси вероятно

Браво ;супер.

Нали Русия предупреди да не минават никакви кораби в зоната на военни действия защо наркомана се прави на учуден ?

Др кораб избяга за ТурСия - защо?!

Абе центаджиите врещяха нещо за това как, след като Турция вече гарантирала коридора, руснаците никога нямало да посмеят на направят нещо? Май пак излъгаха, ха ха?!

"съобщиха украинските военни" въобще не се знае кой кого е ударил. може либерийски кораб да е бутнал руски на път от украина...

"Докладвано е, че инцидентът става с плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари NEW RAOUF (IMO: 8342375). Вторият съд е тръгнал от украинското пристанище Измаил с направление Босфора. Не може да се потвърди официално, че това е плавателният съд, участвал в сблъсъка, допълват от първоизточника на новината - специализираният сайт за морско дело Maritime.bg. Фериботът "Славянин" получава пробойна в левия борд в района на мидела, нахлула е задборна вода и съдът е получил крен от 2 градуса, наводнени са три баластни танка, но машинното отделение не е пострадало. Взето е решение той да се върне към Варна, където да се извърши инспекция. "Славянин" плава под флага на Руската федерация. Той превозва газ в жп цистерни от Русия за България, като след престоя си във Варна е потеглил за Кавказ, допълни БНТ."

"Русия удари Полша с ракета!". "Руснаците изнасилват деца!". "Избили сме 300 000 руснаци до момента!". "Украйна постига големи успехи в контранастъплението!".

Тоя кораб в зона на активни военни действия ? Кой бизнес ще разнася товари около фронтова линия ? Ще ви подскажа - бизнеса с военна техника !

Има огромна разлика между това под какъв флаг плава, чий е корабът и най-вече - какво превозва или с каква цел е там. А руснаците са доказали, че не удрят нищо случайно.

Болници, жилищни блокове, пазари и т.н.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това са израелците

Руснаците нанасят изпреварващ удар, преди хохлите да са пуснали въздушен или морски дрон.

Филипинските моряци се оказали украински

Е нали Усрайна точно с това се хвалеше, че организирали производство на морски дронове на бар и контейнеровози? Очевидно една от тия бази е отишла на дъното.

Тук важната новина е, че ,,цивилният" кораб е ударен от противорадарна ракета. Т.е. засечена е работа на военен радар, който работи в сегмента на честоти за военни цели . Останалото е технически въпрос

Кой знае какво са целили пак..?!?

Да поясня на соросошдите с намалени грандове Украйна пада Русия не дава гаранции на никой, който отиди на фронта срещу тях и мореплаването в североизточната част на Черно море . Както Израел не дава гаранция на никой соросоид в Газа. Бившите членове на ЦК на БКП, а сега грандове на посолството и сорос , разбирате?

Не зная кои са "соросоиди", но виждам поредния неграмотно написан пост. От скакалци - жужащи, толкова!

Църкай мишле..не пречиш...само се пази от котака

И не си познаваш колегите ли....от хамерика за бълхария и отровено общество!?

Ти ли не знаеш кои са соросоиди, бе!

Да поясня на путинистите веднъж за винаги - "невнятен" е архаична БЪЛГАРСКА дума. Ако бяха чели философските поетически цикли на Пенчо Славейков, щяха да знаят това. А че в руския има калки от старославянски (старобългарски), е поредното доказателство кой им е дал "четото и писното" и литургичните книги. Знанието се различава от пропагандата, путинисти!

Хахаха. Идиот. :) прав е колегата - от Слава на СССРе минахте на върла русофобия, безгръбначни миндили. Важното е кой е актуалния господар и това стига да му се наредите отзад. И не не ти минава обяснението, боклук.

Да, разликата между истината и лъжата, между грамотния и неграмотния, между совата и скакалеца е очевидна. Скакалецът отново подскочи. Колко мъка у путинистите има, Боже!!!

Мдаа...наистина има мъка...щом до тебе опреха на козяк...5% - ния

С американски телевизор...

Такова словоблудство отдавна не бях чел. Очевидно центаджийчетата вече сте на ръба на нервичките си.

Като цяло може да разглеждаме съвременна Русия като проект на княз Борис. Той е пратил едни хора там да направят едно нещо. Нещото май е да занесът нашата книжнина там и да я "засеят".

