Цената на водата - данък, от който няма спасение

Държавната Комисия за енергийно и водно регулиране играе ролята на лошото ченге в треторазрядни кримки. Доброто е правителството.

Обратно в новината

Коментари - Цената на водата - данък, от който няма спасение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бедни ми народе,пак те изпързаляха и ти налапа въдицата.Пуснаха ти нова дъвка - водата и ти забрави,че през изминалите години темата беше Топлофикацията.Може би там нещо се променило,НЕ, и тази година ще те шибат на голо и ще им плащаш за услугата.Догодина пък ще е тока и така до края на света т.е. докато си жив,в персонално измерение.А монополите,те са кучетата и оправданието на властимащите.На предишните,на днешните и на утрешните,които ти избираш.Защото България е управлявана не от Политици/такива няма/а от докопали се до властта търгаши.

на парното също!

Най-значимата причина за поскъпване на водата е корупцията в управленческия персонал на по-вечето водоснабдителни дружества.Работи се с нагласени за определeни фирми Общeствени поръчки с редица нарушения на Закона за обществени поръчки в резултат на което се закупува оборудване и измервателни уреди на цени в % и дори в пъти над пазарните цени.Знаменосци в това отношение са ВиК Стара Загора,Варна, Плевен,Ловеч, Монтана,Враца,Габрово и и др. Това е валидно за целия сектор .Всевъзможните комисии-за защита на потребителите,за защита на конкуренцията,специалната Агенция за обществени поръчки и на последно място Комисията за регулиране на цените на енергията и водата нехаят ,не контролират а само получават високи заплати.Не малка вина за това положение има и прокуратурата тези факти за 5-6 дружества са им известна от 2016 година но и тя пасува.

Господа, в този текст няма съществени данни. Съществени са цената, на която фирмите купуват водата от държавата ни, и цената, на която тези фирми я препродават на гражданите. Да ги имаше тези две цени в текста на автора, гражданите и сами биха могли да оценят дали има злоупотреба или не. Да бе написал авторът схемата на преподаването и имената на препродаващите фирми, но не - вместо тях, той споменава правителството и ДКЕВР. Защо авторът не е публикувал най-важните и съществени данни? Заради свойствената на повечето ни журнал-писачи ниска и низка нравственост - страхливост и слагачество.

Ами напишете ги Вие! Така ще стане известно на всички , а и Вие ще покажете висока нравственост. Аз наистина искам да знам тези факти,моля напишете ги!

БРЦК

Веолия купува водата от язовир Искър за 6ст на кубик. На колко ти го продава може сам да си видиш. Честито!

Уважаема "ани", целта ми унищожаване на явлението "социализъм" оправдава средството ми - доказване низмеността на слугите му,. Доказването на мои лични качества не е за мен средство за постигане на тази цел. Не целя да съм високо, а низкият ми враг и слугите му да са ниско за да не вредят на нхарода ми. Относно фактите... Щом искате да знаете тези факти, редно е да ги искате от журналистта, а не от мен, но щом щете - ето Ви ги. В началото на века, тогавашните факти бяха оповестени от независим депутат. Тази храбра вена доказа 5-кратна печалба на препродавачите и оттогава тези факти стартелно се укриват. Печалбата е вече повече от 10-кратна. Потърсите ли в Интернет "покупна цена на водата", ще намерите само покупната спрямо граждани, държавни организации и фирми, а не спрямо препродавачите. В издаваните фактури от препродавачите няма съставката "цена на купената вода". Това са фактите, госпожо, и те не са Ви неизжестни. Заради народа ми поради тези факти съм Ви враг. И нали знаете - "Всекиму своето!"

Питане: --Кога ще приватизират и продават , въздухът над България ?

Дали да не спра да ям, че да мога да се къпя?...

Не знам, но от от както Герб е на власт не помня нещо да не е поскъпвало и то драстично и многократно! И понеже все лъжат,че е за подобряване,модернизиране на това и онова,което не се случва никога, значи освен, че ЛЪЖАТ те и КРАДАТ! Господ да ги накаже!!!

На североизток е 2 евро, най-бедните най-голям го вадят!

