Питбули нахапаха жестоко 47-годишна жена

47-годишна жена от старозагорското село Ръжена е в болница, след като е била нахапана жестоко от двата си питбула.

Обратно в новината

Коментари - Питбули нахапаха жестоко 47-годишна жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Логиката на кучелюба е желязна: 1.Циганите са виновни. Кучетата винаги намирисват циганина отдалеч и започват да го мразят( вероятно не са стъпвали в цигански квартал скоро, където изобилства от кучета, всички видове и породи) 2. Кучетата хапят само лошите, това вероятно са хората, които след смърта си отиват в ада!? 3. Мило и драго дават за куче изяло човек, но за човек - кучета го яли! п.п. Особено чувствителни натури, на тема домашно възпитание, но задължително използват обидни епитети в коментарите си.

от Европа и от други милостиви идиоти, за които човешкият живот е нищо, кучешкият е важен. Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора? Най-накрая се чу - отвъд голямата лъжа, че смъртта на кучетата няма да помогне за проблема. Ще помогне - смърт и големи глоби за изхвърлено куче - това е навсякъде, където няма кучета. Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха, в нормална страна щяха да ги приспят

а на сметката на зеленокожите колко пишеш? а на пияните зад волана? а колко кучета са отровени за тоя период?колко кучета са убити по сякакви мъчителни и садистични начини? защо реши че животът има различна цена?

Лицемери, защото има. Защо не се борите за живота на прасетата. Кучето да не е по-животно.

какъвто стопанина такова е и кучето модела го определя стопанина и не защото са по - глупави от нас просто са по привързани!

Защото има ясно изразена и организирана опозиция на успешното справяне с кучешките проблеми.

според вееееликото събрание и мааааааалкото събрание кучкарите са невиновни ???????????????????това бг държава лие или кучкарник ??mai e ku4karnik s nai velika poroga banski pomiqr !!!!!!!!!!sram sa vsi4ki v bg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

300 години да живееш и все Бойко да ти е премиер

Всъщност са нахапали майка му, което е много по- голямо наказание от всичко друго. Е, едва ли ще настигне онзи, на който му изядоха детето, но и майка ти да пострада си е жестоко. Всеки, който гледа питбул живее на ръба и понеже ние българчетата си търсим белята, малко по- често от всички си я получаваме. Щом в държавата няма забрана за отглеждане на породата значи на държавата е удобно отглеждането и даже го поощрява. Каквато държавата , обществото, властта, такива и последствията. Такъв и българския футбол. Но пък всички обичат Боби Михайлов- би че по негово време нямаме нито едно класиране и успех на голямо състезание.

Ти сигурно доста опит имаш с питбули:))

Кучешка държава,начело с кучкар номер едно в света! Кучешки закони,а хората кучетата да ги ядът! Е затова не ни искат в Европа,защото в Европа тези породи кучета-убийци са забранени и по улиците няма помияри,а тука има. така ,че сърдете се на чичко шорош и не плачете по форумите!

И Путин е кучкар а сега де

Путин не е кучкар,а мъжкар и в Русия няма изядени от кучета деца,жени,професори и пенсионери и болниците не са пълни с пациенти с кучешка тения.България е на първо място в тази класация,но се мълчи да не смущаваме началниците??

То законодателство има, но никой не следи за спазването му

За да се реши въпросът с опасните породи е необходимо законодателно решение на проблема. Иначе, през ден ще си приказваме за такива случаи. Когато притежаваш някои породи кучета, все едно, че притежаваш оръжие! Кое му е нормалното в парковете редом с малките деца и майките с количките, да се разхождат опасни породи?Това в друга държава няма как да стане. Глобите са такива, че свят ще ти се завие. У нас много неща не са наред, по една проста причина. ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВНОСТ! ТОЯ ЛИБЕРАЛИЗЪМ ЩЕ НИ РАЗСИПЕ! Много "демокрация", много свободи, за които плащаме скъпо!