Цивилен кораб? Ами що ще радар от военен тип на борда му? Това е ПРОТИВОРАДАРНА ракета, търси военни честоти. А и руснаците отдавна заявиха, че всеки който се вре в зоната на операцията им го прави на свой страх и риск. Що реват като карпатски мечки укрите сега?

Щото от него пускат дроновете дето нападат руски кораби.

Путинистите са като скакалците - с малък мозък, но подскачат по всяка сламка, която видят. Не могат да отговорят с разумни доводи на постовете на нормалните хора, затова наскачат по техните мнения с глупави, нвнятни "мисли". Жужащи скакалци - досада!

Какво значи “невнятни” и що не пишеш на работния английски? Нали сте украинци, а не руснаци? :)

Главният скакалец първи се показа. Жужи ли жужи - под 5 процента с 5 копейки. Толкова може, толкова дава!

Сигурно е сбъркал, но съм забелязал, че огромната част от русофобите знаят руски и пишат така в коментари. ;) Явно са минали от винаги със СССР, на винаги със САЩ и ЕС. Не че ги засяга войната в Украйна.

Нищо не казваш за използваната терминология…неудобно, а? :)

Риск печели, риск губи. Тези като се навират при война и кой знае какво карат (може и оръжие), ето такъв е резултата.

Келявите ватници могат да водят война само с цивилни, иначе украинци па и кой ги хване и ние дори, ги правят на дармадан! Смръдлива, долнопробна ватнишка измет!

Ма ви спукаха натовските трътки :). Затуй сега си го изкарвате на палестинците - щото там са по джапанки и с водопроводни тръби за ракети и оръдия. Хегемони….хахахаха.

Украинците скъсаха трътката на самая могучая, оборудвана с най-модерно оръжие от втората световна и с пияни мужици, облечени в камуфлажи от Илиянци.

Кога и къде това?

От злоба само бисери леете!!!!

Е като видиш накъде върви границата между Източна и Западна Украйна, очевидно могат нелошо да водят и война със смелите и непобедими ВСУ в комплект с посраНАТОвските наемници.

Добичетата от тролфермата на Мутрофаня, са се подредили под тази статия и зарабатавают капейки, като луди!

Всъщност тука сте само НПО гнидите :). Останалите сме си редовните коментатори с по едно име :).

Втаса!!!!! Парите свършват Плъховете стягат куфарите Май ще напускат потъващата срайна!!!!!

Путинистите са като техния фюрер - глупости за "загниващия Запад", а нямат в къщи дори самовар. Има ли още вносител на "Лади"?! Поне си купете по един "Москвич" от някоя ретро изложба. Излагате се,излагате и вашия фюрер - от години не съм видял дори стари съветски автомобили. Апропо, те са и украински, казахстански, белоруски, естонски, латвийски, литовски... Само Лукашенко остана верен на фюрера, останалите избраха свободата, а не терора!!!!

Папагал...нещо хамериканскио у вас...телевизор...поне ютия!?

Аз съм европейски гражданин, а ти караш ли "Жигула"?!

Ние пък сме български граждани, продадена душичке - няма такова нещо като европейски гражданин :). Шенген ти го показва.

Хе..истинските европейци знаят ли!? че си като тях!? Кой те излъга че магарето на сватба е сватбар!? Там е да го товарят или да носи нещо... Така и ти си добиче на евронивата...че да плащаш социалките на хохлите и арабите

Като си еврогейски гражданин, върви се разходи из Русия и виж как живеят хората, колко са по-напред от нас, еврогейските граждани. Да не мислиш, че сме върхът на планетата.

Важното е, че имаме ток. Скоро като го поеме Уестингхаус и това ще е под въпрос. Щото любимите ти американци са съвсем без производство вече и продуцират единствено финансови машинации и лризи. Да се кефиш на Котай би било разбираемо, ама на хора дето ти пакетират дългове, продават ги на васалите си и го наричат БВП докато дори храната им е инженерингова - не бъде толкоз тъп. Пропагандата има граници - и те са различни за всеки, но търпи крах про проверка :).

Нищо не се разбира - "функционална неграмотност"?!