Известно е, че в доклад на вездесъщата Световна банка/Сталинка Георгиева/ се "препоръчва" цената на водата да се вдига до социално поносимата горна граница, т.е. до момента, в който хората ще се вдигнат на бунт, както стана в Южна Америка. Следователно, ако не се протестира от заспалия български народ, цената ще расте непрекъснато със ли без нелепи обяснения от т.н. регулатор. От тази висока цена държавата не печели нищо - цялата печалба отива в концесионерите, за което същата тази държава даде благословията си, като управляващите от ГРОБ приеха новия закон за концесиите. Така дори там, където водоснабдяването още не е приватизирано, това ще се случи бързо и лесно от страна на продажните общински съвети и кметове. Изводите са ясни - или робуване, или протести.

Айде, бре! Умните и красивите, къде сте? Що ви няма на площада? Ранобудните , що мълчите като бити педе расти?

"" що мълчите като бити педе расти?"" - явно скоро си бил бит, щом знаеш добре, как точно би "мълчал един бит педе раст"

КЕВР трябва да се прекръсти на Частна Монополна Комисия за Ограбване на Народа.

Кога ще спрат тези безумия в тази измъчена държавица?

Когато спрем да мълчим, а се вдигнем на протести, за да отстояваме правата си. Ако не си разбрал, при т.н. пазарна икономика, всеки търси печалба и ще те граби докато може, ако си мълчиш. Правата се отстояват с борба, а не с надежда в добрата воля и съвест на грабителите.

Няма да плащате сметките си към "Софийска вода "!!!

Господа Иванов, и все компететни Юнаци и Предатели Нациионални от КЕВР, За пореден път ДКЕР отново показва национално предателски позиции и изложи своите намерения да откликне на изедниците от и монополистите от Топлофикация, Електродружествата и Софийска вода ЗА ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ на столичани. ДО КОГА ЩЕ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В ЧУЖДА ПОЛЗА - МРЪСНА ПАРАЗИТНА СТРУКТУРА ОТ ТУНЕЯДЦИ. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ ВАШЕТО БЪЛГАРОУБИЙСТВО. КОЛКО МИЛИОНИ ВЗЕХТЕ ПОД МАСАТА ЗА ДА БЛИЖИТЕ ЗАДНИЦИТЕ НА МОНОПОЛИСТИТЕ. Ще бъдем на откритото заседание, за да Ви изоблечим пред медиите и целия Български Народ, какви Националн Предатели сте! В очкаване на Вашия "компетентен" отговор. Патриот и СОФИЯНЕЦ

как не ги е срам!!! Циганите не плащат вода и ни се подиграват! Отново всичко на гърба на коректните! колко години не се оправиха течовете!!! За тези неща трябват стачки! Не ми е ясно защо си мълчим винаги когато ни бъркат в джоба!!!

В крайна сметка .от ВСИЧКИ НАС ЗАВИСИ дали тези ИЗВРАЩЕНИЯ на държавата ,криеща се зад КЕВР , ще ни заробят за пореден път...!?

То май и мозайката в душа е посиняла от тази новина.

Не и трябва на Софийска вода нищо да прави и пак ще си е добре. Начислиха ми на база измислени кубици вода.След три месеца ги сторнираха и оставиха лихвите за моя сметка. С две думи и да не ползвате вода, те ще живеят от лихвите. Основното им занимание е да събират пари. Защо не ми я дадат на мене тази концесия.

Само ,че тия сметки на тъмно , май ще им изядат главите на тия чиновничета ...!?Повсеместни протести против регулатори ,разни и Държавата ,ако трябва -но така ..не ..може ...!?Сега е момента да покажем има ли гражданско ОБЩЕСТВО ,което да се бори за СПРАВЕДЛИВОСТ в тая ..мафиотска и крадлива държава..,ил сме ...СТАДО...мърши..!?

а може ли гражданите да си сондират за вода до блоковете си..Щото е срамно София да е на водно езеро, а да плащат рекет на монополисти.

Басейните в Правец защо не плащат вода?

Защото са на Вальо Златев , горивата също .

Не може ли Боко Слънцето да направи една сериозна интервенция и да свали водата с 30% ... Нали без негово знание нищо не се случва в тази страна. Но от друга страна, "електората" му е ОК, те не плащат нищо.

Софиянци ,на вас се надяваме ....ние отдавна плащаме водата на тази цена и ...си мълчим...