Не е толкова сложно - за притежание на някои порди - курс задължителен, психотест , и контрол от страна на органите

Както сам каза "профан", та по-добре не се чуди над селекции, генетики и тн.

аз също имах питбул и беше най-милото животинче но не съм го връзвала и била

Питбулите са евтини и много разпространени вече. Затова често стават с тях бели. Ако е порода която има три кучета в БГ няма как да се чува това често.

Те тия кучета са минали порай питбули :)

Всяко вързано куче става агресивно, дори да е от най-дружелюбните породи. Аз съм виждал вързан лабрадор, който лаеше доста свирепо преминаващите покрай оградата хора. Да не говорим за питбули, ротвайлери и добермани! Това са свирепи и много силни хищници и да ги държиш вкъщи е също толкова рисково, колкото да държиш леопард или тигър!

вързано коли ме е нападало, когато успя да се отвържеи то докато собственикът вървеше до мен. моя грешка - доверих се че кучето ще си остане вързано. имах късмет да го видя малко преди да ме нападне и успях да го спра. собственикът му го преби после... защото то си вършеше работата - пази дворът он чужди хора.

Когато кучето наведе глава и вкара оня тъжния поглед значи вече умира от страх. Ти си му се развикал и то вече е шаш. Оттам нататък да го удряш и биеш е чист садизъм и с нищо не допринася.

поредната статия в която се проповядва открита срещу кучетата. и вднага комплексарите захапват - кучетата на сапун! и тук каквот във всички подобни случаи грешката е в човека. кучетата са се сбили. причини сякакви - от ревност за внимание до определяне на позиция и статус. не е било нейна работа да се опитва да ги разделя и то от близко разстояние. трябвало е да викне синът си. той е (или на теория би трябвало да бъде) лидер в тая глутница. но тия неща не влизат в кухите глави накомплексарите дето мразят сичко и сички. важното е да викат един през друг колко лоши са кучетата и как сичките проблеми на България сазаради тях... пийте си хапчетата/шльоковицата и ще опраите светът

Коментарът Ви не струва и стотинка. Какво значение имат кучетата? Да ги пускат в гората, но агресивни породи ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ с глоба при първо нарушение минимум 10 000лв!

Агресивните породи си имат своето предназначение, пробелмът е, че не са за всеки ... както и бързите коли ;)

едно и също - агресивни породи. няма такова нещо. сяко куче става агресивно ако навлезеш в територията която охранява - апартамент, двор, човек който защитава. пинчерите хапят всеки ден хора - как пък до сега един журналист не написа нещо по темпата? онова са безмозъчни същества и ги е страх и от сянката им.с големите кучета поне може да се разбереш. от теб самия зависи дали ще бъдеш ухапан или не. няма помяри, няма питбули - човекът е оня който трябва да командва. питбулите са много любвеобилни същества. те са готови на всичко за малко внимание...то всъщност това се отнася за сички кучета - ако знаеш как - със сяко едно може да станеш приятел. дори може да изместиш собственикът му в йерархията. преди години познат си зе бултериер - онова дето мяза на прасе. само след няколко дни по 2-3 часа игра и кучето започна да ме слуша мен - не собственика си. накрая той ми забрани да се доближавам до животното, но това е друга история.