Какво не разбра за да ти го обясня?

Избраха е силно казано. Той и Янукович избра, но американските ,,освободители" се опитаха да го убият.

Ти виждал ли си колко струва добре реставриран "Москвич"? Как да си го купя с минималната си европейска заплата? Честно казано съм се загледал в една "Волга" ГАЗ 21 от втората серия, последните с еленчето на капака, ама засега само пускам тото, щото там копейките са много.

На света все повече му писва от американските номера водещи до смърт и унищожение: В Дейр-эз-Зоре начались столкновения между американскими силами и курдскими формированиями "Сирийских демократических сил" (SDF) с одной стороны и сирийской армии и ее союзников — с другой, сообщил Al Mayadeen со ссылкой на источник. Нещо, което няма да чуете тук. Както и: US President Joe Biden has ordered an airstrike against a weapons depot in Syria that is allegedly used by Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) and affiliated groups, marking Washington’s latest response to drone and rocket attacks on its bases in the region.

омотаха се кат пилци хамбургероядците...сега януари ще има избори в Тайван Китайците само чакат да видят някоя хамериканска шашма от рода на ''цветните преврати'' и третио фронт че има..тогаз хептен че я закъсат в Гринголанда

Те американските агресори им разрушиха държавата а укронацистите в Киев плачат за един чужд кораб.

При нас в Русия може да нямаме какво да ядем, ама поне ни мобилизират на война и там ни хранят със севернокорейски консерви. А ако имаме късмет да попаднем в плен, вече сме си уредили живота.

че си шарлатанин, щом използуваш чуждо име. Като всички от "сглобката"

И Несебър е бил гръцки град,а Варна -град Сталин през 1956г.

Не знам колко месеца Крим е бил украински? Но в замисимост от разглеждането е нямало година. Украйна не е точно УССР. Автономна република Крим и град Севастопол (предив СССР Кримска автономна съветска социалистическа република) обявават независимост още 1992г., при разпад на СССР около Коледа на 1991г. Нищо че 1991 на референдум в УССР гласуват с над 70% да остане. Украйна преди СССР съществува 1917-1921г от 3 обединяващи се държави, недостигащи Черно море. Преди ПСВ някъде Киев си е бил към Русия почти 3 века. А да не говорим, че произхожда от Киевска Русь, както се води и за Украйна. Киев наричан майката на руските градове. А в Украйна викащи, че те са руснаците, а другите москали - по Москва. Руските северомакедонци. Защо в Приднестровието в Молдова (меняща се граница преди между Румъния и Русия) се считат повечето за руснаци, а не за украинци? Наподобява българското малцинство в Албания, защо не се броат за северомакедонци и говорели почти като в София.

НИКОГА няма да бъде американска военна база.

Като те е страх от мечки не ходиш в Одеса, просто е

Просто е като мене!

Кой знае какво са карали към Одеса, съдаден от Русия края на 18 век, като военна база срещу Османската империя.

Не русия ,а руската империя В която влиза и Финландия и Украйна и още 100 етноса и народи

И Чукотка и Таждикистан...и кво променя това!?

Пуцай, кумее :)

Защо се смееш?

Да плаче за бандеровскитре свини ли!?

Колко мъка има у путинистите - с наслада леят прокремълска - антидемократична и антиевропейска пропаганда, денонощно, а тя не прониква в умовете и душите на българина. Няма как да е иначе - българите сме свободни хора. Затова на поредното преброяване путинистите получиха под 5 процента от гласовете - дори са много. А тук отново глупости - Украйна била държава 404, но вече кандидат заЕС. А каква е държавата на техния фюрер - 808 (2 х 404) - оскотяло население, липса на високи технологии, военен бюджет от 25 процента, зависимост от доставките за военни цели от Китай, Иран и Северна Корея, Политбюрото им посреща Политбюрото на терористична организация и получава похвала. Просто една нова Северна Корея, но с природни ресурси, които безмилостно се използват, за да крепят тираничния режим на фюрера. А путинистите не са спали цяла нощ, за да пишат някакви глупости за този кораб, който е ударен в украинско пристанище - не той е бил целта, ракетата е противорадарна. Но и това не могат да изведат едно нормално логическо съждение. Путинисти.