ООН 2010 г. призна достъпа до чиста питейна вода и санитарни съоръжения за фундаментално човешко право. Резолюцията е приета с 122 гласа за", нито един против и 41 въздържал се". Сред страните, които се въздържаха, са САЩ, Великобритания и Ботсвана. В текста се казва, че "правото на достъп до чиста питейна вода и санитарни съоръжения е човешко право от съществено значение за пълноценен живот". Явно за кретените в Комисията за енергийно и водно регулиране, за Столична община и френската компания "Веолия вода" (Veolia Water) придобила "Софийска вода", както и за Министерството на регионалното развитие и благоустройството правото на достъп до чиста питейна вода и санитарни съоръжения не е човешко право и не е от съществено значение за пълноценен живот.

приватизира ВиК на цялата страна и да ни Оправи!!

Инвестициите се правят от печалбите на монополистите,а не за сметка на гражданите с вдигане на цените.На Високоплатените ни депутати и управляващи не им пука за хората.Определено те или са в един отбор с монополистите или са икономически неграмотни.

ами гхоосподин батко , който не може да си бере водата ще плаща като всички балъци

мис бълхария е виновна. бареков да сезира цацата.

Системата е много хитра: Политиците правят далавери в енергетиката, водоснабдяването, топлофикация...подписват неизгодни договори. Тези врътки обременяват системите с тежки разходи и КЕВР ги вкарва в цената на съответната услуга(стока). После ние вкупом псуваме КЕВР, а политиците са" света вода ненапита", въпреки че те са основните виновници. КЕВР е само един КАЛКУЛАТОР , каквито данни му зададеш, такива сметки ще ти изкара.

Политиците в енергетиката, таксиджииите с помпи, ресторантьорите със евтини продукти, строителите с лоша работа, монтьорите с евтини части.. После вкупом мрънкаме... от себе си! Мила родна действителност. И няма да се промени никога.

Както винаги добър анализ и констатация.

Вярно е, че сме народ от малоумници - плащаме скъпа и прескъпа вода и си купуваме изворна вода за пиене, защото тази от чешмата не става!

Най-интересното е, че всички сороси са ЗА да продължи това ограбване на народа. Къде са сега? Когато става въпрос за АЕЦ Белене, скачат като хуни да плюят, а сега като не им е платил шорош си трайкат.

уж си батко, а си глупавичък като пеленаче! станишев вкара водата в квер! до тогава комисията беше :държавна комисия за енергийно регулиране! станишев я промени на държавна комисия за енергийно и ВОДНО регулиране! после борисов махна държавното, и днес си е комисия за енергийно и водно регулиране! такава комисия може и да има в россия, корея и китай, ама няма в ни една бяла държава!

я върнал пак държавна. Всички са един дол дренки.

Като няма вода, пийте френско вино!

От софийска вода не прибират много- по 1 млн на ден.При 7 милиона население щастливците са 6, а плащащите- 1.Добре е!

Това е поредната комиися, която уж е независима. Освен тлъсти заплати и лобиране те друго не правят.Едно от обясненията беше, че като почне да работи пречиствателната станция, тогава ще вдигат цената. А нали ББ се хвали,че усвояваме еврофондове. Май нещо не се връзва. Но ние сме си такива-все ни тъпчат и ние нсе сме съгласни.

За бедните хора в бедните области на България водата стана непосилно скъпа!!! Ще трябва да спираме тока, за да може да си плащаме водата!!! Все пак водата е по важна от тока! Ще седим на тъмно! Защото водата вече стана по скъпа от тока! А ние българите не можем да крадем като циганите ток! Преди години плащахме 5 лв за вода и 25 лв за ток. Сега плащаме 25 лв за вода и 22 лв за ток!!! Водата мина тока! Е няма как да плащам 50 лв битови сметки при положение че живея със 150 лв на месец! Ток не се яде. И ще се спира за да има за храна и вода!

трайно безработен глу.пак си ти! не знам защо на малоумник като тебе му дават и тия 150 лв!

тук важи правилото сит на гладен не вярва...

Държавата нищо не ми е дала. И 1 лев дори. Само аз съм давал на нея и съм внасял години наред здравни осигуровки при положение че нямам никакви доходи никога и никаква работа в България а и не съм ползвал здравните услуги. Налял съм толкова много пари в тая държава и от родителите ми също, а на среща нищо. Това не е държава. И то заради хора като теб. Нека да дойдеш и ти на моята мяра за да повярваш. Иначе няма да повярваш ти. Отвратен съм от хората като теб в тази държава... Нали знаеш...Като се махнат отвратените от тая държава, остават отвратителните.