Шокиращо е колко минуси са ти нацъкали досега. Забелязвам, че българинът е много първосигнален и податлив на манипулации. Много е полезно за управляващите, че ние винаги имаме кой да ни е виновен - кучетата са виновни, циганите са виновни, снегът ни е виновен. И докато търсим виновните те разглеждат сайта на Бентли ама не така както аз и ти го раглеждаме, те гледат и доставката колко струва. Всъщност смешно и странно е, че не сме взели опита на Западна Европа относно кучетата със всичките му нужни кетапи и курсове и разрешителни. Че това си е златна мина, отделно нова възможност за подкупи. 90% от собствениците на големи породи ще си платят книжката за кучето без да ходят на курса, отделно това би била хранилка за роднини и приятели.Истинските проблеми не са ни нито циганите, нито кучетата, а прогнилото ни обчество, самите ние, които допускаме тези неща. Та вие сериозно ли вярвате, че в страната, така богата на полезни изкопаеми, и с такъв благодатен за земеделието климат, в която от толкова десетилетия се краде и още има какво да се открадне държавата не би могла да справи с тези проблеми и не би могла да има един невероятен икономически и социален растеж стига да искаше? И с купените книжки и дипломи, и пияните и корумпирани лекари и полицаи, и с такситата бандити, и с ниските пенсии и заплати в държавния сектор, и с мръсотията по улиците, и с хулиганите и мутрите, и с нетолерантните съседи, които дънят музиката в 2 в сряда срещу четвъртък, и с битовата престъпност, и да, дори и с бежанците, със всичко би могла да се справи държавата, стига да искаше. Ама на нас сега кучетата са ни виновни. Ние не.

Имала питбули, нахапа ли я. Да беше имала акъл, нямаше да я ръфат песове.

Агресивността е генетично заложена у кучето ! То си е агресивно по начало. А някои породи /питбул, ротвайлер/ са специално, целенасочено селектирани да бъдат свръхагресивни. Интересно, що за специалист по кучетата е идиотът цитиран в края на материала ? А за пострадалата жена хем ми е жал, хем намирам за справедливо, понеже тя самата е кучкарка, да изпита на свой гръб агресивността на любимците си !

Някои породи не са за всеки

Ротвайлер. Сега имам амстаф /голям питбул/. И двата са душички на мравката път правят.

Кучешки закони,а хората кучетата да ги ядът! Е затова не ни искат в Европа,защото в Европа тези породи кучета-убийци са забранени и по улиците няма помияри,а тука има. така ,че сърдете се на чичко шорош и не плачете по форумите!

Сериозно, зарди някои породи кучета ли не ни искат ... заеб..и :)

Ами да, той чичко Шорош изхвърля новородените кученца и отглежда питбули. Освен това тези дни наваля много сняг и не ни чисти улиците и тротоарите!

Путин също гледа кучета

Най-голямата ни грешка след постоянното мрънкане и чувство за онеправданост е, че все някой друг ни е виновен. Ние с поведението, решенията си и постъпките си сме причина за всичко, което ни се случва. Ако сме роби на някого, наш проблем си е дали ще се освободим или не. Колкото и някои все да им е крив светът, това е положението.

Милите кученца да ги съжалиш!! Някоя псевдоекоорганизация сега ще започне да вдига врява до небето! Дай на изтрещелия от комплексарщина българин да се прави на велик с автомобил или с разни породисти зли кучета!! Жената е имала късмет, че е жива. Храни куче да те лае не е случайна приказка!! Животно в един момент се проявява животинското в него и напада!

Ако кучето дето го "храниш" те лае, пробелмът си е изцяло в теб ;)

Какво са ти виновни животните? Ти сам си казал какъв е проблема - изтрещелия от комплексарщина българин се прави на велик с разни породисти зли кучета. Както не всеки става за шофьор така и не всеки сатава за кучкар. Щото то не е само да му даваш да яде и да го дразниш и насъскваш със Късай Тигър, хапи! Както и шофирането не е само да въртиш геврека и да натискаш педалите. Както с нескопосаните карачи стават трагедии, така и със самозваните кучкари. А женицата горката тръгнала пък да ги разтървава, лелеее, ами то хора като видиш да се бият стой надалеч, какво остава за животните дето не разбират.

Следващия път да си гледа крокодили, ухапванията ще са по-ефективни и няма да има нужда от лечение.

1100 кг/см

Породите питбул, ротвайлер и доберман трябва да се забранят за отглеждане в България.

Ъ ъ ъ защо точно тези трите ?

И пинчерите! Тия как лаят!