Ти май си забравил нещо Че това няма да стане

забравил О това не е мъж..или дете...или жена или инфантил.третополов...

Mиличкото...толкова терзания...толкова душевни излияния....в анонимен форум... имам по добра идея как да помогнеш на бойците...хероите бандеровски... че нещо отиде коня у ряката

Помагам на демокрацията, като разобличавам глупавата ви пропаганда. Не е трудно, тя сама се разобличава. Резултатът е ясен - под 5 процента на поредното преброяване.

Не те знам на кого помагаш и кво броиш...ма целата козяшка измет Герб-СДС-ПП-ДСБ са избрани с по малко от 10% от населението на БЪлгария....2/3 не гласуваха..или по скоро гласуваха с ""Майната Ви"" Затова и сега Премиера Магнитски има мъжка секретарка-академик...а магаретата некоалиционни не могат да си разделят сламата

Затова се радвате и на ДС изтърсачето соифйиско

Шило

По-скоро се излагаш, а от там излагаш и "демокрацията"

па ти пореви малко за евреите. те съвсерм легално подлагат на геноцид палестинците. и то много успешно... като погледнеш демографските карти от края на '40 и сега - някога палестинците са притежавали над 90% от района. евреите в момента са им оставили под 10 и продължават да строят нови кибуци на уж "палестинската" територия. при положение, че всички - и мъже и жени прекарват години в армията - какви цивилни са убили араите миналият месец? просто са успели да изненадат вреагът си, преди да си е взел оръжието. а по въпросът за ърките - те са жертва на финансовите интереси на запада. и колкото и да се пънеш - рзултатът ще е един - никой няма да върне обратно изпратените в минните полета урки.

Демокрация значи народно управление. В последно време се слушат посолства, НПО-та (по други държави външно финансираните се считани за чужда агентура) и така нататък и никой не слуша народа. Например според Галъп 78.1% против даряване на оръжие и 20% за. За еврото 71.9% и не помня за обратното. За което и лъгаха, че нарушавало договори, където и не показаха какво нарушава. След не значи при. И 100 години след, е след, а при е технически невъзможно. Налагано от вън е антидемокрация. Какво значи проевропейско. Русия от преди има над 38% от територията на ЕВропа. Ето сега води проевропейска военна кампания. ;) ЕС не е ЕВропа и никога няма да бъда. Да не си присвояват названието Европа. Название и на спътник на Юпитер. Част от Казахстан е в ЕВропа, че там свършва Урал, който се приема за цепец Европа от Азия.

Рашистите на Владолф Путлер не спират с терора си. Слаби са, нямат сили да постигнат нищо на фронта. Вече повече от година нямат абсолютно никакъв успех във варварското си нашествие, затова залагат на тероризъм по цивилни със севернокорейските си ракети и иранските си дронове. Защото техни нямат. Само на картинка и на пропагандни клипчета. Но отговорът на Украйна ще е жесток.

Ъхъ...сигур затов асеверен бандеровски хамас сложи бомба в кола вчера в луганск...ммм!?

Мозъкът ти е достатъчно изгладен, за да не можеш да правиш разлика, между действия целящи освобождаване на собствена, окупирана от варвари територия и терористични действия на варвари на чужда територия.

Напротив..твои е прекалено изгладен да викаш на 2 еднакви неща че са различни.... в зависимост от конюнктурата...или по скоро си пазиш грантовете че иначе ще требе да заработваш с дупе...

Най-вероятно ще ти хареса да заработваш с дупе. И аз в началото се дърпах, но сега само така си изкарвам хляба.

Готино...засега заработваш кат папагал...

Ох, вече се обърках. Уморих се, цяла нощ троля. Но поне изкарах нещичко, друго не мога да правя.

Хи хи хи :)

Фалит за седмица...ракетите до април...

Бахмут це Украйна....

През тия 30 години Кийф ще види нато и ЕС през много крив макарон.

Какво общо има удареният превозващ ооръжие кораб с числеността на българската общност в Украйна и Одеска област???? От няма и какво ли го допълнихте? По-добре пооследете маршрута на кораба - къде е товарил.. А българската общност в Украйна трябва бързо и цялостно да получи българско гражданство, защото са си чисти българи, и да бъдат приети в България!