И сега понеже знам, че троловете ще викнат ама имаш интернет, пушиш и пиеш, ще им кажа, че нета ми е от съседи безплатен, предоставиха ми паролата си на wifi, а иначе не пуша и не пия! И кола нямам. Разходите ми са само за храна ток и вода. Телефона е на прима и зареждам един път в годината 10лв колкото да не ми се загуби номера. Само може да ме търсят. Аз не звъня на никого защото няма на кого. Нямам приятели. Държавата не може да ми осигури една каква да е работа, и обрича младото си поколение на шлошари и просяци. И то интелигентни хора с висше образование! После защо терминала бил препълнен от трудоспособни хора от провинцията.... е при първа възможност и аз се махам, защото без доходи не се живее и това не е живот!

БРЦК

Много лъжеш бе. ПРИМА не си виждал и на снимка щото не знаеш ,че вече се зарежда на всеки 3 месеца иначе ти я спират. Не си Безработен, а платен лъжец си ти.

Е, ние значи да се гръмнем. Пиеш, светиш в тъмното и плащаш 3 лв.

Нали ''уШ'' , имаше уран ФЪФ водатЪ ,.... А ? Корумпирани държавни институции продават държавата и нейните богатства , на парчета .

Това беше партенка, нарочно. Хотели продължават да никнат с по 150 лв нощувка. Течеше минерална вода почти на всяка улица, сега вече пресъхнаха. Дръпнаха и дебита гадовете и откраднаха природната благословия на хората да го продават скъпо и прескъпо.

....ОПГ са всички концесионери, парно, вода ток и мн. други в комбинация със ДКЕВР за врътки на оборот за "държавата", която начислява върху всяка операция, такса, глоба и т.н. 20% ДДС, така, че колкото повече са на веригата, толкова повече са постъпленията в бюджета за сметка на "чичо". А той чичо трябва да се гърчи защото ако му врътнат кранчето/шалтера го пращат на ЧСИ, адвокати...... вземат му жилището и това са допълнителни врътки за събиране на пари-такси, глоби, дела и т.н. За това държавата си е измислила машата ДКЕВР, защото държавата е лош стопанин, раздава на "приватизаторите" за стотинки срещу комисионна и после...... частника искал повече пари. Ами ще иска защото не желае да "губи като добър стопанин" раздава комисионни, подаръци за нова година и рождени дни... и какво. Няма държава има лош матриал-лош стопанин..... обири, кражби... СБанка искала високи цени.... ами те кои са нали дават на "добрия стопанин" кредити срещу огромни лихви..... политика на масовото обедняване.....

Алоууууу! Изненаданите!!!! Отдаааавна, по телевизия Алфа едни хора предупреждаваха, че се готви такава далавера, нооооо матрялът се кефеше, когато Сидеров го изкарваха хулиган и го поругаваха! ....Без дори да са наясно хората за какво говори този човек -а именно, че френска фирма ще завладее безценния ресурс на държавата...и когато матрялът се усети...само ще установи, че му се изпикават на главата....вовеки! За съжаление, бащиците успяха да надупят Сидеров и хората му...и вече и те не могат да помогнат! Положението стана международно! А, наздраве...докато все още имате ракийка!

Кога ще изгоним крадливите французи от Софийска вода? Рекетьорската френска фирма "Веолия" е гонена с тоягите от Латинска Америка, където ги е грабила по същия начин. Явно наистина сме дебили, щом позволяваме да ни грабят по този начин, по който дори Латинска Америка вече не позволява.

И какво ще направите, бе "дебили"??? Пак едни ще излязат да си търсят правата протестирайки, а други ще им свиркат с клаксоните, защото им пречели... "Не народ, а мърша..." Да сте живи и здрави, просто си подгответе по едно вазелинче този път ;)

През пролетта участвах в протест точно срещу повишаване на цените на водата, тока и газа. Бяхме петдесетина човека - само един трамвай спря и хората ни подкрепиха. Други минаваха като чужденци, за които повишението не се отнася и не ги интересува.

Докато не ни ликвидират окончателно в полза на монополистите управляващите дебили няма да се успокоят.Дават минимум увеличение на РЗ и пенсиите ,а вдигат цената на вода,газ,ток,парно и топла вода с 5-20 проценти т.е. получаваме троха,а те тунеядците нашите овластени слуги ни лапат филията.Ние мълчим,защото не сме народ ,а мърша или просто казано народонаселението ни се състои от некачествен човешки материал,80% дебили и не стават и за чеп на каца със зеле.Днес къде са красивите протестори ,платеното гражданско общество и соросоидните форуми ?