Защо прекъсвате еволюцията по - Булгаристански>>>??? Като стана демокрация ,не можех да видя друго куче от тези дето не знаеш в каква посока гледа и ходи - Доберма ните. После дойде ерата на голямите глави - Родвайлера ! И като за капак .... като видяхме битките от братята Сърби ,битките им с питбулите .........Веднага се хвърлихме настървени към насилието и жестоките битки. Не си го признаваме ,но ни е в ДНК-то . Да сме все ,кой от кой по - лош !

Какъвто стопаниа -такова и кучето . Само погледнете във фик- бука ,колко харесват питбул клуб >>?? На 16 000 и с този прост народ от дебили 80 процента ,кой ще направи тези умни кучета по-кротки>>?? Хаха хаха Колкото по- тъпи булгаристанците ,толкова по - мощни джипове,кучета ,мускули, простотия,наглост, безхаберие !!! Това пътя към АДА ли е ???

Ами ти сам си го казал,това е пътя към простотията!

Предлагам да се направи страница на Хората с пит-були ,но и 2мата да са на снимите .Господар-служител! Да видим ,колко нормални хора има в тази ситуация ??

Ти погледни във фйеса колко харесват БСП, ГЕРБ и тн. ... много по-показателно е ;)

Да се забрани отглеждането им в БГ

Няма да стане !

Не са виновни кучетата. Стопанинът е виновен, че ги държи затворени. Кучетата трябва да бъдат пуснати на свобода. Ще изяждат отвреме навреме някой човечец, но като не са гладни няма да нападат никого. Така ще има естествен подбор на хората, който е слаб, става храна за кучетата. Който е силен и бърз - оцелява. Така ще спестим много пари за пенсии, старчески домове, социални, хора с увреждания.Няма да има нужда от детски градини, училища и т.н. защото децата първи ще нахранят милите животинки. Ако някое оцелее, то е новия супер-пенкилер Боко. Е, за да продължи държавата ще си внасяме генофонд от Африка и Арабелия, нали това искат Сорос и Сталинка.

При нашето положение от дебили 80 процента ,би трябвало в зародиш да се решат проблемите! Просто трябва тази порода да се гледа само на СНИМКА !!!

Тези са отглеждали кучетата за боеве. Два питбула никой не държи случайно.

Питбула е непредсказуем като характер, атакува без никакви предварителни симптоми, като лай, раздразнение, просто нещо му прещраква и захапва. Толкоз! Захапката му е 105кг/см! кучето с най-мощна захапка е ротвайлерът. Силната ножицовидна челюст и борбеният характер на животното го поставят на първо място сред породите. Около 150кг/см. И не пускат! Дори удари с щанга по главата не ги отказват! Такива са възможностите на тези кучета. А дали са възпитани или не - зависи кой как го разбира, т.е. това е относително понятие.

от де черпиш тая гениална информация? питбула е селектиран за бой с други животни. преди повече от 200 години - забавлявали са се хората както и днес - пусни кучето срещу някоя мечка, или вълк или куче и давай да залагаме. една от характеристиките на питбула е НЕЖЕЛАНИЕТО да напада хора. в случая жената е направила грешката да се опитва да се намеси във вече започнал бой. там вече действат само инстинкти. явно не тяе собственикът на животните - бил е синът и. само той е можел да спре боя. това не са котки да идеш да им удариш една метла и да се разбягат.

ей, продукт на дефектен презерватив, не размишлявай много когато и хал хабер си нямаш за какво става въпрос!

Сега от фондация "4 лапи и още нещо" трябва да следят много внимателно собственика на кучетата да не им посегне, че те животинките вина нямат.

НЕ СЕ БОЙТЕ ТЕ СА ДОБРИЧКИ/ДОКАТО НЕ ВИ УМОРЯТ/

Очаквам кучелюбците да започнат да защитават тези зверове след 3...2...1... Не, сега сериозно. Когато гледаш подобна порода куче, трябва да си на 120% отговорен за неговото поведение и възпитание. Да го дресираш добре, да го обучиш, да го разхождаш винаги с намордник и да се съобразяваш с останалите хора. Такова животно просто не трябва да бъде пускано свободно да се разхода между други живи същества, защото е изключително опасно. А когато се случи подобно нещо, стопанинът му да си понесе последствията.