1. Руснаците са имали информация, че пренася сериозно количество оръжие за Украйна 2. Няма как да не цивилен корабът 3. Под флага на Либерия плават всякакви кораби с прикрита собственост.

Какво правят тези кораби във военна зона ? няма нищо чудно.

Не се чуди после, като Кримският мост потъне в морето. Какво е търсил във военна зона?!

Одеса е руска :)

Бой по укровермахта, бой до насиране

Са тъпи.

Поради редовните атаки срещу пристанищната инфраструктура в Одеса и делтата на река Дунав, украинските военни съоръжения претърпяха сериозни щети. За да се сведат до минимум рисковете, е решено да се прехвърли производственият капацитет за сглобяване на дронове към контейнеровози и кораби за насипни товари, на борда на които са оборудвани съответните обекти.

Шило

Е, точно това е била целта, а както вече писах, кво дири там тоя параход, си е негов проблем. Ако е наистина цивилен, де, че май такива, вече покрай държавата 404, няма

Като прочетох цивилен кораб, викам си Круизен кораб! Се сещам за кораба Лузитания и първата световна война

Пълни глупости, това не са руснаците ! Те свършиха ракетите още април миналата година, и оттогава стрелят с перални !

Почнаха да излизат подробности Оказва се ,че САЩ не са ратифицирали нито един договор с Русия. Даже ядрените си ракети не са нарязали, щото нямали технология

Какви неща знаеш!

Спомням си онази бременната актриса, укра, как изигра пиеската, покрай болницата

Няма да спазвам Версайският мирен договор Адолф Хитлер Мюнхен 1935 Няма да спазвам минските споразумения Адолф Зеленски Мюнхен 2022 Русия: чухме те, разбрахме те

Шило

Ба си...Мюнхен, после срещу Москва и накрая "Що ни биете?" Има някаква закономерност.

Шило

Тц, дневна. А ти?

Решили да акостират! Няма проблем! Хем ги предупредиха Той и Путин предупреди САЩ да не разширява НАТО, ама му се смяха. Нека друг да повтори

А аз вярвам на Си Ен Ен Да видите колко е вярна информацията. Е, после се извиняват. Сори стига

Точността на оръжията им е ...където падне. Нищо чудно да нямат вина и всъщност да са стреляли по Киев. Пък то паднало в морето. Упс..Някой ден ще падне на красная площад.

БЕЗАНАЛОГОВАЯ армия.

Шило

Вярно е, че няма аналог. Разоръжи цяла една отбранителна организация и показа голия и задник

Шило

Русия удари база на надводни дронове на укрите. А, какво е правил този кораб там, не е проблем на руснаците. Отдавна предупредиха, че не гарантират безопасност. Да му мислят застрахователите

Утре, когато турците спрат в Босфора кораба блъснал руското корито до Тюленово, излязъл от Варна.....ще те цитират: Да му мислят застрахователите.

Шило

Май не си спал тази нощ? Това може да обясни буламача, който си написал.

На укропите кой им вярва вече? То не бяха клипове с превързани глави, в които се мажат с червена боя, трупове, дето пушат, Буча, дето разбвърлиха трупове 48 часа след като си тръгнаха руснаците, танкове и ракетни установми между жилищните блокове. .. Возили са оръжие, кво искат?! Казаха им: Законни цели са всички превозни средства, натоварени с оръжие! Да бяха чули.

Украинския цял на ЦРУ пак ръси фалшиви новини и хибридна пропаганда. Първо руските войници крадяли перални машини заради ценните чипове, после оръжията на руснаците свършили и отивали на фронта въоръжени само с лопати, после пък и руските ракети били свършили и не можело да се произвеждат, и накрая и тази тъпня. Пълен американски shit отвсякъде. Grande шитня.

Пълни глупости - перални заради чипове - това ли ти роди кухата кратуна ба вата

Ама друго си е ТАСС......

Ами друго си е ТАСС, да! И Царьград! Не укропски измишльотини. Зеленото са му преброени дните, жалко, че си разсипа държавата и изби 500 000 млади украинци!