Тази статия категорично има пряка връзка с онази за броя на оръжията в Народа ...

Грубо пресметнато от софиянци са източени 4 - 5 000 000 000лв./милиарда/ за вода откакто е концесията. Не се чудете къде са парите на държавата /народа/. Със всяка концесия гражданите на България се отдалечават все повече от по-високи пенсии, по-добро здравеопазване и т.н.

Що за "специалисти" работят на важни позиции и не могат да взимат решения, та някой отвън трябва да ги учи какво е добро за собствения им народ? Като им трябват пари за ремонти, да намалят огромните си заплати! Водата е жизнено необходимо благо и е гавра с хората точно това благо да се ползва на "поносима" цена. Преди години беше чиста и не купувахме бутилирана. Сега хем не може да се пие, хем е многократно по-скъпа.

Тези лъжи с изисквания на ЕС са мнооого плитки! В Ирландия (член на ЕС!) водата е БЕЗПЛАТНА!

Да,но БГ е е Ирландия. Световната банка го иска.

Такива"изисквания"просто няма! В редица Щати водата също е безплатна.Заплаща се ниска такса за подръжка на мрежа и канал,по джоба на масата народ.Имат и съдебен прецедент,в който е отсъдено,че човек за да живее се нуждае от въздух,вода и светлина.Съдиите постановяват,че ако се плаща за вода,др.условия също трябва да са платени....-тотално неприемливо. ЧИНОВНИКЪТ и "ДЪРЖАВНИКЪТ"В БГ са затънали в алчност и КОРУПЦИЯ!!! ЗАТОВА са такива нещата. Има ли изискване на ЕС,ЕК и пр.мутри да не са Премиери,напр.!?

Ще се спасим,когато изринем тези изедници. Но как,когато племето безропотно плаща и мълчи.

Можем ли да ги изритаме като през зимата на 1997? Ама май по-будните не са вече в България. Тук останахме само агнета: гушкат ни и ни колят

Браво бе!Една истинска статия.Това е жестоката истина!Иван Иванов тъпо алчно копеле!

Иван Иванов е поредния бушон. Кукловодите са други.

Нещата са повече от елементарни.Изчислявал съм го за 2011г. по данни на НСИ. Потреблението на София за годината е 220 млн куб. вода.Тя се събира и съхранява в нашият язовир и след това иде при нас по нашите водопроводи.Плащат ни я по документи по 2 ст. на кубик-това прави 4 400 000 лв. След,като ни я пуснат ние плащаме по 168 ст. на кубик, което прави 369 600 000 лв и разликата е някакви си пикливи 365 200 000 лв. Разликата в тяхна полза е някакви си 365 200 000лв.Тези приходи са само за една година.Вероятно има някой лев и за тези,които са им дали концесията.Бъдете живи и здрави!И да ударим по една студена вода!

ББ щеше да годи концесионери! Празни обещания, но на него всичко му е простено, а избирателите му бързо забравят.

...гони...съжалявам за грешката, но съм ядосан и не внимавам.

Значи нашите приятели - французите, с които Боко умира да се снима, са ни съдрали кожата със 5 милиарда лв, за 15 години концесия. Е, до едно време бяха англичани, и те толкова приятели и те толкова крадци. Но пък Боко се снима с тях. Една снимка на Боко ни излиза 5 милиарда, само от водата на София.

Към Шекера: Този пост е убедителен и най-вероятно много близо до истината. Моля да го публикувате във Фейсбук, където би предизвикал повече полемика. Би имало голяма полза по мое мнение.

Като раздадоха всичко на чужди концесионери-така ще е !Те лапат парите, а ние -мухите!

Същия театър предстои да видим и с цената на тока. Направиха сега КЕВР и уж пазарната икономика да определят цените на тока. И в скоро време цената на ел. енергията ще поеме устойчиво нагоре, а политиците ще се правят на невинни херувими и ще се оправдават с пазарните условия и КЕВР.

Тези новини са на сметката на едни сини човечета, които не искат АЕЦ, щото не ни трябвала, но за ВЕИ-та и фотоволтаици отдавна преизпълниха плана. Само дето едната енергия е десетки пъти по-евтина от другата и може-би в това е техният проблем.