Абе забранете ги тия кучета бе! Какво ме грее, че при подходящо възпитание нямало да са агресивни - нали никой не може гарантира, че се възпитават правилно!Като че ли без питбули не може да живее човек. Сбъркана работа.

Самоубийца...! Храни куче да те лае, че даже и да те изяде!

Дано се замисли другия път по въпроса дали да гледа кучета. Но надали ще се промени и пак ще глед. Когато бях малък кучето на дядо ми удоши 5 кокошки на комшията и веднага го разстреля. А на тези кучета ще им изпишат наморник и валидол сигурно. :)

Провинилите се кучета, да бъдат депортирани в Северна Корея!

Нека съберат всички опасни кучета в приют и повече да не се развъждат в нашата страна, не може постоянно да има жертви заради простотията на управляващите. Нямам нищо против отглеждането на болонки, пинчери и други малки породи кучета но тези питбули са зверове.

Не един ами два песа.Какво толкова пази? Питбул - Що е то???

Хората живеят с по 200 лева пенсия,а тия две яки кучета.Колко ли харчат за кучетата?Пак ги съжалявайте. Някои се самозабравиха. Два питбула?????? Защо са им?????

С техните си камъни по техните глави !!!

Този път са нахапали когото трябва. Жалко, че не са докопали и синчето.

Забрана и това е! Отнема се и се приспива! Точка.

Агресивно ли е кучето- евтаназия. И солени глоби за собствениците на агресивно куче. В крайна сметка се оказа, че кучето е такова, както е възпитавано от собственика. Ако има и смърт или тежки травми на пострадалите - затвор за собственика.

А защо въобще са били вързани?Всяко куче, без значение породата, като го вържеш озлобява.Както са гледали и възпитали животните си, така и вторите са се отнесли към тях.Жалко само, че и сина не е отнесъл някой зъб.

Тази новина я чета през ден. Само жертвите се сменят. Скоро няма да видим решение. Управляват ни корумпирани хора, които в момента се интересуват как да глътнат следващото ЕРП. Народа.. кучета го яли.

Колко пъти трябва да се повтори едно нещо за да може човек с малко мозък в главата да се осъзнае?

ЧАКАМ ЗАЩИТНИЦИТЕ ДА СЕ РАЗСОПОЛИВЯТ И РАЗЛИГАВЯТ ПАК ПО ТЕМАТА!

Съжалявам само когато пострадат невинни хора, когато пострадат собственици и членове на семейство - не съжалявам.

Само специалисти по отглеждане на кучета трябва да ги отглеждат като домашни любимци. А също, когато кучета се бият, винаги ги разтърваваш с парче дърво и от разстояние. Трябва интелигентност за всяка работа.

С дърво, едва ли. Студена вода или рязък, силен звук вършат повече работа.

на дървото и там изкарва цялата си агресия.

Ама изобщо не са агресивни кучетата от тази порода.Имаше един тук писа, колко добродушни били питбулите със стопаните си.

Абсолютно вярно е, че агресията зависи от възпитанието! Един познат имаше питбул, внукът му, 2-годишен го налагаше, той трае, и сам ходи при малкия, онова или го налагаше по главата или го прегръщаше.

Виждал съм как 4г питбул прилапа оставен без надзор шоколад, на племенницата (2.5г). Малката беше толкова разочарована, че направо си напъха ръката в гърлото му, с идеята да си вземе шоколада. Добичето само квичеше обидено и се мъчеше да избяга. Чужди деца са идвали да го галят и да го "яздят", анй-много да се пробва да ги оближе. Обаче ако някое друго куче дойде наблизо, да го лае, го разкатава на секундата.

Горката жена случила на син. Че и тръгнала да разтървава кучета и то питбули не булонки. Да се чудиш и маеш какви хора има на територията.