Коментари - Киев: Русия удари цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море | Днес.dir.bg

Киев: Русия удари цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море

Според украинските военни е изстреляна противорадарна ракета Х-31П, има един загинал и двама ранени

Обратно в новината

Коментари - Киев: Русия удари цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море | Днес.dir.bg

Коментари

ми да не е ходил тоя кораб в одеса и немаше да пострада.... га че ли некой е гарантирал че на усрайна бизнеса ше си върви отделно от войната.... тамам ся другите ше са замислат преди да одат там и току виж никой кораб нема да иска да оди натам и усрайна ше почне да пиве на умрело

Ами като таранят рузки газовоз опериращ до Варна и бягат към Босфора какво очакват. Око за две, нос за уши, крак за глава !

Що се е изобразило със з идея си нямам.

_stankow

Напълно допускам, че ракетата е руска. Защото тези ракети са "въздух-земя", тоест трябва да се изстрелват от самолет. Каквито малко са останали на ВВС на Украйна, а ако тогава са летели, те са носели ракети въздух-въздух, за да прихващат крилатите ракети и дронове. В околностите на Одеса няма работещи руски радари, но има украински такива, за тях са тези ракети. Дригата възможност е да са осколко от украинска ПВО ракета. Повечето от поразените цивилни цели в тази война бяха от отклонили се зенитни ракети, нагледахме се на такива филмчета, преди да ги забранят. На снимката не виждам обект, ударен от ракета. Ракетата X-31П носи 87 кг взривно вещество, а на снимката виждаме само разпиляна документация и отметнати перденца ... Напълно възможно е противорадиолокационната ракета да захване граждански корабен радар. Който на подхода към пристанището, разбира се, работи на пълна мощност. Преди години подобен инцидент стана и в София. От Сърбия американски самолет изстреля противорадарна ракета HARM, но тя се отклони, вероятно към радарите на поделението над с. Потоп. Които разбира се работеха, за да наблюдават обстановката, война си беше. Ракетата пропусна целта и падна над една къща в Горна баня. Без да се взриви. На снимката виждаме същите поражения, навярно и тази ракета не се е взривила. При отклонение от курса, загуба на целта ракетата може да се самоунищожи или обратно - да деактивира взривателя, за да не порази свои или цивилни цели. Районът на Одеското пристанище е обявено за зона на военни действия, и то си е такова. Та приставането на кораби в него си е на риск за капитана и корабособственика. Можем само да изразим съболезнования на пострадалите.

Радарите на цивилните кораби работят на други честоти. Противорадарните ракети следват честотите на военни радари. /Могат да бъдат настроени и за цивилните, разбира се./ А за случаят в Горна баня - нашите бяха предупредени да не ползват радара. Ама пусто любопитство ... Засекли са ракетата и го изключват преди тя да успее да локализира с точност мястото, деактивира се и пада в къщата там.

"Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 хиляди души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район. " Та защото са много и укрите за това решиха да забранят българския език и да закрият българските училища и университет и да ги разпокъсат в колкото се може повечко области, та да не могат да учавствуват в управлението и да запазват българското самосъзнание. Е при това положение как да не искат руснаците да дойдат и пак да ги освободят?

Стреляли са по Киев а са улучили кораб в Черно море.

целели са трактор в полша ама объркали компаса.... усраинци....

А какво е карал този кораб оръжия сигурно но това не се казва

памперси вероятно

Браво ;супер.

Нали Русия предупреди да не минават никакви кораби в зоната на военни действия защо наркомана се прави на учуден ?

Др кораб избяга за ТурСия - защо?!

Абе центаджиите врещяха нещо за това как, след като Турция вече гарантирала коридора, руснаците никога нямало да посмеят на направят нещо? Май пак излъгаха, ха ха?!

"съобщиха украинските военни" въобще не се знае кой кого е ударил. може либерийски кораб да е бутнал руски на път от украина...

"Докладвано е, че инцидентът става с плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари NEW RAOUF (IMO: 8342375). Вторият съд е тръгнал от украинското пристанище Измаил с направление Босфора. Не може да се потвърди официално, че това е плавателният съд, участвал в сблъсъка, допълват от първоизточника на новината - специализираният сайт за морско дело Maritime.bg. Фериботът "Славянин" получава пробойна в левия борд в района на мидела, нахлула е задборна вода и съдът е получил крен от 2 градуса, наводнени са три баластни танка, но машинното отделение не е пострадало. Взето е решение той да се върне към Варна, където да се извърши инспекция. "Славянин" плава под флага на Руската федерация. Той превозва газ в жп цистерни от Русия за България, като след престоя си във Варна е потеглил за Кавказ, допълни БНТ."

"Русия удари Полша с ракета!". "Руснаците изнасилват деца!". "Избили сме 300 000 руснаци до момента!". "Украйна постига големи успехи в контранастъплението!".

Тоя кораб в зона на активни военни действия ? Кой бизнес ще разнася товари около фронтова линия ? Ще ви подскажа - бизнеса с военна техника !

Има огромна разлика между това под какъв флаг плава, чий е корабът и най-вече - какво превозва или с каква цел е там. А руснаците са доказали, че не удрят нищо случайно.

Болници, жилищни блокове, пазари и т.н.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това са израелците

Руснаците нанасят изпреварващ удар, преди хохлите да са пуснали въздушен или морски дрон.

Филипинските моряци се оказали украински

Е нали Усрайна точно с това се хвалеше, че организирали производство на морски дронове на бар и контейнеровози? Очевидно една от тия бази е отишла на дъното.

Тук важната новина е, че ,,цивилният" кораб е ударен от противорадарна ракета. Т.е. засечена е работа на военен радар, който работи в сегмента на честоти за военни цели . Останалото е технически въпрос

Кой знае какво са целили пак..?!?

Да поясня на соросошдите с намалени грандове Украйна пада Русия не дава гаранции на никой, който отиди на фронта срещу тях и мореплаването в североизточната част на Черно море . Както Израел не дава гаранция на никой соросоид в Газа. Бившите членове на ЦК на БКП, а сега грандове на посолството и сорос , разбирате?

Не зная кои са "соросоиди", но виждам поредния неграмотно написан пост. От скакалци - жужащи, толкова!

Църкай мишле..не пречиш...само се пази от котака

И не си познаваш колегите ли....от хамерика за бълхария и отровено общество!?

Ти ли не знаеш кои са соросоиди, бе!

Да поясня на путинистите веднъж за винаги - "невнятен" е архаична БЪЛГАРСКА дума. Ако бяха чели философските поетически цикли на Пенчо Славейков, щяха да знаят това. А че в руския има калки от старославянски (старобългарски), е поредното доказателство кой им е дал "четото и писното" и литургичните книги. Знанието се различава от пропагандата, путинисти!

Хахаха. Идиот. :) прав е колегата - от Слава на СССРе минахте на върла русофобия, безгръбначни миндили. Важното е кой е актуалния господар и това стига да му се наредите отзад. И не не ти минава обяснението, боклук.

Да, разликата между истината и лъжата, между грамотния и неграмотния, между совата и скакалеца е очевидна. Скакалецът отново подскочи. Колко мъка у путинистите има, Боже!!!

Мдаа...наистина има мъка...щом до тебе опреха на козяк...5% - ния

С американски телевизор...

Такова словоблудство отдавна не бях чел. Очевидно центаджийчетата вече сте на ръба на нервичките си.

Като цяло може да разглеждаме съвременна Русия като проект на княз Борис. Той е пратил едни хора там да направят едно нещо. Нещото май е да занесът нашата книжнина там и да я "засеят".

Цивилен кораб? Ами що ще радар от военен тип на борда му? Това е ПРОТИВОРАДАРНА ракета, търси военни честоти. А и руснаците отдавна заявиха, че всеки който се вре в зоната на операцията им го прави на свой страх и риск. Що реват като карпатски мечки укрите сега?

Щото от него пускат дроновете дето нападат руски кораби.

Путинистите са като скакалците - с малък мозък, но подскачат по всяка сламка, която видят. Не могат да отговорят с разумни доводи на постовете на нормалните хора, затова наскачат по техните мнения с глупави, нвнятни "мисли". Жужащи скакалци - досада!

Какво значи “невнятни” и що не пишеш на работния английски? Нали сте украинци, а не руснаци? :)

Главният скакалец първи се показа. Жужи ли жужи - под 5 процента с 5 копейки. Толкова може, толкова дава!

Сигурно е сбъркал, но съм забелязал, че огромната част от русофобите знаят руски и пишат така в коментари. ;) Явно са минали от винаги със СССР, на винаги със САЩ и ЕС. Не че ги засяга войната в Украйна.

Нищо не казваш за използваната терминология…неудобно, а? :)

Риск печели, риск губи. Тези като се навират при война и кой знае какво карат (може и оръжие), ето такъв е резултата.

Келявите ватници могат да водят война само с цивилни, иначе украинци па и кой ги хване и ние дори, ги правят на дармадан! Смръдлива, долнопробна ватнишка измет!

Ма ви спукаха натовските трътки :). Затуй сега си го изкарвате на палестинците - щото там са по джапанки и с водопроводни тръби за ракети и оръдия. Хегемони….хахахаха.

Украинците скъсаха трътката на самая могучая, оборудвана с най-модерно оръжие от втората световна и с пияни мужици, облечени в камуфлажи от Илиянци.

Кога и къде това?

От злоба само бисери леете!!!!

Е като видиш накъде върви границата между Източна и Западна Украйна, очевидно могат нелошо да водят и война със смелите и непобедими ВСУ в комплект с посраНАТОвските наемници.

Добичетата от тролфермата на Мутрофаня, са се подредили под тази статия и зарабатавают капейки, като луди!

Всъщност тука сте само НПО гнидите :). Останалите сме си редовните коментатори с по едно име :).

Втаса!!!!! Парите свършват Плъховете стягат куфарите Май ще напускат потъващата срайна!!!!!

Путинистите са като техния фюрер - глупости за "загниващия Запад", а нямат в къщи дори самовар. Има ли още вносител на "Лади"?! Поне си купете по един "Москвич" от някоя ретро изложба. Излагате се,излагате и вашия фюрер - от години не съм видял дори стари съветски автомобили. Апропо, те са и украински, казахстански, белоруски, естонски, латвийски, литовски... Само Лукашенко остана верен на фюрера, останалите избраха свободата, а не терора!!!!

Папагал...нещо хамериканскио у вас...телевизор...поне ютия!?

Аз съм европейски гражданин, а ти караш ли "Жигула"?!

Ние пък сме български граждани, продадена душичке - няма такова нещо като европейски гражданин :). Шенген ти го показва.

Хе..истинските европейци знаят ли!? че си като тях!? Кой те излъга че магарето на сватба е сватбар!? Там е да го товарят или да носи нещо... Така и ти си добиче на евронивата...че да плащаш социалките на хохлите и арабите

Като си еврогейски гражданин, върви се разходи из Русия и виж как живеят хората, колко са по-напред от нас, еврогейските граждани. Да не мислиш, че сме върхът на планетата.

Важното е, че имаме ток. Скоро като го поеме Уестингхаус и това ще е под въпрос. Щото любимите ти американци са съвсем без производство вече и продуцират единствено финансови машинации и лризи. Да се кефиш на Котай би било разбираемо, ама на хора дето ти пакетират дългове, продават ги на васалите си и го наричат БВП докато дори храната им е инженерингова - не бъде толкоз тъп. Пропагандата има граници - и те са различни за всеки, но търпи крах про проверка :).

Нищо не се разбира - "функционална неграмотност"?!

Какво не разбра за да ти го обясня?

Избраха е силно казано. Той и Янукович избра, но американските ,,освободители" се опитаха да го убият.

Ти виждал ли си колко струва добре реставриран "Москвич"? Как да си го купя с минималната си европейска заплата? Честно казано съм се загледал в една "Волга" ГАЗ 21 от втората серия, последните с еленчето на капака, ама засега само пускам тото, щото там копейките са много.

На света все повече му писва от американските номера водещи до смърт и унищожение: В Дейр-эз-Зоре начались столкновения между американскими силами и курдскими формированиями "Сирийских демократических сил" (SDF) с одной стороны и сирийской армии и ее союзников — с другой, сообщил Al Mayadeen со ссылкой на источник. Нещо, което няма да чуете тук. Както и: US President Joe Biden has ordered an airstrike against a weapons depot in Syria that is allegedly used by Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) and affiliated groups, marking Washington’s latest response to drone and rocket attacks on its bases in the region.